Pienoismallit.net

FCMA Open 2016

Ajankohta
8.10.2016
Aukioloajat
Klo 11.00–16.00
Sijainti
Old Mill Oy (Ruukinkatu 4, Turku)
Pääsymaksu
Aikuiset 5€ - Juniorit 3€ - FCMA jäsen 4€ - FCMA juniorijäsen 2€ - Perhelippu 10€
Mallien tuonti
klo 08.00 alkaen
Järjestäjä
Finnish Car Modelers Association ry.
FCMA Open 19 järjestetään Turussa, mutta aikaisemmista vuosista poiketen tapahtumapaikkana toimii Old Mill, Ruukinkatu 4.

KONSEPTI
Mallikilpailu on autopainotteinen. Konsepti eroaa tänä vuonna perinteisestä mallikilpailusta siten, että jokaisella ilmoittautuneella mallailijalla on käytössään 1m pöytätilaa, johon kilpailevat mallit tulee asettaa näytteille. Pöydällä voi myös halutessaan esitellä malleja/projekteja jotka eivät osallistu kilpailuun, järjestää mallailunäytöksiä ja myydä ylimääräistä tavaraa. Tuokaa siis rohkeasti myös vanhempaa tuotantoa esille, tärkeintä on että pöydillä on paljon malleja nähtävillä, tämä on juuri konseptin idea.

MYYNTIPAIKAT
Yrityksille 15€/metri
Yksityisille 5€/metri/FCMA jäsenet 3€/metri
Myyntipaikkoja rajoitetusti.
Myyntipaikoille ilmoittautuminen goo.gl/forms/bmvRoOJ1Up


MAJOITUS

Tapahtumalle varattu kiintiö (7.-9.10.) Original Sokos Hotel Seurahuoneelta
1hh 65€ / 2hh 70€ per yö sis. aamiaisen (ja Ass-kortilla bonusta)
Varaukset tunnuksella "FCMA" myyntipalvelusta [email protected] / 02-337301
Huoneita rajoitetusti!

NÄYTTELYLUOKAT
Mallit jaetaan luokkiin rakentelutyylin ja mallarin iän perusteella.
Mittakaava tai valmistusmateriaali eivät vaikuta asiaan.
Pienoismallin rakentaja itse päättää, mihin luokkaan mallinsa ilmoittaa.
Näyttelyn järjestäjä voi tarvittaessa ehdottaa luokan vaihtoa tai yhdistää luokkia.

Box-Stock
Stock
Street Rod
Street Car
Custom
Tuning
Racing
Light Commercial
Truck
Bike
Diorama
Miscellanous
Junior autot ja moottoripyörät
Junior muut

Junior-ikäinen voi halutessaan osallistua myös muihin luokkiin.

Potkurikoneet
Suihkukoneet
Sotilaskalusto
Figuurit

TEEMALUOKKA
" Farmari "

Teemaluokkaan voi osallistua myös malleilla, jotka ovat osallistuneet aiemmin FCMA Openiin jossain muussa luokassa. Samoin nyt teemaluokkaan osallistuvat uudet mallit voivat osallistua ensi vuoden näyttelyyn jossain muussa luokassa.

.

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN

Näyttelypäivän aamurumba helpottuu todella paljon, jos mahdollisimman moni ilmoittautuisi ennakkoon. Ennakkoilmoittautuneet saavat valmiiksi tulostetut laput malliensa alle.

Ilmoittautumiskaavake ohessa tai FCMA:n omalla kaavakkeella osoitteessa goo.gl/forms/bmvRoOJ1Up

Ennakkoilmoittautuminen päättyy 5.10.2016 klo 24:00!

PALKINNOT

Joka luokasta palkitaan kolme tuomariston valitsemaa mallia.
Lisäksi palkitaan "Best in Show"
Kiertopalkinnot "Kuumin kone" ja "Merkittävä mallari" jaetaan myös.
Palkintojenjako tapahtuman päätteeksi.

Keskustelua tapahtumasta

Infona vielä että on erittäin suotavaa tuoda näytille myös aiemmin rakennettuja malleja, ei vain niitä tuoreimpia kilpailuun osallistuvia. Näin yleisölle saadaan mukavasti katseltavaa koska toivomme paikalle runsaasti myös ulkopuolisia, heille mikään malli siis ns. ole "vanha". Joten reilusti malleja mukaan ja pöytätila käyttöön.
FCMA Openin uusi ns. keski-eurooppalainen näyttelykonsepti vaatii ehkä hieman lisähuomiota. Sen sijaan että mallit olisivat luokkakohtaisesti näyttelypöydillä jokainen näytteilleasettaja saakin ilmoittautuessaan käyttöönsä 1 metrin omaa pöytätilaa, jolle kaikki näyttelysesineet asetetaan, riippumatta siitä osallistuvatko ne kilpailuun vai eivät. Jokainen näyttelyyn (ja/tai kilpailuun) osallistuva mallari asettaa siis kaikki näyttelyyn tuomansa mallit omalle pöydälleen. Näyttelyyn voi tuoda myös kilpailun ulkopuolisia malleja, itse asiassa myös muiden kuin vain kilpailuun osallistuvien mallien paikalle tuomiseen jopa rohkaistaan - nämä ei-kilpailevat mallit voivat olla vaikka keskeneräisiä projekteja tai aikaisemmissa näyttelyissä mukana olleita ja jopa palkintoja saaneita; muutaman vuoden takaisen luokkavoittajan tai muuten vaan mielenkiintoisen vanhan mallin uudelleennäkeminen luonnossa voi olla yhtä antoisaa kuin vastavalmistuneen kilpailumallin. Tarkoituksena on, että näyttelyyn saataisiin runsaasti katsottavaa ja näyttelyvieras saisi pääsymaksulleen kunnon vastineen. Omalle pöydälleen voi asettaa myös malleihin liittyvää oheismateriaalia ja mahdollisesti jotain pientä myytävääkin, mutta varsinaiset myyntipaikat ovat erikseen. Ajatuksena on, että rakentaja on itse pöytänsä takana vastaamassa mallejaan koskeviin kommentteihin – tähän ei pakoteta, vaan valinta on vapaa, mutta mahdollisuus yhdistää malli ja rakentaja toisiinsa on aiempaa parempi. Kilpailun sijaan/ohella siirretään siis painopistettä vapaamuotoisemman näyttelyn ja malleista keskustelun suuntaan. Keski-Euroopan automallinäyttelyitä kiertäneenä voin sanoa, että alkutotuttelun jälkeen järjestelmä on toimiva ja on johtanut jopa uusiin kansainvälisiin ystävyyssuhteisiin.
maxres 8.10.2016 19:17 Vastaa lainauksella
Kiitos järjestäjille! Muutama tumma kuva: KLIK
hynkkeli 9.10.2016 20:06 Vastaa lainauksella
Tapahtuma oli mielestäni varsin onnistunut ja malleja oli mukavan paljon esillä, vaikka esille asettajia ei liikaa ollut. Hienoa oli erityisesti se että, kaikki mallit eivät olleet mukana kilpailussa, vaan esitteillä oli malleja noin muutenkin. Idea on hyvä ja siten näkyviin tulee enemmän malleja, moni ei arvosteltava malli olisi ihan hyvin voinut olla arvosteltavana.

Ilo oli nähdä muitten tuotoksia ja kiitokset maxresille kuvista, hyviä otoksia!
FCMA Openin palautekysely on nyt täytettävissä alla olevassa linkissä. Olisimme erittäin kiitollisia palautteesta, käykää täyttämässä!

goo.gl/forms/xLLGrcdxHMn3dktS2