Pienoismallit.net

Maalla, merellä ja ilmassa IV

Ajankohta
12.10.2013–13.10.2013
Sijainti
Kuopion Raittiustalo (Minna Canthin katu 52, Kuopio)
Järjestäjä
Pohjois-Savon pienoismalliharrastajat ry
MAALLA, MERELLÄ ja ILMASSA IV

Tapahtuma meni mielestämme lähes suunnitelman mukaan.
Malleja oli paikalla noin 330. Mallareita noin viitisenkymmentä. Maksaneita katsojia senverran, että lipputuloilla päästiin ehkä hiukan plussan puolelle. Lisäksi saimme kerhoomme uusia jäseniä, joista kaukaisin on Viipurin Boris Ivanov, joka osallistui liki kolmellakymmenellä lentokoneella näyttelyyn.

Pöytätila on Kuopion Raitiustalolla aikalailla rajallinen ja tänä vuonna dioraamoja ei ollut aivan kuin vuosi sitten, joten on joka vuosi vaikea ennustaa riittääkö tilat. Dioraamathan saattaa olla hyvinkin isoja. Niitäkin onneksi saatiin ihan kivasti ja yleisö on eniten kiinnostunut juuri niistä.

Kuopio veti ennekko-odotuksistamme positiivisesti poiketen mallareita ympäri Suomen ja myös yhden mallarin Viipurista. (Pelkäsimme, että saammeko pitkämatkalaisia mukaan, koska Nordic Challence on kuitenkin aika pian). Suuret kiitokset siis kauempaa tulleille.

Ensi vuonna on kulunut 70-vuotta surullisista tapahtumista tai oikeastaan niiden päättymisestä, joten teemamme tulee olemaan: VUOSI 1944. NORMANDIASTA - IHANTALAAN, joten alamme harkita suurempaa paikkaa tapahtumalle. Tapahtuman ajankohtaa ei ole vielä päätetty, mutta ilmoitamme sen mahdollisimman pian.

KIITÄMME YHTEISTYÖKUMPPANEITAMME:

- Lelukauppa Partanen Oy, ( Kauppias Minna, Kauppakeskus Minnasta, Minna Canthin kadulta. Kolme "ämmää" ).
- Nettitieto Oy
- Askartelukulma Oy
- Avitation Shop Oy
- Hämytrans Oy
- Scandi Toys Oy (Minnan Lelu Oy)
- Niiralan Martat Ry

- Scale Supplyn henkilökuntaa mukanaolosta ja tuotepalkinnoista
- tuomaristoa
- ja tietenkin kaikkia mallareita, sekä talkoissa olleita.
- Special thanks: Hilu ja Boris Ivanov Viipurista

Otamme mielelämme vastaan palautetta tapahtumastamme. Ihan rehellisesti voitte kertoa ajatuksianne, että voisimme kehittää tätä kalakukkokaapunnin tapahtumaa edelleen.
Antakaa palautetta vaikkapa tiloistamme, toiminnastamme, tuomariston päätöksistä, paikan toimivuudesta, ennakkojutuistamme, fiiliksistänne jne..kaikki palautteet kehittävät varmaankin jokaista mallitapahtuman järjestäjäkerhoa.

Kiittäen teitä kaikkia.
Pohjois-Savon Pienoismalliharrastajat ry

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Luokat tarkennetaan myöhemmin. Tällä hetkellä luokkajako on vielä suppea, mutta laajennusta on tulossa. Seurailkaa sivustoa.
T.T
Tuo aikataulunmuutos on oikein tervetullut!! Hyvä poijjaat. Vuosi takaperin oli aika raskasta matkata Oulusta perättäisinä viikonloppuina eka Kuopioon ja sit seuraavana HML.
No ehottomasti jotakin täytyy muitten ihmeteltäväksi hinata.
A Lappalainen kirjoitti:
No ehottomasti jotakin täytyy muitten ihmeteltäväksi hinata.
Kiva verbi raskaan kaluston kuskilta. Odotettavissa on varmaan jotain, koka ei vetämällä enää kulje.
T.T
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Tuo aikataulunmuutos on oikein tervetullut!! Hyvä poijjaat. Vuosi takaperin oli aika raskasta matkata Oulusta perättäisinä viikonloppuina eka Kuopioon ja sit seuraavana HML.
Ei ollut mitään järkeä pitää kahtena peräkkäisenä viikonloppuna näyttelyä. Sekä sunnuntain aikataulua on muutettu, että pääsee pitkämatkalaiset aikasemmin liikenteeseen.
Arvoisat mallarit.Olkaa hyvä ja ilmoittakaa malline ennakkoon tapahtuman yhteydessä olevan "Ilmoita mallisi näyttelyyn" osion kautta.Jälki-ilmoittautuneilta (pe-la) perimme 4€ jälki-ilmoittautumis maksun.Tämä ei kuitenkaan koske kerhon jäseniä.
Kattotaan nyt jaksaako sitä lähteä sinne suuntaan. Tuskin kerkeää mitään edes saamaan valmiiksi, mutta ainakin 1 malli on esittelemättä siellä pöydillä :-D Tosiaan jos vaikka tänävuonna tuota luokkajakoa saisi vähän monipuolisemmaksi..
Juuso pöllänen kirjoitti:
Tosiaan jos vaikka tänävuonna tuota luokkajakoa saisi vähän monipuolisemmaksi..
Siittä oli puhetta että luokkia olisi useampi. Ei oikein pienet autot ja rekat samaan luokaan sovi… Ainut paha puoli että viime vuonna automallarit uupui miltei kokonaan. Mutta toivotaan että tulisi enempi ja olisi järkevä pitää useita luokkia-
Tuota nyt on huono tuuri, samana viikonloppuna Tampereella FHRA:n rompetori ja meikä järjestyspäällikkönä pakotettu siellä oloon. Että valitettavasti näin, tosin muita täältäpäin on tulossa sinne. Jää mukava ja hyvä tapahtuma väliin valitettavasti.
Milloin netin kautta ilmoittautuminen päättyy?
4.10 tällä hetkellä…Mutta voisi varmaan viellä laittaa sen viikonlopun yli? Kerkiikö vielä sen jälkeen se kaverisi laitella lomakkeet? Kysy siltä minkälainen aikataulu ja miten paljon tarvitsee varata aikaa?
Tulkee Kuopijoon kahtomaan koottavia ja syömään kukkova.Voipi olla paljon katottavoo tahi sitten ei.Vaun kun ei tiää vielä niin tulkee kummin.
Voi olla ettei pääse paikalle ellen saa joltain kyytiä paikanpäälle.
Toivottavasti pääset…sinun auto mallit ovat olleet upeita mitä nähnyt paikan päällä Kuopiossa.
Näyttelyyn tulee jälleen yksityiskokoelma. Karjalan Lennoston suihkukoneet kautta aikojen. Sekä liki kaikki tykit, mitä Suomessa on ollut. Näitä ei ole vielä kukaan nähnyt. Samaan kokoelmaan tulee 1:1 Mig-21:sen aitoja lentäjän kypäriä.
No kyllä sitä nyt revitellään kun vaihdoitte tuon päivän noin epäonnistuneeksi. Mutta yritän saada jotainpientä poikien matkaan sinne. Teillä on aina niin hulppeen kivat kinkerit siellä mokoma.
Näillänäkymin saattaa olla mahdollista että pari mallia nähdään minulta Kuopiossa.
Hienoa!
HUOM!! 9.10. PÄÄTTYY TÄMÄ NETTI-ILMOITTAUTUMINEN. Sen jälkeen ilmoittautuneilta peritää 4€/mallari. Tämä siksi, että säästyttäisiin siltä joka ikiseltä lauantaiaamun hässäkältä.
www.youtube.com/watch?v=BHAHFHz02So.
Linkki viimevuotiseen tapahtumaan.
Tulen pistäytymään Savon sydämeen lauantaina.
Tervetuloa Kari.
Kari Partanen kirjoitti:
Tulen pistäytymään Savon sydämeen lauantaina.
Hienoa ja tervetuloa. Otahan muutama malli näyttelyyn mukaan.
Katsotaan, katsotaan. Ehkä jotain…
Joku kyselikin jo ensi vuoden teemaa tapahtumaamme.
Tässä ennakkotietoa, josta jokainen voi päätellä, miten paljon siihen mahtuu kaikenlaista:
TEEMA: VUOSI 1944. Siis vaikka Normandiasta - Ihantalaan…70-vuotis juhlanäyttely.
Ainakin on mallareilla ja tuomareilla töitä.
T.T
Hyvä idea. ..ensi vuonna voi taasen olla tunkua kun nordig pitää kaiten taasen välivuotta
Tarkennusta tuohon ensi vuoden teemaan.Alustavasti oli kaavailtu vuoden 44 kesän taisteluja ja jatko sodan sotatoimien päättymistä 4.9 44 ja 5.9.44.(NL)Teemana voisi olla jatko sota 41-44 ja painopiste kesässä 44.Normandia ja W.W I tekevät teemasta jo liian laajan(malleja aiheeseen liittyen voi toki teki tehdä ja koota niistä jonkin moisen ryhmän) ja pelkkä kesä 44 on ehkä vähän liian suppea? tai sitten ei.Dioraama aiheita riittää unohtamatta lento-osasto Kuhlmeyitä y.m.Tämä olisi siis vuoden 2014 näyttelyn teemana.Jatkossa katsotaan tämän teema luokan kohtalo erikseen .Osallistuminen ei ole ollut toivottua vaan suorastaan surkeaa.Jos vaikka 80% kerhon jäsenistä lähtisi mukaan ja yrittäisi vuoden aikana saada yhden teeman liittyvän mallin valmiiksi olisi tämäkin homma aivan eri "pohjilla"Paltaan asiaan.Terv.Opa L.
Mihinkä luokkaan helikopterit ilmotetaan.tulleeko ne tuohon Muut/Muut mittakaavamallit.
Laita leko luokkaan mittakaavan mukaan.Arviointi katsotaan sitten erikseen kunhan nähdään tuleeko muita heko malleja mukaan.
Osallistuminen tämän vuoden näyttelyyn näyttäisi menevän kuitenkin ihan hyvin. Himpun vaille 200 mallia tällä hetkellä.
Lisää mahtuu, jotenka "kaappimallarit" rohkeutta vaan.
Olen paikalla vain lauantaina mutta mallit voivat olla sunnuntainkin, alustava lupaus kotiinkuljetuksesta on saatu eräältä aktiiviselta QMA:laiselta :-D
Homma selvä Kari.
Kari Partanen kirjoitti:
Olen paikalla vain lauantaina mutta mallit voivat olla sunnuntainkin, alustava lupaus kotiinkuljetuksesta on saatu eräältä aktiiviselta QMA:laiselta :-D
Hienoa että voit pitää…on yleisölle nähtävää ja ihailtavaa myös sunnuntaina. Kiitokset siille aktiiville
:)
Tiedoksi kaikille, että tapahtumamme muuttui KANSAINVÄLISEKSI:
Mukaan ilmoittautui Viipurista maailmanluokan mallari. Hän on eläkkeellä oleva miliisi, joka on kierrellyt muissakin kansainvälisissä tapahtumissa.
Tuo Kuopioon 1:72 koneita jopa Suomitunnuksin.
Odottelemme mielenkiinnolla.
Tapahtuman aikana päivitämme tätä sivustoa ja tuota keskustelupalstaa liki reaaliajassa, joten voit seurailla mitä Kuopiossa oikein tapahtuu. Siis melkein livenä!
T.T
Täältäkin saa hyviä ideoita ensi vuoden teemaamme, joka on siis VUOSI 1944. Normandiasta-Ihantalaan.
www.facebook.com/MaailmaPalaa
Kaikille jo ilmoittautuneille tiedoksi:
ILMOITTAMANNE MALLIEN KUVAUKSIA ÄLKÄÄ ENÄÄ MUOKATKO, KOSKA LAPPUJA MALLIEN ALLE ON JO TULOSTETTU. Tai jos muokkaatte, niin niitä me emme enää kyllä muokkaa. Sihteerikkömme pyöräytti eilen liki 13-tuntisen työpäivän paperisodan onnistumiseksi.
T.T
Ennakko ilmoittautumisia otetaan vastaan huomiseen keskiviikkoon 9.10. klo 16.00 saakka.Jälki ilmoittautuneilta eli perjantai iltana ja la.aamuna ilmoitetuilta malleista perimme maksun 4€ per mallari.Kannattaa ilmoittautua siis etukäteen.Se ei maksa mitään samoin kuin osallistumisen mahd.peruminenkaan.
Ilmoittautuminen onnistuu helposti tämän tapahtuman kuvauksen yhteydessä olevan "ilmoita mallisi" osion kautta.Sitten ei muuta kuin kipin kapin ilmoittautumaan ja tavaraa lisää näyttely pöydille.
Laitetaampa tänne tämä meidän perinteikäs lupalappukin niin piäsöö ihan luvan kanssa näyttelyymme. ;)

Kottoopoestumislupahakemus.

Minkä takija
O Pietään meijän osaston yöjuoksukilipaelut
O Muuttii männöö
O En ilikijäes olla poeskaan
O Käön esittelemässä uutta lyyssiä
O Vanahakii takki kelepoo

Kottiintuloaeka.
O Tullaan kun keritään
O ETYK (En tule yöks kottiin)
O Pimmeellä

Jos en tule luvattuna aekana.
O Kiusaus voetti
O Muutkaan ee lähtennä
O Tuluva vei sillan
O Kengännaaha katkes

Jos piästät niin luppoon.
O Männä vastakii
O Huastoo kaekki mittee illalla tapahtu
O Ottoo sinuttii joskus matkaan

Jos et piästä niin.
O Lähen kuitennii
O Mänen ja ruppeen roeskamaan
O Alan kuromaan hapanta
O Oon äkänen viikon aenakii
O Peppuroen lattijalla, huuvan ja ättäröen
O Jurnutan että kun et piästännä

Lupa myönnetty

Päeväys:
Puumerkki:
Niin vaemo suutu hirveesti jos tullee mallien ja uuden kullan kanssa kottiin. ilman että on lupalappu täytetty. mutta kun se on täetetty..niin ei oo nokan koputtamista.

Toki tapahtumassa kullan lisäks on jaossa hoppee ja ronssi sijat
No niin..Nyt meni uudelleen harkintaan päästänkö Markon yksin Kuopioon..;)

Onneksi minulla on Kuopiossa salainen ase…Markon ANOPPI…;)

Anne
Anne ja Marko kirjoitti:
Onneksi minulla on Kuopiossa salainen ase…Markon ANOPPI…;)
heh heh
Kalkkiviivoille on päästy. Ilmoittautuminen päättyy tämän sivuston kautta tasan 4:n tunnin kuluttua.
Nyt mukana noin 300-mallia ja viitisenkymmentä mallaria.
Alamme painiskella jo pöytien riittävyydessä. Mutta hyvä näin.
Marko päivittää tuon yllä olevan listan listan huomenna.
T.T
Vieno pyyntö pitkämatkalaisille:
Lauantaina mallit pitäisi olla paikalla (pöydillä) siis klo 10.00, että saisimme tuomariston listat yms. järjestykseen ja näyttelytilan upeaksi. Samalla kellonlyömällä avaamme ovet yleisölle.

Eli jos jokainen kauempaa tuleva tulee noin 9.50, niin hässäkkä on valmis. Toivoisimme ruuhkan helpottamiseksi, että laitatte kukon laulamaan himpun aikaisemmin.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tiältä suap lihapiirakoeta, riisipiirakoeta ja vaekka kalakukkoo tae mukkeja Partasen leipomosta uamunäläkään, jos jiäp uamupala syömätä. Kävely paekalle viep kolomisen minnuuttia. Samallahan se kävellessä näläkä kasvaa. Avvoovat ovesa jo kuuvelta uamulla.).
Otamme malleja vastaan perjantaina n. 14.30 - 19.00.
Ja la-aamuna suunnileen 7.30 alkaen.
T.T
Savon Sanomien juttu näyttelystä. Linkki
Hupaisaakin, mutta ei kotiin päin vetäistuä:
Kahden päivän aikaan liki jokainen yleisöstä täytti lippusen, jossa pyydettiin omaa suosikkimallia. - Näiden perusteellahan jaettiin molempina päivinä "The Best of the Show" pokaali. Lippusten täyttäjille arvottiin lahjakortti Kuopion Askartelukulmaan.

Otin lipukkeet pahvilaatikkoon ja sekoittelin niitä, nostin laatikon ylös pariin metriin. Sitten valitsin oman kerhon junnuista pojan, joka sai tehtäväkseen nostaa voittajan lipukkeen.
Hän vetäisi voittajan. HIH se oli hänen oma äitinsä.
Nyt siinä perheessä isän ja kahden pojan lisäksi joutuu mallailun aloittamaan myös äitee.
T.T
Tuomariston päätökset:

Lentokoneet: Suihkukoneet 1:71-suuremmat
1. Angel Martinez : tornado ids black panther
2. Niko Balabanis : S-3A Viking
3. Vlad.k : SU-35

Lentokoneet: Potkurikoneet 1:71- suuremmat
1. Opa Laitinen : Supermarine Spitfire PR.XIX
2. Vlad.k : BF-110E
3. Antti Palm: SE3130 Alouette 2

Lentokoneet: Suihkukoneet 1:72 ja pienemmät
1. Niko Balabanis : F/A-18E
2. Antti Lappalainen: Phantom FG.Mk.1
3. Opa Laitinen: Mig-15 bis Punainen 546. Korea 53

Lentokoneet: Potkurikoneet 1:72 ja pienemmät
1. Kauko Suntioinen : N.A.B.typ 9 Albatros
2. Boris Ivanov : I.16 bis
3. Angel Martinez : Mitsubishi(type)zero Seaplane

Sotilaskalusto: Tela-ajoneuvot 1:35
1. Otso Valkeenniemi : T-34/85 "k230"
2. Marko Teerioja : Jagdpanzer 38(t) Hetzer
3. Juha Toivanen : Merkava III

Sotilaskalusto: Muu sotilaskalusto 1:35
1. Ari Alanen : Ford V3000s
2. Teemu Lax : Stryke
3. Angel Martinez : German Kubelwagen type82

Sotilaskalusto: Tela-ajoneuvot 1:72 ja pienemmät
1. Mikko Väätäinen : M48 A5
2. Petri Soininen: T72
3. Otso Valkeenniemi : Stug III

Sotilaskalusto: Muu sotilaskalusto 1:72 ja pienemmät
1. Kari Partanen : Syksy 1941 itärintamalla
Sotilaskalusto: 1:48
1. Niko Balabanis King Tiger II
2. Jukka Kauppinen : Sd.kfz 250/3

Autot: Hyötyajoneuvot
1. Aku Sinisalo: Rekka-Auto
2. Keijo Koski: ”Teho” Scania
3. Timo Rissanen: Gaz-AAA

Autot: Custom-autot
1. Juuso Pöllänen: Dodge 330 Siant Six

Autot: Vakioautot
1. Petri Soininen: Rättisitikka
2. Petri Jaakkonen: JPS Lotus type78 / 1977
3. Kasper Viiliäinen: Trapant 601 S Limousine

Dioraamat: Enemmän kuin 3 figuuria tai enemmän kuin 1 ajoneuvo tms.
1. Jouni Koski : Ei huolta huomisesta (sunnuntain The Best of the show)
2. Timo Rissanen: Hevosmiehet asialla
3. Tapio Huhtelin : Tiger I Harkova 1943

Dioraamat: Vinjetit 1-3 figuuria sekä 1 ajoneuvo tms.
1. Tuomo Kamppinen. : Pz.Kpfw.II
2. Opa Laitinen : Oktoberfest Tunisiassa 42
3. Timo Rissanen: Polikarpov I-152

Vesialukset:
1. Anne ja Marko : Kuunari AnneMaria ( Lauantain The Best of the Show)
2. Opa Laitinen : SMS Emden kevyt risteilijä 1909
3. Jukka Kauppinen : XXVIIB ”Seehund”

Figuurit:
1. Marko Paakkanen : Taking A Chance On Love
2. Tapio Huhtelin : Käs rannaatin heittoharjoitus
3. Joni Vanninen: Spanish Volunteer

Fantasia ja sci-fi, Rooli- ym. pelien kalusto:
1. Petri Jaakkonen: Dr. Who & Tradis
2. Kari Partanen Brave battle warrior
3. Opa Laitinen: Progress AI

Muut: Teemaluokka
1. Tuomo Kamppinen : komsomolets
2. Petri Jaatinen : BT-7 m1935
3. Olli Leinonen : T-55

Muut mittakaavamallit:
1. Niko Balabanis : Space shuttle
2. Timo Rissanen : BF 109 E mittaristo
3. Opa Laitinen: Tyranosaurus Rex

Junnuissa oli kalusto laaja ja mallit kirjavat joten tuomarointi siellä oli erilainen
Muut: Juniorit
1. Leevi Halme , Kasperi Viiliäinen
2. Viola Valkeenniemi, Tommi Väätäinen, Otto Suntioinen
3. Janne Väätäinen, Hietanen Joona, Niko Väänänen, Henrique, Rosa Martinez

Lisäksi vielä palkittiin Pohjois-Savon p-mallareiden omalla päätöksellä erikoiset tai muuten huomiota herättävät mallit.
1. Riku-Pekka Syrjänen: Stug 1:16
2. Jani Pasanen :Jeep
3. Boris Ivanov : Mig-37 Ferret
Viimeksi muokattu eilen 07:30
Linkki kuvaan, joka on kuvattu t-koneen näytöltä. Aika sopiva mainos…
T.T
www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/82/86/108286.jpg
Tervehdys ja kiitos
Voisiko ajatella, että jokaiselle mallien tuojalle lyötäis lappu rintaan jotta katsojatkin vois
vaikka kysellä mallarilta suoraan

Tuomo.
Tuomo Kamppinen kirjoitti:
Tervehdys ja kiitos
Voisiko ajatella, että jokaiselle mallien tuojalle lyötäis lappu rintaan jotta katsojatkin vois
vaikka kysellä mallarilta suoraan

Tuomo.
Kiitti Tuomo vinkistä. Vielä kaksi vuotta sitten ei edes meillä järjestäjillä ollut lappusia. Uskoisin, että tämä toteutetaan, koska näinhän se palvelisi kaikkia. Mallarit tutustuisivat enempi toisiinsa ja yleisö voisi kysellä tosiaankin mallarilta kysymyksiään.
Tosin moni mallari häippäisee paikalta, mutta ei kai sekään haittaisi.
Tällaisen toteuttaminenkaan ei budjettia heilauta.
T.T
Täältä voi tehdä ainakin itselle sivuston logolla varustetun nimilapun.¨
www.pienoismallit.net/keskustelut/707_pienoismallitnet-nimilappu/