Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: 1:72 maakalusto

Nonni!

E-100:kin valmistui sitten tänään jo päivemmällä! Siihen nyt meni sitten kaksi päivää… Mukavaa on huomata, että näitä pikkuskaalan vaunuja tekee aika hyvin 1-2 päivän ajassa.
Mä oon mukana Trumpetterin Type-90 japskivaunulla. Esikuva tulee olemaan Blitzwing Transformers Infiltration sarjiksesta.
Ehkä ensin pitäisi harjoitella 1:35 tankilla ennen kuin alkaa tämmösten miniatyyrien kanssa sohlaan… Tähän mennessä olen liimannut kaikki jousituksen osat väärin, yksi pienenpieni pala lähti lentoon pinseteistä, taisi haluta mieluummin imuriin kuin tankkiin, yksi osa meni poikki jo muovirangassa, ohuen ohuet kuraläpät ovat kärsineet kovia osien työstön aikana, liimaa on sotkettu minne sattuu ja paljon tullut opittua ensimmäistä tankkia kootessa. =D
Noniin, pitkällisen pyörittelyn jälkeen tarkoitus osallistua Revell Pz IV Ausf. J:llä ja jos aika riittää, myös DML StugIV:lla. Kumpaankin tarjolla etsejä enemmän kuin laki sallii. Pz:n ohjeet ovat hukkuneet mutta Partin etsisatsi muutenkin korvaa puolet osista:D
Katotaan kuin käy…
Unohdin sitten ilmoittaa oman mallini kokonaan, vaikka on hyllyssä mannut jo kuukauden ajan.
Kysessä on Dragonin joku maasturi, veikkaan Horch Kfz.15, laatikon kannessa kun lukee vaan "Heavy Uniform Personnel Vehicle type 40".

Joka tapauksessa, olen nyt saanut rattaat pyörimään ja sisätilat alkaa olla perusmaalissa:Maalit ja penkeissä olevat öljyvärit saavat nyt kuivua jonkin aikaa, sillä välin maalailen kyytiin tulevia aseita sun muita tilpehöörejä…
Pienen tauon jälkeen Libyalainen T-72 on päässy etenemään chippailujen ja valumien saralla.
Valumat näyttävät erittäin hyviltä.
Sunnuntaipäivän puuhastelut. Revellin 251 ausf. C.
Kasimir K kirjoitti:
Pienen tauon jälkeen Libyalainen T-72 on päässy etenemään chippailujen ja valumien saralla.
Hyvältä näyttää Kasimir. Valumat ovat kyllä onnistuneet erinomaisesti.
Jukka Kauppinen kirjoitti:
Sunnuntaipäivän puuhastelut. Revellin 251 ausf. C.
Kieltämättä onnistunutta ruiskutyöskentelyä tuon naamiomaalauksen kanssa. Tietäen, että 251 ei tässä kaalassa mikään valtava ilmestys ole.

Nyt on hyvä hetki allekirjoittaneenkin laittaa jotain tähän ketjuun. Meni pari viikkoa, etten päässyt mallailemaan ollenkaan, mutta nyt on viimeiset päivät työstetty Strykeriä hyvällä sykkeellä. Lomalla on hyvä puuhastella. Pohjamaaleissa mallin pitäisi olla heinäkuun loppuun mennessä (mieluiten aikasemmin); maalaamiseen ja alustaan jäisi siten noin 1,5 kuukautta.

Joudun rakentamaan vain osakokonaisuuksia valmiiksi (etsien kanssa nysväämistä), joten pikaliima ja juottaminen on tullut tutuiksi. Kuvassa kaikki osat eivät ole suinkaan liimattu, odotetaan rauhassa loppukokoamista, ettei osat tuhoudu/irtoa ja huku mallia pyöritellessä.

Selvitys tapahtuneesta:

- Suuret muoviosat (runko) on vihdoinkin liimattu ja kitattu. Muutenkaan muovisia osasia ei ole kuin kourallinen jäljellä.

- Etsit ovat olleet hieman puutteellisia; kaikkia pieniä pultteja tulee pilvin pimein, mutta noin näkyvää verkkoa (laadukasta sellaista) ei sitten ole viititty mukaan survoa. Jouduin värkkäämään moisen romulootan löydöstä ja peittämään sarjan ala-arvoista valujälkeä. Hemmetin pieni reikäkoko tuossa on (<0.5mm), mutta siltikin se hieman pomppaa silmään? No toivotaan, että maalaus ja ajoneuvon päälle tulevat romut häivyttävät sitä hieman. Tuo on jo liimattu, joten en ehkä uskalla lähteä sitä repimään poiskaan.

- Periskooppien yläpuolella olevat "suojapellit/aurinkolipat/mitkälie" tein messingistä (from scratch) ja periskoopit on ryöstetty vähän sieltä ja täältä. Ajajan luukkuun lisäsin parit pultit Trumpan sarjasta.

- Loput onkin sitten sovellettu Eduardin ja E.T:n arkeilta. Mukavasti tuo juottaminen alkaa luonnistua, kun muutaman kerran yrittää.Refejä ei ole tullut taas tuijoteltua oikeastaan yhtään ja sen kyllä huomaa, kun liimaamisen jälkeen tutustuu prime-portalin walkaroundiin. :)
Viimeksi muokattu 8.10.2012 19:51
Tatu H kirjoitti:
Jukka Kauppinen kirjoitti:
Sunnuntaipäivän puuhastelut. Revellin 251 ausf. C.
Kieltämättä onnistunutta ruiskutyöskentelyä tuon naamiomaalauksen kanssa. Tietäen, että 251 ei tässä kaalassa mikään valtava ilmestys ole.
Ei siinä hirveesti saanut käsi vapista :)
Pientä edistymistä jälleen..