Pienoismallit.net

Jukka T

Kirkasosien käsittely   9.4.2021 16:43
… vetäisin ohuen kerroksen vahaa pensselillä ja näytti kirkkaalta. Tänä aamuna kauhukseni huomasin, että kuivuttuaan kirkasosat ovakin hieman sameita.

Itselle käynyt samoin ja huomasin että välttääkseni vastaavaa jatkossa kirkasosien kanssa, toimin nykyään näin ;

1. pese kirkasosat, joiden kanssa aiot käyttää vahaa, vaikka et muuta pesisikään.
2. anna kuivua rauhassa ( itsekseen ).
3. Dippaa vahaan, anna ylimääräiset valua pois ja loput ylimääräiset pisarat ja vastaavat varovasti talouspaperiin imeyttämällä.
4. anna kuivua rauhassa.

Kirkasosien kanssa itse vältän pensseliä, koska dippaamalla näyttää saavan tasaisen kerroksen helpommin. Mahdollinen rasva voi myös olla syynä sumentumiseen.
Lattiavaha   25.10.2019 22:52
Humbrollia oli viime näkemällä, vielä ainakin tarjolla, tarkoitus hankkia kun edellinen alkaa loppumaan.

Mutta itsellä on myös lattiavaha putelit, parketille ja muoville. Parketti vahaa en ole niin paljon käyttänyt ja tuo on "vain" pledge merkkistä, mutta muistaisin tuonkin toimineen ennen siirtokuvien laittoa, en muista käyttäneeni lasiosiin.
Muovi vahaa olen viime aikoina käyttänyt lasiosiin ja myös tuossa lukee isolla pledge, mutta myös pienenmällä jonhson. Onko sitten siirtymä ajan tuote ? Muutaman vuoden vanha kuitenkin.

Siitähän on ollut keskustelua, kumpi vaha on parempi, parketti- vai muovivaha. Mutta itsellä, kun tuo muovivaha on tehnyt tehtävänsä lasiosien kanssa, niin olen siinä vielä pysynyt. Tosin tarkoitus on kyllä ollut koekäyttää myös tuo humbrol'n tuote, nyt olen käyttänyt sitä vain ennen siirtokuvia ja niiden sinetöintiin ennen litkutusta.

Ennen siirtokuvien laittoa en kyllä muista huomanneeni mitään erityistä eroa parketti- ja muovivahan suhteen, kun niitä käytin ennen humbroli'a, mutta lasiosien suhteen en mene sanomaan mitään, kun en muista tarkenmin miten parkettivaha reakoi, vaikka mielikuva onkin ettei noissa olisi ollut eroa.

Itsellä oli alkujaan ongelmia kaikkien tuotteiden kanssa lasiosien suhteen, nuo aina harmaantuivat, mutta nyt olen todennut tuo johtuvat vain valurasvasta, eli extra huolellinen pesu ennen vahaa erityisesti lasiosille.

Joten jos itselläsi on nyt mahdollisuus koekäyttää hakkimaasi vahaa, vähenmän tärkeään lasiosaan, niin rohkeasti kokeilet ja tiedoitat kokemuksestasi. (Huomioi myös tarpeelliset esivalmistelut).
Moi.

Tarkoitatko näitä; " hpns.eu.nettihotelli.org/shop/add-on-parts-and-conversion-sets?product_id=5111 " vai jotain muunlaista.
Koneiden metalli- ja puuosat   17.5.2019 09:54
Moi.

Näillä sivuilla pääset alkuun… massimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/pages/index.html
tai google hakuun , Sovietwarplanes , jos sivu ei aukea suoraan.
Ryhmärakentelu: Suomalaisuus   16.3.2017 12:11
Ilmoittaudun myös mukaan Az modelin Bf 109G-2:lla 1/72. Ajatuksena tehdä MT-208, eli mersu Suomi väreissä.
Vuoden 2016 tuotokset   2.1.2017 13:08
Tälläiset näyttävät valmistuneen:

Lindberg Gloster Gladiator MkII 1/48 RAF BoF '39-'40
Tamiya Supermarine Spitfire Mk.I 1/48 RAF BoB '40
Airfix Hawker Fury I 1/48 RAF -'40

Italeri Macchi MC.202 Folgore 1/72 Italia '40-'41
Italeri Fiat Br.20 "Cicogna" 1/72 Italia '40

Heller Les Mureaux 117 1/72 Ranska -'39

ICM I-1 (IL-400B) 1/72 Russia -'39
hasegawa/ICM Lavochkin LaGG-3 1/48 USSR '40-

ICM Heinkel HE 70G-1 1/72 Luftwaffe -'39 (What If)
Tamiya V1 (Fieseler Fi103) 1/48 Luftwaffe '43-
Airfix Messerschmitt Bf109E-1 1/48 Luftwaffe '39 Puola
Revell Junkers F.13 1/72 Luftwaffe -'39 (What If) "Nazi Vip"
HobbyBoss Focke-Wulf FW190 D-12 R14 1/48 Luftwaffe '44-
ICM Messerschmitt Bf 109F-4/R3 1/48 Luftwaffe Sicily / Afrika '41-
Italeri Messerschmitt Bf-110 G-4 1/72 Luftwaffe '43-

Tamiya Nakajima A6M2-N Type-2 "Rufe" 1/48 IJN '43

ICM Kawasaki Ki-10 Perry 1/72 IJA -'39

Airfix Grumman J2F Duck 1/72 USN -'41
Revell/Monogram PV-1 Ventura 1/48 USN '43-

Bilek Junkers Ju-88 A-4 1/72 FAF '43-

MPM Focke Wulf Fw-189 A-2 1/72 Hungary '43

Revell/ICM Spitfire Mk.XVI 1/48 RNZAF '44- (What If)

Eli sai noita sitten muutaman tehtyä. Loppusuoralla oleva Italerin Hurricane Mk.I 1/48 oli myös tarkoitus saada valmiiksi, mutta niihän tuo sitten viivästyy…
Mattalakka   27.12.2016 22:45
Valtteri Anttila kirjoitti:
Tuosta ei ole kokemusta mutta se pienessä metallipurkissa oleva on aivan surkeaa.
Oman kokemuksen mukaan, myös metallipurkissa oleva lakka on täysin toimivaa, kun sen sekoittaa kunnolla ( = irrottaa ja sekoittaa pohjalla olevan mönjän kaiken pinnalla olevan kanssa ), kuten muidenkin humbrollin maalien kanssa näyttäisi olevan viisainta tehdä. Myös tamiya maalit vaikuttaa toimivan samoin, muiden kanssa en ole pahemmin kohdannut vielä vastaavaa.

Itsellä on nyt käytössä vastaavanlaisessa purkissa olevaa humbrollin lakkaa (jokaista), 28ml purkeissa ja olen ollut tyytyväinen loppu tulokseen. Erityisesti kun on joten kuten tottunut nopeaan pintan kuivumiseen. (Sanonta ; Viihdyttävää kuin, maalin kuivumisen seuraaminen, on saanut aivan uuden merkityksen)

omalla kohdalla pääsäätöisesti ennen humbrollin lakkaa on aina vaha kerros decaalien suojana, sekä litkutus vesiohenteisilla litkuilla + vanhennusta perus maaleilla, niin emaleilla kuin acryyleillä.

Joten uskoisin humbrollin matta lakan toimivan, myös sinunkin kohdalla, huolellisella sekoituksella yhtälailla kuin muidenkin valmistajien lakat.

Kuitenkin suosittelen myös muidenkin valmistajien lakkojen ja maalien kokeilua ja löydät itselle parhaiten sopivat maalit, tai ainakin joudut miettimään, kenen maaleja käyttäisin tällä kertaa…

Niin ja itse pensselöin kaiken mallieni pintaan…
Kuten Juha K sanoi, mutta vielä lisäyksenä ;

Siivekkeillä konetta kallistetaan / kierretään pituusakselissa, tällöin kone käsittääkseni haluaisi lähteä myös kaartamaan, mutta tämä voidaan estää kääntämällä sivuvakainta vastakkaiseen suuntaan. Eli voidaan puhua pelkästään siivekkeistä, koska kaartaminen voidaan halutessa estää. Ja nämähän toimivat vastakkaisiin suuntiin, toinen ylös ja samalla toinen alas.

Lähempänä runkoa olevat laipat ovat laskusiivekkeet, joita käytetään parantamaan nostovoimaa hitaissa nopeuksissa, niin nousussa kuin laskeutuessa, mutta voidaan käyttää myös taistelussa parantamaan kaartamista.
Mersussa oli ilmeisesti mahdollisuus valita haluttu asento, taistelu, nousu tai lasku, oliko vivussa / katkaisijassa asennot pykälittäin vai pitikö pilotin tietää sopiva kohta, tuohon en ole tutustunut, joten en osaa sanoa.

Aivan lähimpänä runkoa olevat erilliset laipat toimivat yhdessä laskulaippojen kanssa, mutta ovat myös jäähdyttimen laipat, eli näiden alapuoli voi olla alhaalla, laskulaippojen ollessa ylhäällä. Ja kaikki toimivat pareittain aivan kuten korkeusvakaimet.

Laippojen erillaisilla asennoilla malliin saa mukavasti elävyyttä, mutta toisinaan nuo rikkovat muuten koneen hienot linjat. Kuvan kone on ilmeisesti palannut juuri lennolta ja laipat on jätetty viimeisimpään asentoon, korkeusvakaimetkin näyttäisi olevan hieman alaspäin, eikä siivekkeetkään taida olla keskellä. Pilotti tainnut kääntää ohjaussauvaa pois tieltä noustessan koneesta.
Gallerian säännöt   11.2.2008 13:03
Kiitos.