Pienoismallit.net

Kosander

Tässä on nyt ollut kohtuu pitkä tauko näissä mallailuhommissa, mutta…

Pitäisiköhän yrittää paluuta tämän ryhmiksen siivellä? Sanotaan, että teen Hasegawan 1:48 äffän. Mutta joku muukin se saattaa olla…
Fokker D.XXI:kuomu?   25.2.2012 14:28
Mittakaava on ilmeisesti 1/72. Pavlalta löytyy vacutuote ja ainakin britti-eBayssä on yksi kaupan hintaan 3,60 £ kotiin kannettuna. Vaan sopiiko miten vaivattomasti PM-Modelsin malliin, en tiedä.
Lentokoneiden takilointi?   19.12.2011 11:49
Simo Halinen kirjoitti:
Tein myös kokeiluja tuolla yläpuolella mainitulla langalla, mutta näyttää hieman paksulta 1/48 koneissa. Vai pitääkö sitäkin vaan reilusti uskaltaa viruttaa (lanka ohenee)?
Tuon langan voi halkaista pituussuunnassa, jolloin siitä saa ohuempaa.
Kuvun räjähdys nauha   17.12.2011 16:43
Tämän mallin kuomuun on vasemmalle puolelle toteutettu siirtokuvalla tuo syöksykulma-asteikko. Se on Hasegawan paksu siirtokuva, joka on laitettu ihan normaalilla metodilla kuomuun muistaakseni sisäpuolelle, mutten ole ihan varma. Näkyy kuvassa tosi heikosti. On mallissa ihan ok, joskin tietyssä valossa kalvo kyllä on näkyvissä.

Toisaalta tuollaiseen tasasivuiseen kassakaappikuomuun se on varmasti yksinkertaisempi laittaa kuin tuohon Hawkin kuomuun.
revell p-51d 1:72   29.11.2011 18:14
Jos tuttavapiiristä sattuisi löytymään joku englannin tai saksan taitoinen tulkiksi, niin suosittelen ottamaan yhteyttä Revelliin. Jos sarja on tuotannossa, lähettävät uuden osan tilalle. Ainakin meikäläiselle heilahti epämuodostuneen osan tilalle parissa viikossa uusi kappale aus Revell AG, Deutschland.
Kokardin musta ympärysreuna   27.8.2011 16:12
Mm. Pembroke-koneet esiintyivät sekä reunuksilla, että ilman värityksen ollessa koko ajan hopeanharmaa. Eli siis "vaalea". Toki voi olla että britit maalasivat tunnukset toimituksen yhteydessä virheellisesti ilman reunusta.
Lätkä   16.5.2011 17:04
Raimo Leino kirjoitti:
Jos Suomi voittaa sunnuntaina maailmanmestaruuden, niin minä lupaan ja vannon, että syön hatullisen venäläisiä perunaleivoksia!
Krhm… Yskis ja köhi…
Eemil Jäntti kirjoitti:
Jyrki Laukkasen Il-28 kirjassa on piirroskuva Pembroken matkustamosta ja mm. kameravarustuksen sijoittelusta
Pitää paikkansa ja tuo kuva minulla myös on. Tuossa jäi vain mietityttämään se, että missä määrin suomalaisen koneen kalusteet vastaavat tuota piirroskuvassa esiintyvää belgialaista varustelua. Kuva on kyllä mainio, jos sitä voi käyttää referenssinä.

IPMS Mallarissa on hyviä fotoja museossa varastoidusta PR-2:sta, mutta kone on tietenkin täysin riisuttu.

Matkustamon osalta askarruttaa myös ohjaamon ja matkustamon välissä olevan seinämän sijainti. Jääkö ohjaamon ja matkustamon väliin joku tila, vai käydäänkö matkustamosta suoraan ohjaamoon? Tämä ei käytössä olevista kuvista oikein hahmotu.
Sattuisikohan keneltäkään löytymään jemmakätköistä kuvia PR-koneen sisätiloista. Lähinnä kiinnostaisi rahtiovien sisäpinnat ja matkustamo/rahtitila.

Lisäksi kiinnostaa pohjan kameraluukku.

Käytössäni on IPMS Mallarin numero, jossa on oikein hyviä kuvia koneesta, mutta lisävalaistusta kaivataan.
Kysymysketju lentokoneista   17.4.2011 14:05
Okei, vihelletään poikki.

Mielessäni oli Polikarpov Po-2/U-2 ja Lockheed U-2 sekä tietenkin irlantilainen soitinyhtye U2.

Raimolta voi hyväksyä Hawker Typhoon/Eurofighter Typhoon sekä Republic P-47 Thunderbolt/A-10 Thunderbolt + kyseisennimiset kellaribändit… ;)

Mutta ainoa joka kykeni nimeämään ohjeiden mukaisesti kaksi konetyyppiä oli A Lappalainen. Lisäksi vastaus oli innovatiivinen, porsaanreikiä hyödyntävä ja kyseinen rock-bändikin on melko tunnettu. Siis Lappalaiselle vuoro tammenlehvin ja miekoin.

Hah! Saa valittaa hallinto-oikeuteen viikon kuluessa…