Pienoismallit.net

Maalla, merellä ja ilmassa II (Kuopion tapahtuma)

Ajankohta
12.11.2011–13.11.2011
Sijainti
Kuopion Raittiustalo (Minna Canthin katu 52, Kuopio)
Järjestäjä
Pohjois-Savon pienoismalliharrastajat ry
Kuopion mallitapahtuma 2011 järjestettiin toista kertaa teemalla Maalla.merellä ja ilmasssa raittiustalon hyväksi havaituissa tiloissa.Näyttely tuntuu saanen niin mallareiden kuin suuren yleisön suosion osakseen,ja hyvä niin.Vaikka Kuopion tapahtuma on profiloitunut n.s suuren yleisön tapahtumaksi tuntuvat mallaritkin löytäneen tapahtuman omakseeen.Porukkaa oli mukana linjalla Järvenpää Oulu,ainostaan pääkaupunki seudun mestariimallarit puuttuivat kööristä,ehkäpä näemme heidät v.2012 näyttelyssä isänpäivä viikon vaihteessa.
Näyttelyssä oli malleja esillä peräti 311 ,eli tapahtuma on kasvanut ainakin esillä olevien mallien puolesta yhdeksi Suomen suurimmista.Lippuja myötiin kahden päivän aikana 374+vippivieraat ja tietenkin mallarit ja heidän tukijoukkonsa.Eli parin päivän aikana näyttelyssä oli lähes 400 kävijää.Suuret kiitokset niin mallareille kuin suurelle yleisölle jotka mahdollistivat tapahtuman.
Erityis kiitokset Jari Männikölle josta on tullut tapahtumamme "Good Father".Kiitokset myös Lelukauppa Partasen Heikki Vartiaiselle,Askartelu kulman Mika Matikaiselle, A-Katsastukselle mahtavasta kukko saalista.
Erityis kiitos maininta myös Rissasen Timolle ja Paakkasen Markolle ja Leinosen Ollille,ilman näitä ukkoja homma olisi jäänyt tekemättä.Niin ja tietysti kaikille kerhon jäsenille ja Tuomarin hommaan rohkasti ryhtyneille.
Tämän vuoden näyttelyssä oli huomion arvoista "Juniorin" kova taso.Eritysesti allekirjoittaneeseen teki vaikutuksen Aku Heiskasen upeat leko-mallit
.Ensivuoden näyttelyn teemana on "Ilma sotaa merellllä38-2012"Eli tämän teeman alle mahtuvat erilaiset mertoiminta koneet kuten niin liityvät vesialukset.Esim Focke Wulff Condor ja susilauma sekä "saaliis kalat"
Toivotan kaikki mallarit ja y.m kansan jälleen tervetulleeksi Kuopijoon ensi vuoden Marraskuussa isänpäivä viikonvaihteessa.
Mallailu terveisin Opa L.

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

No niin.
Tuomo ja muutkin halukkaat, jotka ovat jo olleet yhteydessä.
Tänne vaan ilmoittelemaan malleja. Siis klikatkaa tuossa ylävasemmalla olevaa painiketta "ilmoita mallisi" jne…
Hei kaikille.
Näyttelyn teema on "SUOMEN ILMAVOIMAT SOTIEMME JÄLKEEN". Eli tähän luokkaan jos/kun ilmoittaudutte, niin laittakaa luokan jälkeen mallin kuvaukseen, tvs., että osallistuu "Teemaan". Tällöin pystymme erittelemään mallit paremmin.
Nyt tänne sivustolle on lisätty teemaluokka. "Suomen Ilmavoimat sotiemme jälkeen".
Jos tahdot tähän luokkaan, niin mene osioon "Muut" ja sieltä ko. alaotsikko.
Sinne vaan ja tervetuloa.
Tapahtumaan ilmoitetut teemamallit siirsin jo ko. osioon. Kiitti tähän saakka ilmoittautuneille.
T.Timppa.
Hyvä syy tulla Kuopioon mallinäyttelyyn, on että pääsee muikkuja syömään aitoon savolaiseen ympäristöön heh.
Pitkämatkalaisille hieman tietoa majoituksesta. Varasin äsken oman huoneeni tuolle viikonlopulle ja sen verran voin kertoa, että Rauhalahti sekä Scandic ovat täynnä, mutta Cumuluksessa ja Puijonsarvessa on joitakin huoneita vielä vapaana.
Malli kilpailun luokkajako menee karkasti kuta kuinkin seuraavasti:Maakalusto1:72 ja pienemmät+1:48 ja suuremmat.LeKo mallit 1;72 ja pienemmät ja 1:48 ja suuremmat.Muut kilpaluokat on yhdistetty nippuun siten että, jokaisessa valitaan 1,2 ja 3 omassa luokassaan.Näin koska osallistuja on joissain luokissa ollut vain 2-3.Tilanetta tarkistetaan myöhemmin paikan päällä jos tarve sitä vaatii.Lisäksi on luvassa yleisön valintana näyttelyn "paras malli".Välimaastoon(Esim mittakaava) sijoittuvat mallit sijoitetaan harkinnan mukaan.
Tuomarit arvioivat mallit oman subjektiivisen näkemyksensä mukaan.Koska arvioineille jää aikaa maximissaan aikaa noin 3- 4 tuntia mitään I.P.M.S kriteereitä tai muita vastaavia ei sovelleta.Kalakukkoja on kuitenkin tarjolla.Tervetuloa Kuopijoon.Opa L.
Vielä muutama sananen järjestelyistä.Näyttely on avoinna Su.12.11 k.l.o 17.00 saakka joten olisi suotavaa että myös mallit ovat esillä tuohon ajan kohtaan saakka.Pitkämatkalaisten kanssa joudumme tekemään tietenkin erikoisjärjestelyjä jos tarve niin vaatii.Jos sinulla on tarvetta poistua ennen näyttelyn päättymis ajankohtaa ilmoittaisitko siitä ystävällisesti vaikka allekirjoittaneelle tai vaikka tähän kesk.osioon.
P.S jos olet kiinnostunut tuomarin hommista niin ota pikaisesti yhteyttä.
Kaikille järjestäjille tiedoksi, että seuraava palaveri onkin 19.10. klo 17 A-Katsastuksella. Ei siis torstaina.
Haa nyt on hotelli varattu ja yllätys muikkuravintolan vierestä heh. Eli sitilakallisen tuon malleja tullessani, mukana, joitakin kerholaisteni tekemiäkin on luvattu matkaani.
Kiva juttu. Tällä hetkellä koetetaan kalastella sotilaskalustoa 1:72 ja pienemmät. Ei ole netistä tullut yhtään. Paikallisilta saadaan pari. Eli sotilaskalustossa ja lentokoneissaon samat mittajaot:
- 1:72 ja siitä pinemmät.
- 1:48 ja siitä suuremmat.
Tosin ilmoittautumisaikaahan on vielä runsaasti…
Tässä alla tarkennettu luokkajako:

- Teemaluokka" Suomen Ilmavoimat sotiemme jälkee". (kts. ilmoittautumisohjeet)
- Lentokoneet I = 1:72 ja siitä penemmät
- Lentokoneet II = 1:48 ja siitä isommat
- Sotilaskalusto I = 1:72 ja siitä pienemmät
- Sotilaskalusto II = 1:48 ja siitä isommat
- Autot = Autot ja moottoripyörät, ei kokoeroja tms.
- Dioraamat
- Vesialukset, ei kokoeroja
- Rautatiet, ei kokoeroja
- Figuurit, kaikki samaan luokkaan
- Muut = kaikki muut, jotka eivät kuulu yllä oleviin luokkiin. (todennäköisesti Fantasia ja Scigi kuuluu tähän luokkaan. Riippuu montako mallia tulee paikalle.

Ja jos olet juniori, niin ilomoita se. HUOM. Meillä juniori on alle 15-vuotias!!!!!

Paikalla on Revell aika isolla kapasiteetillä ja muitakin kauppiaita mahtuu vielä mukaan.

Tervetuloa kaikille Kuopioon. Kalakukkojen kaupunkiin -muikkujakin syömään-, niinkuin yksi arvostettu tuomarimme Jari Männikkö lausahti.
Tv. Timppa R.
HUOM!!!!Kuopion näyttelyssä juniorin ikäraja on siis 15v.Eikä siis ilmoittautumis lomakkeessa pidä näiltä osin kutiaan
Niin ja on hyvä muistaa että maksuvälineeksi käy vain käteinen raha.Onko euro enää rahaa????Kortit eivät valitettavasti käy.
Näyttelyyn aikaa vajaat 3viikkoa eikä yhtään Suomi Hornettia listalla????Onko aihe niin tylsä.Gray is beautifull but boring.
Itselläni löytyy Italerin Suomi-Hornet, mutta se ei valitettavasti ehtisi mitenkään valmistua näyttelyyn mennessä…
Meneekö 15-vuotias vielä junnuihin?
Juuso pöllänen kirjoitti:
Meneekö 15-vuotias vielä junnuihin?
Menee. 15-vee täyttänyt ja siitä nuoremmat ovat junnuja.
16-vee alkaen aikuiset.
Selvä homma.. Täytyy kahtoo jos tulis paikalle..
Järjestäjän kommentti:Jos joku ihmettelee miksimalli listalla on niin paljon meikäläisen tekeleitä niin se johtuu siitä että olen järjestäjänä(Pohjois-Savon pienoismalli harastajat) mielestäni vastuussa siitä että, katsottavaa riittää tasapuolisesti molemille päiville.Koska tapahtuma on 2päiväinen ja osa jengistä saattaa poistua malleinee jo lauantaina täytyy su. varata myös sälää.Kyse on siis ikään kuin reservi tavaravasta.Mikä tiedoksi saatettakoon.Tervetuloa Opa L.
Veksi 26.10.2011 07:11 Vastaa lainauksella
Eipä minulla ainakaan näy mallin mallia. Taitaa näkyä vaan teillä kerholaisilla.
Mutta tulen kyllä katsomaan näyttelyänne.
Myökin jos tullaan niin joudutaan lähtemään jo lauantaina…
Juuso pöllänen kirjoitti:
Myökin jos tullaan niin joudutaan lähtemään jo lauantaina…
Jo lauantaina… Siis tarkoittanet, että pitää lähteä vasta lauantaina.
No, kiva kun/jos tuutte, mutta myös erittäin kiva, jos ilmoittaisitte mallinne jo ennakkoon tämän sivuston kautta.

Ennakkoilmoittautuminen poistaa sitä la-aamun hässäkkää ja vaikka ei sitten pääsekkään, niin ei se haittaa. Revitään vaan mallien alle valmiiksi kirjoitetut lappuset.
T.T
Tuo yksi tuonne on nyt ilmoitettu. Pitää katsoa jos ehditään paikalle. :)
Juuso pöllänen kirjoitti:
Tuo yksi tuonne on nyt ilmoitettu. Pitää katsoa jos ehditään paikalle. :)
Kiitti. Kirjasin ylös.
Laittele vain lisää tulemaan. Tuleehan sielä suunnalta muitakin. Sopikaa vaikka yhteiskyydistä.
T.T
Ketäs täältä on tulossa?
Pääsekö isä ilmaseks sisään? Toimii kyyditsiänä :D
Noo.. Toinenkin malli tuli ilmotettua..
No joo meikäläinen tuo autollisen malleja ja jos vaikka huomenna tai viikonloppuna yhtä aloittaisi sinne vielä rakenntamaan. Ettei tulisi suurempaa kiirettä heh. Niin ja ne kaikki ei ole meikäläisen kunhan poikien malleja tuon tullessani myös
Juuso pöllänen kirjoitti:
Pääsekö isä ilmaseks sisään? Toimii kyyditsiänä :D
Pääsee.
Juuso pöllänen kirjoitti:
Ketäs täältä on tulossa?
Ei vielä tarkkaa tietoa.
Ennakkoilmoittautuminen päättyy tämän sivuston kautta pyhäinpäivänä. eli 5.11. klo 12.00
Kuopiossa on muuten liikennejärjestelyt muuttuneet aika lailla viime tapahtuman jälkeen. Ottakaa se huomioon, kun ajatte ja varsinkin kun pysäköitte autojanne.
Paras parkkipaikka löytyy Minna-Kauppakeskuksen alakerrasta, josta ei ole Raittiustalolle kuin 200 metriä. Sinne saa pysäköidä tunnin ilmaiseksi. Ja me koetetaan katella lisää parkkitilaa lauantaiksi.

Kiitos jo tähän saakka ilmoittautuneille. Malleja olen kirjannut jo reippaasti yli sata. Ja lisää näkyy pukkaavan.
Vielä tarkennus noihin eri malliluokkiin.Se jako jota P.M:netin ennakkolista tarjoaa ei siis pidä tässä tapauksessa paikkaansa.Luokkaa rautatiet ja Scifi ja fantasia ei ole olemassa erikseen vaan ne kuuluvat luokkaan muut.
Siis lentokoneet*2,sotilaskalusto*2 ,autot vesialukset,dioraamat+figut,muut(avaruus ,scifi,fanatasia.rautaiet y.m- mahdollinen) ja teema Ilmavoimat jne..Eli nämä ovat ne käytössä olevat luokat.
Lisää tarkennusta.Kuopion näyttely on PIENOISMALLI näyttely ,ei siis pelkästään muovimalli näyttely.Tuo kilpailu on näissä keskusteluissa korostunut hieman liikaa.Jos sinulla on vaikkapa hieno kokoelma vanhoja Matcbox:in "pikku-autoja" ja haluat esitellä niitä olet toki tervetullut mukaan näyttelyyn.Tuo "skabailu" koskee siis vain noita itse tai rakennus sarjasta koottuja malleja.Diecast mallit kuuluvat siis tämän shown agendaan myöskin.Terve tuloa Opa L.
Voiko malleja tuoda sinne jo perjantai iltana?

ÖÖ siis voi. lukihäiriö
Morjens Esa.Kyllä voi kunhan ei mene ihan yöhön asti.Mihin aikaan mahdollisesti olisit paikalla?Jos pystyt ilmoittamaan kellon aikaa niin yritetään järjestää.Näillä näkymin olemme perjantaina paikalla Klo.12.00-19.00.Tuo kello seitsemän on tietysti "venyvä" aika raja.Pistä aikataulua tulemaan.Opa L.
Voi. klo. 12.00 saamme tilat käyttöömme ja silloin aletaan roudailla pöytiä yms. näyttelykuntoon. Varmaan n. klo 14 saadaan eka mallit otettua sisään ja päivystämme suunnilleen klo 19:sta saakka.
Sinulta odotan sitä yhtä mallia, joka on joko dioraama tai lentokone…
Olit sen kuvailun jättänyt puutteelliseksi.
T.T.
Terve
Tavoitteena on ehtiä seitsemäksi.
Joo sekin malli on valmis. Laitan sen tiedot viidenteen päivään mennessä, puski tuo itäpuu väliin :-)
Ok. Odotellaan.
O.K. Tapamme silloin.Jos aika taulut lähtee venymään niin soittele.Opa L.
140 mallia jo nyt. Siitä puuttuu Männikön Jarin Tampereelta tuomat ja oman kerhon noin 70-mallia…
Kitos jo tähän saakka ilmoittautuneille.
T.Timppa R.
No tossa on merimieslisää kyllä ja osa niistä jo ilmoitettu etukäteen heh
Jari Männikkö kirjoitti:
No tossa on merimieslisää kyllä ja osa niistä jo ilmoitettu etukäteen heh
Etukäteen ei ole tullut sinulta ja sieltä seudulta yhtään mallia?!! Missä vika?
Onko teiltä itseltä tulossa autoja?
Eipä juurikaan montaa. Siihen luokkaan tuo Männikön Jari Tampereelta joitain sikäläisten malleja.
Vajaa kymmenen on siihen luokkaan nyt ilmoittautunut. Ja sinä olet ainut juniori, joten joku palkinto on varmaan taattu…
T.T
No höh. Noo.. Tuuaampahan jotain näytille…
Tarkennus.Kasimir on kyllä ilmoittanut esimerkillisesti mallinsa ennakkoon.Kiitokset siitä.
Jari Männikkö kirjoitti:
No tossa on merimieslisää kyllä ja osa niistä jo ilmoitettu etukäteen heh
Edelleen vastaan lainaukella:

Etukäteen ei Jari ole sinulta tullut yhtään mallia. Toivoisin, että laittaisit.
T.T
Mihin aikaan pitää lauantaina tuoda mallit viimeistään paikalle, jotta ehtivät kilpailuun?
No hiukan ennen kymmentä. Perinteisesti kaikki tulee viime minuutilla, joten sillioin se hässäkkä on valmis.
Ennakkoon kun iloittautuu, niin saadaan mallit jo kirjattua, joten silloin tilanne on jo parempi. 137 on jo ilmoittautunut. Siitä puuttuu n.40 omien malleja.
T.T
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Mihin aikaan pitää lauantaina tuoda mallit viimeistään paikalle, jotta ehtivät kilpailuun?
Sinähän oletkin jo ilmoitellut muutaman ja ne on jo kirjoitettu ja mallien alle on laput valmiina.
T.T
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Mihin aikaan pitää lauantaina tuoda mallit viimeistään paikalle, jotta ehtivät kilpailuun?
Tuu Tapsa cumulukseen, niin otetaan tapsaa tai olutki kelpaa
Esa Heikonen kirjoitti:
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Mihin aikaan pitää lauantaina tuoda mallit viimeistään paikalle, jotta ehtivät kilpailuun?
Tuu Tapsa cumulukseen, niin otetaan tapsaa tai olutki kelpaa
Taitaisi tuo edellinen kuulua yv:n puolelle.
Mutta muistakaahan ensin tuoda ekana mallit paikalle…

Annan tässä vielä puhelinnumeroni kaikille "ulukomualimasta" tuleville. Voitte varsinkin perjantaina soitella, jos menee myöhäseen. Tai jos taas menee lauantaina lähelle kymmentä.

P. 050 569 4035 Timo Rissanen.
Ps. En voi vastailla ennen kuin perjantaina ja siitä eteenpäin. Tai siis voin vastailla iltaisinkin, mutta tässä ijässä sitä alkaa tutimaan jo klo 12 viimeistään…
Me yritetään lähteä jo seittemän aikaan ajelemaan niin ollaan n. yhdeksän aikaan siellä..
Viimeinen nosto.
Mallien ennakkoilmoittautuminen päättyy lauantaina klo.10,00
Mielellään laittakaa ennen sitä tulemaan, niin ei tule hässäkkää lauantai-aamuna.
Teen kaikille ennakkoon ilmoittautuneille kirjekuoret valmiiksi. Kuorissa on mallien alle laitettavat laput.

Jos joku malli unohtuu kotiin, tai ette halua tuoda, niin älkää menkö muuttamaan ennakkoilmoittautumislistaa.
Muuten menee numerointi sekas.
Tv. Timppa.
Malleja on nyt jo tulossa noin 200!!!!
^ Onneksi olen omat mallini ilmoittanut jo aiemmin. :) Vielä olisi yksi työn alla (Italerin F/A-18 Hornet). Täytyy koittaa saada se sellaiseen kuntoon lauantai-aamuun mennessä, että sen ehtisi tehdä rauhassa valmiiksi ja tuomaan Kuopioon… Ainoa ongelma on tuo koulu, kun tuppaa hieman häiritsemään tätä mallailua aina välillä. ;)
Miika Kaarna kirjoitti:
^ Onneksi olen omat mallini ilmoittanut jo aiemmin. :) Vielä olisi yksi työn alla (Italerin F/A-18 Hornet). Täytyy koittaa saada se sellaiseen kuntoon lauantai-aamuun mennessä, että sen ehtisi tehdä rauhassa valmiiksi ja tuomaan Kuopioon… Ainoa ongelma on tuo koulu, kun tuppaa hieman häiritsemään tätä mallailua aina välillä. ;)
Voithan ilmoittaa sen jo nyt, koska kirjaan ylös kaikki mallit ja teen lappuset mallien alle.
Jos malli ei ilmesty paikalle, niin sitten ei. Se on pienempi ongelma, kun alkaa kirjaamaan malleja la-aamuna, jolloin kuitenkin tulee kymmeniä maleeja ilman ennakko-ilmoittautumista.
T.T.
Ps toivottavasti saat sen valmiiksi.
Kuopion keskustassa ei kannata luottaa sokeasti navigaattorin ohjeisiin vaan kannattaa seurata myös liikennemerkkejä. Toriremontin takia keskustan liikennejärjestelyt muuttuvat jatkuvasti, esimerkiksi Raittiustalon editse kulkeva Minna Canthin katu on muuttunut yksisuuntaisesta kaksisuuntaiseksi kaduksi yms.
En valitettavasti sittenkään pääse tulemaan. Ensi kerran sitten.
Olli-Pekka Vähäaho kirjoitti:
En valitettavasti sittenkään pääse tulemaan. Ensi kerran sitten.
Otan osaa. Toivottavasti sitten ensi vuonna.
Poistit näköjään iloittamasi mallit?.
"Zero killed".

Ilmoittautuminen päättyi juuri äsken. Kiitos kaikille. Nyt alkaa meikämaurin paperisota.

Jos nyt jollain on vielä joku malli tulossa, niin yv:nä voin ottaa ainakin tiistaihin saakka.

Sitten loput paikan päällä 11.11. klo 14 - n.19. Ja 12.11. klo 8.00 - 10.00.

Reilusti yli 200 mallia ja muuta rekvisiittaa tulee paikalle.
T. Timppa R.
Kuopiossa on muuten samaan aikaan ANTIIKKI-MESSUT. Meidän Raittiustalolta ei ole kuin alle puoli kilsaa sinne.

Toivotaan, että meidän asiakkaat menee sinne ja heidän asiakkaat tulee meille.

Messut on Ammattikoululla. Tai mikä ihmeen nimihirviö se nyt onkaan.
Neuvomme kyllä paikan.
Nyt ois trabikin "finally ready" :)
Hei kaikille liki kolmellekymmenelle ennakkoon iloittautuneelle. Ja muillekkin.

Kirjekuoret odottavat valmiina jokaiselle, joka on mallinsa tämän sivuston kautta laittanut.. Niissä on siis mallien alle laitettavat lippuset.
Tsekatkaa "vasenkätisen" kirjoitusvirheet ja kun niitä löytyy, niin pyytäkää uusi lippu ilmoittautumispöydältä. Sen voitte täyttää itse.

Tervetuloa jokaiselle perheineen aikalailla isoon ja toivottavasti ikimuistoiseen tapahtumaan.
T.T
Tässä alla vielä kertaallaan muokattu ja tarkennettu luokkajako:

- Teemaluokka" Suomen Ilmavoimat sotiemme jälkeen".

- Lentokoneet I = 1:72 ja siitä penemmät

- Lentokoneet II = 1:48 ja siitä isommat

- Sotilaskalusto I = 1:72 ja siitä pienemmät

- Sotilaskalusto II = 1:48 ja siitä isommat

- Autot = Autot ja moottoripyörät, ei kokoeroja tms

- Dioraamat

- Vesialukset, ei kokoeroja

- Figuurit, kaikki samaan luokkaan

- Muut = kaikki muut, jotka eivät kuulu yllä oleviin luokkiin.
Eli tähän luokkaan kuuluvat: Rautatiet, Fantasia, Scifi ja kaikki muut mallit.

Luokkia on siis ("ainoastaan") kymmenen.

Jokainsen luokan kolme parasta palkitaan "Pytyillä" ja luokkiensa voittajat myös Hanna Partasen kalakukoilla.

Lisäksi juniorisarjaan osallistuneet parhaat tulemme palkitsemaan joko "Pytyillä" tai Revellin tuotepalkinnoilla. Uskoisin, että jokainen junnu saa jotain kotiinviemiseksi.
Kenties savolaista kalaruokaa… Mutta tuomaristo tekee siitä lopullisen päätöksen.

Tuomariston toiminta tapahtuu lauantaina alkaen noin klo 11.00 ja jatkuu, kunnes päätökset on tehty.
Mitään palkintojenjakotilaisuutta ei pidetä, vaan tuomarit asettavat mallien viereen pokaalit ja lippuset, joilla voi järjestäjiltä noutaa samana aamuna leivotun ahvenkukon ja/tai tuotepalkinnon.

Tuomarointi on meidän perinteinen. Ei mitään ihme pisteytyksiä, kuten joillakin näyttelyillä on tapana.

Paikalla on kolme tuomaria:

Yksi on ns. visuaalinen, eli valokuvaaja, jolla mallitietämystä ei juurikaan ole.

Toinen on Männikön Jari, joka käyttää myös tätä sivustoa. Hän jäävää itsensä omista malleistaan.

Kolmas on kerhomme puheenjohtaja, pitkäaikaisin jäsen ja satoja malleja kasaillut, sekä varmaan tuhansissa mallitapahtumissa käynyt sekä kolunnut läpi ilmailu- yms. tapahtumat ympäri maailman eli J.Karjalainen.

Malleja tulee nyt paikalle todella paljon. Yli 200 olen jo kirjannut ja kyselyjä lauantai-aamun ilmoittautumiseen on myös tullut aika lailla.

Olemme valmistautuneet ottamaan silloinkin malleja vastaan.

TERVETULOA!
Pahasti näyttää siltä, että Oulusta olisi tulossa jokunen malli lisää paikan päälle. No la aamun ilmottautumiseen menee.:)
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Pahasti näyttää siltä, että Oulusta olisi tulossa jokunen malli lisää paikan päälle. No la aamun ilmottautumiseen menee.:)
Antaa tulla vaan. Koettakaa ehtiä hyvissä ajoin ennen klo 10:tä. Silloin lähden ottamaan tuomariston pöytäkirjoista kopiot tuomareille ja heidän työskentely pitäisi saada alkamaan noin klo 11.00.
Tuomaroivat kaikessa rauhassa ja jakavat pokaalit suunnilleen klo 13-14:stä mennessä.
T.T
Tulin juuri näyttelypaikalta. Malleja on kyllä jo nyt niin kiitettävän paljon, että alkaa tulla pulaa pöydistä.
Kaikki ennekkoon ilmoittautuneet ja aamullakin paikalle ilmestyvät mallit todennäköisesti saadaan näytille.

Varmaan kolmisensataa mallia on katseltavana.
Tervetuloa katsomaan kaukaakin.
( Viime vuonna oli noin 170:tä, joten näyttely alkaa paisumaan kuin pullataikina ).

Ensi vuoden teema ilmoitetaan heti tämän näyttelyn päätyttyä.

Teema saattaa kattaa…no kerron sen sitten..
T.T
Tänään kun suljettiin ovet setsemän maissa niin mallisaldo oli ennakkoilmoittautuneet mukaan laskettuna 228 mallia.
Leevi Halme 11.11.2011 20:07 Vastaa lainauksella
jep, se5a tulee paikalle ;)
Kuopion tapahtuma,Maalla,Merellä ja Ilmassa avoinna tänään k.l.o 10-17.00.Mukana reilusti yli 200 mallia! joista yli 200 on ennenäkemättömiä.Esillä on myös kokelma ilmavoimien lentokypäröitä.Puffettia pitää Niiralan Martat ja se on avoinna molempina päivinä 10.-17.00.Tervetuloa.Opa L.
AAh turvallisesti kotona. Kiitosta meidän perheeltä sinne kuopioon jälleen hyvin järjestetystä tapahtumasta. Niin olihan siellä lisäksi melkoinen määrä nähtävääkin:-)
Toivottavasti päästään taas vuoden päästä uudestaan.
Kiitokset Esalle osallistumisesta ja siitä että,saimme hienot mallisi näyttelyyn.Toivottavasti kalakukko maistuu.Terve tuloa ensi vuonna uudestaan.Opa L.
Miellyttävän lämminhenkin tapahtuma jälleen kerran. Kiitokset Kuopion pojille hyvistä kekkereistä. Ensi vuonna uudestaan.:)
Eipä muuta kuin tervetuloa uudelleen.Kukot on taas vuoden päästä jaossa.Terv.Opa L.
Kovasti kiitosta järjestäjille. Hieno ja hyvä tapahtuma :-)
Kiitoksia järjestäjille ja kanssamallareille! Hyvä ja lämminhenkinen tapahtuma lähellä keskustaa :) Ja kiitokset myös Hurricanesta ;)
Hienon näyttelyn ja paljon malleja saatte vuosittain järjestettyä Kuopioon.
Näin ensimmäistä kertaa paikalla käyneenä olisi mukavaa, jos ainakin näyttelyn pystyttäjillä
olisi nimilaput. Olisi mukavaa tarinoida paikallisten kanssa, jotka esim. täällä foorumilla esiintyvät.

Terv. Ari Paajanen
Mikkeli
Kiitos omastakin puolesta järjestäjille. Mukavasti oli malleja tuotu paikalle. Toivottavasti näyttelyn suosio jatkaa noususuhdannettaan myös jatkossa!
Kiitoksia kaikille. Loistava porukka kasassa.
Kiitokset hienosta tapahtumasta myös täältä päin. Malleja oli paikalla kiitettävä määrä ja toivottavasti tapahtuma kasvaa tulevaisuudessa. Ensi vuonna nähdään taas!

Kuviani tapahtumasta: mk96.1g.fi/kuvat/Pienoismallit/Kuopion%20pienoismallin%E4yttely%202011/
Ari Paajanen kirjoitti:
Hienon näyttelyn ja paljon malleja saatte vuosittain järjestettyä Kuopioon.
Näin ensimmäistä kertaa paikalla käyneenä olisi mukavaa, jos ainakin näyttelyn pystyttäjillä
olisi nimilaput. Olisi mukavaa tarinoida paikallisten kanssa, jotka esim. täällä foorumilla esiintyvät.

Terv. Ari Paajanen
Mikkeli
nimilaput hyvä huomio. Yritimme erottua lippalakein, mutta jos ensi vuodeksi muistetaan ne nimilaput
Kiitos mallareille, yleisölle, omalle väelle tapahtuman onnistumisesta. Superkiitos taas Männikön Jarille. Ja isot kiitokset myös kauempaa tulleile. Toivottavasti kalakukot maistuu…
Ps.
Ostakaa tämän päivän Savon Sanomat. Siellä on aika iso juttu tapahtumastamme.

Itse sairastuin kesken homman ja jouduin jättämään leikin kesken.
Tulokset tulee varmaan vielä tänään tänne.
T-T.
Miika Kaarna kirjoitti:
Kiitokset hienosta tapahtumasta myös täältä päin. Malleja oli paikalla kiitettävä määrä ja toivottavasti tapahtuma kasvaa tulevaisuudessa. Ensi vuonna nähdään taas!

Kuviani tapahtumasta: mk96.1g.fi/kuvat/Pienoismallit/Kuopion%20pienoismallin%E4yttely%202011/
Lisää ihmeessä noin hienoja kuvia meidän tapahtuman sivuille.
Sinnehhän voi lisätä niitä kuka vain.
T.T
^ Voinhan noista tietysti joitakin laittaa myös tänne. ;)
Timo Rissanen kirjoitti:
Ostakaa tämän päivän Savon Sanomat. Siellä on aika iso juttu tapahtumastamme.
Löytyykö kyseinen juttu Savon Sanomien nettisivuilta?
nettisivuilla ei ilmeisesti juttua löydy, mutta maksullisesta näköislehdestä juttu löytyy.
www.savonsanomat.fi/asiakaspalvelu/tilaukset/epaper.show
Ari Paajanen kirjoitti:
Näin ensimmäistä kertaa paikalla käyneenä olisi mukavaa, jos ainakin näyttelyn pystyttäjillä
olisi nimilaput.
Piti laittaa rintamukseen jo viime vuonna… sama piä kesät talavet. Kiitoksia kaikille, itseäni miellytti varsinkin juniorimallareiden huima taso! Muutaman vuoden päästä ei enää ilkeä omiaan tuoda näyttelyyn jos kehitys jatkuu samalla vauhdilla. Hatunnosto kaikille junioriluokan mallareille!
Junnujen taso oli kyllä kova koneiden puolella :)
Kiitokset Savon pojille mukavan ja "lupsakan" mallaritapahtuman järjestämisestä. Mallimäärä lisääntyi edellisvuoteen verrattuna varsinkin lentokoneissa ja koska taso mielestäni oli hyvä kaikissa malliryhmissä, saivat maksaneet katsojatkin rahoilleen vastiketta. Eiköhän taas ensi vuonnakin tulla Savoon.
Täältäkin tullaan jos ehditään kiitos Opan kannustamisen. Hurricane sai jo tänään alkua ja siitä tulee hiukan erilainen kulkine näin joulun lähestyessä ;)
Iltaa arvoisat kanssa mallarit.Pääsin vihdoin kotiin ja tässä Kuopion MaallaMerellä ja Ilmassa tapahtuman mallikilpailun tulokset:
Lentokoneet 1(Potkurikoneet 1:72 ja pienemmät)
1.Kauko Suntioinen:Friedrichaffen FF-33
2.Ari A Honkonen:Tupolev Tu-95 MS Bear H
3.Timo Rissanen:Thunderbolt P47D

Lentokoneet(Suihkukoneet 1:72 ja pienemmät)
1.Angel Martinez: OA-4M Skyhawk
2.Antti Lappalainen:Handley Page Victor K2
3.Opa Laitinen:F2H-3/4 Banshee

Lentokoneet 2(1:48 ja isommat)
1.Angel Martinez: JU 87 B2 Stuka
2.Mikko Heikkinen: Fokker DR.1
3.Opa Laitinen :P-47 N Thunderbolt "Gerry"

Sotilaskalusto 1(1:72 ja pienemmät)
1.Kasimir K: Challanger 1
2.Angel Martinez: SdKfz 251/1
3.Mikko Heikkinen:Autoblinda

Sotilaskalusto2(1:72 suuremmat)
1.Mikko Heikkinen:Cromwell
2.Riku Syrjänen: SdKfz 251/22 Ausf D
3.Kasimir K:BMP-3

Autot ja moottoripyörät.
1.Jussi Markkanen:Bussing 80005+Traileri
2.Timo Rissanen: Trabant
3.Jarkko Syrjänen :69 Mercury Cougar CJ428

Vesialukset.
1.Tapio Huhtelin:Schnellboot S-100 1:32
2.Angel Martinez U-boot Type VIID 1:144
3.Jari Männikkö:U:S.S Fletcher 1:144

Teema(Suomen ilmavoimat sodan jälkeen)
1.Opa Laitinen:Saab 17A 1.72
2.Tuomo Kamppinen:VL-Tuisku 1:72
3.Kauko Suntioinen:Saab Safir D 1:72

Dioraamat:
1.Esa Heikonen:1815 Waterloo
2.Mikko Heikkinen: Spiders Nest
3.Tommi Saikkonen:Urea (J)acta est

Figuurit:
1.Mikko Heikkinen:Emman Laulu.
2.Esa Heikonen:Blondie
3.Timo Rissanen:Vappu upseeri

Luokka muut:(Fantasia ,rautatiet scifi y.m…)
1.Otso Valkeeniemi:Browning M02 0,50 cal.
2.Jari Mänikkö: Late Lammas
3.Timo Rissanen:Me-110 Pilotin mittaritaulu.

Lauantain yleisön suosikit:
1.Esa Heikonen:1815 Waterloo
2.Marko Paakkanen:Escape from icy hell
3.Ari A Honkonen :Tupolev Tu-95 MS Bear H

Sunnuntaina äänestettiinvain yhtä yleisön suosikkia ja La. voittajat eivät olleet mukana tässä äänestyksessä:
Sunnuntain Yleisön suosikki oli Jari Männikön Matkalaukku dioraama.

Suuret kiitokset kaikille mallareille,kerholaislle ja näyteille asettajille jotka osallistuitte tapahtumaan ja teitte sen näin mahdolliseksi.Kiitokset myös Lelukauppa Partaselle ja Askartelukulmalle sekä "Herra Revellille" tuesta Pohjois-Savon P.malliharrastajille.Erityiskiitokset myös Niiralan Martoille ,Jari Männikölle ja Timo Rissaselle.
Malleja oli esillä tänä vuonna reilusti yli 300 joista noin 95% uusia ennen Kuopiossa näkemättömiä malleja.Tapahtuma kasvaa ja kehittyy eteenpäin vuosi vuodelta.Tarkempi tapatuma raportti seuraa myöhemmin.Mallailu terveisin Opa L.
No nyt itsekkin kotona Kuopiosta. Kiitoksia järjestäjille sekä kaikille muillekkin kanssamallareille, on hauskaa kun Kuopion motitukseen osallistuu näköjään entistä runsaampi maara mallareita ympäri suomenniemeä. On erittäin antoisaa ja hauskaa vaihtaa ajatuksia sanoisimmpa meilkein soittaa suuta muustakin kuin mallailun tiimoilta. Juuri tämänlaatuinen keskinäinen kanssakäyminen luo tapahtumasta antoisan ja lämminhenkisen.

Kyllä kalakukko maistui emäntä kysyi ensimmäsenä onko kukkoa mukana ja samoin tein sita rupesi lämmittämään ja syömään. Saan kuulemma siirtyä heti kohta mallailemaan jotta ensivuonnakin moista herkkua olisi nääs.

Ja jos savolaisia sanotaa lupsakoiksi niin hauskoja veikkoja löytyy kyllä Oulu, Jyväskylä suunnastakin heh.
Kiitoksia kaikille mukana olleille hauskasta viikonlopusta mallien ja mallarien parissa.

Terveisin Jari Männikkö
Olli Leinonen kirjoitti:
nettisivuilla ei ilmeisesti juttua löydy, mutta maksullisesta näköislehdestä juttu löytyy.
www.savonsanomat.fi/asiakaspalvelu/tilaukset/epaper.show
Voisiko joku lehden omaava savon mallari voikka laittaa kyseisestä opuksesta valokuvan nettiin… itselleni ei tule kyseistä opusta. Jäis dokumenttiä sekä vielläpä muut Suomemaan asukit voisivat lukea sen.
Kiitokset järjestäjille mukavasta viikonlopusta !
Oli oikein antoisaa keskustella samanhenkisten kanssa kaksi päivää.
Tuomo.
Savon sanomain valokuvaa ei passaa mennä laittamaan nettiin oma toimisesti missään tapauksessa.Kuvan oikeudet ovat S.Sanomilla ja tästä netti siirrosta päätyy pahimmillaan vielä käräjille.Meikäläisen kuvaa ei nettiin.Tuon Markolle vaikka lehden muistoksi niin näet jutun.
Timppa vielä lisäilee.
Kiitoksia on sadellut puolin jos toisin. Olisi kiva saada myös jotain negatiiviselle puolelle.
Ne rintalappuset tvs. tulemme laittamaan ensi vuodelle.

Oli kiva nähdä mallareita ja rupatelle sen aikaa kun saatoin olla paikalla.( Joiduin jättämään koko homman su-aamuna. Tänään diagnosoivat keyhkokuumeeksi. Saikku, saikkua…).

Täytynee lepäillä ja aika kauan.

Kiitokset kuuluu ehdottomasti myös Vuorimiehen Matille, joka käsittämättömällä viisaudellaan hokasi tämän vuoden teeman. Ja on joka vuosi tuonut malleja, jotka hänen mielestään ei muka ole kilpailuun näyttäviä…
Teema poiki lentokoneita pöydät täyteen.

Uskoisin, että Opa julkaisee jo ensi vuoden teeman ihan lähiaikoina.
Petri Lyy 14.11.2011 15:17 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoisia kuvia, ilmeisesti ollut hieno tapahtuma. Eikö Kuopiossa netti toimi, kun kuvagalleriassa taitaa olla aika paljon täällä ennen näkemätöntä tavaraa.
Kiitokset palutteesta niin Petri Olaville kuin kaikille muillekin tähän keskusteluun osallistuneille.(Oma kohtaista kommentointia Kuvagalleriasta j.n.e..) Uusia malleja on tullut tehtyä paljon,pelkästään tähän Ilmavoimat jne… teemaan Toukokuun lopusta Marraskuun puoliväliin tuli väännettyä kokoon 12 K.P.L. 1:72 teeman Suomi malliaSen lisäsäksi 2kpl.avaruusaluksia. Vostokki oli ihan pirun isotöinen ja Apolloa rakentamista häiritsivät Per… hirvi kärpäset.Taisi siellä tulla pari Regia Aeronautican konetta mukana ja U.S.S. Arizonakin saatiin vihdoin kursittua kokoon Ja tuo Zlin Z-42 on melkein valmis ,jos kuvaus onnistuu niin niin malli on valmis viimeistään ennen "dead linea" 19.11.
Ei oikein ole ollut aikaa enkä ole tuntenut mielekkääksi ryhtyä julkaiseemaan jokaisesta rakentamastani mallista kuvaa netissä.Mutta jos joku tuntee mielenkiintoa niin voin kyllä yrittää lisätä uusia kuva kansioita näistä n.s "uusista" malleista
Petri Lyy 14.11.2011 19:54 Vastaa lainauksella
Se tässä nyt harmittaa, että viikonloppuna olisi ollut ihan joutavaa aikaa, mutta ei arvannut lähteä kun Kuopioon on niin julmettu matka. (Suomi-Savo -sanakirja on joskus tullut luettua.) Sinnehän pääsee vissiin nykyään ilman viisumiakin, joten vuoden päästä täytyy ottaa rouvaa kädestä ja ehdottaa kaupunkilomaa itäiseen pääkaupunkiin.
Petri Olavi kirjoitti:
, joten vuoden päästä täytyy ottaa rouvaa kädestä ja ehdottaa kaupunkilomaa itäiseen pääkaupunkiin.
Näin minäkin tein. Tapahtuma paikan vieressä on iso ostari, joten kyllä rouva siellä viihtyy - jos herran lompsa kestää :-)
Petri Olavi kirjoitti:
Se tässä nyt harmittaa, että viikonloppuna olisi ollut ihan joutavaa aikaa, mutta ei arvannut lähteä kun Kuopioon on niin julmettu matka. (Suomi-Savo -sanakirja on joskus tullut luettua.) Sinnehän pääsee vissiin nykyään ilman viisumiakin, joten vuoden päästä täytyy ottaa rouvaa kädestä ja ehdottaa kaupunkilomaa itäiseen pääkaupunkiin.
Ja jos rouva ei piäse, nii voe tokkiinsa annoo luppookkii.. liitteenä tulevoo varten---->

Kottoopoestumislupahakemus

Minkä takija
O Pietään meijän osaston yöjuoksukilipaelut
O Muuttii männöö
O En ilikijäes olla poeskaan
O Käön esittelemässä uutta lyyssiä
O Vanahakii takki kelepoo

Kottiintuloaeka
O Tullaan kun keritään
O ETYK (En tule yöks kottiin)
O Pimmeellä

Jos en tule luvattuna aekana
O Kiusaus voetti
O Muutkaan ee lähtennä
O Tuluva vei sillan
O Kengännaaha katkes

Jos piästät niin luppoon
O Männä vastakii
O Huastoo kaekki mittee illalla tapahtu
O Ottoo sinuttii joskus matkaan

Jos et piästä niin
O Lähen kuitennii
O Mänen ja ruppeen roeskamaan
O Alan kuromaan hapanta
O Oon äkänen viikon aenakii
O Peppuroen lattijalla, huuvan ja ättäröen
O Jurnutan että kun et piästännä

Lupa myönnetty

Päeväys:

Puumerkki:

Hyvä Marko. Pittää printata ulos.
Luulisin, että monille olis Savo-Suomi sanakirja paekallaan.
Netistä kopsattu juttu, mutta sopi hyvin vaan keskusteluun.
Lisäsin muutaman kuvan Savon Sanomista. Tekijänoikeuksia ei loukattu, koska kuvien alle piti laittaa kuvaaja, tekstin kirjoittaja ja lehti. Tämän otin selvää soittamalla ko. lehden juridiikasta vastaavalle.
Sensijaan itse en saanut kunnon kuvia lehtileikkeestä.
T.T
Kohtapuoliin Opa vissiin kirjoittaa raportin tapahtumasta. Itse en sitä voi kirjoittaa, koska jätin homman kesken sairauden takia.
Kiitos järjestäjille erinomaisesta näyttelystä! Toivottavasti taas ensi vuonna uudestaan;)!