Pienoismallit.net

Armour Challenge

Ajankohta
5.9.2020
Sijainti
Panssarimuseo (Hattulantie 334, Parola)
Järjestäjä
Panssarimuseo ja Suomen pienoismallirakentajat ry
Armour Challenge (AC) saatiin taas pidettyä ja päällimmäisenä jäi mieleen se valtavan positiivinen ilmapiiri, joka koko Hobby Dayn aikana Panssarimuseolla oli. Sääkin suosi ja pieni sadekuuro vain piristi. Supi on tehnyt yhteistyötä Panssarimuseon sekä Panssarikillan kanssa jo pitkään. Olemme vastanneet AC-tapahtuman käytännön järjestelyistä liittyen ilmoittautumiseen, tulosten käsittelyyn ja julkistamiseen. Käytämme Pienoismallit.netin hyvää järjestelmää, jonka kehittämiseen olemme myös osallistuneet. Tämän lisäksi Supi on hoitanut tuomaroinnin Nordic Challengessä käytetyllä tavalla (kulta, hopea, pronssin, HC ja C). Viimevuotiseen tapaan tuomaroinnista vastasi kokenut mallari ja tuomari Tuomo Mäenpää.

Tämä korona-aikana järjestetty AC edellytti poikkeusjärjestelyjä koskien yleisöä, kilpailuun osallistujia, toimitsijoita sekä tuomarointia. Panssarimuseolla on ollut elokuussa tapahtumia, joten yleiset järjestelyt olivat kunnossa. Mallitapahtuma toi oman lisävärinsä. Yhtenä haasteena oli se, että kokeneiden toimitsijoiden saaminen paikalle ei ollut yksinkertaista. Monet halukkaat kuuluivat riskiryhmiin, eivätkä siksi voineet osallistua tapahtumaan. Kaikissa järjestelyissä mentiinkin koko ajan terveys edellä. Ennakkoilmoittautuminen oli pakollista, jotta minimoitiin mallien tuontiin liittyvät mahdolliset riskit. Tuomaroinnissa päädyimme turvallisuussyistä yksinkertaistamaan prosessia siten, että tänä vuonna jaettiin vain kulta-, hopea- ja pronssipalkintoja, museon jakama Best of Show sekä mallipalkinnot kaikille juniorimallareille. Heitä olikin ilahduttavasti paikalla neljä.

Mallipöydillä oli lähes 100 mallia yli 30 mallarilta, mikä oli erittäin hyvä saavutus. Osa ennakkoon ilmoittautuneista mallareista ei päässyt paikalle, mikä oli odotettavissa. Koronatilanne on kiristymässä koko ajan. Kulta- hopea ja pronssipalkintoja jaettiin 30. Museo antoi Best of Show-palkinnon Kari Pohjaston upealle T-55 Serbia 1/35 panssarivaunulle. Se olikin sopivasti tämän vuoden teemaluokasta, johon kuuluivat T-54,-55,-62-panssarivaunut sekä niihin perustuva kalusto.

Kiitokset kaikille paikalla olleille, niin yleisölle kuin järjestäjillekin, tästä ainutlaatuisesta tapahtumasta. Toivottavasti seuraava AC voidaan järjestää elokuussa 2021. AC on ainut maakalustoon keskittyvä tapahtuma Suomessa ja vielä juuri oikeassa paikassa: Panssarimuseolla.

Mallailuterveisin,
Ykä
pj
Suomen pienoismallirakentajat ry

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Kiitoksia järjestäjille mahtavasta tapahtumasta. Oli hienoa nähdä Pekka Keräsen Tiger II omin silmin,sekä kuunnella ja katsella vaunujen käynnistysnäytöksiä. Iso käsi myös Panssarikillan vapaaehtoisille museokaluston kunnossapidosta,sekä esittelyistä. Ei olisi voinut lauantaita paremmin viettää.
ykak 5.9.2020 21:11 Vastaa lainauksella
Supin hallituksen pj:nä ja Sisumodelsin ständillä hääränneenä oli todella hieno päivä. Erikoiskiitos museolle onnistuneista järjestelyistä tänä poikkeusaikana.
T ykä
Kiitos minunkin puolestani: hyvä että saatiin tapahtuma pidettyä näinä poikkeusaikoina.