Pienoismallit.net

Armour Challenge

Ajankohta
5.9.2020
Sijainti
Panssarimuseo (Hattulantie 334, Parola)
Järjestäjä
Panssarimuseo ja Suomen pienoismallirakentajat ry
Armour Challenge (AC) saatiin taas pidettyä ja päällimmäisenä jäi mieleen se valtavan positiivinen ilmapiiri, joka koko Hobby Dayn aikana Panssarimuseolla oli. Sääkin suosi ja pieni sadekuuro vain piristi. Supi on tehnyt yhteistyötä Panssarimuseon sekä Panssarikillan kanssa jo pitkään. Olemme vastanneet AC-tapahtuman käytännön järjestelyistä liittyen ilmoittautumiseen, tulosten käsittelyyn ja julkistamiseen. Käytämme Pienoismallit.netin hyvää järjestelmää, jonka kehittämiseen olemme myös osallistuneet. Tämän lisäksi Supi on hoitanut tuomaroinnin Nordic Challengessä käytetyllä tavalla (kulta, hopea, pronssin, HC ja C). Viimevuotiseen tapaan tuomaroinnista vastasi kokenut mallari ja tuomari Tuomo Mäenpää.

Tämä korona-aikana järjestetty AC edellytti poikkeusjärjestelyjä koskien yleisöä, kilpailuun osallistujia, toimitsijoita sekä tuomarointia. Panssarimuseolla on ollut elokuussa tapahtumia, joten yleiset järjestelyt olivat kunnossa. Mallitapahtuma toi oman lisävärinsä. Yhtenä haasteena oli se, että kokeneiden toimitsijoiden saaminen paikalle ei ollut yksinkertaista. Monet halukkaat kuuluivat riskiryhmiin, eivätkä siksi voineet osallistua tapahtumaan. Kaikissa järjestelyissä mentiinkin koko ajan terveys edellä. Ennakkoilmoittautuminen oli pakollista, jotta minimoitiin mallien tuontiin liittyvät mahdolliset riskit. Tuomaroinnissa päädyimme turvallisuussyistä yksinkertaistamaan prosessia siten, että tänä vuonna jaettiin vain kulta-, hopea- ja pronssipalkintoja, museon jakama Best of Show sekä mallipalkinnot kaikille juniorimallareille. Heitä olikin ilahduttavasti paikalla neljä.

Mallipöydillä oli lähes 100 mallia yli 30 mallarilta, mikä oli erittäin hyvä saavutus. Osa ennakkoon ilmoittautuneista mallareista ei päässyt paikalle, mikä oli odotettavissa. Koronatilanne on kiristymässä koko ajan. Kulta- hopea ja pronssipalkintoja jaettiin 30. Museo antoi Best of Show-palkinnon Kari Pohjaston upealle T-55 Serbia 1/35 panssarivaunulle. Se olikin sopivasti tämän vuoden teemaluokasta, johon kuuluivat T-54,-55,-62-panssarivaunut sekä niihin perustuva kalusto.

Kiitokset kaikille paikalla olleille, niin yleisölle kuin järjestäjillekin, tästä ainutlaatuisesta tapahtumasta. Toivottavasti seuraava AC voidaan järjestää elokuussa 2021. AC on ainut maakalustoon keskittyvä tapahtuma Suomessa ja vielä juuri oikeassa paikassa: Panssarimuseolla.

Mallailuterveisin,
Ykä
pj
Suomen pienoismallirakentajat ry

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Teemaluokka lisätty, ja siihen liittyen katsotaan jotain myös museolla olevien vaunujen suhteen. Lisätietoja ilmoitellaan, kunhan saadaan järjestelyt riittävän pitkälle.
Tapahtumaa siirretty hieman syksymmäksi museon aikataulun mukaisesti. Uusi päivämäärä 5.9.2020.

Järjestelyjä päästään taas jatkamaan, lisätietoa kun saadaan asioita eteenpäin.
Ilmoittautuminen koronatilanteen takia muutettu, vain ennakkoilmoittautuminen mahdollista -saamme siten järjestelyt tehtyä paremmin koronatilanteen suhteen. Ilmoittautuminen 2.9. Klo 23.59 asti auki.

Ja muistakaa huomioida vallitsevat maskisuositukset.

Lisää tietoa luvassa vielä, seuraamme tilanteen kehittymistä.
Tapahtuma lähenee, vielä jokunen päivä ilmoittautumista jäljellä. Huomatkaa, että ennakkoilmoittautuminen on tänä vuonna ainoa tapa osallistua kilpailuun.

Paikalla teemaluokan mukaisen kaluston esittelyä, eli T-55-, BTS-2 ja ZSU-57 -vaunuja - oiva mahdollisuus päästä kuvaamaan lähemmin (ainakin osin sisätiloja myöten). Museon näyttelyesineistö normaaliin tapaan tutustuttavana, toki saatetaan päivän aikana joitakin vaunuja käynnistelläkin jotta saadaan hieman savua ja ääntä…

Lisäksi Teemapäivässä paikalla kauppiaita niin mallien osalta (Mallisto ja Sisumodels) kuin muuten (kirjakauppias, Swat-team), re-enachment ryhmiä, Airsoft -harrastajia, RC -autot,…

Muistakaa vallitsevat korona-ajan suositukset, maskit mukaan.
Sorry, lads - "riski ryhmä", and an accident in the family.

Nähdään Jyväskylässä joskus…

Michael
ykak 4.9.2020 10:17 Vastaa lainauksella
Hi Michael, safety first. Hopfully see you and your great models in next event.
Have a nice weekend
Ykä
Kiitoksia järjestäjille mahtavasta tapahtumasta. Oli hienoa nähdä Pekka Keräsen Tiger II omin silmin,sekä kuunnella ja katsella vaunujen käynnistysnäytöksiä. Iso käsi myös Panssarikillan vapaaehtoisille museokaluston kunnossapidosta,sekä esittelyistä. Ei olisi voinut lauantaita paremmin viettää.
ykak 5.9.2020 21:11 Vastaa lainauksella
Supin hallituksen pj:nä ja Sisumodelsin ständillä hääränneenä oli todella hieno päivä. Erikoiskiitos museolle onnistuneista järjestelyistä tänä poikkeusaikana.
T ykä
Kiitos minunkin puolestani: hyvä että saatiin tapahtuma pidettyä näinä poikkeusaikoina.