Pienoismallit.net

Armour Challenge

Ajankohta
31.7.2021
Sijainti
Panssarimuseo (Hattulantie 334, Parola)
Järjestäjä
Panssarimuseo ja Suomen pienoismallirakentajat ry
Alkuun hieman statistiikkaa: Malleja oli ilmoitettu 181 kpl 54 mallarilta. Tämä on AC:n uusi ennätys. Kävijöitäkin museolla taisi olla noin 700. Teemaluokassa (T-34 vaunut) nähtiin pöydällä lähes 30 mallia. Melkein kaikki mallit ja mallarit tulivat paikalle. Juniorimallareita oli ennätysmäärä 7 ja lapsiakin 1, mikä lupaa hyvää harrastuksen tulevaisuudelle.
Palkintoja jaettiin 50. Museo valitsi Best of Show:ksi Ari Kahrolan hienon 1/35 Landsverk Anti II -vaunun jatkosodan asussa. Malli oli vaatinut paljon perehtymistä museossa olevaan vaunuun sekä muutostöita Hobby Bossin mallin. Mielestäni Kahrolan vanua voi pitää jopa pienenä kulttuuritekona.
Kauppiaden, HPNS, Mallisto, Sisumodel sekä Swat team, kauppa kävi varsin villkaasti
Museon järjestelyt toimivat erittäin hyvin ja niissä oli otettu huomioon koronatilanne. Panssarikiltalaisten ylläpitämiä sekä Sturmia että T-34-vaunuja käynnisteltiin ja niiden sisälle pääsi myös kurkistamaan.
AC on tapahtumana vakiinnuttanut paikkansa tärkeänä maakalustoon keskittyvänä mallailutapahtuma. Suuret kiitokset Panssarimuseolle, kiltalaisille sekä vapaaehtoisille mallareille, jotka vastasivat mallien rekisteröinnistä, niiden järjestämisestä pöydille, pöytien vahtimisesta sekä tietysti tuomaroinnista. Ilman vapaehtoistoimintaa näitä tapahtumia ei voida järjestää. Lopuksi vielä kiitoksen kauppiaille, kaikille muille vapaaehtoisille sekä runsaslukuiselle yleisölle. Toivottavasti tapaamme jälleen ensi vuonna.
Mallailuterveisin
Yrjö
Suomen pienoismallirakentajat ry:n Pj.

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Hei
Voiko tuonne tulla yksityishenkilöt myymään ylimääräisiä mallejaan?
T. Juha K
Hei.

Valitettavasti ei mahdollista tarjota yksityishenkilöille myyntipaikkoja, sen verran rajoitettu tila on käytössä.

Terveisin, Niko
Hieman päivitystä: Teemaluokkaan liittyen, museolla toisena vuoden 2021 erikoisnäyttelynä on Sotkat Suomen puolustusvoimissa. Muun muassa kuvia, ja ihan yksilökohtaistakin tietoa vaunuista.

Lisäksi kalustonäyttelyssä on useamman eri vuosimallin Sotkia. Ehkäpä Armour Challengeenkin saadaan jotain näiden ympärille - lisätietoa tapahtuman lähetessä.
Toivottavasti sitä ei siiretään kuin viime kerrala ja olisi kiva taas osalistua))
We can't wait with my daughter. This will be her first competition 😁
Onko tässä kilpailussa ikärajaa? Itse olen 15 vuotias ja olisi kiinnostusta osallistua.

Terveisin, Arttu
Terve,

Ei ole ikärajaa osallistumiselle. Alle 18-vuotiaat voivat ilmoittautua junioreina, se kannattaa tehdä.

Terveisin, Niko
Hei,
Tekisi mieli osallistua ja haluaisin lisätä jo pienoismallit.net:ssä olevan mallini, mutta ilmoittautuminen näyttäis olevan rikki? Sivusto jää jumiin, kun yritän ilmoittaa mallini näyttelyyn.
Edit: Ongelma korjattu.
Terve,

Laitoin yv:tä asiasta.

Terveisin, Niko
Hi,

My daughter (4,5 years) wants to show her models. How can I register her?

BR
Jacek
See top left corner of this page "Ilmoita mallisi näyttelyyn"
There is also an English version of the registration page: pienoismallit.net/tapahtumat/2021/armour-challenge/ilmoittaudu/en

Please note that you must be logged out in order to register models in behalf of other person.
Thank You for the advices ;)
Ilmoittautumisesta ja osallistumismaksusta lisätty tietoa. Huomiottehan, että ennakkoilmoittautuminen tarvitaan kilpailuun osallistumiseen. Paikan päällä ilmoittautuneet voivat osallistua ainoastaan Vain näytillä -luokkaan.

Tapahtumassa tarkemmassa esittelyssä pari T-34 vaunua sekä "yllätysvieras". Lisäksi T-34 R-155/Ps.231-4 on nyt museolla näyttelyssä.

In english: information of the registration and entrance fees updated. Please note that you may participate on competion only with pre-registration. When registration on event, it is possible to participate only on Display only -category.

On event, two T-34 on additional display with "Special guest". Also, T-34 tank R-155/Ps.231-4 is now on display at Museum.
Muistattehan, että Teemaluokkaan saa osallistua mallilla joka on ollut Armour Challengessa aiemmin toisessa luokassa. Sotkia vaan lisää mukaan…
Hi,

I registered my T-34-85 in "Muut: Teemaluokka" category. Is it correct if I want to participate in Theme Class "Sotka a.k.a. T-34 tank"? Or should I register it in "Sotilaskalusto: 1:70 ja pienemmät" (it is 1:72) and 'Theme Class" is considered as the "second" category?

BR
Jacek
Hello,

Yes, it´s correct. To participate Theme class, registration is needed to that class only.

Best Regards,
Niko
Hi,

"Museum normal entrance fee (adults 9 euros/person)".

What about kids? Entrance is for free?

BR
Jacek
Jacek Galecki kirjoitti:
Hi,

"Museum normal entrance fee (adults 9 euros/person)".

What about kids? Entrance is for free?

BR
Jacek
Kids 6 - 15 years 5 euro.
Children 0 - 5 years free admission.

www.panssarimuseo.fi/en/
Muistutus koronaohjeistukseksesta: käyttäkää maskeja, muistakaa tarpeellinen etäisyys sekä kädet! Oheisohjelmaa on ulkotiloissa ja osallistumismaksulla pääsee koko museon näyttelytiloihin.

Remind of COVID procedures: wear masks, remember the distances and hands! Some additional program is kept outdoors, and entrance fee is also access to the museum.
Vielä toinen: ilmoittautumisen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi, varatkaa osallistumismaksu valmiiksi. Mieluiten käteisellä, kiitos.

Another reminder: To ease and speed the registration, please reserve entrance fee ready. Preferably in cash, please.
Kuvien lisääminen ei onnistu just nyt ainakaan mobiililla.
Nyt pitäisi kuvien lisäämisen onnistua. Pahoittelut, että pääsin vasta nyt korjaamaan ongelman.
Aloin laittamaan kuvia, mutta huomasin liian myöhään, että minun olisi pitänyt tietää mihin luokkaan mikäkin malli on ilmoitettu, joten lopetin kuvien latailun, koska en ottanut kuvatessani tietoja talteen.
Muutama tuolla nyt sitten on ilmeisesti väärin laitettuna. Pahoittelen.
Luokkaa ei tarvitse tietää. Esikatseluvaiheessa kysytään vain aihepiiri (sotilaskalusto, dioraama, figuuri), jonka pitäisi selvitä kuvaa katsomalla. Epäselvissä tilanteissa kuvan lisääjä voi itse tehdä tulkinnan aihepiiristä, sillä tietoa ei käytetä mihinkään muuhun kun kuvien ryhmittelyyn.