Lainaus:
Mihin vekottimeen kyseiset etsitaittelut päätyvät?
Stryker oli etsimäni vekotin ja härpäkkeet tulevat persuukseen kannattelemaan jerry-kannuja.
Edellisen ja tämän viikonlopun tavoitteena oli saada Strykeristä alurunko jousituksineen kasaan, ettei rakennusaikataulu pääsisi mahdottomasti paukkumaan yli. Itse alarunko on melkoisen työläs kasattava, koska jousitus on yksityiskohtainen (lue: täydellinen) ja jokaista pyörää kohden osia kertyy noin 4-5 kappaletta.
Lopputulos on toki näyttävä, mutta Academyn mallissa pieniä valusaumoja riittää putsattavaksi. Rakennettavuus alarungossa on hyvä, kunhan muistaa hieman testailla ja seurata ohjeita tarkasti.
Trumpeter on tehnyt myös Strykerin 1/72:een, mutta sarja on aika pelkistetty; yhteen klimppiin valettu alusta, ei avonaisia luukkuja ja osia noin puolet vähemmän. Mittojen osalta sarjoista löytyy eroavaisuuksia; leveys on kutakuinkin sama, mutta pituudessa Academy on miltei 8mm Trumpeteria pidempi. Kumpi on lähellä oikeaa; en tiedä, eikä liioin kiinnosta. :)
Renkaita, ylärunkoa ja figuuria ei ole liimattu paikalleen. Vain kuvaa varten kuivasovituksessa. :)
Kuvissa näkyvät etsit ovat Eduardin Stryker arkilta, joka on tarkoitettu Trumpeterin malliin. Academyyn tietääkseni etsejä tekee vain E.T Model ja saatavuus Suomeen on hieman kehno, joten lähdin taiteilemaan "väärän" sarjan etsejä malliini. Täytyy katsoa, jos jostain tuon E.T:n setin löytäisi?
Kuten arvata saattaa, niin Trumppaan tarkoitetut etsipalikat eivät ihan nakkelemalla Academyyn mene. Pienet eroavaisuudet tekevät helposti melkoisia soviteongelmia, joten veistämistä ja kittaamista on luvassa. Työllä ja muovilevyllä osat kuitenkin istuvat paikoillaan ja lopputulos miellyttää tekijää. Mallin yleisilme koheni, vaikka tunteja vierähtikin.
Sarjojen renkaat ovat skeidaa (Trumpalla vinyyliset ja Academyllä muuten vain kehnot styreeni-yritykset), joten korvasin ne Def:n resiini vaihdokeilla. Siistimistä tarvitsi vähän ja valujälki on ällistyttävää; rengastekstit, skaalavahvuus, kuvio ja tietysti vähän painosta lytyssä. Maksavat tosin tuplasti itse mallisarjaan nähden, mutta laatu on loistavaa. Visuaalisen vaikutuksen paranemisesta ei tarvinne paljon paasata.
Ensimmäistä kertaa ajattelin lisätä projektiin figuurin, kiitos valmiiksi avonaisten luukkujen. Figuurilla saa kuitenkin mukavasti tuotua esiin mittakaavaan. Vaunun sisälle on liimattu styreenikakku, jonka päällä figuuri seisoo. Kokeilemalla sovitettu mittaus osottautui melko sopivaksi, koska kevyesti käsien kohdalta modattu Preiserin tuote näyttää aika luontevalta? Täytyy figuuri vielä siistiä ja käsiteltä muutamasta kohtaa Magic-Sculptilla, mutta se on niitä viimeisiä hommia rakennusvaiheessa. Tärkeintä nyt oli saada sovite hyväksi, että ylärungon saa liimattua paikoilleen.
Seuraavaksi pitäisi veistää ylärungosta vähän detaileja pois ja korvata ne etseillä. Rentouttavaa väkertämistä luvassa.
Näin tälläkertaa. Kuvia tuli napattua rakennusvaiheesta paljon ja tämä kollaasi & sepustus tavallaan teaserina. Tulevaisuudessa (kun kerkeää) olisi tarkoitus kirjoitella ajan kanssa pieni digilehtinen braille skaalan rakentamisesta, tai lähinnä omista metodeista ja tavoista. Tänne on kuitenkin hyvä harjoitella nopeita löpinöitä ja kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo. :)
Viimeksi muokattu 8.10.2012 19:47