Pienoismallit.net

Kuopion pienoismallinäyttely

Ajankohta
7.11.2009–8.11.2009
Sijainti
Raittiustalo, Minna Canthin katu 52–54, Kuopio
Järjestäjä
Pohjois-Savon Pienoismalliharrastajat

Lentokoneet

Sotilaskalusto

Autot

Dioraamat

Vesialukset

Figuurit

Fantasia ja sci-fi

Rautatiet

Muut

Keskustelua tapahtumasta

Kuka voi osallistua näyttelyyn ? Pitääkö olla Pohjois-Savon Pienoismalliharrastajien jäsen ?
Ari Alanen kirjoitti:
Pitääkö olla Pohjois-Savon Pienoismalliharrastajien jäsen ?
Ei
Tervetuloa vaan ihan jokainen. Laitamme tänne pian tarkempia tietoja ilmoittautumisesta.
Jos meitä tulee iskuryhmä Oulusta niin mites kisaan osallistuminen onnistuu kun teemme vain päivän väkivaltaisen tiedustelun Kuopion kylille. Kukaan ei kai ala sunnuntaiksi mallejaan jättämään teille kun takaisin saanti ongelmallista.:)
MikkoHeikkinen kirjoitti:
mites kisaan osallistuminen onnistuu kun teemme vain päivän väkivaltaisen tiedustelun Kuopion kylille. Kukaan ei kai ala sunnuntaiksi mallejaan jättämään teille kun takaisin saanti ongelmallista.:)
Pitkämatkalaisten ei tarvitse jättää malleja sunnuntaiksi
www.pienoismallit.net/keskustelut/5272_kuopion-mallitapahtuma/
Hieno homma. Oululaisten osallistuminen on 99% varmaa täl hetkel, iskuryhmän suuruudesta ei viel tietoa.:)
Mites muuten figuurit? Mihinkä luokkaan ne laitetaan vai jätetäänkö kotio?
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Mites muuten figuurit? Mihinkä luokkaan ne laitetaan vai jätetäänkö kotio?
No ei kotio kannata jättää. Ota mukaan, niin laitetaan vaikka niille oma loosi, jos tulee enempi. Tuossa sivuilla on vain alustavasti kaavaillut osiot. Kaikkea mahtuu. "suuri tila…suuret toleranssit"".
Kuopion mallitapahtumassa pidettävä kilpailu järjestetään siis la.7.11 joten pitkämatkalaiset pääsevät tarvittaessa poistumaan lauantaina malleineen.Tuomareita kaivattaisiin joten jos tunnet kiinnostusta ilmoita siitä vaikka tässä keskustelussa tai laita vaikka y.v:tä opa laitiselle tai timo rissaselle.Kaikki halukkaat ovat tervetulleita osallistumaan näyttelyyn.Tarkempaa infoa lähiaikoina.Terveisin "puusilmä laitinen"
Heips olen hiukan ajatellut jos olisi yötä Kuopiossa niin ei tulisi tuota ajoa niin paljon samanapäivänä. Saisi mallit sitten olla molempina päivinä esillä. Eikös teillä ole luokat tai ainakin voi siis tuoda mitä vaan heh. Jos mukaan ei löydy muita tulijoita voisin tuoda ton Dorankin mukana edyllyttäen, että ei olisi kovin tiukkoja ja ahtaita mutkia on mokoma 190 cm pitkä härpäke.
Figuurit tervetuloa myös. Malleja otetaan vastaan perjantaina 6.11 klo 18.00 - 20.00 ja lauantai 7.11 klo 8.00 - 10.00.
Milloinkas ennakkoilmoittautuminen aloitetaan?
[quote="MikkoHeikkinen"]
Milloinkas ennakkoilmoittautuminen aloitetaan?
Voi vaikka soittaa Opalle milloin vain. Periaatteessa riittää, kun tulee paikalle.
Kuopion tapahtumassa ei ole käytössä varsinaisesti mitään ennakko ilmoittautumis systeemiä.Homma toimii käytännössä näin , saapuessaan paikalle mallari poimii itselleen valmiiksi tehdyn juoksevan numeron ja kirjaa tuon numeron mukaan tietonsa ja mallinsa kokonais listaan.Toisaalta mikään ei estä ennakkoon ilmoittautumista,sillä ei vaan kokonaisuuden kannalta ole merkitystä koska systeemi toimii "paikan päällä" pohjalta.Muistutan tässä vielä että mallien arviointi ei tapahdu i.p.m.s:än sääntöjen pohjalta vaan perustuu tuomareiden subjektiiviseen näkemykseen.Lähtökohtana on kannustavuus koskien niin nuorempia kuin varttuneimpia mallareita.Pyttyjä on kuitenkin iso kasa varattuna joten useamman ei tarvitse lähteä kotiin tyhjin käsin. Näyttely tilan rakentaminen alkaa perjantai iltana 7.11 k.l.o 18.00 jälkeen joten malleja ei saa heti näyttely pöydille.Toisaalta,mitä enemmän porukkaa on roudaamassa pöytiä y.m sälää paikoilleen sen nopeammin varsinaista näyttelyä päästään kasaamaan.Tervetuloa sankoin joukoin ja malleja mukaan.Terv.Opa L.
Ok. No täytyy sit lähtä täältä pohjan perukoilta sen verran aikaisin et kerkee juoksevat asiat hoitaa paikan päällä ennen dead linea.:)
Lauantaina mallien tuomisen takaraja on siis tuo 10.00? Olisi tarkoitus tulla paikalle ja tuoda malli / malleja mukana mikäli saan tuon Stug-dioraaman valmiiksi. Ajattelin myös jäädä la-su väliseksi yöksi, mutta en ole ollenkaan varma siitä että ehdin lauantai aamuksi tuohon kymmeneen mennessä paikalle.
Pitkänmatkalaisten kohdalla takarajan kanssa voi kyllä joustaa.
Olli Leinonen kirjoitti:
Pitkänmatkalaisten kohdalla takarajan kanssa voi kyllä joustaa.
Hienoa. Yritämme tietty olla määrättynä aikana paikalla mutta aina pitää varautua. Oulun suunnasta on kuitenkin kohtuullinen määrä malleja tulossa sinne. Itsellä pakkausteknisistä asioista riippuen 10-18.:)
Tohveli 14.10.2009 15:48 Vastaa lainauksella
Voipi olla, että allekirjoittanutkin tulee paikalle. Eli siis minut varmaan lasketaan Junnuksi?
Sovitaan Toukkanen niin, että sinä tulet ja olet sitten junnu.
Ota Mikko mukaan noita Suuren Sodan härpäkkeitä.Niitä on vähän harvemmin nähty täällä Savolaxissa.Ainakin ne näyttävät paremmilta kuin meikäläisen revell ja smer mallit tuon ajan koneista.P.s pitkämatkalaisille luvassa myös speciaalia.Terv.Opa L.
Juu tulossa ollaan, jos mitään dramaattista ei tapahdu. Saanen udella, että mitä puhvetti pitää sisällään? Vai pitäneekö jo metästää etukäteen kaikki rasvasyöttölät, että välttyy mallareiden pupun ruualta:D?
Osaisiko joku kertoa tarkemmin, ketä kauppiaita on tulossa paikalle, että tietää varata käteistä mukaan.
Kahvia ja Pullaa yhdistys tarjoaa perinteisesti kahvia ja pullaa sekä pizzanpaloja muusta ei tässä vaiheessa tarkempaa tietoa.Mehua muistan ostaneeni joskus myös puffetista.Tuon puffetti puolen hoitaa Yhteiskoulun eräs luokka jonka numeroa en nyt muista millään.Myyjistä paikalla on ainakin Partanen ja tietysti myös perinteinen rompetori jossa voi ostaa, myydä ja vaihtaa.Joten jos jemmassa on malleja joita haluaisit myydä tai vaihtaa niin ota ihmeessä mukaan.Aikaisemmin totesin tällä palstalla että emme tarvitse ennakko ilmoittautumisia mutta nyt tilanne näyttää muuttuneen runsaan mielenkiinnon vuoksi .Joten tälle palstalle niitä voisi laitta ja tärkeä tieto olisi nimenomaan mallien määrä ja koko(mittakaava) ,niin ja se millaisesta mallista on kysymys.Ju-88 mittakaavassa 1:32 nielee huomattavasti enemmän tilaa kuin 1:35 panssari tai vastaava.Toivoisin että,nämä ilmoittautumiset saataisiin perille mielellään 5.11 mennessä jota ehditään varmistaa tarvittava pöytä pinta-ala.Esim. jos Oulusta on tulossa isompi porukka kaikkien mallien tiedot voisi pistää yhteen. Ottakaa yhteyttä jos on kysyttävää.Terv Opa Laitinen.
Noniin. Nyt kaikki voi lisätä ennakkoon näiltä sivuilta mallinsa Kuopion näättelyyn. Vasemmasta yläkulmasta vain klikkailemaan.
Asiaa! Tämä säästää kaikkia tahoja!:) ja p.s. Opa, on tulossa kangaspuita muutama mukaan.
Kolme tekelettä ilmoitin ja neljäskin tulee, jos saan sen valmiiksi.
Lähiomaisen vakava sairastuminen saattaa aiheuttaa peruuntumisen - Toivotaan nyt parasta.
No niin tänään tuli varattua jo hotellista yö kortteeri. Tuon mallit jo perjantai ehtoona niin ovatten aamusella paikalla ajoissa. Jos jollain kiinostusta niin voin ottaa Arfix magazineja mukaan vaihtoon tai myytäväksi. Esim. koko 1973 vuosikerta olisi tyrkyllä.
Jari Männikkö kirjoitti:
No niin tänään tuli varattua jo hotellista yö kortteeri. Tuon mallit jo perjantai ehtoona
Tervetuloa. Päästään siis perjantaina roudaamaan pöytiä paikalleen klo 18.00 Menee jonkun aikaa, ennenkuin saadaan tilat näyttelykuntoon. Tunti-pari luulisin.
Jari Männikkö kirjoitti:
No niin tänään tuli varattua jo hotellista yö kortteeri. Tuon mallit jo perjantai ehtoona niin ovatten aamusella paikalla ajoissa. Jos jollain kiinostusta niin voin ottaa Arfix magazineja mukaan vaihtoon tai myytäväksi. Esim. koko 1973 vuosikerta olisi tyrkyllä.
Riippuu hinnasta mut koko -73 vuosikertahan kiinnostaa.:)
Kun tuonne nyt jäädään sunnutaihin asti niin voivatko paikalliset suositella jotain aktiviteeettejä. Koska eihän tuolla kummiskaan olla 24/2:D
Vissiin tulee sit ihan kunnon kannatusreissu kun hokasin tos et olen 20 mallia ilmottanu jo.:D
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Vissiin tulee sit ihan kunnon kannatusreissu kun hokasin tos et olen 20 mallia ilmottanu jo.:D
Vierähään kaikki pokallit Ouluun Mikon malleilla:D
Nää. Hyvä jos yhen osallistumisesta sais.:)
Heh onko luokkaa isot mallit tuon ton Doran ja se 190 cm pitkä ja melkein puolimetriä korkea. Niin jos saan sen yhtenä palasena Kuipioon asti. Joo ja sitten kaiken näköisiä kiuluja puolen tusinaa ehkä niin jos saan mukaan sopimaan. Juu ja kaksi yötä meinaan saada kulumaan voi ehtoolla parantaa mailmaa.
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Vissiin tulee sit ihan kunnon kannatusreissu kun hokasin tos et olen 20 mallia ilmottanu jo.:D
Kuinka iso se auto olikaan? Täytynee pakata omat 2 vielä pienenpään laatikkoon.
No niin. Tapahtuma on ohi ja kiitos kaikille. 450 kävijää ja juttu sunnuntain Savon Sanomissa kertonee paljon. Aikaisimpina vuosina kävijöitä on ollut alle 300. Malleja oli himpun yli 200. Ja Männikölle kiitoksia Dorasta, sekä mahtavista esittelupuheista katsojille. Ujo ja hiljainen mies (omasta mielestään) sai monet kuulijat hämmästymään asiantuntemuksellaan. Männikkö sai myös itse tutustua omiin dioraamoihinsa Kuopion Museossa. Siellä on nyt Väinö Linna näyttely, jossa on esilla Jarin dioraamoja liki kymmenen.
Tästä tapahtumasta tulee kuvia lähiaikoina tänne.
Timo Rissanen kirjoitti:
juttu sunnuntain Savon Sanomissa kertonee paljon.
Oliskos tuota Savon Sanomien juttua mahdollisuus saada tänne skannattua, tai pystyykö sen lukemaan jossain netissä?
Tahtoo jutun myös
Juttuja tulee. Ainakin alan lehtiin. Ja nyt näyttää juttuja leviävän tällä palstalla jo aika kiitettävästi. (keskustelut ja Kuopio 09).
^ Kiitokset tuosta jutusta.
Otin hävyttömän vähän kuvia ja niitäkin tsekatessa kävi aikamoinen sensuuri. Ihan huonoimpia en laittanut. Toivottavasti Leinosen Olli lisää tänne kuvia.
Mykistävän iso ja komea toi dora. Siitä kattelisi mielellään muutaman lisä kuvan:) Onko tosta juttua missään lehdessä? Terv:jarno
Mallix lehti: 6/2009
Rautatietykki Dora
Rakennamme pienoismallin, jonka osat painavat lähes 27 kiloa ja valmis laite on lähes kaksi metriä pitkä.

www.mallix.fi/gfx/kannet/34.jpg
www.mallix.fi
Kiitos olli. On sen verran vaikuttava ja iso malli et kyllä täytyy toi lehti tonkia jostain:)