Pienoismallit.net

Junkers 88 C-6 yöhävittäjä

Tämä ei ole virallinen referenssi: Mulla on etsisetit sekä pommittajaversio A-4:an, että C-6:en. Molemmissa on samat vyöt.
Eli pommittajan vöillä mennään? Kiitos vastauksista, pitää panna Kuivalaiselle kyselyä asiasta.
Jos oikein kiire on, niin multa saat "lainaks" tuon setin. Hommaa sitten myöhemmin tilalle. Ei ole Junkku aikeissa hypätä työpöydälle lähiaikoina.
Kiitos tarjouksesta. Mikään hengenhätä vöillä ei ole, mutta jos toimitus Kuivalaisella viivästyy, saattaisin olla kiinnostunut. Palaan tarvittaessa asiaan.
Muutama tiedonjyvä.

JU 88 C-6 tuli tuotantoon vuoden 1942 aikana.
Moottoreina Jumo 211J.

Aseistus:
3 x 20mm eteenpäin
+
MG FF canon + 3 x 7,9mm MG nokassa (ohjaamon edessä pyöreä panssarilevy, jonka etupuolelle umpinaisessa nokkakartiossa ko. aseistus)
+
Lisäksi: 1 x 13mm MG taaksepäin, eräissä 2 x 20mm MG151 asennettuna runkoon ohjaamon taakse ampumaan eteen ylös (shräge musik).

JU88 C-6a oli etupäässä päivähävittäjä ja C-6b yöhävittäjä versio, jossa jälkikäteen asennettu FuG212 (Lichtenstein) tutka. Tutkaa kokeiltiin alkuvuodesta 1942 4kpl NJG1:n C-malleissa. Tähän tutkaan asennettiin myöhemmin C-6b malleissa kevyempi antennimalli, koska iso Lstein pienensi koneen maksiminopeutta liikaa.
Kiitos tiedoista Ari. Omaa esikuvaani en ole vielä lyönyt lukkoon, mutta alan vähitellen kallistua Sayn-Wittgensteinin C9+AE:hen. Tiedän että aihe on "kulunut", mutta toisaalta se on hyvin dokumentoitu ja siinä on myös yöhävittäjille harvinainen ala-ampumo, joten päivähävittäjäversiota ei tarvitse hirvittävästi alkaa tältä osin muokkaamaan. Turvavyöt on nyt joka tapauksessa tilattu Kuivalaiselta.
Taas kaivattaisiin apuja: työn alla ovat tällä hetkellä siivet, joiden sisemmät ohjainpinnat Dragon on valanut kiinteästi. Tarkoitukseni on skalpellilla uurtaa ne irtonaisiksi realistisemman lopputuloksen saamiseksi, mutta ongelmaa tuottaa se, että Junkersin moottorigondoli jatkuu alapuolella siivekkeen alle. Siivessä on kyllä nähtävissä alapuolella urat, joiden perusteella päättelen, että siiveke "katkeaa" moottorin kohdalta, mutta yläpuolella tällaisia uria ei ole. Osaisiko joku sanoa, miten siivekkeet pitäisi uurtaa, että tulos vastaisi oikeaa konetta?
Junkersin laskusiiveke on yksiosainen, siivekkeessä oleva moottorikehdon muotosuojus painuu edessä olevan muotosuojuksen sisään osittain, kun laskusiiveke kääntyy alaspäin. Siivekkeen sauma kulkee siis muotosuojuksen poikki.

richard.ferriere.free.fr/3vues/ju88a4_3v.jpgKiitos Antti (myös kuvat ovat erittäin havainnollisia)! Ongelma selvisikin samantien. Nyt pitääkin sitten aloittaa armoton hiominen, että tuon saman saa toteutettua käytännössä (nähtäväksi jää, mitä siitä lopulta tulee).
Projekti alkaa olla loppusuoralla ja siirtokuvat ovat työn alla. Ongelmia tuottaa se, että Dragon ei ole pakannut mukaan ohjetekstejä jne. (eli stencilejä) eikä niistä tietenkään ohjeissakaan mainita tuon taivaallista. Tarkoitus on käyttää Bf 110 -projektista turhiksi jääneet tekstit, jotka lienevät suurin piirtein sopivat (?) mutta satakympin ohje ei ole Junkersin kannalta kovin havainnollinen. Löytyisikö joltakin jonkin muun valmistajan ohjeet, joissa näkyisi myös stecilien paikat?