Pienoismallit.net

Jämi Fly In -pienoismallikilpailu ja -näyttely

Ajankohta
18.7.2015
Sijainti
Jämi-Areena, Jämin lentopaikka (Jämintie 659, Jämijärvi)
Järjestäjä
Jämi Fly In -tapahtuman järjestäjä yhteistyössä IPMS Finland ry:n aktiivien kanssa

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

HUOMIO!
Ilmoittautumiseen, mallien tuojien PÄÄSYMAKSUJEN PALAUTUKSEEN ja PYSÄKÖINTIJÄRJESTELYIHIN on tullut muutoksia tapahtuman järjestäjän toivomuksesta. KANNATTAA ILMOITTAUTUA ENNAKKOON!!! Toki paikan päälläkin voi vielä ilmoittautua edelleen
Jämi Fly In 2015 -ilmailutapahtuman pienoismallikisa ja -näyttely oli viime vuosien tapaan onnistunut. Malleja tuli laskujeni mukaan pelipaikalle 74 kappaletta parilta kymmeneltä rakentajalta. Myös kolmelta juniorilta! Määrää on samaa tasoa kuin parina viime vuonnakin ja ottaen huomioon, että puhumme vain lentokonemalleista, sitä voidaan pitää ihan hyvänä. Muutama ennakkoon ilmoittautunut jäi eri syistä tulematta, mutta toisaalta paikalle tuli vielä malleja, joita ei ollut ennakkoilmoitettu. Kiinnostunutta yleisöä riitti aivan näytöksen loppuun saakka. Näyttelyn vetonaula oli tällä kertaa tamperelaisten mallareiden ryhmärakenteluna toteuttama teemakokoelma Mannerheim-ristin ritareiden koneiden malleista, joita oli pari pöydällistä.

Kilpailussa kärjen taso oli taas kerran kova ja mukana oli useita aihevalinnaltaan mielenkiintoisia, harvemmin nähtyjä ja haasteellisia malleja, kuten Petri Heliniemen Haukka I ja Haukka II, jotka oli rakennettu käyttäen lähtökohtana Omega Modelsin hartsisarjaa. Tulokset saataneen verkkoon lähitulevaisuudessa. Onnea palkituille!

Kiitokset kaikille mallien tuojille, yleisölle ja aivan erityisesti Amille, Janille, Mikolle, Taaville, Matille, Juhalle ja Moogille. Ilman tätä pyyteetöntä toimitsijajoukkoa ei Jämin pienoismallitapahtumaa olisi.

Kiitokset myös Kai Mecklinille, joka taas kerran lupautui päätuomariksi ja jakoi palkinnot sekä tietysti Taneli Äikäkselle ja kaikille palkintojen lahjoittajille.

Tänä vuonna ennakkoilmoittautuneille ja toimitsijoille postitettiin rannekkeet, parkkilupa ja ajo-ohjeet erikseen näyttelytilan läheisyyteen varatulle parkkipaikalle etukäteen. Saamani palautteen perusteella järjestely toimi moitteettomasti. Aikaisempien vuosien tapaisia ongelmia ja soraääniä ei ole ainakaan minun korviini kantautunut. Päinvastoin, pelkkää kiitosta. Myös alapakkaushalli, entinen lennokkiharrastetila, toimi näyttelytilana hyvin. Paremmin kuin alakentän lentokonehalli ja ehkä jopa paremmin kuin Jämi Areenakin.
Jämi Fly In 2015 -pienoismallikilpailun tulokset:

Luokka 1. Sotilaskonemallit, joiden mittakaava on 1/72 tai pienempi

1. 1/72 Heinkel He 111 H-6 Antti Lappalainen
2. 1/72 Messerschmitt Bf 109 G-6 MT-423 Jyrki Keto-Tokoi
3. 1/72 Saab Draken 35 S Petri Hiltunen
J. 1/72 MiG-15 Bis Fagot Stella Haapalainen (paras juniori)

Luokka 2. Sotilaskonemallit, joiden mittakaava on suurempi kuin 1/72 ja pienempi kuin 1/32

1. 1/48 SE5a "Hisso" Mikko Saarela
2. 1/48 Nieuport 17 Juha Leppänen
3. 1/48 F3H Demon Ville Siltanen

Ei juniorimalleja

Luokka 3. Sotilaskonemallit, joiden mittakaava on 1/32 tai suurempi

1. 1/32 Brewster Model 239 Antti Lappalainen
2. 1/32 Gee Bee Model Z Pertti Hakkarainen

Luokassa jaettiin vain 1. ja 2. palkinto, koska malleja oli vain neljä. Kaikki luokan mallit olivat tasokkaita ja kisa varsin tasaväkinen. Luokkaan hyväksyttiin Gee Bee Model Z, vaikka se on siviilikonemalli, koska luokan 4 mallit olivat reilusti pienemmässä mittakaavassa ja luokka 3. tuntui sille oikeammalta. Luokassa ei ollut junioreja.

Luokka 4. Siviilikoneet

1. 1/72 Bede BD-5J Kyösti Partonen
J. 1/72 Lightning P-322 I Mirita Mäki-Manner (paras juniori)

Mallien pienen lukumnäärän vuoksi päädyttiin palkitsemaan vain paras malli ja paras juniorimalli.

Lisäksi palkittiin paras suomalaiskoneen malli, joksi valittiin itseoikeutetusti Antti Lappalaisen 1/32 Brewster Model 239. Palkintona oli tandem-laskuvarjohyppy, jonka oli lahjoittanut Tampereen laskuvarjokerho.

Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille kilpailun osallistujille! Kiitokset myös palkintojen lahjoittajille ja Jämi Fly In -tapahtuman järjestäjille Taneli Äikkäälle etunenässä.

Pienoismallikilpailuvastaava
Jyrki Keto-Tokoi Fi 1938
Tulokset kokonaisuudessaan täältä: Linkki

Terveisin
Jyrki Keto-Tokoi Fi 1938