Pienoismallit.net

Jämi Fly In -pienoismallikilpailu ja -näyttely

Ajankohta
19.7.2014
Sijainti
Jämin lentopaikka (Jämintie 659, Jämijärvi)
Järjestäjä
Jämi Fly In -tapahtuman järjestäjä yhteistyössä IPMS Finland ry:n aktiivien kanssa

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Morjensta kaikille,

Tapahtuman järjestelyt etenevät, muutoksena aikaisempiin vuosiin pienoismallikisa siirretään Jämi Areenasta lentokonehalliin. Lentokonehallissa on näytteillä mm. Messerschmitt Bf 109 F-4 - hylky Keski-Suomen Ilmailumuseosta sekä Fieseler Fi 156K-1 Storch Suomen Ilmailumuseosta. Lisäksi hallissa yöpyvät näytökseen osallistuvat WW1 - koneet. Uskon että tällä siirrolla saamme pienoismalleillekin aiempaa enemmän näkyvyyttä.

Palkinnot tulevat olemaan pitkälti teeman mukaisia, mm. luokan "3. Sotilaskonemallit, joiden mittakaava on 1/32 tai suurempi" voittajakone kuvataan tähän kalenteriin: www.jamiflyin.com/mitamissamilloin/fanituotteet/pinup-kalenteri

Terveisin,

Taneli Äikäs
Big Boss / Jämi Fly In & Airshow 2014
Jämi Fly In 2014 -tapahtuman pienoismallikisa ja -näyttely meni viime kesän tapaan mainiosti. Malleja tuli kaikkiaan 70 kapplaetta, joista 15 oli tamperelaisten Osasto Kuhlmey -teemakokoelmaa. Lisäksi oli kolme maakalustomallia kesään 1944 iittyen. Mallien taso on oli hyvä kautta linjan, osin maailmanluokkaa. Juniorimallejakin tuli, mutta niitä olisi tietysti voinut olla enemmänkin.

Yleisö löysi pienoismallit uudesta paikasta huolimatta hyvin. Väkeä kävi tosi paljon, varmaan jopa enemmän kuin edellisvuosina. Iltapäivän ukkoskuurollakin saattoi olla osuutensa asiaan, kun halli tuli tupaten täyteen ihmisiä.

Kiitokset kaikille tapahtuman onnistumiseen myötävaikuttaneille, aivan erityisesti tietysti mallien tuojille unohtamatta järjestelyistä vastanneita toimitsijoita ja tuomareita. Erityiskiitos tulospalvelusta vastanneelle Ami Lappalaiselle ja koko Helsingin porukalle sekä Matti Pohjalle ja Juha Leppäselle, jotka junailivat Kuhlmey-teemakokoelman paikalle.

Kuvia ja tuloksia tulee jahka keritään.
Jämi Fly In 2014

PIENOISMALLIKILPAILUN TULOKSET

Aiheena "Warbids" koko tapahtuman teemaa mukaellen

Luokka 1 - 1/72 ja pienemmät

1. Polikarpov I-16 type 18 Petri Hiltunen 1126 pistettä
2. Hawker Hurricane Mk. IIB RCAF 402 Sqn Jyrki Keto-Tokoi 1104 pistettä
3. Brewster Elias Heliniemi 1066 pistettä

Luokkaan osallistui 15 mallia kymmeneltä eri rakentajalta. Elias Heliniemen Brewster oli myös luokan paras juniori, joten se palkittiin myös parhaan juniorin palkinnolla. Junioreja osallistui luokkaan kolme. Luokassa kaikkiaan 7 mallia ylitti 1000 pisteen rajan, joten kilpailu oli varsin kovatasoinen.

Luokka 2 - suuremmat kuin 1/72 mutta pienemmät kuin 1/32

1. Airco DH.2 Antti Lappalainen 1184 pistettä
2. Albatros D.III, Jasta 5, kesä 1917 Mikko Saarela 1167 pistettä
3. A6M5a Zero Harri Huopainen 1114 pistettä

Luokassa oli 11 mallia kaikki mittakaavassa 1/48. Luokkaan ei osallistunut junioreja. Myös tässä luokassa taso oli kova.

Luokka 3 - 1/32 ja suuremmat

1. Focke Wulf Fw 190 D-9 1/32 Juha Leppänen 1079 pistettä
2. Hawker Hurricane Mk. I 1/24 Risto Pullinen 905 pistettä

Luokassa oli kaikkiaan 6 mallia, mutta, koska rakentajia oli ainoastaan kaksi, palkittiin vain kaksi parasta mallia ja rakentajaa.

Aikaisempien vuosien tapaan noudatettiin käytäntöä, että jos samalta mallarilta sijoittuu luokassa mitalisijoille useampi kuin 1 malli, vain paras palkitaan. Muut mitalisijat jaetaan seuraaviksi sijoittuneiden mallrien kesken. Tavallaan siis palkitaan parahiten sijoittuneet rakentajat.