Pienoismallit.net

Jaakko Karjalainen

Maalinpoisto Fairy Power… 3.1.2016 14:14 Artikkeli
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Julius Wilkko kirjoitti:
Laitetaan kommentti tähän vanhaan juttuun.

FairyPower spray ja muut vastaavat aineet pohjautuvat Natriumhydroxidiin(NaOH) eli kansanomaisesti sanottuna lipeään. Jos haluaa mennä minimibudjetilla ja samoilla lopputuloksilla, voi FairyPowersprayn jättää kauppaan ja ostaa vaikka Tokmannilta viemärinavausrakeita, jotka ovat puhdasta lipeää. Maalin irroittamiseen rakeista tehdään veteen 20% liuos painon suhteen.

Käytän itsekin FairyPowerSpraytä, koska sen käyttö on tosi helppoa. Sitkeään maaliin ja pidempiin liuotuksiin teen oman natriumhydroksidiliuoksen.
Artikkelin alkuperäinen tuote ei ole enään saatavilla, tarjolla oleva Fairy Power Spray ei ole koostumukseltaan ja aineosiltaan samaa mitä aikaisemmin joten aineen teho ei ilmeisimminkään ole enään sama.
Totta. Uudella powerspraylla maali lähtee kyllä, kunhan antaa aineen vaikuttaa kunnolla. Uusi powerspray on mitä ilmeisemmin laimeampaa kuin edellinen.
Riding The Storm 16.7.2015 13:12 Malli
Tästähän tuli oikein hyvä! Konversio toimii kybällä ja hyvä maalaus vaan korostaa sitä. Erityisesti suun ja leuan ympärys on erittäin uskottavan näköinen. Kello viiden varjon maalaaminen ei ole helppoa ;) Ruorille ja alustalle 5/5, mutta olisin ehkä laittanut hatun keskemmälle alustaa - nyt snadisti irrallaan kokonaisuudesta.

Märkäefektin maalaaminen on tosiaan haastavaa etenkin figuuriin. Yksi keino on maalata tummempia alueita vaatteisiin niinkun tässä K.modelsin Luken paidassa jediinsider.net/g/generated/Knight_Models/Sept_09/dc4hbgjx_88hdkzxkc5_b__scaled_600.jpg Näin tehtynä efekti toimii mielestäni paremmin kun kirkaslakalla. AK:n wet effect toimii kuten kirkas lakka, se on vaan ohennettu sopivaksi pieneen pulloon ja hinnoteltu sen mukaan ;) Kirkas lakka saattaisi toimia paremmin figuurilla silloin, jos sitä lisäisi esim. kaavun, takin helmaan, jossa olisi pieni kerros mutaa/likaroiskeita alla.
Sd.Kfz. 184 'Elefant' 14.3.2015 21:19 Malli
Kiitoksia kommenteista kaikille!

Asko, dunkelgelb on tamiyan dark yellow (XF-61) jota vaalensin hieman valkoisella.
Mk I "female" 14.3.2015 14:18 Malli
Kiitoksia kommenteista!

Harrille ja Antille iso kiitos linkeistä. Monta asiaa selvisi kerralla esimerkiksi tämä mystinen "solomon" naamioväri ja mies sen takana. Tosiaan tähystysaukot pitää porailla auki. Onneksi sen voi tehdä näin jälkikäteen :P
Opel Blitz 30.4.2014 14:33 Malli
Kiitokset kommenteista! Hyviä huomioita Mikalta ja Petriltä tuohon pressuun liittyen. Eipä tullut itselleni edes mieleen moinen, sitä tulee niin sokeaksi omille projekteilleen :S

Hyvä juttu Petri, että laitoit tilaukseen dvd:n! Et tule pettymään ;-)

-j
T-34/76 Mod. 1942 25.3.2014 10:23 Malli
Kiitti jätkät kannustavista kommenteista :)

Tästä on hyvä jatkaa uusien projektien parissa!
T-34/76 Mod. 1942 21.3.2014 09:10 Malli
Kiitos vaan Eerikille tyhjentävästä kommentista ;-D Siinä tulikin kaikki oleellinen lueteltua, hehe

Antti: Kiitos palautteesta :) Telakenkien injektorijäljet korjasin hiomalla ja mustalla milliputilla. Musta milliput soveltuu loistavasti täyteaineeksi. Pieni pala veitsen kärkeen ja eikun levittämään. Vedellä voi jälkikäteen tasoittaa ja häivyttää rajoja.
Sherman M4A4 24.2.2014 12:36 Malli
Kiitos jätkät kommenteista!!

Sanoisin, että tässä skaalassa on helpompaa vanhentaa kun isommassa skaalassa. Tasapainoinen kokonaisuus löytyy helpommin kun käsiteltävää pintaa on vähemmän. Haasteena toki se, että efektit eivät mene "out of scale". Siihen pitää kiinnittää huomiota enemmän seuraavissa pikku skaalan projekteissa.

AJ, kiitos faktatiedoista! Dragon mokaa jälleen..
T-34/76 mod.1943 30.1.2014 22:03 Malli
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Asiallisen näköinen T-34:hän siinä möyrii. Itse vaunusta en muuta pahaa sanottavaa keksi,kuin kumilenkkiteloilta näyttävät kumilenkkitelat. Kerroppas miten teit tuon märän mudan telapyörästöön ja alustaan. Näyttää nimittäin todella hyvältä.
Maa-aines on sekoitettu paperimassasta, hiekasta ja tummanruskeasta akryylimaalista. Märkä mutavelli on vaalean ruskealla akryylillä värjättyä vesiainetta. Tällä kertaa käytin Deluxe materialsin solid water nimistä ainetta. Vallejon still water toimii varmasti myös. Muta on ehkä monotonisen näköistä, mutta niin sen halusinkin olevan. Tummanruskea muta tuo hyvin kontrastia ja dramatiikkaa valkoiseen vaunuun.

-j
Type II (Ka-Mi) 24.1.2014 09:45 Malli
Juke kirjoitti:
Käsittämättömän hienoa jälkeä tuohon mittakaavaan, olisi sitä myös isompaan mittakaavaan! Oletko joutunut käyttämään luuppia tuota tehdessä? Puoli pistettä meinas lähteä potkureista, eivät ole ihan samaa tasoa muun mallin kanssa, mutta tulin toisiin ajatuksiin ja oli pakko pojottaa täydet.
Kiitos kommentista! Näkö pelaa sen verran hyvin vielä, ettei luuppiin ole tarvinnut tarttua :) Käytän vaan tavallista tehokkaampaa työvaloa.