Pienoismallit.net

Seinäjoen pienoismallinäyttely 2017

Ajankohta
18.2.2017
Sijainti
Marttilan koulun sali (Kirkkokatu 6, Seinäjoki)
Järjestäjä
Seinäjoen lennokkikerho RC-AIRCLUB ry

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Hei pohojanmaan poijaat ja flikat, vai miten se sanotaan.
Upea homma, että teette uuden aluevaltauksen. Sillä nurkalla ( kaakana on tiältä savonmualta..) ei liijemmin ole nähty pienoismallinäyttelyjä tai kisoja.

Pari kaveria asustaa Seinäjoella, joten saattaa olla, notta nähtäis.
Jos tulen tai tullaan, niin Pohjois-Savon Pienoismalliharrastajat laittelee kyllä auton/ autot täyteen mallejaan. Muovimalleja lähinnä.
Varmaan siellä saisi tutustua PeKriPen laajaan mallivarastoon. Onhan hän käynyt Kuopiossakin meidän tapahtumassa.
Kiinnostaa!!
Tv.
Rissas Timppa Pohjois-Savon Pienoismalliharrastajat vpj.
Terve,
Vielä ehtii ilmoittautumaan näyttelyyn. Pekripe on myös tulossa paikalle omalla myyntipisteellään.
Tervetuloa muutkin!
t. Tomi
Kiitos kaikille osallistujille, muovimalleja oli mukana noin 40, joiden lisäksi nähtävillä oli niin rc-autoja, pienoisrautatie ja rc-lennokeita ja legojakin. Yleisöä kävi päivän aikana useita satoja.
Hienoa, että eka kerrala on yleisöä noin paljon. Oliko pääsymaksullinen tilaisuus? Ja miten mainostitte?
Näistä tiedoista aina joku muukin kisanjärjestäjä oppii.
Todella hieno ja avoin tapahtuma. Vannoutunut 'muovimallimieskin' sai uutta oppia rc-malleista, pienoisrautateistä ja pienoisraketeista. Kavereita tuli paljon lisää.

Tapahtuma lisäsi E-P:n alueella harrastuksen tunnettavuutta yli 100 %.

Yleisöä oli paljon ja keskusteluiden perusteella pienoismallit olivat monelle uusi asia.

Moni näyttelyssä vieraillut odottaa vastaavaa myös ensi vuonna :D
Terve,

Olemme järjestäneet lennokkipuolella SM-kilpailuja noin 20 vuotta, joten järjestelykoneistolla on tapahtumista kokemusta, vaikka tälläinen näyttely olikin meidän ensimmäisemme.

Viestintä näissä on tärkeä juttu niin mahdollisille näytteilleasettajille kuin yleisöllekin. Näytteilleasettajat saimme paikalle, kun tein käyttäjätunnukset kaikille mahdollisille pienoisharrastefoorumeille, laitoin foorumien tapahtumakalentereihin tiedot ja pyysin lähialueen harrastajia mukaan.
Yleisölle suunnattua viestintää teimme kerhomme nettisivuilla ja facebookissa, mutta ennen kaikkea paikallislehdissä (puffijuttu kahdessa ilmaisjakelulehdessä joista toisessa oli myös yhden yrityksen sponsoroimana vajaan neljäsosasivun kokoinen maksullinen ilmoitus), maakuntalehteen saimme aika hyvän kokoisen puffujutun läpi ja lisäksi olimme perjantaina maakuntaradiossa haastattelussa, joka lähetettiin lounasaikaan eetteriin. Puffijutut kirjoitimme itse ja lähetimme tarjolle lehtiin, osa ottaa ne vastaan sellaisenaan, joskus jopa valokuvan kera ja joskus niitä ei noteerata ollenkaan. Niissä pitää olla hyvissä ajoin liikkeellä, huomioida lehtien materiaalien deadlinet jne. ja jos mahdollista, antaa heille itselleen hyvissä ajoin mahdollisuus päättää jutun ilmestymisaika. Lisäksi auttaa, jos tuntee toimittajia, niin heidän kanssaan voi puhelimitsekin yrittää löytää jutulle sopiva tila.

Pääsymaksua emme ole järjestämissämme tapahtumissa koskaan perineet, se auttaa yleisön saamisessa paikalle. Rahoitus järjestyy, kun pitää tapahtumassa kohtuuhintaista buffettia (esim. kahvi 1eur, pulla 1eur jne.) ja jos viitsii ker(j)ätä arpajaisiin palkintoja: meillä oli tarjolla 300 arpaa kahden euron hintaan ja vähintään joka toiselle arvalla oli jotain eri yrityksistä ker(j)ättyjä palkintoja (pipoja, lennokkisarjoja, suklaarasioita jne.). noin 200 arpaa saimme myytyä :-)
Lisäksi sain puhuttua muutaman pienen rahallisen tukijan tapahtumaan.

Näin jälkikäteen homma tuntui helpolta vaikka siinä etukäteen onkin sitä sun tätä järjestämistä. Eli varovainen ehkä tapahtuman järjestämiselle myös ensi vuonna, etenkin jos saadaan vähintään yhtä hyvin malleja esille (ja ehkä katsotaan vähän isompi tilakin, pari ideaa muhii jo mielessä) :-)

t. Tomi