Pienoismallit.net

Suoraan laatikosta

Suoraan laatikosta rakentaminen tarkoittaa pienoismallin rakentamista käyttäen pelkästään rakennussarjan mukana tulevia osia.

Suoraan laatikosta rakentamista pidetään joskus vain aloittelijoille sopivana rakennustapana, mutta aivan näin yksiselitteisesti ei asia ole. Erilaisten laatikon ulkopuolisten lisäosien käyttö ei pidä olla pidemmällekään ehtineillä harrastajille itseisarvo. Nykypäivänä rakennussarjat ovat niin korkeatasoisia, että suoraan laatikosta rakentamalla voi saada aikaiseksi todella yksityiskohtaisia ja esikuvanmukaisia pienoismalleja.

Yksinkertaisemman mallin rakentaminen suoraan laatikosta voi tarjota mallarikonkarille hauskan tavan vapautua hetkeksi AMS-oireista tarjoten vaivattomamman tavan saada valmista aikaiseksi.

Monissa mallinäyttelyissä on oma kilpailuluokkansa suoraan laatikosta rakennetuille malleille. Näiden luokkien mielekkyys ja tarpeellisuus on tosin kyseenalainen, kun ottaa huomioon, miten laadukkaita nykyiset rakennussarjat ovat ja miten suuri merkitys pintakäsittelyllä on mallin viimestelyssä.

Engl.
out of the box, straigth from the box, OOB, boxstock

Tomi Filppu

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Onko sinulla lisättävää, kysyttävää tai korjattavaa? Kommentoi!