Pienoismallit.net

Suomi-Hawkin laskutelineiden väritys

Terve!

Editoin aikaisempaa vastaustani tässä ketjussa. Muistini on ilmeisesti harhautunut jo viime vuosituhannella varusmiesajan ja reservin kertausharjoitusten välissä!

Britmodeller-sivustolla on joskus puitu samaa telinevärikysymystä:
www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/24672-bae-hawk-landing-gear/

Siellä telineiden, vanteiden ym. väriksi todetaan "Light Aircraft Grey, gloss epoxy BS 381C-627G". Sama sävy (ei kiiltoaste) kuin vihreän Suomi-HW:n alapinnan väri, vaikka kuvissa teline välillä näyttää vaaleammalta.

Onko telineiden maalaus kuitenkin muuttunut Suomessa? Luulisi, että olisi siirrytty epokseista polyuretaanimaaleihin ja Arin antama värikoodikin on RAL 7035.

Kari
Kiitos kaikille kommenteista ja linkeistä. Olen nyt kallistunut vaalean harmaan puolelle. Nyt vaan pitää ryhtyä värityshommiin!

T. Tally-ho
Minulla on tässä vieressä HW:n vanne. Väri on hyvin vaalean harmaa. Kun pyyhii pölyn ja lian pois ja laittaa viereen puhtaan A4-arkin niin sen erottaa selvästi harmaaksi, mutta jos se olisi koneen alla, ei olisi helppo mennä sanomaan, onko väri vähän likainen valkoinen vai harmaa.
Apumekaanikkoaikojaan muistelleiden ei kannata ripotella tuhkaa päälleen. Valkoiseksi minäkin olisin muistin mukaan veikannut.
Kiitos asian tarkistamisesta Mikko ja kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille!
Hawkin kaikki sisäosat (runkorakenteet, moottoritila, laskutelinekuilut, …) ovat kiiltävän valkoiset edelleen. Laskutelineet ovat saattaneet olla alunperin samalla valkoisella maalatut, mutta nykyään vaalean harmaat.

T: Antti