Pienoismallit.net

Nordic Challenge IV

Ajankohta
17.10.2015–18.10.2015
Sijainti
Vantaan Energia Areena (Rajatorpantie 23, Vantaa)
Järjestäjä
Suomen pienoismallirakentajat ry yhdessä IPMS:n ja FCMA:n kanssa
NC/IPMS Open:

Ihan ensin erityiskiitos kaikille järjestelyihin osallistuneilla vapaaehtoisille. Ilman teitä ei näitä tapahtumia voi järjestää. Kiitokset tietysti myös yleisölle :0)!

Tapahtuma oli oikein onnistunut ja oli hienoa tehdä tapahtumaa yhdessä IPMS:n ja FCMA:n kanssa. Malleja oli kaikkiaan noin 350 ja mallareita reilut 80. Ilahduttavaa oli juniorien osuus ja hyvä taso. Area 51-luokkaankin saatiin malleja yhdeksältä mallarilta. Kahden kisan, NC ja IPMS Open, tuomarointi sujui jouhevasti. Siitä kuuluu kiitos päätuomarille,Petri Kovaselle, sekä SuPin ja IPMSin yhteisille valmistelupalavereille.
Mallareiden pikkujouluun osallistui 49 henkilöä ja mukana oli myös porukkaa Märklin –yhdistyksestä, joka on SuurenSnadin pääjärjestäjä. Yhteistyö on toiminut heidän kanssaan mainiosti. Hemilän esitystä oli seuraamassa noin 20 henkilöä ja se kesti kahden tunnin sijaan kolme tuntia:0)! Palaute oli positiivista. Mallikauppiaat tuntuivat olevan myös tyytyväisiä tapahtumaan.

Parannettavaa on selkeästi esitysten ja workshoppien markkinoinnissa ja yleensä ohjelman ilmoittamisessa etukäteen. Mallien ennakkoilmoittamiseen tarvitsee saada automaatiinen kuittaus, että mallien ilmoitus on vastaanotettu. Autojen parkkeeraaminen oli haaste Energia Areenalla ja yleensä tällaisissa tapahtumissa.

Kaikki palaute on toivottavaa tapahtumien kehittämiseksi (saa laittaa vaikka YV:nä (ykak)). Laittakaa myös kuvianne näytille.

Haluaisivatko mallarit, että tapahtuma järjestettäisiin uudestaan 2016?

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Mihis aikaan on takaraja tuoda mallit paikanpäälle? Nimimerkillä miettii vielä aikatauluja mahdolliselle reissuun lähdölle :)
ykak 16.9.2015 09:07 Vastaa lainauksella
Jari Hemilän kahden tunnin esitys lauantaille on varmistunut. Tarkempi sisältö ja aika ilmoitetaan myöhemmin.

Mallien tuonnista, ohjelmasta lisätietoja yms. laitamme tarkennuksia viikon sisällä.
Sillä aikaa kun mietitään niitä takarajoja, niin ne mallit voi ilmoittaa mukaan ihan varmuuden vuoksi. Se että ilmoitettu malli jääkin ehkä pois, ei ole mikään ongelma. Eli ilmoittakaa niitä malleja mukaan, vaikka valmistuminen tai tuleminen olisi hieman epävarmaa.
ykak 24.9.2015 10:36 Vastaa lainauksella
Mallien tuonti Energia Areenalle: PE 16.10 17:00-20:00, LA 17.10 09:00-12:00 (mikäli tämä aika aiheuttaa hankaluuksia, ota yhteyttä järjestäjiin etukäteen). Poisvienti SU 18.10 16:30 jälkeen.
Olisko tuolta pitänyt tulla joku varmistusmeili ilmoittautumisesta?
ykak 29.9.2015 10:19 Vastaa lainauksella
Tomi Eloranta kirjoitti:
Olisko tuolta pitänyt tulla joku varmistusmeili ilmoittautumisesta?
minäpä tsekkaan eli ilmoittaudut siellä impsin sivuilla?
Lainaus:
Tänä vuonna IPMS Open -kisa järjestetään Nordic Challengen yhteydessä. Yhdellä ilmoittautumisella mallisi osallistuu molempiin kisoihin.
Sinänsä kätevää, mutta miten pitäisi menetellä niiden mallien kanssa, jotka ovat jo osallistuneet johonkin aiempaan Nordic Challenge -näyttelyyn, mutta eivät vielä IPMS Openiin? Jätänkö ne suosiolla kotiin? :)
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Lainaus:
Tänä vuonna IPMS Open -kisa järjestetään Nordic Challengen yhteydessä. Yhdellä ilmoittautumisella mallisi osallistuu molempiin kisoihin.
Sinänsä kätevää, mutta miten pitäisi menetellä niiden mallien kanssa, jotka ovat jo osallistuneet johonkin aiempaan Nordic Challenge -näyttelyyn, mutta eivät vielä IPMS Openiin? Jätänkö ne suosiolla kotiin? :)
Samaa ihmettelee yksinkertainen inssi Tampereen seudulta…
ykak kirjoitti:
Tomi Eloranta kirjoitti:
Olisko tuolta pitänyt tulla joku varmistusmeili ilmoittautumisesta?
minäpä tsekkaan eli ilmoittaudut siellä impsin sivuilla?
Eipä jääny mitään muistikuvaa mikä oli sivun osoite, toki voin tehdä ilmoittautumisen uudestaan kunhan pääsen kotiin.
ykak 29.9.2015 14:03 Vastaa lainauksella
Hyvä pointti - palaan tähän pikapuoliin, kullä tähän ratkaisulöytyy :0)
ykak 29.9.2015 20:26 Vastaa lainauksella
Siis mukaan kisaan vaan Jaakko ja Tomi ja muut. Eikun ilmoittamaan malleja ja muistakaa hankkia dinnerille liput, et saadaan kunnon jälkipelit.
Ok, laitoin tuon nyt uudestaan. Ilmeisesti olin ko sivulla (imps) laittanut edellisenkin ilmoittautumisen koska kone muisti kaikkien laatikoiden tekstit, tosiaan mitään meiliä ei ilmoittautumisesta ole tullut kun kolusin vielä spämmikansionkinkin.
ykak 30.9.2015 15:11 Vastaa lainauksella
ok, tsekaan ton
ykak 30.9.2015 16:40 Vastaa lainauksella
HUOM! Netissä mallien viimeinen ilmoittamispäivä on 10.10!!
ykak 3.10.2015 13:37 Vastaa lainauksella
Tärkeä tiedotus: Jos olet ilmoittanut mallisi ajalla 15.7-20.8.2015 voisitko ystävällisesti ilmoittaa mallisi uudestaan!
Important announcement: If you have registered your models in advance between 15.7 – 20.8.2015, please register them again.


Linkki

Palveluntarjoajan sähköpostiongelmista johtuen on mahdollista, että joitakin Nordic Challenge ja IPMS Open -kilpailuiden ennakkoilmoittautumisia on jäänyt saapumatta.
Jos olet ilmoittanut mallisi ajalla 15.7-20.8.2015, ilmoita ne uudelleen. Meille on helpompaa käsitellä mahdollisia tupla ennakkoilmoittautumisia kuin manuaalisesti rekisteröidä suuri määrä malleja perjantaina 16.10. (17:00-20:00) ja lauantaina 17.10. (9:00-12:00). IPMS Finland ja Nordic Challenge pahoittelee tilannetta.

In English:
Due to the Service Provider email issues it is possible that your registrations has got lost. Could you be so kind and register your models again. It is easier for us to handle possible double registrations that register large number of models manually on Friday 16.10. (17:00-20:00) and Saturday 17.10. (9:00-12:00). Nordic Challenge and IPMS Finland are very sorry for the inconvenience.
Olen lähettänyt kaikille onnistuneesti ennakkoilmoittautuneille sähköpostia. Jos et ole saanut sähköpostia, ilmoitathan sen uudelleen viimeistään 10.10.2015.

I have sent email to all who have successfully pre-registered. If you have not received any email, please re-send the registration no later than October 10, 2015.
www.ipms.fi/lomake.html?id=8
Mistä se johtuu että liveto.fi sivuilta liput ovat kalliimpia kun mitä tässä on ilmoitettu?
Esimerkiksi kahden päivän ennakkolippu livetosta on 16,50 e/7,70 e.
ykak 8.10.2015 12:57 Vastaa lainauksella
Moro Niko, lippupalveluiden on nykyään ilmoitettava kokonaishinta, jossa on heidän perimä palvelumaksu mukana.
Suuri snadi sivulla kun kerrotaan nordig challenge tapahtumasta seuraavaa:
Tuttujen esitelmien, mallikilpailun ja työnäytösten lisäksi mukana on myös ulkomainen esitelmöitsijävieras.
Olisko jossain nähtävillä viikonlopun agenda, jotta vois suunnitella milloinka tulis katsomaan ja mitä jos vaikka tuolla olisi jotain mitä haluaisi tulla erityisesti katsomaan. En löydä mistään tietoa mikä päivä on mitä esityksiä, luentoja, työnäytöksiä ja milloinka esitelmöijä vieras luennoi kuka ja mistä aiheesta. Tuskin tuon on nonstoppina pyörimässä. Tapahtumaan on enään viikko ja olisi kiva tietää hieman miten ajottaisi oman tulemisensa.
Mitenkäs on menettely tuon "jo toiseen kisoista osallistuneen" -mallin osalta? Omalla kohtaani on malli jo esiintynyt IPMS Open:ssa, muttei NC:ssä.

Tein ilmoittautumisen niin, että lisäsin viimeiseen tekstilaatikkoon tiedon tilanteesta ko. mallin osalta.

OK or not OK?
ykak 9.10.2015 15:20 Vastaa lainauksella
Ensin Jukalle: mukaan vaan, ei haittaa, jos on ollut jommassa kummassa kisassa mukan. Lankiselle, olen juuri laittamassa tietoa esitelmästä.
ykak 9.10.2015 15:22 Vastaa lainauksella
Jari Hemilän esitys la 17.10 klo. 13:30 – 15:30
Aihe: Säistämistekniikat, esimerkkinä T-34 85 mittakaavassa 1:35.
Jari käy läpi erilaiset säistämistekniikat käyttäen esimerkkinä T -34 85 vaunua. Vaunu on perusmaalattu ja esityksen aikana Hemilä säistää toisen puolen vaunusta käyttäen erilaisia tekniikoita. Ideana on havainnollistaa erilaisten säistämistekniikoiden vaikutusta.
Paikkoja rajoitetusti (25) ja lippu tilaisuuteen maksaa 5€.
Esityskieli: Suomi, kysymyksiä voi esittää englanniksi
Liput tulevat myyntiin la 17.10 kello 12:00
Huom! - Yksi lipuu / mallari
Vesa Halme 11.10.2015 12:38 Vastaa lainauksella
Laitoin juuri vahvistussähköpostin kaikille ilmoittautuneille. Siinä näkyvät ilmoitetut mallit.
Anteeksi jos tämä kuulostaa tyhmältä, mutta…
En oikeen saanut selväksi kuinka se toimii.

-Jos tuon kaikki minun pienoismallit perjantaina, ja maksan pääsylipun tapahtumman ja osallistun
kilpailuun, saanko ilmaisen pääsyn sitten lauantaina ja sunnuntaina? Vai kuinka?

Vielä yksi kysymys:

Voinko vielä tänään ilmottautua ennakkoon kilpailuun? Vaikka sähköpostitse?
Onko kauppiaslistaa missään, tilaisin tavaraa noutoon, ei tarvis kaikilta kysyä erikseen? Onko muita esiintyjiä kuin Hemilä? Minkä takia näistä ei voi laittaa infoa suosiolla niinkuin muina vuosina. Saattaa muitakin askarruttaa.
Tuleeko paikalle kauppiaitakin? =D

Edit: Näköjään tulee, ja ne näkee vieläpä tapahtuman nettisivulta.
No nyt löytyy ku kaivaa vähä helkkaristi. Kuvittelin että Nordic Challenge tapahtumalla olis ihan omatkin sivut eikä nukkekotien seassa. Ei varmaan paha ois tässäkään ilmoittaa kun noin paljon tekstiä kuitenkin vaivauduttu copypasteen tännekin.
ykak 12.10.2015 23:21 Vastaa lainauksella
Sebastian S. kirjoitti:
Anteeksi jos tämä kuulostaa tyhmältä, mutta…
En oikeen saanut selväksi kuinka se toimii.

-Jos tuon kaikki minun pienoismallit perjantaina, ja maksan pääsylipun tapahtumman ja osallistun
kilpailuun, saanko ilmaisen pääsyn sitten lauantaina ja sunnuntaina? Vai kuinka?

Vielä yksi kysymys:

Voinko vielä tänään ilmottautua ennakkoon kilpailuun? Vaikka sähköpostitse?
moro Sebastian. Tuo mallisi vaan perjantaina (17-20 välillä) niin saat rannekkeen, jolla pääset sisään myös la ja su. Ennakkoilmoittautuminen ei enää onnistu.
ykak 12.10.2015 23:34 Vastaa lainauksella
suurisnadi.fi/images/pohjakartta15+nimet.jpg
kauppiaat löytyy tästä.Suurisnadi on hoitanut kauppiaat, mutta oisimme voineet mainita ne täälläkin. Hyvä palaute.
Sunnuntaille on tulossa leko-aiheisen esitys - siitä on lisäinfoa tulossa.
ykak kirjoitti:
moro Sebastian. Tuo mallisi vaan perjantaina (17-20 välillä) niin saat rannekkeen, jolla pääset sisään myös la ja su. Ennakkoilmoittautuminen ei enää onnistu.
OK, hyvä on.
Tuodaanko Nordicciin osallistuvat mallit lauantaina pääsisäänkäynnin kautta? Viime vuoden Suuri Snadiin ei meinattu muutamaa mallintuojaa itseni mukaan lukien päästää sisään maksamatta, aikamoisen väännön jälkeen uskoivat että malleja ollaan tuomassa eikä livahtamassa maksamatta sisään. :)
ykak 13.10.2015 07:55 Vastaa lainauksella
Mallien tuonti Nordic Challengeen: Mallit tuodaan takaa sisään. Tuontiovi merkattu kuvaan:
suurisnadi.fi/images/pohjakartta15+nimet.jpg
ykak 14.10.2015 21:25 Vastaa lainauksella
Linkki

1: Mallien tuonti ja haku /Models delivery and removal
Mallien vastaanoton nopeuttamiseksi varaathan 5€ tasarahana valmiiksi. Mallin tuoneet saavat rannekkeen, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn la ja su. Mallit tuodaan ja haetaan takasisäänkäynnin kautta.
To make the registering smooth, please have the 5€ ready. Modelers, who bring models to NC/IPMS Open, will get wristband that allows entry to the show in Saturday and Sunday. Models should be delivered and collected via back entrance door of the arena.

2: Arvostelukriteerit /Judging of the models
Arvostelukriteerit (Nordic Challenge sekä IPMS Open) ovat nähtävissä paikan päällä.
Documents regarding the judging of the models in Nordic Challenge and IPMS Open can be seen at the event.
ykak 14.10.2015 21:33 Vastaa lainauksella
Ennakkoon ilmoittautuneille tuomareille tiedoksi: Valmistatumispalaveri on lauantaina 13:00. Päätuomarina toimii Petri Kovanen.

Information for advance registered judges: start up meeting on Saturday 13:00. Head Judge is Petri Kovanen.
Muutama kuva lisätty, mutta ne eivät ilmeisesti tule näkyville kuin vasta tapahtuman 1. päivänä?
Vesa Halme 18.10.2015 11:49 Vastaa lainauksella
NORDIC CHALLENGE - IPMS OPEN 2015
TULOKSET - RESULTS

Malleja oli kilpailussa kaikkiaan 310 kpl. Kiitos kaikille osallistujille! IPMS Finland ry palkitsee kussakin luokassa

sijat 1 - 3 ja parhaan juniorin. SuPi ry palkitsee malleja kulta- hopea- ja pronssimitaleilla sekä kunniamaininnoilla

(Highly Commended ja Commended). Tuomarit valitsivat näyttelyn parhaaksi malliksi Juha Airion mallin 1979 Saab 96

There were 310 models in the competition. Thank you for participation to all! IPMS Finland ry awards first, second and

third prizes as well as an award for the best junior in each category. SuPi ry gives gold, silver and bronze medals

together with highly commended and commended awards. The judges' choice for Best In Show is Juha Airio's model 1979

Saab 96.

1. Potkurikoneet 1/73 ja pienemmät / Propeller airplanes, scale 1/73 and smaller
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
01-10 1/144 F4F Wildcat Bizuns Edgars 1 Commended
01-11 1/144 Jakovlev UT-1 Bizuns Edgars 2 Bronze
01-07 1/144 FM-2 Wildcat Bizuns Edgars 3

2. Suihkukoneet 1/73 ja pienemmät / Jet airplanes, scale 1/73 and smaller
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
02-03 1/144 MiG-15bisSB Hiltunen Petri 1 Silver
02-02 1/144 MiG-21MF Hiltunen Petri 2 Highly Commended
02-05 1/144 Boeing 737-300 British Midland Krogius Viktor 3 Highly Commended
02-06 1/144 MiG-21MF Bizuns Edgars Highly Commended
02-01 1/144 Avro Vulcan B.2 Balabanis Niko Commended

3. Potkurikoneet 1/72-1/49 / Propeller airplanes, scales 1/72-1/49
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
03-20 1/72 Sikorsky S-XVIser Rimeikis Audrius 1 Gold
03-22 1/72 Avia 534 serie IV Slovak upprising 1944 Krogius Viktor 2 Bronze
03-14 1/72 Bristol Blenheim mk.I (BL-136) Tahvonen Eetu 3 Highly Commended
03-06 1/72 Bf 110C Hakkarainen Pertti Highly Commended
03-18 1/72 Dobkeviciaus DOBI III Rimeikis Audrius Highly Commended
03-08 1/72 Hawker Hurricane Mk.I Herukka Juha Commended
03-16 1/72 Paul Bolton Defiant von Bell Michael Commended
03-21 1/72 Brewster B-239 F2A1 Ahonen Perttu Commended

4. Suihkukoneet 1/72-1/49 / Jet airplanes, scales 1/72-1/49
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
04-06 1/72 Saab Draken 35 S Hiltunen Petri 1 Bronze
04-07 1/72 Saab 35S Draken (DK-223) Tahvonen Eetu 2 Bronze
04-09 1/72 F-89D Scorpion Rimeikis Audrius 3 Highly Commended
04-02 1/72 F-4EJ Kai Phantom Balabanis Melina Paras Juniori
04-04 1/72 RF-4E Balabanis Niko Highly Commended
04-03 1/72 Sukhoi SU-34 Balabanis Niko Commended

5. Potkurikoneet 1/48-1/36 / Propeller airplanes, scales 1/48-1/36
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
05-15 1/48 Bf 109 G-6 (MT-415) Tahvonen Eetu 1 Bronze
05-23 1/48 Royal Aircraft Factory BE2c Saarela Mikko 2 Silver
05-07 1/48 Yak-9DD Kronins Valdis 3 Highly Commended
05-24 1/48 Vought F4U-1 Birdcage Corsair Sainio Sebastian Paras Juniori Highly Commended
05-06 1/48 Yak-9T Kronins Valdis Highly Commended
05-04 1/48 Focke Wulf FW 190A-8/R2 Kronins Valdis Commended
05-10 1/48 Albatros D.V of Richard Flaschar Negeriss Nikolajs Commended
05-12 1/48 Messerschmitt Bf-109G-6/R6 Pentikäinen Antti Commended
05-14 1/48 Focke-Wulf Fw 190 A-8 Tahvonen Eetu Commended

6. Suihkukoneet 1/48-1/36 / Jet airplanes, scales 1/48-1/36
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
06-03 1/48 Saab 35FS Draken Sainio Sebastian 1, Paras Juniori Bronze

7. Potkurikoneet 1/35 ja suuremmat / Propeller airplanes, scales 1/35 and larger
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
07-04 1/32 Messerschmitt Bf-109G-6 Pentikäinen Antti 1 Highly Commended

9. Muut ilma-alukset / Other aircraft
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
09-01 1/48 AH-6J Little Bird Kervinen Mikael 1 Highly Commended

11. Telaketjuajoneuvot 1/72 ja pienemmät / Fully tracked vehicles, scale 1/72 and smaller
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
11-06 1/72 Tiger I Mynttinen Tomi 1 Silver
11-04 1/72 Panzer IV/70 V Holmberg Toffe 2 Silver
11-07 1/72 ISU-152 Mynttinen Tomi 3 Highly Commended
11-05 1/72 Challenger 1 Sillanpää Eero Paras Juniori
11-02 1/72 Renault FT-17 Bogdanov Alexander Commended

12. Pyöräajoneuvot 1/72 ja pienemmät / Wheeled vehicles, scale 1/72 and smaller
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
12-01 1/72 DAK (Kubelwagen) Galecki Jacek 1 Commended

13. Muu sotilaskalusto 1/48 / Other military subjects, scale 1/48
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
13-03 1/48 Pkw.K1 Kübelwagen Typ82 Hiltunen Petri 1 Silver
13-02 1/48 Stepy akermanskie/Akermanian steppes Galecki Jacek 2 Commended
13-01 1/48 Godzina "W" / "W" hour (Goliath) Galecki Jacek 3

14. Telaketjuajoneuvot 1/48 / Fully tracked vehicles, scale 1/48
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
14-11 1/48 Pz.Kpfw. IV Ausf. H Bergdahl Miika 1 Silver
14-08 1/48 Der König Pzkpfw VI Ausf. B Holmberg Toffe 2 Bronze
14-10 1/48 Cromwell Mk. IV Mynttinen Tomi 3 Silver
14-09 1/56 Sd.Kfz.186 Jagdtiger Bergdahl Miika Bronze
14-07 1/48 Panzerjäger "Jagdtiger" (Sd.Kfz.186) Frühe Produktion Hiltunen Petri Commended

15. Pyöräajoneuvot 1/48 / Wheeled vehicles, scale 1/48
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
15-03 1/48 Sd.Kfz 232 Elasmaa Sami 1
15-01 1/48 Pkw.K2s Waak Sohrab Paras Juniori

16. Muu sotilaskalusto 1/35 ja suuremmat / Other military subjects, scale 1/35 and larger
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
16-02 1/35 Obuhov 229mm rannikkokanuuna M.1867 Heiskanen Erkki 1 Gold

17. Telaketjuajoneuvot 1/35 ja suuremmat / Fully tracked vehicles, scale 1/35 and larger
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
17-32 1/35 JS-7 "Sandstorm" under restauration Hemilä Jari 1 Gold
17-39 1/35 Vs.Kfz 617 Minenräumer Bergdahl Miika 2 Silver
17-26 1/35 StuH 42 Pohjasto Kari 3 Bronze
17-30 1/35 Chieftain MK. 5 Vainio Santtu Paras Juniori
17-07 1/35 Whippet Bogdanov Alexander Bronze
17-31 1/35 M26 Super Pershing Hemilä Jari Bronze
17-33 1/35 Jagdtiger Lax Teemu Bronze
17-02 1/35 Mark IV Bogdanov Alexander Highly Commended
17-23 1/35 Matilda Mk.III Pihlaja Jaakko Highly Commended
17-27 1/35 Stug.III Ausf.G Early "Bodo Spranz" Pohjasto Kari Highly Commended
17-28 1/35 T-55 Serbia Pohjasto Kari Highly Commended
17-34 1/35 Reload! (Churchill AVRE) Lax Teemu Highly Commended
17-01 1/35 Mark IV Tadpole Bogdanov Alexander Commended
17-05 1/35 Schneider CA-1 Bogdanov Alexander Commended
17-24 1/35 Char B1 Bis Pihlaja Jaakko Commended
17-29 1/35 T-26 m/1931, R-78 Purhonen Jukka Commended
17-38 1/35 STUG III ausf B 1941 Hietala Mikko Commended

18. Pyöräajoneuvot 1/35 ja suuremmat / Wheeled vehicles, scale 1/35 and larger
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
18-18 1/35 M26 Dragon Wagon AD2014 Hemilä Jari 1 Gold
18-11 1/35 Pohjolan Liikenne / Ford G917 & Traileri Lindeman Kaj-Krister 2 Silver
18-14 1/35 BA-64B Pihlaja Jaakko 3 Bronze
18-07 1/35 Mercedes-Benz L1500S Kastenwagen Lindeman Kaj-Krister Bronze
18-08 1/35 Opel Blitz Kastenwagen Lindeman Kaj-Krister Bronze
18-09 1/35 Büssing-NAG 4500T Trambus Lindeman Kaj-Krister Highly Commended
18-10 1/35 Büssing-NAG Omnibus Lindeman Kaj-Krister Highly Commended
18-15 1/35 Ford S3000 S/SSM "Maultier" Purhonen Jukka Highly Commended
18-16 1/35 Sd.Kfz.234/2 1.s.Pz.Späh~Kp/Pz.A.A. 2 Normandy 1944 Siika Kimmo Commended

19. Autot, Standardi / Cars, Stock
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
19-01 1/24 1979 Saab 96 Airio Juha 1 Gold BEST IN SHOW
19-02 1/25 1960 Mercury Park Lane Airio Juha 2 Gold
19-05 1/24 Jaguar Mk.II Saloon Syrjänen Jarkko 3 Highly Commended
19-06 1/24 BMV 28 Z8 Vainio Santtu Paras Juniori
19-07 1/25 Dodge Charger 1969 Krannila Kimmo Commended
19-11 1/24 Ford Sierra Gudonis Reinis Commended

20. Katuautot / Street car
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
20-02 1/25 1969 Chevy Nova Laaksoviita Toni 1 Silver
20-03 1/25 1969 Yenko Camaro Laaksoviita Toni 2 Bronze
20-04 1/25 1967 El Camino Pro Street Laaksoviita Toni 3 Highly Commended
20-01 1/24 VW Blah Kumanto Eero Highly Commended
Vesa Halme 18.10.2015 11:49 Vastaa lainauksella
21. Autot, Rodit / Street rod
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
21-02 1/25 1932 Ford 5-w coupe Laaksoviita Toni 1 Silver
21-04 1/25 1934 Ford Pickup Laaksoviita Toni 2 Silver
21-01 1/24 Volksrod Kumanto Eero 3 Bronze
21-03 1/25 1929 Ford Pickup Laaksoviita Toni Bronze

22. Kustomit / Cars, Custom
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
22-01 1/25 Chevrolet Corvair "Bertone" Airio Juha 1 Gold

23. Autot, Tuunatut / Tuning
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
23-08 1/24 1979 Innocenti Mini Bertone Airio Juha 1 Gold
23-04 1/24 VW Golf 1 Kumanto Eero 2 Bronze
23-03 1/43 Honda NSX Hiltunen Petri 3 Highly Commended
23-07 1/24 Nissan Skyline GT-R Härkönen Kari Commended

24. Kilpa-autot / Racing
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
24-07 1/20 Scuderia Toro Rosso STR5 Kokkonen Petri 1 Bronze
24-11 1/12 Fiat Mefistofele 21706 cc Vanhala Petri 2 Bronze
24-08 1/43 Ferrari 312 F1-68 Kumanto Eero 3 Bronze
24-14 1/24 Mitsubishi Lancer Evolution VII WRC Härkönen Kari Highly Commended
24-01 1/24 Subaru Impreza WRC 2001 Coleman Michael Commended

25. Kuorma-autot / Truck
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
25-01 1/24 Renault Magnum AE500 Flower truck Kallio Tapio 1

26. Kevyet hyötyajoneuvot / Light commercial
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
26-02 1/25 1950 Ford Sedan Delivery Laaksoviita Toni 1 Silver
26-01 1/24 Posti-Golf Kumanto Eero 2 Bronze
26-03 1/25 Chevrolet Pick up Krannila Kimmo 3 Commended

27. Moottori- ja polkupyörät / Motorcycles and bicycles
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
27-04 1/24 Sony Streamliner Kumanto Eero 1 Gold
27-05 1/12 Ducati Desmosedici Red Diamond Negeriss Nikolajs 2 Silver
27-07 1/12 Yamaha V-Max Custom Orlovskis Valters 3 Commended
27-10 1/12 Yamaha YZR500 Tikka Arto Commended

28. Vinjetit / Vignettes
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
28-03 1/32 Is it serious? Kovanen Petri 1 Gold
28-06 1/35 Taisteleva metso Mynttinen Tomi 2 Silver
28-05 1/32 Douglas 1914 Kuurinmaa Ismo 3 Highly Commended
28-07 1/48 Austin 10 hp Tilly Sainio Sebastian Paras Juniori
28-01 1/35 Vs.Kfz 617 Bogdanov Alexander Highly Commended
28-04 1/24 Patonki pylväässä Kumanto Eero Commended
28-02 1/35 Liian kapea silta Koski Jouni Commended
28-08 1/35 Teräspesäke 45 Purhonen Jukka Commended
28-12 1/35 Hd wla Kuurinmaa Ismo Commended

29. Dioraamat / Dioramas
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
29-04 40 mm The Wild Bunch Kovanen Petri 1 Gold
29-03 1/48 A is for Victory! Kovanen Petri 2 Gold
29-12 1/72 Ojasta allikkoon Mynttinen Tomi 3 Silver
29-14 1/35 Sd.Kfz.124 Wespe Sainio Sebastian Paras Juniori
29-09 1/35 LÄNSIRINTAMALTA EI MITÄÄN UUTTA Tuuri Tommi Bronze
29-13 1/76 Non Vi Sed Arte Mynttinen Tomi Bronze
29-06 1/35 TURVAVÄLI? Tuuri Tommi Highly Commended
29-07 1/35 BA-10M Tuuri Tommi Highly Commended
29-01 1/24 Mad Max 2 Eloranta Tomi Commended
29-08 1/35 Silta Tuuri Tommi Commended

30. Purjealukset / Sail ships
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
30-01 1/65 Ruotsalainen tykkivene 1866 Vanhala Petri 1 Highly Commended
30-02 1/60 Xebec Sciabecco del1753 Vanhala Petri Highly Commended

31. Moottoroidut alukset / Engine driven ships
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
31-04 1/350 Venäläinen tykkilaiva Korietz Uotila Jonne 1 Gold
31-07 1/700 German Zerstorer Z-43 Kervinen Mikko 2 Silver
31-03 1/350 Venäläinen monitori Novgorod Uotila Jonne 3 Commended
31-01 1/1200 Yamato Galecki Jacek Commended
31-05 1/350 Suomalainen torpedovene Vihuri Uotila Jonne Commended

32. Sukellusveneet / Submarines
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
32-01 1/144 U-VII C Toussi Kiarash 1, Juniori
32-02 1/400 Sukellusvene Type Iia Partanen Kari Highly Commended

33. Rintakuvat / Busts
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
33-02 1/12 Broken Heart Kovanen Petri 1 Gold
33-04 1/10 Gunman Kovanen Petri 2 Silver
33-01 1/10 Jon Snow Heiskanen Lauri 3 Bronze
33-05 1/10 Z Babe Kovanen Petri Bronze
33-03 1/10 Sister Z Kovanen Petri Commended

34. Historialliset Figuurit 54mm (1/32) ja pienemmät / Historic figures 54mm (1/32) and smaller
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
34-04 1/32 Storm is rising Kovanen Petri 1 Silver
34-03 1/35 Irwin Kovanen Petri 2 Bronze
34-01 54mm Swedish Cavalry Officer 17th Century Heiskanen Lauri 3 Highly Commended
34-06 1/76 Aavikon kettu Mynttinen Tomi Commended

35. Historialliset Figuurit 55mm ja suuremmat / Historic figures 55mm and larger
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
35-01 1/24 Finland is a Javelin Country Kovanen Petri 1 Gold
35-04 1/16 Saksalainen Panssariupseeri 1944 Nieminen Pekka 2 Silver
35-03 1/16 Ranskalainen Ratsuväkiupseeri 1940 Nieminen Pekka 3 Silver
35-02 1/15 Stormtrooper 1918 Kuurinmaa Ismo Commended
35-05 1/12 Aargh! Mynttinen Tomi Commended

36. Fantasiafiguurit 54mm (1/32) ja pienemmät / Fantasy figures 54mm (1/32) and smaller
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
36-01 28 mm I it bleeds, we can kill it! Kovanen Petri 1 Gold
36-02 1/32 Predator Tahvonen Eetu Silver

37. Fantasiafiguurit 55mm ja suuremmat / Fantasy figures 55mm and larger
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
37-01 Kirvesmies Partanen Kari 1

38. Fantasia-aiheet / Fantasy
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
38-04 1/28 Inquisitor Ordo Xenos Bogdanov Alexander 1 Silver
38-03 1/28 Water Pixars Bogdanov Alexander 2 Highly Commended
38-01 ~1/60 Helm's Deep Galecki Jacek 3
38-06 1/2 Dobermann 300 Krogius Zakris Paras Juniori

39. Sci-fi-aiheet / Sci-Fi subjects
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
39-02 1/20 Pz.Aufkl. 47 Kröte Bergdahl Miika 1 Gold
39-08 1/100 White Death Kohvakka Sami 2 Bronze
39-03 1/35 Terra 2099 Koski Jouni 3 Highly Commended
39-06 1/72 Space marine stormtalon gunship Sillanpää Eero Paras Juniori
39-05 1/25 Batmobile "preproduction" 1965 Huhtala Petri Highly Commended

40. Muut pienoismallit / Other scale models
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
40-02 65 mm Repomies Mynttinen Tomi 1 Bronze
40-01 1/35 Lumiukko Mynttinen Tomi 2 Highly Commended
40-05 1/72 Drill Machine Bizuns Edgars 3 Commended

F50. Fabulous 1950s
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot IPMS Palkinnot NC
F50- 02 1/25 1958 Oldsmobile station wagon Airio Juha 1 Gold
F50- 03 1/48 Repubic F-84G Krogius Viktor 2 Bronze
F50- 01 1/25 1955 Chrysler 300 Syrjänen Jarkko 3 Highly Commended

A51. Area 51
Nro Mittakaava Malli Rakentaja Palkinnot
A51-02 1/6 Halloween Guy Balabanis Niko Lahjakortti
A51-04 1/20 000 Pyhätunturi Uotila Jonne Lahjakortti
A51-05 54 mm Lotta-figuuri Wihuri Olli Lahjakortti
A51-08 1/72 Quick Silver Mustang "the resurrected veteran" Huhtala Petri Lahjakortti
A51-10 1/25 Alfa Romeo 155 V6 Ti Rimeikis Audrius Lahjakortti
Lisää kuvia kaipailen kuten myös jälkiraporttia. Luulisi, että innolla jälkiraportin kirjoittamiseen joku järjestäjistä pongahtaa heti tapahtuman jälkeen??