Pienoismallit.net

Tietoa palvelusta

Pienoismallit.net on Suomen suurin ja suosituin pienoismalli- ja miniatyyriharrastajien verkkopalvelu. Palvelu on suunnattu kaikille staattisia pienoismalleja harrastaville ja sen tarkoituksena on edistää harrastusta sekä kehittää harrastajien taitoja tarjoamalla helppokäyttöinen ja ilmapiiriltään mukava ympäristö mallinrakennustaitojen ja -tietojen jakamiseksi sekä hyvien neuvojen ja rakentavan palautteen saamiseksi.

Pienoismallit.net on yksityishenkilön ylläpitämä kauppiaista ja järjestöistä riippumaton voittoa tavoittelematon palvelu. Sivustoa ylläpitää Tomi Filppu rakkaudesta hienoon harrastukseen. Yhteydenotot onnistuvat palautelomakkeella.

Historia

Olen toteuttanut verkkopalveluita vuodesta 2000. Olen alusta lähtien halunnut yhdistää mallailu- ja web-suunniteluosaamiseni, ja valjastaa ne suomalaisen mallariyhteisön hyväksi luomalla kaikille mallareille yhteisen keskuspaikan.

Ylläpidin ensin viitisen vuotta IPMS Finlandin verkkosivustoa. Halusin kuitenkin enemmän vaikutusmahdollisuuksia sekä kehittää sivustoa aidosti harrastajien ehdoilla ja palvella heitä parhaalla mahdollisella tavalla. Erittäin tärkeäksi koin myös huolestuttavasti ukkoontuvan mallailuharrastuksen suosion ja tunnettuuden lisäämisen Suomessa – etenkin nuorten parissa.

Nämä ajatukseni konkretisoituivat kesällä 2006, kun hahmottelin perusperiaatteet uudelle yhteisölliselle mallailusivustolle. Vain sivuston nimi puuttui, mutta sekin ratkesi kertaheitolla ostettuani vajaa vuosi aiemmin rekisteröidyn pienoismallit.net-osoitteen sekä siihen liitetyn pienen keskustelualueen.

Osoitteen ostettuani aloitin puolitoista kuukautta kestäneen intensiivisen suunnittelu- ja ohjelmointiurakan ja lokakuun lopussa julkaisin sivuston beta-version perustoimintoineen. Saamani runsaan käyttäjäpalautteen myötä kehitin sivustoa edelleen ja beta-vaihe päättyi vielä saman vuoden itsenäisyyspäivänä, jolloin nykyisen kaltainen Pienoismallit.net on virallisesti julkaistu.

Nykyisyys

Pienoismallit.net on otettu todella positiivisesti vastaan suomalaisen mallariyhteisön keskuudessa ja palvelun suosio on kasvanut huimasti ylittäen kaikki odotukseni. Iloisin mielin voinkin todeta, että sivusto on löytänyt paikkansa ja saavuttanut sille perustettaessa asettamani tavoitteet.

On ollut mukava havaita, että pienoismalliharrastus kiinnostaa edelleen myös nuoria ja että sivuston myötävaikutuksella myös Internetin ulkopuolinen kerhotoiminta on aktivoitunut. On ollut myös hienoa kuulla, että Pienoismallit.netin ansiosta moni entinen harrastajakin on palannut uudelleen mallailun pariin.

Nyt sivusto on ehtinyt jo kolmanteen versioonsa, jossa on entistä enemmän kasvunvaraa, ja jonka ominaisuuksia on entisestään kehitetty käyttäjiltä saadun runsaan palautteen myötä.

Lue käyttäjien kommenteja sivustosta.

Tulevaisuus

Pienoismallit.net on jo nykyisellään kattavasti mallareita palveleva sivusto, mutta parannettavaa riittää aina.

Tällä hetkellä sivusto ei ole enää teknisesti täysin ajan tasalla ja seuraava isompi uudistus odottaa jo nurkan takana.

Palvelun kehitys tapahtuu käyttäjien ehdoilla ja jokaisen mielipide on arvokas. Jos mielessäsi on uusia ideoita tai kehitysehdotuksia, ota yhteyttä ja ole mukana tekemässä Suomen parhaasta mallailusaitista vieläkin parempaa!

Tomi Filppu, ylläpitäjä