Pienoismallit.net

Raimo Leino muistorakentelu

Mika Kauranen kirjoitti:
Tervo Salminen kirjoitti:
Juurikin näin. Softa hakee vain lisäyspäivänä käynnissä olleet aiheseen sopivat ryhmärakentelut. Wanhoja malleja ei niihin saa kytkettyä. Ja ryhmismallejahan ei perinteisesti aloiteta ennen kuin ryhmä on perustettu.

Ei kannata olla hätähousu ;-)
No näin.

Eli kun Tomi imoitti, että ryhmis on perustettu, niin vain sen jälkeen sinne tarjotut mallit voidaan sinne laittaa. Jos ei vielä ole laitettu yhtään mallia, niin tämä ryhmärakentelu ei vielä näy ryhmärakentelulistalla. Nyt jos haluatte laittaa uuden mallin saitille ja haluatte sen liittää tähän ryhmärakenteluun, niin ryhmärakenteluvalikosta kyllä löytyy tämä ryhmärakentelu. Kun joku laittaa ensimmäisen mallin, niin sitten sen jälkeen tämäkin ryhmärakentelu näkyy ryhmärakentelulistalla. Näin Tomi minulle selvitti.
Idea todellakin olisi se, että vain ne mallit, jotka on aloitettu Raimon ikävän poismenon jälkeen, tulisivat tähän ryhmärakenteluun. Jos on aloitetettu pikkasen aiemmin, niin hyväksytään.

Kaikki vaan nyt rakentelemaan ja ei mitään kiirettä kuka sen ensimmäisen mallin ryhmikseen laittaa.

yt.
MK
Kaiken maailman softat..
Aloitin mallin päivä-pari sen jälkeen kun suru-uutinen tuli ja kirjoitin jo alkulaiseita ja nappasin muutaman kuvan.
Täytyy poistaa se ja kopioida teksit.
Kuvat on onneksi tallessa.
Alfaromeo vm.1933, josta vielä mietin, että eenkö kisaversion vaiko museoidun versioin. Skaala 1:32, mutta mallina noin kymmenisen senttiä pitkä.
Kiitos vastanneille.
Timo Rissanen kirjoitti:
Kaiken maailman softat..
No ei ihan näin… Muutenhan joku kiireisempi voisi rakennella mallin galleriaan Juhannuksena, ja lisätä sen vuodenvaihteen ryhmikseen puolen vuoden päästä!
Pääsinpä minäkin vihdoin liikkeelle eli Kondoori paketti on korkattu. Parit osakokoonpanot ja hieman väriä pintaan. Ensin ajattelin rakentaa mallin perustuen Aeron tilaamiin yksilöihin. Skippasin tämän vaihtoehdon kun selvisi mitä olisi pitänyt muuttaa mallissa. Työn määrä ei vastannut alkuperäistä ajatusta "pääasiassa suoraan laatikosta". Joten päädyin hieman mielikuvutuksellisempaan koneyksilöön.

Aiheeseen liittyvä kysymys. Oliko Suomella lentokoneita, joihin voitiin ripustaa torpedot? En muista törmänneeni ainakaan valokuviin torpedovarustuksesta. Ja jos oli, niin minkä värinen oli torpedo, maalaamaton metalli vai maalattua rautaa?

Toinen mieltä askarruttava asia on koneen nimitys SUomessa. Olisiko se ollut Kondori (KD-jotakin) vai jotakin ihan muuta? Taidan kallistua tuon KD-tunnuksen kannalle ellei joku perusteellisella argumentoinnilla saa päätäni käännettyä…

Pitääkin vielä selailla omaa lähdekirjastoa/arkistoa.

Loman odotusta E-P
Riponissa käsittääkseni testattiin torpedojen käyttöä, mutta ei tainnut aktiivikäyttöön päästä.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Toinen mieltä askarruttava asia on koneen nimitys SUomessa. Olisiko se ollut Kondori (KD-jotakin) vai jotakin ihan muuta? Taidan kallistua tuon KD-tunnuksen kannalle ellei joku perusteellisella argumentoinnilla saa päätäni käännettyä…
Tuollaista nimien suomalaistamista ei meillä ole kamalasti harrastettu, joten todennäköisimpiä tunnuksia olisivat varmaan olleet FW, CO, CR, CD ja CN. Mutta toki tässä voi ihan yhtä hyvin tehdä oman mielensä mukaan.
Suhoi alkaa olla pääosin kasassa. Siivet liitetty runkoon, ja sovite oli yllättävän hyvä, tosin kittiä se vaati hieman. Edellistä merkintääni tarkennan sen verran, että referenssikuvien perusteella asennetut jäähdytysilmanotot ovat todennäköisesti elektroniikalle sijoituspaikoista päätellen. Humbrolin emalimaaleja on hankittu myös tarvittava määrä ja kohtapa pääsee sutimaan maastokuviota koneeseen. Malli on ollut mukava rakentaa, ehkä jopa niin mukava, että kaksipaikkainen versio taitaa mennä hankintalistalle.
Kalle Rantanen kirjoitti:
…todennäköisimpiä tunnuksia olisivat varmaan olleet FW, CO, CR, CD ja CN…
Kiitokset kommenteista arvon kollegat.

Pitääkin tutustua Ripon aineestoon hieman tarkemmin jos saisi pari vinkki rakenteluun. Kun ne torpedot sen Condorin paketissa kerrran tulevat niin päätin sitten hyödyntää hekin. Menisikö kuvitteellinen meritoimintakaavio jo hieman överiksi.. Vaikka olihan niitä lekojen suojamaalauskokeiluja todella tehty.

Joo, muutamien yöunien jälkeen lyhenne CD alkaa vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta.

E-P
Ford valmistuu pikkuhiljaa pensselillä maalaten..
Meikäläisen rakentelukohteeksi valikoitui Ferguson FF-30 traktori.

Malli maalataan luonnollisesti pensseleillä.
Pigmenttejä käytän, mutta yhtään etsiosaa ei malliin tule.

Oikeastaan pohdiskelin jotain vesitasoa, joka olisi paremmin sopinut Leinon aihevalikoimaan, mutta ehkä traktorikin kelpaa.

Poistin koko kuvan ja tekstin. Ei ollut aiheellista.
Viimeksi muokattu 29.6.2021 17:59