Pienoismallit.net

Nordic Challenge

Ajankohta
20.11.2010–21.11.2010
Sijainti
Hämeen Linna, Kustaa III katu, Hämeenlinna
Järjestäjä
Suomen pienoismallirakentajat ry.
Fantastinen viikonloppu! Suuri kiitos kaikille kävijöille ja vierailijoille. Toivon mukaan ensi vuonna näemme vielä suuremman joukon kilpailijoita mukana.

Tässä hieman statistiikkaa kisoista:

Kävijöitä: 900, mikä on hyvä tulos kun ottaa huomioon lyhyehkön aukioloajan
Kilpailijoita: 86
Pienoismalleja ja figuureita: 412 kpl (tarkistettu lukumäärä)
- Lentokoneita :72 kpl
- Sotilaskalustoa: 80 kpl
- autoja: 123 kpl
- Figuureja: 80 kpl
- dioraamat: 39 kpl
- Laivat: 7 kpl
- Fantasia ja Sci-fi: 7 kpl
- muut mallit: 4 kpl

Tästä on hyvä jatkaa NC2011 valmistelujen kanssa

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Ennakkoilmoittautuminen on toiminnassa, kannattaa ilmoittaa mallinsa ennakkoon, näin helpotat järjestäjien työtä ja saat siistin mallilapun kilpailumallisi viereen.

Kilpailuluokkia on karsittu. Muutama selvennys lienee paikallaan:

- kaikki mittakaavat ovat samassa luokassa
- kuorma-autot tms. raskas kalusto jakautuu luokkiin siten, että vakiot vakioluokkaan, kilpakuorma-autot kilpa-autoluokkaan jne.
- Kaikissa luokissa on "suoraan laatikosta", Scratch- ja konversio sekä junioriluokka. Maininta tästä tulee kilpailulappuun.
- Lentokoneluokissa OOB malleihin voidaan lisätä jännelangat ja istuinvyöt muista kuin rakennussarjan mukana tulleista osista

Mallit arvioidaan yksittäin, joten mitaleita ja mainintoja voi saada usea kilpailumalli / luokka.

Kilpailussa on myös esillä Ikuisuusprojektipöytä. Kun tuot mallisi tälle pöydälle siihen mukaan olisi hyvä laittaa seloste, josta käyvät ilmi seuraavat asiat:

1. Milloin olet projektin aloittanut (kymmenenkin vuoden tarkkuus on hyvä :) )
2. Milloin olet viimeksi projektia rakentanut
3. Miksi projekti on yhä kesken

Osallistumismaksu on 2e / mallari ja se oikeuttaa vapaaseen liikkumiseen kilpailualueella koko viikonlopun ajan.

Tapahtuman kotisivuilta löytyy lisätietoa tapahtumasta ja oheisohjelmasta. Viimeisin uutuus on se, että olemme sopineet Parolan panssarimuseon kanssa siitä, että kyseisenä viikonloppuna myös museolla tapahtuu- jotain jännittävää aktiviteettia ja toimintaa on luvassa.
Sam Susi 9.8.2010 09:56 Vastaa lainauksella
Missään ei osunut silmään, joten kysympä suoraan. Täytyykö mallin olla OOTB -luokissa täysin suoraan laatikosta vai tehdäänkö esim. lekoissa poikkeus, jossa istuinvyöt ja antennilangat sallitaan? Tätäkin jossain kysyttiin, mutta en millään löytänyt ko. kysymystä ja vastausta…
Muistaakseni lenkoneissa sallitaan vyöt sekä antennilangat
"It is allowed to use alternative rigging materials in every class. In aircraft models it is allowed to use after market seat belts."

Lisätietoja
Sam Susi 9.8.2010 10:59 Vastaa lainauksella
Selvisihän tuokin. Kiitoksia!
Hyvät naiset ja hyvät herrat- Nordic Challenge ylpeänä esittää. Per Olav Lund, maailman kuuluisin norjalainen dioraamantekijä, on juuri ilmoittanut saapuvansa tapahtumaan. Per Olav pitää työpajasession dioraamarakentamisen tekniikoista. Per Olav osallistuu myös tuomarina kilpailutöiden arvosteluun. Per Olavin dioraamoihin voit tutustua vaikka täällä:

Euromilitaire Pronssia

Virtual workbench Per Olav:in rakentelukertomuksia
Mahtavaa! :)
OH 29.8.2010 20:01 Vastaa lainauksella
Tämähän alkaa olla ihan must tapahtuma. Alkaa hiljalleen v…ttaa oikein kunnolla, koska juuri kyseisenä viikonloppuna on jokavuotinen työreissu edessä, johon on vaan pakko mennä. Ei kai tämä tapahtuma tule olemaan aina juuri kyseisenä viikonloppuna vuosittain?
OH kirjoitti:
Tämähän alkaa olla ihan must tapahtuma. Alkaa hiljalleen v…ttaa oikein kunnolla, koska juuri kyseisenä viikonloppuna on jokavuotinen työreissu edessä, johon on vaan pakko mennä. Ei kai tämä tapahtuma tule olemaan aina juuri kyseisenä viikonloppuna vuosittain?
Palataan vuoden 2011 suunnitelmiin ja aikatauluihin, kun saadaan vuosi 2010 kunnialla purkkiin :)

Toiveita toki kuunnellaan aina.

/marko
Tatu H 29.8.2010 20:57 Vastaa lainauksella
Todella loistavaa. Hotellihuone lähti varaukseen… vasta.
Aina vaan paranee! Noista kekkereistä en jäisi kyllä pois ihan pienen tekosyyn takia. :) Nyt tarvis vaan alkaa työstään mallia valmiiks, että olis jotain uutta esiteltävää…
Teemu Siltanen kirjoitti:
Aina vaan paranee! Noista kekkereistä en jäisi kyllä pois ihan pienen tekosyyn takia. :) Nyt tarvis vaan alkaa työstään mallia valmiiks, että olis jotain uutta esiteltävää…
Koska NC 2010 järjestetään ensimmäisen kerran niin kaikki mallit ovat uusia. Vaikka malli olisi pärjännyt ja osallistunut muihin kisoihin niin niillä voi silti kilpailla ja osallistua Nordic Challenge tapahtumaan.

Toki uuttakin saa rakentaa :)

/marko
Parhaat pöytään, paitsi jos sitä ei ole vielä tehty, mutta silloin kannattaa aloittaa sen tekeminen nyt.
Ennakkoilmoittautuminen on toiminnassa, kannattaa ilmoittaa mallinsa ennakkoon, näin helpotat järjestäjien työtä ja saat siistin mallilapun kilpailumallisi viereen.

Teemme juuri tilasuunnitelmaa, joten jos edes epäilet osallistuvasi tapahtumaan, niin ilmoita mallit ennakkoon. Osaamme sitten varata oikean määrän oikeanlaista pöytätilaa, sekä suunnitella valaistuksen asiallisesti.

Mallit voi ilmoittaa ennakkoon nyt myös sähköpostilla. Laita viestiin seuraavat tiedot:

- Nimi
- puhelin
- ikä (Alle 18-vuotiaiden työt kilpailevat junioriluokassa)

Malleista

- Mallin nimi
- luokka
- mittakaava

Ilmoita myös, onko malli ns. "Suoraama laatikosta", Konversio/scratch

Lähetä ilmoitukset

[email protected]

/marko
Kun panssarimuseollakin on jotakin tapahtumaa ja meikäläisten harteillehan se kuitenkin lankeaa järjestelyt.

Tuumittiin tuossa Mikon (Mäkelä) kanssa, että jos tällä kertaa kerrottaisiin ja jopa demottaisiin ihan oikealla vaunulla mallareita askarruttavia asioita.

Kertokaahan nyt hivenen mitä haluaisitte nähdä. Kalusto tulee olemaan mitä on (luultavammin T-34 on päätähtenä), mutta kertokaa mitä haluaisitte nähdä. Nyt siis tarkoitus on esittää vaunua nimenomaan mallareiden näkökulmasta.

Ja, ei. Emme ala maalaamaan sotkaa…
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Ja, ei. Emme ala maalaamaan sotkaa…
Kynäruiskulla? Please…!
Siis eikö mitään järkeviä ehdotuksia?

Kerrankin kun saisitte itse vaikuttaa näkemäänne niin ollaan hiljaa…
Jaakko- kaikki ovat ihan hiljaa, niin Suomessa kuin ulkomailla. Tässä asioita jotka minua kiinnostavat:

- saksalaisten ja USSR A-tarvikkeet, väritys jne. Laatikot
- käytännön asiat- mistän a-tarviketäydennys tehtiin, tankkaaminen, muut nesteiden lisäämiset, päivittäinen huolto, mitä tehtiin ja missä?

/marko
No,ehdotus: Sotka ja sturmi pörisemään kilpaa voisi olla hvyä kombinaatio. Suomessa kun ollaan, liittyisvät ainakin aiheeseen:) Toinenkin olisi jo hyvä.
Tuo huoltopuoli varmaan tulee väkisinkin esille, kun laitteita viritetään käyntiin? Siinä samassa yhteydessä noista voisi ehkä kertoilla?
Lurri 21.9.2010 09:53 Vastaa lainauksella
Itseä kiinnostaisi kuinka Sturmeja ajetaan, namiskat niiden sisällä ja mistä nappulasta ja vivusta tapahtuu mitäkin. Eli pääpiirteittäin kerroittaisiin kuinka ne toimisivat. Varmaan aika itsestäänselvyyksiä Sturmieksperteille, mutta maallikoille olisi varmasti mielenkiintoista kuultavaa.
Nordic Challengesta on todellakin tulossa kansainvälinen tapahtuma. Tähän mennessä tiedusteluja ja varauksia on tullut seuraavista maista:

Ruotsi
Norja
Tanska
Venäjä
Saksa
Ranska

H-hetki lähestyy ja jännitys tiivistyy

/marko
Erinomaisen hyviä uutisia saatiin Hämeen linnasta, saimme käyttöömme alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Leivintuvan. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme kaikki kauppiaat erinomaisen hyviin tiloihin yhteen isoon saliin, jonka yläkerrassa on iso, A-oikeuksin varustettu ravintola, joka on koko kilpailuviikonlopun auki. Tarjolla on ruokaa ja juomaa, sekä hyvää tunnelmaa. Voisimme sanoa, että nyt meillä on Suomen ensimmäinen A-oikeuksin varustettu mallailutavaratalo :)

Nyt aloitamme kauppiaiden kyselyn tapahtumaan uudistetulla kauppapaikkakartalle sekä hinnastolla. Toivottavasti saamme kauppiaslistan täydellisenä esille vielä Lokakuun aikana.

/marko
Lisäksi kannattaa mainita, että Hotelli Emilia on oikein tyytyväinen mallareiden varauksiin. Alle 20 huonetta enää vapaana.
Netissä Nordic Challenge- varaustunnus ei tunnu vieläkään toimivan, mutta vapaat huoneet saa helpoimmin varattua soittamalla hotelliin, ja kertomalla, että on tulossa Nordic Challengeen.( Netissä näkyy ettei huoneita ole enää vapaana, koska ne on alustavasti varattu tapahtumaan osallistujien varattavaksi. )Huoneiden viimeinen varauspäivä "mallarihintaan" on 20. Lokakuuta
Ja kun huoneet loppuvat, onhan Hämeenlinnassa muitakin majoituspaikkoja.;)
Huone varattu ja toivotaan, että saisi vielä mallitkin valmiiksi.
Paljonko Emilian hotelliyö maksaa?
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Paljonko Emilian hotelliyö maksaa?
Tuolla jotain hintoja, en tiedä onko niissä jo tapahtuma-alennus:
www.nordic-challenge.net/info/
Noil hinnoil tarvii jo kämppäkaverin.:(
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Noil hinnoil tarvii jo kämppäkaverin.:(
www.pienoismallit.net/keskustelut/6928_nc-2010-kimppamajoitukset/ :)

Rohkeasti kyselemään.
Omaan huoneeseen löytyi jo toinen asukas.
Games Workshop demotiimi ”Outrider” esittelee Games Workshopin tuoteita, pelejä ja opastaa Figuurimaalauksen perusteisiin sekä figuurien rakentamiseen. Kävijät saavat itse kokeilla ja testata eri asioita kuten maalaamista jne.

Tiimi on paikalla koko viikonlopun joten kipinkapin Hämeen linnaan- nyt on pääsylipulle vastinetta

/marko
Ennakkoilmoittautuminen kannattaa aina, ei tarvitse kirjoitella ranne kipeänä mallilappuja samassa yhteydessä kun tuo malleja kisaan, lisäksi saa hienon, valmiiksi tulostetun mallilapun omalle työlleen.

Tällä hetkellä meille on ennakkoon ilmoitettu 45 työtä 16 eri mallarilta. Ihan OK, kun ottaa huomioon sen, että kisaan on vielä reilu kuukausi aikaa.

Hotelli Emilian erikoishinta kisamatkalaisille loppuu 21.10.2010. Jos sinulla ei vielä ole huonetta niin kannattaa toimia pian. Varaukset sähköpostilla tai soittamalla. Lisätiedot Nordic Challengen nettisivuilta
Onko tullut Suomen ulkopuolelta ilmoittautuneita?
Kilpailijoita on tulossa ainakin seuraavista maista: Saksa, Ranska, Tanska, Ruotsi, Norja ja Venäjä. Jos vielä Adam Wilder osallistuu kilpailuun niin sitten vielä USA :) Tarkennetaan vielä, että Adam WIlder on siis tulossa mukaan tapahtumaan, siinä ei ole enää mitään epäselvyyttä.

Näistä olen saanut kyselyitä ja ilmoituksia saapumisesta

/marko
Marko Teerioja kirjoitti:
Ennakkoilmoittautuminen kannattaa aina, ei tarvitse kirjoitella ranne kipeänä mallilappuja samassa yhteydessä kun tuo malleja kisaan, lisäksi saa hienon, valmiiksi tulostetun mallilapun omalle työlleen.

Tällä hetkellä meille on ennakkoon ilmoitettu 45 työtä 16 eri mallarilta. Ihan OK, kun ottaa huomioon sen, että kisaan on vielä reilu kuukausi aikaa.
Myönnetään et pieni laiskuus tämän asian kanssa ollut, yritämme paikata tilanteen ASAP kun sculptaamiselta ehtii.;D
Jouni Koski 19.10.2010 21:05 Vastaa lainauksella
Ruotsista on tulossa näillä näkymin ainakin Magnus Fagerberg, Toni Canfora, Johan Folin ja Lars Brändström.
Ei lainkaan huono, jos jaksavat tuoda myös mallinsa mukanaan.
Esim:
www.little-norway.org…/index.php?PHPSESSID=44b4e6cf7861705c5bd4ece8c3634f9e&topic=160.0
T.L. 19.10.2010 21:15 Vastaa lainauksella
Marko Teerioja kirjoitti:
Kilpailijoita on tulossa ainakin seuraavista maista: Saksa, Ranska, Tanska, Ruotsi, Norja ja Venäjä. Jos vielä Adam Wilder osallistuu kilpailuun niin sitten vielä USA :) Tarkennetaan vielä, että Adam WIlder on siis tulossa mukaan tapahtumaan, siinä ei ole enää mitään epäselvyyttä.

Näistä olen saanut kyselyitä ja ilmoituksia saapumisesta

/marko
Rouhea kaarti osaavia hemmoja… Markolla lienee "suostuttelu" hanskassa… ;)
Olli Ranta 20.10.2010 13:31 Vastaa lainauksella
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Kertokaahan nyt hivenen mitä haluaisitte nähdä. Kalusto tulee olemaan mitä on (luultavammin T-34 on päätähtenä), mutta kertokaa mitä haluaisitte nähdä. Nyt siis tarkoitus on esittää vaunua nimenomaan mallareiden näkökulmasta.
Toivomukseni ei liity sotkaan, vaan haluaisin nähdä BT-42:n sisätilat. En muista että niistä olisi tietoa saatavilla. On ainutlaatuinen vaunu, ja kiinnostus siihen on nousussa uuden Tamiyan BT-7:n myötä.
BT-42 sisätiloissa ei ole oikeastaan mitään nähtävää enkä uskalla sitä edes luvata.

Toimintaa Panssarimuseolla on vain siis lauantaina 10-15. Pitempään on aika turha tuota venyttää koska marraskuussa ei enää pihalla riitä valoa tuon jälkeen. Lisäksi haluan itsekkin mennä ihastelemaan malleja sekä kuulemaan nuo workshopit. Museo tosin on sunnuntaina auki.
Pakko pistää lisäkommentti.
BT-42 on sisätiloiltaan lähes täydellinen. Sisällekkin varmasti pääsee käymään, mutta käytännön syistä (keliolosuhteet, valaistus, turvallisuus,ym.) kannattanee siirtää sananmukaisesti keväämmälle. Ko. viikonloppuna tuskin ehdimme kuitenkaan järjestämään BT:n esittelyä, koska olemme molemmat Jaskan kanssa kiinni Sotkan käsittelyssä ja muita esittelijöitä ei ole jonoksi asti. Ehkä kootusti kevään mallarimiitingissä voidaan ryömiä BT puhtaaksi?
Onko jo päätetty kumpana päivänä Per Olav vetää shown? Entä Adam?
Esko Rusi 26.10.2010 17:38 Vastaa lainauksella
Viimeisimmässä Mallix lehdessä oli 3 sivua juttua Nordic Challengestä.
Sen mukaan: Adam La klo 14-15 Su klo 13:30-14:50
Per Olav La klo 15-16 Su klo12-13:20
Paljonkos tässävaiheessa tonne on malleja ilmoiteltu??
n. 80 kpl malleja on ilmoitettu ennakkoon, ulkomaisista tiedän sen verran, että esim. tämä on tulossa näytille:

www.network54.com/Forum/110741/thread/1288545123/Tank+busting+on+the+Narwa+front

Päivitän listat tämän viikon aikana, joten tarkka luku on tiedossa viikonlopun aikana

/marko
Ompas kaunista jälkeä!! Taidan tunkea omani roskapönttöön ja jäädä kotiin mököttään.
Tommi Tuuri kirjoitti:
Ompas kaunista jälkeä!! Taidan tunkea omani roskapönttöön ja jäädä kotiin mököttään.
NO sitähän et missään nimessä tee. Jutun juonihan on juuri siinä, että pääsee vertailemaan töitä, tutustumaan uusiin kavereihin ja vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan. Näistä pitää inspiroitua, mutta tunnistan myön tuon fiiliksen… ihan omasta kokemuksesta :)
Pystyykös/voiko/saako Marko (tai joku) työstettyä jonkun pienen kuvallisen koosteen mitä tällä hetkellä olisi mm. tulossa? Taso laidasta laitaan muutamilla esimerkeillä…
Pistetään kuvasatoa liikkeelle vasta kilpailun jälkeen. Malleja on varmasti laidasta laitaan ja kaikille on tilaa ja tilausta.

Oletteko muuten jo hankkineet pikkujoululippunne- nyt kannattaa, sillä maanantaina tai tiistaina tulee kuvapäivitys, joka saattaa johtaa äkilliseen lippujen loppumiseen :)
Hotelli varattu, pikkujoululippu hommattu, mallit viimeistelyä vajaa, eli ei hätäpäivää.
Onko mitään selvyyttä työnäytösten aikatauluista, mikä päivä ja mitä hinkä aikaan ?
Tarkoitus olis tulla käymään mutta noista työnäytöksistä hieman riippuu kumpana päivänä.
Nordic Challenge aikataulut

Koko viikonlopun ajan Leivintuvan ravintola on auki ja helpottaa kävijöiden ruuan ja juoman himoa. Tapahtuman kauppiaat on myös sijoitettu Leivintupaan. Tällä hetkellä kauppiaista mukana ovat:

- Combat Models
- Pienoismallimaailma
- Games Workshop- Outriders demo team

toivottavasti pystymme pian ilmoittamaan virallisesti myös 2-3 uuden kauppiaan nimet.

Lauantai 20.11.2010

- Klo 11 Tapahtuma aukeaa
- n. klo 11-13 Tapahtumaa Parolan panssarimuseolla
- klo 12-14 mahdollisuus tutustua FMHC:n pienoishevosharrastukseen ja työskentelyyn
- klo 14-15 työpaja: Adam Wilder, USA
- klo 15-16 työpaja: Per Olav Lund, NOR
- klo 16 tapahtuma suljetaan lauantain osalta. Tuomarityöskentely alkaa
- klo 19 Mallareiden pikkujoulut, "all inclusive" kutsun voin ostaa ennakkoon hintaan 25€, paikan päältä kutsun saa 30€ hintaan. Hintaan sisältyvät kaikki juomat, ruuat sekä ohjelma. Tilaisuus on tarkoitettu täysi-ikäisille. Muista hankkia lippusi! Lähetä tilauksesi [email protected]

Sunnuntai 21.11.2010

- klo 11 tapahtuma aukeaa yleisölle
- klo 11-12 työpaja: Pekka Nieminen
- klo 12-13:20 työpaja: Per Olav Lund, NOR
- klo 13:30 - 14:50 työpaja: Adam Wilder, USA
- klo 15-15:30 Palkintojen jako
- klo 16 Nordic Challenge 2010 loppuu
Pikkujouluihin osallistuminen kannattaa maksaa etukäteen jos vähänkin tuntuu, että aikoo osallistua iltaan!

Sapuskat joudutaan tilaamaan etukäteen, ja maanantaina 13.11. joudumme ilmoittamaan cateringiin paljonko varaamme evästä.
Lauantainakin on vielä mahdollisuus ostaa tapahtumasta lippu illaksi, mutta niitä ei ole rajattomasti saatavilla.

Varmista viihtymisesi Hämeenlinnassa :)
Juha K 8.11.2010 09:55 Vastaa lainauksella
Miten nuo työpajat toimivat? Lähinnä kiinnostaa miten paljon paikkoja on varattu yleisölle/työpaja? Kiinnostaisi tulla kuuntelemaan, mutta olen paikalla vain toisena päivänä, ja tunnelma menee tehokkaasti pilalle jos ei mahdukaan mukaan.
Pikkujoulujen järjestelyt

1. Juomat- OK

Terveisiä Tallinnasta

2. Ruoka- OK
3. Bändi- OK
4. Bileet- 20.11.2010 klo 19:00
Työpajat ovat kokeneen mallarin työesityksiä jossa esitellään miten jokin esimerkiksi vaikka telojen säistäminen tehdään. Esityksen pitäjä istuu kuin opettaja luokan edessä ja oppilaat istuvat riveissä katsomassa. Jotta myös takarivi näkisi mitä edessä tapahtuu meillä on videotykki heijastamassa kuvaa kankaalle. Se riittääkö paikat kaikille ei voi näin etukäteen tietää, kannattaa olla ajoissa paikalla jos jonoa uhkaa tulla.
Juha K 8.11.2010 22:13 Vastaa lainauksella
Marko Teerioja kirjoitti:
Pikkujoulujen järjestelyt
1. Juomat- OK
Terveisiä Tallinnasta
Pitääkö tämä ymmärtää niin, että hämeenlinnalainen catering yrittäjä hankkii myymänsä juomat Tallinasta? Vai aikooko Suomen pienoismallirakentajat ry harjoittaa alkoholin myyntiä pikkujouluissa?
Juha K kirjoitti:
Marko Teerioja kirjoitti:
Pikkujoulujen järjestelyt
1. Juomat- OK
Terveisiä Tallinnasta
Pitääkö tämä ymmärtää niin, että hämeenlinnalainen catering yrittäjä hankkii myymänsä juomat Tallinasta? Vai aikooko Suomen pienoismallirakentajat ry harjoittaa alkoholin myyntiä pikkujouluissa?
Pikkujoululipun ostaneet saavat halutessaan nauttia alkoholia, eli oletan ,että suoraa alkoholin myyntiä ei harrasteta :)
Ei pidä ymmärtää. Tässä yksityistilaisuudessa ei anniskella eikä myydä alkoholia. Tilaisuudesta on tehty tarvittava ilmoitus poliisille.

Catering järjestää vain ruuat.

/marko
Juha K 9.11.2010 09:08 Vastaa lainauksella
Marko Teerioja kirjoitti:
Ei pidä ymmärtää. Tässä yksityistilaisuudessa ei anniskella eikä myydä alkoholia. Tilaisuudesta on tehty tarvittava ilmoitus poliisille.
Catering järjestää vain ruuat.
/marko
Asia selvä :)!
Harmillista kun joutuu jättämään iltapippalot väliin, kun pitää olla skulaamassa Sibeliusta ja Rautavaaraa (ei Tapio) temppeliaukion kirkossa samoihin aikoihin.
Varsinkin jos bileet ovat vielä fiksut eli alkoholittomat ;)…
Onneksi sentään päiväaktiviteetteihin sai aikataulun taittumaan.
Kysymys autoluokkien "vakioautot"-luokasta: käsittääkö tämä luokka vain tehdastekoista esittävät autot? Eli jos mallissa alla tarvikevanteet, jollaisia ei tehdas tarjonnut, malli kuuluu custom-luokkaan? Entä miten suhtaudutaan what-if -malliin, jos malli esittää tehdastekoista ollen kuitenkin mielikuvitusta? Customiin vai vakioihin?
Koko luokkajaon tarkoitus on lähinnä helpottaa katsojien ja vierailijoiden elämää laittamalla suurinpiirtein samantyyppiset mallit yhteen. Arvostelun kannalta luokalla ei ole merkitystä, joten tarkkoja rajoja on aika turha luoda.

Arvostelun kannalta merkittäviä tietoja ovat: Out-of-box tai scratch / conversio, jolloin vaikeusaste, rakennustyö jne saavat enemmän painoarvoa.

Vastaus kysymykseen on siis: ilmoita malli siihen luokkaan, joka itsestäsi tuntuu oikealta ja jossa haluat työsi vierailijoille esitellä.

/marko
Kiitos vastauksesta! Vielä sen verran, että näyttelyn kotisivuilla mainitaan että scratch- ja konversiomallien yhteydessä tulisi olla selostus kuvien kera. Onko tästä lisätietoa? Esim. onko näille varattu miten tilaa, pitääkö pyrkiä mahdollisimman suppeaan selostukseen?
Rakenneselostukset auttavat tuomareita, joten kattava selostus on parempi kuin suppea. Selostuksille varataan tilaa tarpeen mukaan, joten siitä emme anna asian jäädä kiinni.

/marko
Suurinosahan mun figuureista on conversioita joten pitäisikö näille olla myös jonkunlaiset selitykset?
Ei tarvitse olla, ellet ilmoita niitä konversio-figuina ja halua että konversion vaativuutta ja työn jälkeä erityisesti arvioidaan.

/marko
Marko Teerioja kirjoitti:
Pikkujoulujen järjestelyt

1. Juomat- OK

Terveisiä Tallinnasta
Jaaha, Marko ei ole varautunut Team Lentäjien paikalle tuloon ;)
Uusi kauppias mukaan

Nordic Challenge 2010 tapahtumassa on nyt mukana myös CORSAR Rex. Kyseessä on uusi figuurivalmistaja Pietarista, Venäjältä. Heidän valikoimiinsa voit tutustua täällä: (http://www.corsarrex.com/). 120mm Marsalkka Mannerheimin figuuri saa varmasti monien silmät kiilumaan.

/marko
Arvatkaas poijjaat harmittaako, kun en tiedä vieläkään tiedä, et onko mulla rahaa lähteä tuonne… ? Kerpeles! =P Näkee sitten vasta viimeisinä edeltävinä päivinä ja silloin onkin jo liian myöhäistä.
Kaj-Krister Lindeman kirjoitti:
Arvatkaas poijjaat harmittaako, kun en tiedä vieläkään tiedä, et onko mulla rahaa lähteä tuonne… ? Kerpeles! =P Näkee sitten vasta viimeisinä edeltävinä päivinä ja silloin onkin jo liian myöhäistä.
Miten se nyt myöhäistä olisi?
yli 100 mallia on ilmoitettu ennakkoon tähän mennessä. Laittaa lisää ilmoittautumisia tulemaan niin saadaan kunnon show ja pöydät täyteen.
Luulisi kyllä jo enemmänkin ilmoitetun. Vai onko niin et porukka haluaa ilmoittaa paikan päällä kun rakastavat niin sitä lappujen kirjoittamista.;)

Jos mä tuon Oulusta asti kymmenkunta mallia niin kai te nyt lähempää saatte tuotua enemmän? Pöydät notkuun nyt.:D
Olikos tämä nyt niin kun on uusi näyttely, voi ilmoittaa vaikka kaikki vanhat mallit tuonne?
Mikko Dunderfelt kirjoitti:
Olikos tämä nyt niin kun on uusi näyttely, voi ilmoittaa vaikka kaikki vanhat mallit tuonne?
Ymmärtääkseni kyllä. Eikä tällä tapahtumalla ole mitään tekemistä IPMS:n kanssa joten sinne vaan.
Kaikki mallit ovat tervetulleita- ensimmäisen kisan hienous. Ensi vuonna sitten raakataan mitalistit pois
No niin, laitetaan parit lisää.
Uusi kauppias mukaan tapahtumaan. Hobby-Kustannus Oy liittyy Nordic Challenge kauppiaiden joukkoon. Voit tutustua pienoismalli-lehden kustantajan kirja- ja muihin valikoimiin täällä: pienoismalli.com
Pikkujoulut- vielä ehtii hankkimaan lipun pikkujouluihin ennakkohintaan, joka on 25€. Lippuja saa vielä lauantaina 20.11.2010 Hämeen linnan kisapaikalta klo 16 asti tai niin kauan kuin lippuja riittää hintaan 30€, joten toimimalla nyt, säästät vitosen. Kisapaikalla lippuja on tarjolla rajoitettu määrä.

/marko
yli 180 pienoismallia on nyt ilmoitettu ennakkoon, pientä tsemppiä niin päästään yli 200 ennakkoilmoitetun pienoismallin.
Marko Teerioja kirjoitti:
yli 180 pienoismallia on nyt ilmoitettu ennakkoon, pientä tsemppiä niin päästään yli 200 ennakkoilmoitetun pienoismallin.
Sori ei pysty enään, päsen korkeintaan 25 malliin, jos saan kaikki mahtuun mukaan.;) Joku muuki vois välil..
Pertsaaaa 14.11.2010 19:01 Vastaa lainauksella
Ymmärsinkö oikein kisassa ei ole junioriluokkia erikseen vaan juniorit kilpailevat muiden mallien seassa, mutta junnumallit ovat merkittynä?
Aivan oikein- junnumallit merkitään erikseen ja arvostellaan erikseen mutta esitellään muiden mallien joukossa. Nordic Challengessa "kannattaa" olla junnumallari- sen uskallan luvata

/marko
Pertsaaaa 14.11.2010 19:22 Vastaa lainauksella
Hyvä pitääpä ilmottautua.
Tatu H 14.11.2010 20:08 Vastaa lainauksella
Ja muutenkin kaikki jotka nyt arpovat ilmoittaako mallinsa vai ei, niin eikun mukaan vaan. Jokainen malli ja mallari kilpailee kuitenkin vain ja ainostaan itsensä kanssa. :)
tuon mukaan ennakko ilmoittautuminen päättyisi vasta 16. päivä, mutta kun yritin ilmoittaa yhden mallin lisää, tuli että tämä olisi päättynyt?
Ennakkoilmoittautumisen takarajaa on nyt muutettu, joten homman pitäisi taas pelittää. Se oli ns. "minun mokani"
200 ennakkoilmoitetun mallin raja sanoi juuri POKS
Jouni Koski 15.11.2010 14:16 Vastaa lainauksella
Pari käytännön juttua kilpailuun osallistujien ja yleisön kannalta:

Malleja kisaan/näyttelyyn tuovat voivat marssia suoraan tapahtumapaikalle, missä ilmoittavat mallinsa kisaan. Osallistumismaksu on 2€ per mallari. Osallistujat saavat rannekkeen, millä pääsee molempina päivinä pienoismallitapahtumaan. ( Näyttely+workshop+kauppiasalue+ ravintola)

Muut kävelevät Linnan lipunmyyntiin, josta ostavat pääsylipun linnaan. Lipulla pääsee sekä linnaan, että näyttelyyn. Ovilla on lipuntarkastus.

Ja hox!!! Jos kilpailuun/näyttelyyn osallistuva haluaa tutustua linnaan tarkemmin, pitäisi ostaa lippu linnaan. Ihan koko linna ei ole tapahtumalle varattuna. Tälläinen valtaisa rahastus tietenkin voi harmittaa, mutta näillä mennään.

Ilmoitamme , jos asiaan tulee muutoksia.
Ja kun ranneke on kädessä, niin sillä saa 10% alennuksen seuraavien ravintoloiden á la carte annoksista- Piparkakkutalo ja Tawastia Bank. Linnan pääsylipulla saa sitten jälkiruuan ilmaiseksi pääruuan yhteydessä samaisissa ravintoloissa.

/marko
Sami Pasuri 15.11.2010 21:46 Vastaa lainauksella
Hmm… mielenkiintoista. Ilmoittautuminen tätä kautta kuvittelee vakaasti että olen juniori, vaikka profiilissa iän kohdalla se näyttäisi olevan oikein, eli 18… :)
Sami Pasuri kirjoitti:
Hmm… mielenkiintoista. Ilmoittautuminen tätä kautta kuvittelee vakaasti että olen juniori, vaikka profiilissa iän kohdalla se näyttäisi olevan oikein, eli 18… :)
jos ei muuten korjaannu niin korjaan käsin - no problemo
Tomi Filppu 16.11.2010 00:00 Vastaa lainauksella
Sami Pasuri kirjoitti:
Hmm… mielenkiintoista. Ilmoittautuminen tätä kautta kuvittelee vakaasti että olen juniori, vaikka profiilissa iän kohdalla se näyttäisi olevan oikein, eli 18… :)
Ei kuvittele, vaan tietää. :) Tuo on toteutettu sillä periaatteella, että osallistuja on juniori vielä koko sen kalenterivuoden, jona täyttää 18. Tämä käytäntö on muistaakseni voimassa ainakin IPMS:n kilpailuissa sekä Model Expossa, ja on omasta mielestänikin selkein.
On toi kimppamajoitus-keskustelu näköjään hävinnyt bittiavaruuteen. Vieläkö joltain löytyisi huoneesta vapaa peti, ettei tarvii noita pikkujouluja skipata?
Pasi Kiiski 16.11.2010 09:24 Vastaa lainauksella
Jos tuo "ikuisuusprojektipöydälle" kalikkaa näytille, niin tarviiko/voiko ennakkoilmoittaa?
Pasi Kiiski kirjoitti:
Jos tuo "ikuisuusprojektipöydälle" kalikkaa näytille, niin tarviiko/voiko ennakkoilmoittaa?
Onko tähän varattu kuinka paljon pöytätilaa, jos tuon 1:32 Suomi-Brewster-projektin näytille?
"Ikuisuusprojekteja" ei tarvitse ilmoittaa erikseen. Pöytätilaa on tämän päivän säätöjen jäljiltä vähintäänkin "riittävästi"- myös projekteille
Tuon muutaman valmiin mallin lisäksi BR-52-sotaveturintekeleen ikuisuusprojektipöydälle. Vilkaisin äsken ko. mallin rakennusblogia ja olen näköjään aloittanut veturin teon syyskuussa 2006 :) Perjantaina nähdään :)
KimmoR 16.11.2010 16:36 Vastaa lainauksella
Erkki Heiskanen kirjoitti:
Tuon muutaman valmiin mallin lisäksi BR-52-sotaveturintekeleen ikuisuusprojektipöydälle. Vilkaisin äsken ko. mallin rakennusblogia ja olen näköjään aloittanut veturin teon syyskuussa 2006 :) Perjantaina nähdään :)
Hiljaa hyvä tulee,vai..? ;)
No, olen jäävi sanomaan tuleeko hyvä :) Seuraavaksi alankin rakentaa Iisakin Kirkkoa :) Meinaan kunhan saan veturin ensin valmiiksi :) Paljonko muuten tuli niitä ennakkoilmoitusmalleja ?
Ennakkoilmoittautuminen jatkuu vielä tämän päivän- aina klo 23:59 asti. Tällä hetkellä saldo on yli 250 mallia!
Pieni kysymys tuosta vinjettiluokasta, itselläni olisi tulossa kolmen (3) figuurin setti mutta ei ajoneuvoa. Voinko ilmoittaa mallin silti vinjettiluokkaan?
Petri Ryhänen kirjoitti:
Pieni kysymys tuosta vinjettiluokasta, itselläni olisi tulossa kolmen (3) figuurin setti mutta ei ajoneuvoa. Voinko ilmoittaa mallin silti vinjettiluokkaan?
Voit ilmoittaa vinjettiluokkaan

/marko
Pasi Kiiski 16.11.2010 20:59 Vastaa lainauksella
Marko Teerioja kirjoitti:
Tällä hetkellä saldo on yli 250 mallia!
Päheetä! Oivalliset kinkerit siis tiedossa.
Lainaus:
Pöytätilaa on tämän päivän säätöjen jäljiltä vähintäänkin "riittävästi"- myös projekteille
Hyvä,meikäläisenkin ikuisuusprojektilla on pituutta sellaiset 70cm.
Nyt jännittää se, meneekö 300 ennakkoilmoitetun mallin raja rikki- lähellä ollaan jo
293 ennakkoilmoitettua mallia! Lauantaina malleja voi ilmoittaa kisaan mukaan klo 9-14 välisenä aikana.

/marko
KimmoR 17.11.2010 14:29 Vastaa lainauksella
Onko uutta tietoa kauppiasrintamalta?
Jouni Koski 17.11.2010 15:12 Vastaa lainauksella
Kauppiaslista jää valitettavan lyhyeksi. Ilmeisesti kauppiaat eivät uskaltaneet ottaa pientä rahallista riskiä uuden tapahtuman kanssa.

Tapahtumaan osallistuvat:
- Combat Models
- Pienoismallimaailma
- CORSAR Rex.
- Hobby-Kustannus Oy
- Games Workshop- Outriders demo team, joka maallauttaa figuja ja peluuttaa asiasta kiinnostuneita.

Tapahtumaan osallistuvat harvat kauppiaat ovat ilmeisesti haistaneet markkianraon, ja tuovat laajat valikoimansa houkuttelemaan asiakkaiden rahoja;)
Sam Susi 17.11.2010 15:23 Vastaa lainauksella
Varmaan ihan hyvä, että kauppiaita ei ole liiaksi. kukkaroani tässä vain ajattelen…
Jos vaikka kauppiaita kiinnostaisi se tieto, että Ylen kuvausryhmä tulee perjantaina tekemään juttua Nordic Challengesta. Näkyvyyttä on siis luvassa. Yleensä julkisuus myös houkuttelee paikalle lisää ihmisiä, joten ainakin nyt paikalle lupautuneet kauppiaat voivat hieroa käsiään.

Lauantain Hämeen sanomissa on myös kahden palstan värimainos tapahtumasta.

/marko
Tommi Tuuri 18.11.2010 08:46 Vastaa lainauksella
Tarkoitus olisi kyllä tehdä jotain joulupukin hankintoja, joten hyvä, että edes jokunen myyjä paikalla.
307! Tarkistettu ennakkoilmoitettujen mallien määrä on 307 kpl. Malleja on tällä hetkellä 64 mallarilta, joista 9 on junioreita. Mallit jakaantuvat eri kategorioihin seuraavasti

Lentokoneet: 57 kpl
Sotilaskalusto: 71 kpl
Autot: 76 kpl
Figuurit: 60 kpl <- tämä vaikuttaa todella hyvältä
Dioraamat: 32 kpl
Laivoja: 6 kpl
Fantasia ja Sci-Fi: 3 kpl
Muut: 2 kpl

Lauantaina saa tuoda lisää malleja- tulkaa ja täyttäkää pöydät!

/marko
Tuo yli 30 dioraamaa vaikuttaa kans tosi mukavalta, yleensähän näitä on vain muutamia näyttelyissä.
Figuuriluokkaan tulee ainakin pari kolme entryä lisää ;-) Oma tulemiseni varmistui vasta eilen, kiitos siitä hotelli emilialle :-p
Jouni Koski 18.11.2010 12:21 Vastaa lainauksella
Pöytävahteja tarvittaisiin vielä lauantaille muutama,tai pari tosi innokasta vuorojen täyttäjää. Jos tunnet palavaa halua vartioida malleja ilmoittele yv:llä meikäläiselle.
Lainaus:
Ilmeisesti kauppiaat eivät uskaltaneet ottaa pientä rahallista riskiä uuden tapahtuman kanssa.
Ongelma taitaa olla enemmänkin kauppatavaran kuskaaminen paikalle ja ennen kaikkea sieltä pois.
Kantri 18.11.2010 15:37 Vastaa lainauksella
JariL kirjoitti:
Lainaus:
Ilmeisesti kauppiaat eivät uskaltaneet ottaa pientä rahallista riskiä uuden tapahtuman kanssa.
Ongelma taitaa olla enemmänkin kauppatavaran kuskaaminen paikalle ja ennen kaikkea sieltä pois.
Eikös mallarit kuskaa ne sieltä pois 8)
Jouni Koski 18.11.2010 16:45 Vastaa lainauksella
JariL kirjoitti:
Lainaus:
Ilmeisesti kauppiaat eivät uskaltaneet ottaa pientä rahallista riskiä uuden tapahtuman kanssa.
Ongelma taitaa olla enemmänkin kauppatavaran kuskaaminen paikalle ja ennen kaikkea sieltä pois.
:) Kieltämättä siinäkin on oma vaivansa kauppiaalle.
CORSAR Rex. Tätä putiikkia ei passaa ohittaa. Ruplille on käyttöä.
Mika Haalahti kirjoitti:
CORSAR Rex. Tätä putiikkia ei passaa ohittaa. Ruplille on käyttöä.
No sittenhän täytyykin tyhjentää pöytälaatikko, pari tonnia itärahaa mukaan. :)
Kaikki vanhatkin mallit kisaan, niin saadaan pöydät kukkuroilleen!
25 pakattu, yks jää pois ilmoitetusta luvusta.
Mulla huomenna autossa 33 mallia (tosin 25 niistä nuo Mikon yllä mainutut mallit)
Tänään tuolla paikanpäällä touhuttu ja tässä paikasta muutama kuva.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/07/43/94/074394.jpg

www.pienoismallit.net/media/kuvat/07/43/95/074395.jpg

Eli tilaa tuolla on mukavasti kaikille malleille.
pekka t nieminen kirjoitti:
Kaikki vanhatkin mallit kisaan, niin saadaan pöydät kukkuroilleen!
Omat wanhat mallit eivät kestä tätä aikaa, joten tullaan vaan aistimaan tunnelmaa ja ostoksille.
Tomi Filppu 19.11.2010 19:40 Vastaa lainauksella
Yle Areenasta löytyy nyt tuore uutispätkä tapahtumasta: Pienoismallit valtaavat Hämeen linnan. Hyvä pojat!

Itse sain kokoon 14 mallia. Tosin kyydistä unohtui muutama sellainen, joka olisi kyllä vielä joukkoon mahtunut, mutta ehkä sitten ensi vuonna paremmalla muistilla. :) Huomenna nähdään!
Pasi Kiiski 19.11.2010 22:08 Vastaa lainauksella
Ja uutisnäkyvyyttä YLE:n uutissivuilta samalla videopätkällä höystettynä:
www.yle.fi…/alueet/hame/2010/11/pienoismalliharrastaja_rakentaa_minimaailmoja_2155597.html
3 ilmoitin, 6 on pakattu. Pitäisköhän sitä mennä nukkumaan että jaksais aamulla lähteä ajamaan…
Nyt on mallien rekisteröinti kilpailuun suljettu. Tilanne on seuraava:

Malleja on yhteensä 413 kpl 85 eri mallarilta, joista 13 kpl on junioreja. Luokittain tilanne on seuraava:

Lentokoneita: 72
Sotilaskalustoa: 78
Autoja: 123
Figuureja: 80
Dioraamoja: 39
Laivoja: 7
Fantasia ja Sci-Fi: 7
Muut: 8

Paikalla on uskomattoman upeita malleja, joten jos et ole vielä käynyt niin huomenna ehtii vielä.
KimmoR 20.11.2010 20:50 Vastaa lainauksella
Voisiko joku kertoa, oliko kaikilla kauppiailla ns. höylä mukana?
Tatu H 20.11.2010 20:54 Vastaa lainauksella
KimmoR kirjoitti:
Voisiko joku kertoa, oliko kaikilla kauppiailla ns. höylä mukana?
Combat Modelsin pisteellä muoviraha käy.
Kuvia tapahtumasta:
bell.pictures.fi/kuvat/ScaleModels/Nordic+Challenge+2010/

Lisää tulee sunnuntain aikana.
Tässä tulokset tämän vuoden suurimmasta Pienoismallitapahtumasta. Mukana oli yhteensä 416 pienoismallia 86 mallarilta.

Vielä ehdit tänään sunnuntaina tutustumaan kultamitalimalleihin sekä muihin upeisiin töihin. Tapahtuma on auki vielä klo 16 asti.

Category Work name Name Prize
1. Aircrafts Fokker Dr.I Viktor Krogius 2. Silver
1. Aircrafts Spitfire IX Mika A.C. Heikkilä 2. Silver
1. Aircrafts Curtiss P-40M 18th FG Cuadalcanal Heikki Hyttinen 3. Bronze
1. Aircrafts Spad VII.C.1 SPA65 Heikki Hyttinen 3. Bronze
1. Aircrafts Fokker E.IV Mikko Heikkinen 3. Bronze
1. Aircrafts Curtiss P-40K 23rd FG CBI Heikki Hyttinen 4. Highly Commended
1. Aircrafts Curtiss P-40F 57th FG Tunisia Heikki Hyttinen 4. Highly Commended
1. Aircrafts Curtiss P-40E RCAF 111.Squadron Heikki Hyttinen 4. Highly Commended
1. Aircrafts Messerschmitt Bf-109 E-4 JABO Heikki Hyttinen 4. Highly Commended
1. Aircrafts Sukhoi SU-7 BKM Algerian AF Heikki Hyttinen 4. Highly Commended
1. Aircrafts Fokker Dr.I Mikko Heikkinen 4. Highly Commended
1. Aircrafts Curtiss P-40N 49th FG Heikki Hyttinen 5. Commended
1. Aircrafts Curtiss P-40M RAF 112.Squadron Heikki Hyttinen 5. Commended
1. Aircrafts Focke-Wulf TA-152H JG301 Heikki Hyttinen 5. Commended
1. Aircrafts Albatros DV "Edelweiss" Heikki Hyttinen 5. Commended
1. Aircrafts P-51D "Devastating Dottie" Juha Stenberg 5. Commended
1. Aircrafts Fw-190 A-4 Viktor Krogius 5. Commended
1. Aircrafts Hawaiian Boeing 767-300 Juha Stenberg 5. Commended
1. Aircrafts McDonnell F-101B Voodoo Petri Ola 5. Commended
1. Aircrafts AU-1 Mika A.C. Heikkilä 5. Commended

2. Military vehicles Sturmi Ps 531-20 Jari A. Hemilä 1. Gold
2. Military vehicles Jagdpanzer 38(t) Hetzer Tatu Henell 2. Silver
2. Military vehicles Ps 252-11 Jari A. Hemilä 2. Silver
2. Military vehicles T-72M1K, Ps 265-41 Jukka Purhonen 2. Silver
2. Military vehicles Swedish tank 'S' Stridsvagn 103C (1995) Lapalu Patrick 3. Bronze
2. Military vehicles Sd.Kfz 251/22 Mika A.C. Heikkilä 3. Bronze
2. Military vehicles JS-3 Adam Wilder 3. Bronze
2. Military vehicles M2A3 Bradley Kasimir Karanka 3. Bronze
2. Military vehicles SU-100 Jaakko Pihlaja 4. Highly Commended
2. Military vehicles Tiger I Tomi Mynttinen 4. Highly Commended
2. Military vehicles Stug III Ausf B Kimmo Siika 4. Highly Commended
2. Military vehicles Italian Sahariana (Spring 1943 in Tunisia) Lapalu Patrick 4. Highly Commended
2. Military vehicles Sd.Kfz 251/1 Ausf. D Miika Bergdahl 4. Highly Commended
2. Military vehicles Jagdpanther Adam Wilder 4. Highly Commended
2. Military vehicles IDF Monster Jari A. Hemilä 4. Highly Commended
2. Military vehicles M3 Lee Jouni Korte 5. Commended
2. Military vehicles HD WLA Ismo Kuurinmaa 5. Commended
2. Military vehicles Char B1 Bis Kasimir Karanka 5. Commended
2. Military vehicles Pz I Ausf.A Uhtua 1941 Kari Tapio 5. Commended
2. Military vehicles Pz Kpfw III Ausf. L Jari A. Hemilä 5. Commended
2. Military vehicles Sdkfz.222 Jari A. Hemilä 5. Commended
2. Military vehicles Egyptian ISU-152 Jari A. Hemilä 5. Commended
2. Military vehicles Sturmgeschütz 40 Ausführung G, Ps 531-4 Jukka Purhonen 5. Commended
2. Military vehicles White M2A1, SA-2853 Jukka Purhonen 5. Commended

3. Cars Tunturi Maxi -75 Eero Kumanto 1. Gold
3. Cars 1970 Cadillac Eldorado Juha Airio 1. Gold
3. Cars 1960 Ford Taunus P3 Juha Airio 1. Gold
3. Cars Mercedes CLK GTR FiHGT '98 Dmitri Bezsmolny 1. Gold
3. Cars BUSSI REO m 34 Veikko Pyyhtiä 1. Gold
3. Cars Toyota TS020 Pekka Heikkilä 2. Silver
3. Cars 1932 Ford "Edsel", Juha Airio 2. Silver
3. Cars 2005 Acura Integra RSX Juha Airio 2. Silver
3. Cars 1965 NSU Prinz Juha Airio 2. Silver
3. Cars 1967 Pontiac Bonneville Juha Airio 2. Silver
3. Cars Lotus 25 Coventry Climax Petri Hiltunen 2. Silver
3. Cars Nissan GT-R Petri Hiltunen 2. Silver
3. Cars Ford Thunderbird '62 Eero Kumanto 3. Bronze
3. Cars Williams FW16 Pekka Heikkilä 3. Bronze
3. Cars Scania 111 Kimmo Hyttinen 3. Bronze
3. Cars BMW 507 Roman Chirov 3. Bronze
3. Cars Lancia 037 Rally Roman Chirov 3. Bronze
3. Cars Tyrrell 003 Veli-Matti Kuurinmaa 3. Bronze
3. Cars Hitlerin Kosto Eero Kumanto 4. Highly Commended
3. Cars Audi Quattro A2 HB Rally Roman Chirov 4. Highly Commended
3. Cars Porsche 911 Paris Dakar Roman Chirov 4. Highly Commended
3. Cars Porsche GT 1 Test car Dmitri Bezsmolny 4. Highly Commended
3. Cars Ferrari F60 "Bahrain GP" Petri Hiltunen 4. Highly Commended
3. Cars Ferrari 575 GTC Pekka Heikkilä 5. Commended
3. Cars Audi Quattro Rally Roman Chirov 5. Commended
3. Cars Citroen Xsara WRC Roman Chirov 5. Commended
3. Cars Lancia WRC 05 Roman Chirov 5. Commended
3. Cars Alfa Romeo BTM V6T1 Roman Chirov 5. Commended
3. Cars Toyota Celica RD 20 Roman Chirov 5. Commended
3. Cars Subaru Impreza WRC Safari Roman Chirov 5. Commended
3. Cars Porsche GT 1 LM 1996 Dmitri Bezsmolny 5. Commended
3. Cars Mercedes CLK GTR FiHGT '97 Dmitri Bezsmolny 5. Commended
3. Cars Mazda MX-R01 LM 1994 Dmitri Bezsmolny 5. Commended
3. Cars SWM RS 250 GS Veli-Matti Kuurinmaa 5. Commended

4. Figures Red Riding Hood Petri Kovanen 1. Gold
4. Figures Antti Rokka Petri Kovanen 1. Gold
4. Figures Cowboy Petri Kovanen 1. Gold
4. Figures Marokon Kauhu Pekka Nieminen 1. Gold
4. Figures Lord Crowley Jaakko Karjalainen 1. Gold
4. Figures Wolverine Petri Kovanen 2. Silver
4. Figures Arwen Petri Kovanen 2. Silver
4. Figures Cool Hand Luke Petri Kovanen 2. Silver
4. Figures Deff Dread Miika Bergdahl 2. Silver
4. Figures Bad Santa Jaakko Karjalainen 2. Silver
4. Figures WWI Pilot Miika Bergdahl 3. Bronze
4. Figures Njal Stormcaller Petri Ryhänen 3. Bronze
4. Figures Roman Centurion 180 AD Miika Bergdahl 3. Bronze
4. Figures Mannerheim 1918 Pekka Nieminen 3. Bronze
4. Figures Kornetti 1941 Pekka Nieminen 3. Bronze
4. Figures Panssarimies 1941 Pekka Nieminen 3. Bronze
4. Figures Son of Russ Jaakko Karjalainen 3. Bronze
4. Figures Simo Jaakko Karjalainen 3. Bronze
4. Figures Vaeltava Samurai Heikki Hyttinen 4. Highly Commended
4. Figures AFS Mk.II Miika Bergdahl 4. Highly Commended
4. Figures Kesä 1944 Mikko Heikkinen 4. Highly Commended
4. Figures Austrian Biathlon team 1915. Ville Nurmi 4. Highly Commended
4. Figures Carl Gustaf Emil Mannerheim Kordyukov Igor 4. Highly Commended
4. Figures Achtung! Tomi Mynttinen 5. Commended
4. Figures Aargh! Tomi Mynttinen 5. Commended
4. Figures French Knight Heikki Hyttinen 5. Commended
4. Figures German P.O.W. Ville Nurmi 5. Commended
4. Figures The Rookie. Ville Nurmi 5. Commended
4. Figures Freezing German Ville Nurmi 5. Commended
4. Figures Howling Banshees Jari Timonen 5. Commended
4. Figures Hurboth Orc Hero Kari Hernesniemi 5. Commended
4. Figures Warrior monk 1250 AD Marko Teerioja 5. Commended
4. Figures Chaos Dwarf of Tzeentch Mikko Luoma 5. Commended

5. Vignettes and Dioramas Gone fishin' Petri Kovanen 1. Gold
5. Vignettes and Dioramas Lady In Red Tomi Mynttinen 2. Silver
5. Vignettes and Dioramas Wanted Petri Kovanen 2. Silver
5. Vignettes and Dioramas Elite Angels Petri Ryhänen 3. Bronze
5. Vignettes and Dioramas Finnish BMP-1 (Autumn 2005) Lapalu Patrick 3. Bronze
5. Vignettes and Dioramas French B1 bn of Compagnie Gaudet Lapalu Patrick 3. Bronze
5. Vignettes and Dioramas Noch einmal Miika Bergdahl 4. Highly Commended
5. Vignettes and Dioramas Ihantalan murskattu teräs Jouni Koski 5. Commended
5. Vignettes and Dioramas DinoPark Jouni Koski 5. Commended
5. Vignettes and Dioramas Merry Christmas To Stalin Antti Lappalainen 5. Commended
5. Vignettes and Dioramas Saako olla korviketta? Teemu Siltanen 5. Commended
5. Vignettes and Dioramas Banana Flak Jouni Koski 5. Commended

6. Ships Seehund Typ XXVIIB Miika Bergdahl 2. Silver
6. Ships I-19 Janne Ikonen 2. Silver
6. Ships U boot type XXIII Pasi Kiiski 5. Commended

7. Fantasy and Sci-Fi Falke Miika Bergdahl 3. Bronze
7. Fantasy and Sci-Fi Valkyrie Miika Bergdahl 5. Commended
8. Other Snowman Tomi Mynttinen 2. Silver
8. Other German 8 cm Granatenw. Miika Bergdahl 2. Silver
8. Other Minttu, the annihilator Tomi Kovanen 2. Silver

Terveisin

Nordic Challenge
Kantri 21.11.2010 17:03 Vastaa lainauksella
Michael von Bell kirjoitti:
Kuvia tapahtumasta:
bell.pictures.fi/kuvat/ScaleModels/Nordic+Challenge+2010/

Lisää tulee sunnuntain aikana.
Paikalla kun en ollut, niin kiitoksia kuvista.
Tahdon omasta, sekä IPMS-Finlandin puolesta kiittää mukavasta viikonlopusta järjestäjiä, mallaritovereita sekä muita paikalle osuneita. Kiitos!
Ensi kertaan,

Tomi
Hieno tapahtuma kaikilta osin, runsaasti, todella runsaasti, hyviä malleja useilta rakentilijoilta. Tapahtuman miljöökin mitä mainioin, palvelutkin pelasivat hyvin josta kiitos ravintolan henkilökunnalle. Toivottavasti jatkossa näemme myös enemmän kauppiaita paikalla.
Kiitos järjestäjille, upea tapahtuma!
KimmoR 21.11.2010 18:42 Vastaa lainauksella
Kiitokset järjestelykomitealle. Näytitte, että kansainvälisen näyttelyn järjestäminen onnistuu Suomessakin. Myös paikanvalinta onnistunut, ensi vuonna vaan toivottavasti lisää kauppiaita paikalle..
Sam Susi 21.11.2010 19:01 Vastaa lainauksella
Itse tapahtuma oli erittäin mielenkiintoinen ja kaikinpuolin hyvin onnistunut. Malleja oli paljon ja niiden taso oli erittäin kova. Kauppiaita oi vain hieman liian vähän… Ei sillä, sai sen kukkaron silti tyhjäksi, mutta silti jäi pari ihan perustarviketta hankkimatta, koska niitä ei ollut kauppiaiden valikoimissa (mm. Vallejon maalit, Tamiya Extra Thin Cement, styreenilevy, jne…).

Minua jäi vain ihmetyttämään, että miksi ennakkoilmoitetuissa mallilapuissa ei ollut valmkiita rukseja niissä Junior, OOB ja Scratch -kohdissa vaikka ne muistaakseni ilmoitettiin ennakkoilmoittautumisessa. Itselläni kyseiset laatikot jäivät kokonaan ruksimatta. En tiedä oliko sillä mitään merkitystä arviointien ym. suhteen, mutta kuitenkin. :)

Oli hienoa huomata, että kannustitte meitä junioreita lahjoittamalla meille rakennussarjoja. Itse sain napattua pinosta Italerin 1/35 Shermanin ja Dragonin "Gran Sasso Raid" -figupaketin Sarjat olivat vielä melko hyvälaatuisia (erityisesti se figupaketti :)). Mielestäni ne junioreille annetut mitalit olisivat saaneet jäädä jakamatta. Ajatushan on tärkein, mutta mielestäni mitali menettää merkityksensä, kun kaikki saavat sellaisen. Mutta silti rakennussarjat olivat hyvä veto, kiitos niiden lahjoittajille! :)

Myös työpajat olivat hyvä veto. Itse tosin en ehtinyt kuin vilkaista yhteen, mutta ainakin mitä näin vaikutti hyvältä.

En tiedä muista, mutta ainakin minä jään innolla odottamaan, mitä ensivuosi tuo tullessaan. Toivottavasti ainakin kauppiaita tulisi lisää ja varmaan tuleekin, kun huomaavat, että tämä ei mikään pieni tapahtuma olekaan.

Kiitokset järjestäjille!
Kiitokset hienosta tapahtumasta! Oli iso elämys kaikin puolin!
Kiitoksia järjestäjille! Kerrassan hieno tapahtuma, Upeita malleja ja hienot puitteet tuollaiselle tapahtumalle. Täytyy kyllä ehdottomasti tulla ensi vuonnakin!
Hieno tapahtuma. Harmi vaan, kun omaa mallia ei ollut mukana, mutta sitten seuravalla kerralla. Paikan puitteet kyllä kohdallaan. Tosin kauppiaat saivat myydä, varsin hämärissä olosuhteissa, mutta tässä auttoi oma taskulamppu ja huumori.
Tatu H 21.11.2010 21:03 Vastaa lainauksella
Kiitos järjestäjille.

Tämä oli loistava tapa lopettaa mallailuvuosi 2010!
Suuret kiitokset loistavasta tapahtumasta.
Kasimir K 21.11.2010 23:09 Vastaa lainauksella
Kiitokset hienosta tapahtumasta! Mielestäni paras tapahtuma missä olen koskaan ollut, varsinkin wörkshop sessiot oli mahtavavia, ensi vuonna sitten Mig esiintymään?:D
Kasimir K kirjoitti:
Kiitokset hienosta tapahtumasta! Mielestäni paras tapahtuma missä olen koskaan ollut, varsinkin wörkshop sessiot oli mahtavavia, ensi vuonna sitten Mig esiintymään?:D
keskustelu Adam wilderin kanssa
minä: mitä tykkäsit 1/72 bradleysta
aw: se oli suosikkini
minä: rakentaja on 16-vuotias
aw: eihän- hitto olen kusessa
Kiitos hyvistä kekkereistä!:) Ensi vuonna taas uudestaan ehdottomasti!
Jouni Korte 22.11.2010 11:39 Vastaa lainauksella
Minunkin puolestani kiitokset järjestäjille hienosta tapahtumasta! Kauppiaita olisi tietysti voinut olla
laajemminkin, mutta muuten kaikki toimi erinomaisesti. Ja workshopit olivat loistava lisä muutenkin hyvään tapahtumaan.
Kuva-albumi Facebookissa oleville:
www.facebook.com/album.php?aid=2095241&id=1516775352
Ihan kaikkea ei voi näyttää kun voi olla lapsia katsomassa…
Suuret kiitokset järjestäjille minunkin puolestani!
Lisää kuvia, tällä kertaa itärajan takaa: forum.autoinscale.com/viewtopic.php?id=6348
Jouni Koski 23.11.2010 10:15 Vastaa lainauksella
Kiitokset täytyy myös esitää Combat models/Mallix ja Amo oy:lle jotka tukivat toimintaa. Unohtamatta yksittäisiä mallareita ja paikalla olleita kauppiaita. Junnut varmasti olivat tyytyväisiä palkintoihinsa:)
Jouni Koski 23.11.2010 10:18 Vastaa lainauksella
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Mielestäni ne junioreille annetut mitalit olisivat saaneet jäädä jakamatta. Ajatushan on tärkein, mutta mielestäni mitali menettää merkityksensä, kun kaikki saavat sellaisen. Mutta silti rakennussarjat olivat hyvä veto, kiitos niiden lahjoittajille! :)
Junnumitallit oli tarkoitettu lähinnä muistoksi tapahtumasta. Ensi vuonna ehkä jotain muuta.
Voisimme me myös miettiä junnujen ikärajan tiputtamista 16-vuoteen? Tai sitten lisäämme erikseen vielä lapsiluokan tai sitten annamme mitalin muistoksi jo ilmoittautumisen yhteydessä? Ideoita tai kommentteja?

/marko
Tomi Filppu 23.11.2010 17:06 Vastaa lainauksella
Kilpailun tulokset löytyvät nyt hieman selkeämmin luettavassa muodossa täältä Pienoismallit.netistä sekä Nordic Challengen omilta sivuilta.

Nordic Challengen sivuilta löytyvät myös paljon tiedustellut arpajaistulokset.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Kilpailun tulokset löytyvät nyt hieman selkeämmin luettavassa muodossa täältä Pienoismallit.netistä sekä Nordic Challengen omilta sivuilta.
Pyyhtiän REO:n Best In Show-tulosta ei minun silmiin osu mistään tulosluettelosta.
Totta, BoS näyttää puuttuvan listoilta.
Tomi Filppu 24.11.2010 11:02 Vastaa lainauksella
Hyvä huomio! Lisäsin Best of Show'n molemmille tuloslistoille.