Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: 1:72 maakalusto

Bt-7 sai vasemman puoleiset telat alleen.

Onpas tulossa kaikkea mielenkiintoista ja komiaa tähän ryhmikseen. Hienoa että näin monet ovat lähteneet mukaan. Itsellä ollut lähiajat kauhea kiire ja mallailu jäänyt tosi vähiin, yritän kuitenkin saada viimeistään ensiviikolla valmiiksi Emharin 1/72 Mk. IV "Femalen" pienellä pohjalla.
Koska aikaa henkilökohtaiseen kuolonlinjaan on (toivottavasti) riittävästi (reilu 3kk), niin toinen malli on aloitettu. Abrams on siis tauolla.

Lauantai-iltaan kevyt arvausleikki (ne olkoot hiljaa, jotka projektin ovat nähneet)! Mihin vekottimeen kyseiset etsitaittelut päätyvät? Modernilla linjalla kuitenkin mennään.Käytännössä tämä oli meikäläisen edistyminen tänään. Tunteja vierähti. Vasemmanpuoleinen koostuu kolmesta osakokonaisuudesta ja oikeanpuoleinen neljästä. Rinnalla näkyy sarjan korvattavat osat, eron juuri ja juuri huomaa. ;)

En aikaisemmin ole hirveästi juottamalla etsejä joutunut kasailemaan, joten kyseinen operaatio oli vähintäänkin haasteellinen. Vakaammat kädet vaatisi. Täytyy vielä luupin kanssa tarkastella saumat paremmin ja katsoa kuinka paljon joutuu viimeistelemään. Lopputulokseen olen kuitenkin aika tyytyväinen… jo tässä vaiheessa.

Mitä huonompi juottaja, sen parempi hioja! :)

Huomenna vähän isompi kuvapäivitys, kun aurinko taas paistaa.
Viimeksi muokattu 8.10.2012 19:45
Lainaus:
Mihin vekottimeen kyseiset etsitaittelut päätyvät?
Stryker oli etsimäni vekotin ja härpäkkeet tulevat persuukseen kannattelemaan jerry-kannuja.

Edellisen ja tämän viikonlopun tavoitteena oli saada Strykeristä alurunko jousituksineen kasaan, ettei rakennusaikataulu pääsisi mahdottomasti paukkumaan yli. Itse alarunko on melkoisen työläs kasattava, koska jousitus on yksityiskohtainen (lue: täydellinen) ja jokaista pyörää kohden osia kertyy noin 4-5 kappaletta.
Lopputulos on toki näyttävä, mutta Academyn mallissa pieniä valusaumoja riittää putsattavaksi. Rakennettavuus alarungossa on hyvä, kunhan muistaa hieman testailla ja seurata ohjeita tarkasti.

Trumpeter on tehnyt myös Strykerin 1/72:een, mutta sarja on aika pelkistetty; yhteen klimppiin valettu alusta, ei avonaisia luukkuja ja osia noin puolet vähemmän. Mittojen osalta sarjoista löytyy eroavaisuuksia; leveys on kutakuinkin sama, mutta pituudessa Academy on miltei 8mm Trumpeteria pidempi. Kumpi on lähellä oikeaa; en tiedä, eikä liioin kiinnosta. :)


Renkaita, ylärunkoa ja figuuria ei ole liimattu paikalleen. Vain kuvaa varten kuivasovituksessa. :)

Kuvissa näkyvät etsit ovat Eduardin Stryker arkilta, joka on tarkoitettu Trumpeterin malliin. Academyyn tietääkseni etsejä tekee vain E.T Model ja saatavuus Suomeen on hieman kehno, joten lähdin taiteilemaan "väärän" sarjan etsejä malliini. Täytyy katsoa, jos jostain tuon E.T:n setin löytäisi?

Kuten arvata saattaa, niin Trumppaan tarkoitetut etsipalikat eivät ihan nakkelemalla Academyyn mene. Pienet eroavaisuudet tekevät helposti melkoisia soviteongelmia, joten veistämistä ja kittaamista on luvassa. Työllä ja muovilevyllä osat kuitenkin istuvat paikoillaan ja lopputulos miellyttää tekijää. Mallin yleisilme koheni, vaikka tunteja vierähtikin.

Sarjojen renkaat ovat skeidaa (Trumpalla vinyyliset ja Academyllä muuten vain kehnot styreeni-yritykset), joten korvasin ne Def:n resiini vaihdokeilla. Siistimistä tarvitsi vähän ja valujälki on ällistyttävää; rengastekstit, skaalavahvuus, kuvio ja tietysti vähän painosta lytyssä. Maksavat tosin tuplasti itse mallisarjaan nähden, mutta laatu on loistavaa. Visuaalisen vaikutuksen paranemisesta ei tarvinne paljon paasata.

Ensimmäistä kertaa ajattelin lisätä projektiin figuurin, kiitos valmiiksi avonaisten luukkujen. Figuurilla saa kuitenkin mukavasti tuotua esiin mittakaavaan. Vaunun sisälle on liimattu styreenikakku, jonka päällä figuuri seisoo. Kokeilemalla sovitettu mittaus osottautui melko sopivaksi, koska kevyesti käsien kohdalta modattu Preiserin tuote näyttää aika luontevalta? Täytyy figuuri vielä siistiä ja käsiteltä muutamasta kohtaa Magic-Sculptilla, mutta se on niitä viimeisiä hommia rakennusvaiheessa. Tärkeintä nyt oli saada sovite hyväksi, että ylärungon saa liimattua paikoilleen.

Seuraavaksi pitäisi veistää ylärungosta vähän detaileja pois ja korvata ne etseillä. Rentouttavaa väkertämistä luvassa.

Näin tälläkertaa. Kuvia tuli napattua rakennusvaiheesta paljon ja tämä kollaasi & sepustus tavallaan teaserina. Tulevaisuudessa (kun kerkeää) olisi tarkoitus kirjoitella ajan kanssa pieni digilehtinen braille skaalan rakentamisesta, tai lähinnä omista metodeista ja tavoista. Tänne on kuitenkin hyvä harjoitella nopeita löpinöitä ja kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo. :)
Viimeksi muokattu 8.10.2012 19:47
Liitympä joukkoon kummaan Revellin Panzerhaubitze 2000:lla, katsellaan mitä siitä syntyy (vai syntyykö mitään).
Tuli itsekkin innostuttua kun löytyi Revell:in T-72 M1 hyllystä.

Tänään aloitin siinä klo.7.00 aamulla syötyäni rakentamaan, ja aikaa meni klo.12.13 asti. Päädyin tekeen Itäsaksalaisen vaunun ja nyt tuli pikkuskaalaankin kokeiltua kuraa ja modulaatiota. Itse olen ihan tyytväinen! Litkutuksetkin kuivasi nopeasti, koska päälystin mallin Vallejon mattalakalla! ;D Suosittelen kaikille jotka T-72 tekevät, niin lisätkää savunheittimien ja lisäpolttoaine säiliöiden piuhat! Tulee kivaa lisädetaljointia! :)

Ikävää on se että annoin kameran kaverille matkalle lainaan, joten kunnon kuvia tippuu varmaan vasta kauan "jussin" jälkeen! :(

Otin kyllä kännykkäkameralla yhen kuvan!

[img][/img]

www.pienoismallit.net/profiilit/4030/kuvat/kuvapankki/kuva_94856/

Btw… Tänään tuli viel hankittua Dragonin Bradley ja E-100 mutta en ehkä uusi aamuista… Tuli siitä aamun rakennusputkesta sen verran hartiat kipeeks! ;D
Viimeksi muokattu 18.6.2012 20:21
Bt-7 sai jo viime viikolla talvicamon päälleen. Huomenna olisi tarkoitus maalailla pikkuosia ja ehkä vähän sotkea.
Noh! Saihan se E-100:kin tänään aamulla alkunsa. Malli on kasattu ja telasto jo valmiina zippailtu ja litkuteltu! Seuraavaksi modulaatiota pintaan ja litkutukset, niin eiköhän sekin ole sitten sillä valmis! :)

Vaunu oli osien sopivuudeltaan parasta A-luokkaa ja malli oli suht nopeasti kasattava, kun osia oli muistaakseni n.50:tä. Suosittelen kaikille 1:72 kaluston rakentajille! On tämä nimittäin ilmestys jo 1:72 kokoisena verrattavissa esim. T-72 M1 vaunuun!
No niin, tulivat tilaukseni joten ilmoittaudun mukaan IS-3 ja T-54B vaunujen pienoismalleilla.

Pitää vielä sijoittaa uuteen halpisruiskuun. Vanha kun kuoli.
On muuten trumpan uusien 1/72 mallien valu uskomattoman terävää, hipovat jo dragonin pikkuisten tasoa. Paikotellen parempaakin.