Eli vihreällä on piirretty osan ääriviivat, vaaleansiniselläpuoleenväliin syöpyvä ja tumman sinisellä läpisyöpyvä osio. Tietty samat myös alafilmiin. En nyt muista menikö värit oikeinpäin, enkä jaksa nyt tarkistaa, mutta idea on kuitenkin tuo

Lyhenne englannin kielen sanoista work in progress, eli vaiheessa oleva työ – siis keskeneräinen…
Etusivu Keskustelut
Yleinen pienoismallikeskustelu
Mitä syötytysputiikkia ole käyttänyt? En ymmärtänyt ihan tuota kuvaustasi valmistusprosessista.Martti Kujansuu kirjoitti:Mikä ei pidä paikkaansa? Että tarvitsee varastoon tuottaa tuotteita vai että tarvitsee tehdä muuta kuin kuva levylle ja tuote on valmis muutaman minuutin päästä? Lue rivien välistä niin tajuat, että oletan valmistajalla olevan ne muutama tavaraa mitä valmistukseen tarvitaan (vrt. muu tuotannollinen toiminta).Petri Sallinen kirjoitti:Tuo ei pidä paikkansa. Syövyttämiseen pätee samat säännöt kuin muuhunkin tuotannolliseen toimintaan: ensimmäinen kappale on aina kallis, eli aloittaminen maksaa. Jos teetät kolme levyä, on yksikköhinta kalliimpi kuin jos teetät 50 kappaletta. Se, että malli on valmiina koneella tai filmillä on vasta osa duunista.
1. levy = Ferrikloridi+kuparilevy+paperia+suunnitelma = 3.5 - 4,0 €
2+. levy = Kuparilevy+paperia+suunnitelma = 0.2 - 0.3 €
Koska tuotantotekijät ovat melko edullisia ei tappiota tule oikeastaan yhtään. En laskenut omaa työtä mukaan koska mielestäni tälläistä työtä ei tehdä vasten tahtoaan. Oletan myös, että yrittäjä omistaa muutaman peruslaitteen (tulostin + tietokone tahi vakaa käsi) tai hänellä on pääsy niihin. Valmiin levyn kooksi arvioin n. 15x15 cm.
Tuolla tekniikalla olen tehnyt piirilevyjä. Väriaine siirretään levylle lämmön avulla.Petri Sallinen kirjoitti:Mitä syötytysputiikkia ole käyttänyt? En ymmärtänyt ihan tuota kuvaustasi valmistusprosessista.
Joo sama idea näyttäis olevan. Hyvin näkee mikä on homman idea.Antti Lappalainen kirjoitti:Tuolla on ohjeet kylttien valmistukseen samalla tekniikalla kuin Jounin selostus:
timo.santerihapponen.net/kyltti/
Hyvä systeemi ainakin puolisyövytteisten kylttien tekoon, muttei mihinkään tarkkuutta vaativiin osien syövyttämiseen.
Pellin läpisyövyttäminen poikkeaa piirilevyjen syövyttämisestä. Niin kuin Jouni tuossa totesi, tarvitaan aluksi kaksi filmiä. Kriittisintä filmituotannossa on saada aikaiseksi sellaiset filmit, jotka voidaan kohdistaa erittäin tarkasti toisiaan vasten. Filmien on jo itsessään oltava hyvin tarkat. Filmituotantoon sopii sama tuotantomenetelmä kuin kirjapainofilmien tuotannossa käytetään.Martti Kujansuu kirjoitti:Tuolla tekniikalla olen tehnyt piirilevyjä. Väriaine siirretään levylle lämmön avulla.Petri Sallinen kirjoitti:Mitä syötytysputiikkia ole käyttänyt? En ymmärtänyt ihan tuota kuvaustasi valmistusprosessista.
max8888.orconhosting.net.nz/pcbs.htm
Suuret kiitokset Antille, juuri tälläistä olen etsinyt.Antti Lappalainen kirjoitti:Tuolla on ohjeet kylttien valmistukseen samalla tekniikalla kuin Jounin selostus:
timo.santerihapponen.net/kyltti/
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.