Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Falklandin sota

AJ kirjoitti:
Tosin en edes tiedä onko Short Belfast C.1:stä olemassa rakennussarjaa.
aircraftresourcecenter.com/Rev2/1401-1500/rev1433-Belfast-Trace/00.shtm

Tässä joskus männäviikolla oli joko hyperscalen tai aircraftresourcecenterin sivuilla hyvä artikkeli koneesta ja tuon mallin rakentamisesta. Nyt se ei tietysti löydy googlellakaan.

Mikko
Moi Mikko,
Mainio löytö - enpä olisi uskonut, että Short Belfastistakin on rakennussarja, aina oppii uutta. Näyttää muuten oikein hyvältä rakennussarjalta, mutta tarkoitettu selkeästi promallareille, koska se on tehty resiinistä. Olisipa tuo styreenistä niin avot…Tuossa olisi kyllä erittäin eksoottinen lekomalli, joita ei tule vastaan, eikä näy näyttelyissä.

Täytyy koittaa etsiä tuo artikkeli ja tavata se. Kiitos hyvästä löydöstä! Parhain terveisin, AJ
Moi, vaihteeksi hieman kuvia maajoukoista Falklandilla. Lekokuvia löytyy kyllä vielä paljon, samoin laiva/laivastokuvia, mutta tosiaan nyt vaihteeksi muutama maajoukkokuva.

Mikäli ei haluta, että laitan kuvia, niin eipä muuta kuin ilmoitus minulle siitä. Puolestaan jos jotain erityisiä leko-, laiva-, maajoukkukuvia kaivataan, niin ilmoitus siitä myös minulle, katson mitä datasyövereistäni löytyy.

Parhain terveisin, AJ

Argentiinan Merijälkaväen LVTP7:ja 2.4.1982 miehityksen alussa


Ylikersantti Jacinto Batista äänenvaimennetun Sterling kp:n kera Argentiinan taistelusulkeltajista ohjaa vangittuja brittien merijalkaväen joukkoja, joilla aseina L1A1 SLR:t


Argentiinan Commandot: Comandos Anfibios Amphibious


Argentiinalaisten voitonhuumaa Port Stanleyssä 2.4.1982 - Amtrack LVTP7


SAS iskee Pebble saarelle yöllä 14.5.1982 - kuva otettu valonvahvistimen läpi


Toinen kuva SAS iskusta Pebble saarelle 14.5.1982, taustalla räjähtelevät Argentiinan Pucarat ja SAS trooperit juoksevat pois koneiden luota - kuva otettu valonvahvistimen läpi


Argentiinan Merijalkaväen Mekaanisen jalkaväkirykmentin RIM-25:n sotilaat odottavat Puma helikopteriin nousua


Brittiparat etenevät Monte Longdonilla - huomaa argentiinalainen vanki


Scimitar ja brittiparoja Port Stanleyssä


Kuusi AML-90EA:ta hylättynä


Ryytynyt argentiinalainen varusmies


Väsynyt britti-laskuvarjojääkäri


Brittien Merijalkaväen sotilaat juhlistavat voittoa Falklandilla
Unohtui tämän keskustelun kuvittaminen askarrellessa paskarrellessa, mutta galleriassa on nyt aiheeseen liittyä Scorppari:Gallerian valikoista puuttuu vielä Falklandin sota -ryhmis, mutta siitä on lähtenyt viesti ylläpitoon, joten eiköhän tämä tästä.
Lisää jatkossakin kuvia AJ. Vaikka en tähän rakenteluryhmikseen rakenna mitään, niin on erittäinen mielenkiintoista seurattavaa. Hyvä, että kuvia on molemmilta osapuolilta, eikä vain voittajalta.
Lisään tähän ryhmä rakenteluun vielä omalta osaltani Revellin 1:72 Westland Wessex HAS 3 kopterin.Tarkoitus olisi saada aikaan se kuuluisan"Humbreyn" malli jos onnistuu.Opa L.
AJ kirjoitti:
Mikäli ei haluta, että laitan kuvia, niin eipä muuta kuin ilmoitus minulle siitä.
No kukapa haluaisi tuon estää? Ainakin meikäläinen harrastelija on löytänyt uutta tietoa tuohon konfliktiin. Ja olet vahvistanut uskoani nyrkkisääntööni referenssien luotettavuudesta: kirja-huonon kustantajan kirja-lehti-jonkinlainen lehti-internet…
Aikoinaan tuli kerättyä Hesarin, Iisalmen Sanomien ja Suomen KuivaLehden Falkland- artikkelit tuoreeltaan mutta nuoren miehen hölmöilyissä nuokin ovat kadonneet. Tuo "katolilaiset voittavat anglikaanit"- kuva taisi olla SKLn kannessa?
Viimeksi muokattu 14.5.2012 00:12
Tämäkin Ryhmä rakentelun ympärillä käyty keskustelu ja referenssit ovat näiden ryhmärakenteluiden parasta antia.Kiitokset AJ:lle ja muille kuvista ja muista k.o aiheeseen liittyvistä tiedoista.Lopputulemana näistä ryhmyreistä on kuitenkin vaan kokoelma erilaisia virtuaalisia malleja joita nämä referenssit kuitenkin hyvin täydentävät.Mielestäni ne ovat aiheen kannalta tärkeämpiä kuin esim. jonkun rakentelu projektin väliaika tiedot tai blogit.Kuitenkaan mitenkään niitäkään väheksymättä. Lisää vaan kuvia AJ.Opa L.
Moi Mika, Oskari ja Opa,

Kiitokset kommenteista. Kyselin kuvien laitosta lähinnä sen takia, ettei kukaan niistä loukkaantuisi tai muuten vaan harmistuisi - sillä tarkoitukseni ei ole loukata ketään millään tavoin. Olen kyllä tietoisesti pyrkinyt karsimaan ns. "raadollisimmat" kuvat pois ja samalla ainakin yrittänyt valita kuvia, joista olisi mallinrakentajille hyötyä joko nyt tähän ryhmikseen tai muihin tuleviin pienoismalli/dio/vinjetti/figu mallailuihin.

Laitain nyt seuraavaksi vielä maajoukkokuvia, sitten sen kuvasetin jälkeen ajattelin laittaa argentiinalaisia lentokoneita ja sitten laivat ja sen jälkeen katsotaan mitä vielä laittaisi…

Joukkojen käsiaseista yms…varustuksesta, vaunuista ja lekoista osannen tarvittaessa vastailla ainakin jonkun verran yksityiskohtaisesti (no, brittilekot etenkin Sea Harrier FRS.1 ja Harrier GR.3 lienevät jo melko tarkkaan käsitelty), laivoista löytynee kaikista konfliktin ajan kuvat ja jotain tietoa, mutta en ole mikään laiva-asiantuntija, joten voin kyllä laittaa kuvat ja toimittaa dataa laivoista, mutta jätän suosiolla laiva-analyysit/asiat niistä jotain tietäville - sama pätee myös ilmatorjuntaan (molempien osapuolien), joten jäten myös ilmatorjunta-analyysit/asiat suosiolla niistä jotain tietäville.

Parhain terveisin, AJ
Petri Olavi kirjoitti:
Gallerian valikoista puuttuu vielä Falklandin sota -ryhmis, mutta siitä on lähtenyt viesti ylläpitoon, joten eiköhän tämä tästä.
Valitettavasti aihe ei ole vielä herättänyt niin paljon kiinnostusta, että siitä olisi viralliseksi ryhmärakentelukampanjaksi. Tällä hetkellä mukana on vasta yhdeksän osallistujaa, ja rajana olisi vähintään parikymmentä.
Opa Laitinen kirjoitti:
Tämäkin Ryhmä rakentelun ympärillä käyty keskustelu ja referenssit ovat näiden ryhmärakenteluiden parasta antia. -- Mielestäni ne ovat aiheen kannalta tärkeämpiä kuin esim. jonkun rakentelu projektin väliaika tiedot tai blogit.
Tästä joudun olemaan kyllä hyvin vahvasti eri mieltä niin henkilökohtaisesti kuin sivuston ylläpitäjänkin roolissa.

Ryhmärakenteluiden idea on nimenomaan mallailullinen osallistuminen sekä kannustaminen mallien tekemiseen ja valmistumiseen sekä työvaiheiden esittelyyn.

www.pienoismallit.net/ohjeet/ryhmarakentelut/