Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: 1:72 maakalusto

Mukana!

Tarkoitus olisi osallistua ainakin Revellin uudelleenlaatikoimalla Matchboxin 1:76 lördag-dioraamasetillä. Kyseessä on siis sama mallisarja, jolla 20 vuotta sitten aloitin mallailu-urani.

Tarkoitus oli joka tapauksessa rakentaa tuo tänä vuonna 20-vuotistaiteilijajuhlan kunniaksi, mutta lisäpotkua antoi tämän ryhmärakentelun lisäksi sekin, että Dragon julkisti juuri oman pikkuskaalan Chevroletinsa, ja tämä pitää saada tehtyä ennen kuin on edes mahdollisuutta päästä hypistelemään sitä, koska sen jälkeen innostus Matchbox-vanhukseen voisi hieman hiipua…


Tämä ryhmärakentelu olisi myös hyvä tilaisuus saada motivaatiota pitkään hyllyssä pölyttyneen SMK-projektin (1:72) loppuunsaattamiseksi.

Tähän mennessä olen vasta yhdistänyt kahden PST:n KV:n rungot, rakentanut tornit ja ylärungon suht muotovalmiiksi ja aloitellut hieman detaljointia. Pitkä matka vielä edessä kuitenkin, vaikka runsas lumipeite tarjoaakin hieman mahdollisuuksia oikaisuihin.Tarkoitus olisi siis tehdä dioraama tai pelkkä malli tätä tunnettua kuvaa mukaillen:


Myös Acen 1:72 Suomi-BA-20m houkuttelisi, mutta ei varmaan tämän aikataulun puitteissa ihan kaikkea ehdi, vaikka kuinka mieli tekisi.
Nyt iski niin voimakas visio, että on pakko pistää laivasto hetkeksi syrjään ja siirtää resurssit ja vapaa-aika maavoimien käyttöön.
Mukana ollaan. Ollut hieman alavireessä mallailu into ja ei oikein ole saanut mitään aikaiseksi. Mutta jos nyt sopivan ryhmärakentelun innoittamana sais itseä niskasta kiinni. Kohteeksi otan Revellin HMMWV paketin josta tulee 2 eri versiota. M998 ja M1025.
Mukana! Mallista ei ole vielä mitään tietoa, todennäköisesti jotain perus Dragonia, mitä nyt sitten seuraavalla ostosreissulla mukaan tarttuu. :)
Mukana ollaan Revellin klassisella Montys caravan paketilla. :D
Hieno, että porukka on tarttunut haasteeseen! :)

Mikäli iskee himo lisädetaljoida malliaan tai ostella muita pikkuskaalan härpäkkeitä, niin suosittelen :Track & Troops - putiikkia. Valikoima on valtava sisältäen etsisarjoista, figuureihin ja konversiosarjoista täysiin hartsipaketointeihin. Läheskään kaikkea ei löydy tietenkään varastosta, mutta tavara saapuu luotettavasti kyllä perille. Kannattanee tiedustella s.postitse varastotilannetta. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos! Taitaa vaan olla maailman kattavin pikkuskaalan nettikauppa! Kenelle ei ollut vielä tuttu, niin kannattaa tutustua mitä kaikkea onkaan olemassa.. :)

Oma projektini starttaa toivottavasti ensi viikolla, jahka pääsen työrupeamalta mallikamoihin taas käsiksi.

Hommattuna onkin:

- Revell, M1A1 (HA) Abrams
- Dragon, M1A1 Abrams

= Kummassakin mallissa on puolensa: Revell on yleisdetaljoinniltaan parempi, mutta palatelat ovat kököt ja ilmeisesti väärää tyyppiä Iraqi-freedom-versioon. Dragon on iäkäs sarja, mutta sisältää hyvät Ds-telat ja siirtokuvat (joku sanoo sarjaa revelliä mittatarkemmaksi, mutta siitä en välitä tippaakaan). Katsotaan nyt kuka luovuttaa ja mitä. Tarkoituksena on kuitenkin rakentaa malli mahdollisimman hyvillä yksityiskohdilla joten kuoritaan kummastakin sarjasta kermat päältä.

- Eduardin etsit Dragoniin
- Extratechin etsit Revelliin
- Partin etsit Revelliin

- Preiserin Modern US tank crew - mikäli aika riittää vinjettiin!

Puuhattavaa riittää ja (henk.koht) deadline on, kunnianhimoisesti, syyskuun puoliväli. Vähän epäilen, koska työt toisella paikkakunnalla hidastavat hommia "hieman" seuraavat pari kuukautta ainakin.

Täytyy fiilistellä tämä viikko ja postailla tänne kuvia ja muuta törkyä inspiraatioksi. Eli eiköhän tässä voi projekteja ihan vapaasti aloitella, laittakaahan kuvia etenemisestä :)
Viimeksi muokattu 24.4.2012 00:38
Mukana tälläisellä: modelingmadness.com/scotts/misc/military/previews/roden/723.htm
Jos homma lähtee taas lapasesta, lisätään alustalle myös tuo Revellin L.R.D.G-setti. :)
PzKpfw III Ausf. M lähti mukaan kahden keltaisen laittijaffan, mehukeiton, neljän vanukkaan ja parin rahkapurkin sekä marjapussin lisäksi.

Dodiin. Ylärungon olin jo kasannut ennen kun ryhmis virallisesti alkoi. Tänään pyörästö, pinta keräillyt maalia pari päivää. Melkoinen masiina verrattuna "oikeaan" tiikeri ykköseen…
Kommentteja maalipinnasta saa (pitää) antaa… =) tavoitteena kulunut maalipinta

Niin, siis Trumpetter, Sturmtiger 1/72 tietysti
Oma projekti lähti käyntiin rennolla suunnittelulla. Vektorikuvan piirtämiseen meni kokonaiset 10min. :)

Satuin löytämään valokuvan, jossa Abramsin tornin taakse oli kiinnitetty Stop-merkki. Punainen toisi kivasti eloa muuten aika tylsään aavikkoteemaan. Tekstin toteuttaminen on helpointa siirtokuvalla, tausta tulee olemaan syövyteosa…


Löysin useita eri variaatioita kyseistä merkistä, joten omia vapauksia voi huoletta ottaa. Muutoksia typografian välistyksiin, kokoon ja paksuuteen varmasti tulee, kun pääsen mittailemaan syövyteosien äärimitat. Tietääkö kukaan, kuka voisi kotimaassa tulostaa järkevään hintaan siirtokuvia? Ties vaikka innostuis tekemään vaunuyksikön merkintöjä yms.