Pienoismallit.net

Ilkka Klemetti

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6… 12.10.2015 08:20 Rakennusblogi
Aahhh!
(Ei muuta tällä kertaa)
Bugatti 35 mittakaavassa 1:6… 28.9.2015 09:00 Rakennusblogi
Täytyy sanoa että näitä päivityksiä odotan aina kieli pitkällä. Kiitos.
Posti-Golf 17.6.2015 10:24 Malli
Tuohan on niin realistinen malli, että jos juuri tuollaista esikuvaa ei ole olemassa, niin jonkun pitää nyt pikaisesti sellainen tuunata jostakin Britti-Golfista.
Reo Flying Cloud 1927 7.5.2015 08:43 Malli
Vielä yksi Suomi-kytkentä tähän automalliin. Kone Oy:n nykyisen vetäjän isoisä Heikki Herlin oli opinto- ja työharjoittelumatkalla USA:ssa 20-luvulla. Reo oli juuri saanut kehitettyä uuden Flying Cloud -mallinsa ja tuotantoa valmisteltiin. Työkalupiirustukset tilattiin ulkopuoliselta suunnittelutoimistolta ja Heikki Herlin sai työpaikan sellaisesta. Hän ehti suunnitella joitakin taivutustyökaluja kunnes kolmantena työpäivänä tuli potkut. Hän oli piirtänyt liian tylsällä kynällä eivätkä piirustukset olleet kopiointikelpoisia. Amerikassa ei tussattu piirustuksia vaan ne menivät kopiointiin suoraan lyijykynän jäljiltä.

(Piti tämä kommentti laittaa kun eilen illalla Koneen historiikistä tarinan luin.)

Edit. Kun uudestaan katsoin sitä kirjaa niin kyllähän ne piirustukset tehtiin Reo Motor Companyllä ja siellä Heikki siis oli töissä. Hänen toimensa tuskin vaikuttivat Reoon millään tavalla, mutta hänen kokemuksensa Detroitin teollisuudesta vaikuttivat kovastikin Koneen tulevaisuuteen.
Albatross D.Va 29.5.2012 08:47 Malli
Kyllä jotenkin kalahtaa sekä malli että dioraaman tunnelma. Näitä kuvia katselee oikein ilokseen. Täydellinen malli mielestäni.

En keksi muuta vikaa kuin ylimääräisen ässän nimen lopussa :)
Cessna 180 8.3.2010 15:23 Malli
En varsinaisesti jättänyt pois osia vaan kevensin ja muuttelin niitä kevyemmäksi. Sähkömoottorikäyttö ei rasita lennokkia niin paljon kuin kumimoottori. Kumimoottorin voimat ovat aika kovat.

Tämä Herrin sarja on alunperin tarkoitettu kumimoottorille, joten varmaan saa toimimaan kumimoottorilla. Katso tämä sivun keskivaiheilla www.ffscale.co.uk/page3oo.htm

Siellä on myös video lennokin lennätyksestä.
Cessna 180 3.6.2009 13:46 Malli
Kun kohde on päällystetty silkkipaperilla, paperi kiristetään sumuttamalla siihen vettä. Kuivuessaan päällyste kiristyy. Sen jälkeen paperi lakataan siveltimellä esim. 50% ohennetulla Tikkurilan metallilakalla pariin kertaan. Ohennus siksi, että paino ei nousisi liikaa.

Lakkauksen jälkeen maalaus halutulla menetelmällä. En ole käyttänyt vesiohenteisia maaleja sillä vesipohjaiset tuotteet (esim liimat) saattavat löysyttää päällystettä ja ne saattavat jämähtää ennen kuin päällyste on kiristynyt joten päällyste saattaa jäädä löysäksi.

Keveyssyistä olen maalannut kynäruiskulla, maaleina Miranol, Revell, Humbrol.
Cessna 180 27.3.2009 19:46 Malli
Teppo Toiviainen kirjoitti:
…onko isot siivet hiilikuitua vai muuta?
Ei, ne ovat samanlaista rakennetta kuin lennokki muutenkin eli balsaa ja silkkipaperia. Lentämisen aiheuttamat rasitukset ovat tämän kokoisessa lennokissa minimaalisia. Rakenteiden tukevuuden määrää oikeastaan se, että sitä pitää pystyä pitelemään käsissä, kuljettamaan lennätyspaikalle jne.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Servot taitaa olla aika pienet kooltaan?
Vastaanotin, nopeudensäädin ja kaksi lineaariservoa ovat yhdellä piirilevyllä, jokaa painaa vajaat 4 g. Ja kyllä: servot ovat pieniä.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Näyttää lelulta,muttei taidakkaan olla silti aloittelijoiden lennätettävä.
Kyosho Minium Cessna 210, josta tekniikka on peräisin, on kyllä aloittelijalle sopiva styrox-pala. Mutta tämä on paljon kiikkerämpi ja sen kanssa pitää olla tarkkana. Kun (mahdollisesti) saan tehoasiat kuntoon, lennokki saattaa hieman rauhoittua kun ei tarvitse ihan sakkausrajalla ajaa.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Jotkin pikkuledit vielä ja valot pois hallista,menisi täydestä.
Paino on tällaisessa lennokissa niin kriittinen tekijä, että kyytiin ei voi enää ottaa yhtään mitään. Jos olisi osannut tehdä tästä kevyemmän, niin sitten ehkä. Itse asiassa ohjaamossa olevassa vastaanottimessa palaa punainen ledi kun virrat on päällä. Se näkyy sisähallissa selkeästi, sillä hyvinkin valaistu sisätila on kuitenkin oikeasti hämärä, vaikka silmä muuta väittäisi.
Cessna 180 27.3.2009 15:14 Malli
Seppo,

ei ole Guillow's, on Herr. Niissä stanssaamalla valmistetuissa Guillowsin sarjoissa on ihan tajuttoman painavat balsat ja niissä on muutenkin puuta ihan liikaa. Tässä oli kevyet balsat, mutta tuli kuitenkin 5 grammaa ylipainoinen tälle moottorille. Kaasu pohjassa pitää ajaa. Pitää vielä tuota moottoripuolta kehitellä. Sivuperäsimen liikettä pitää myös vähän suurentaa, sillä nykyisellään sivuperäsintä täytyy liian usein käyttää ääriasennossaan.

Päällyste on sarjan mukana tullutta silkkipaperia. Vähän piti Tiimarin silkkipaperia panna jatkoksi kun alkuperäinen ei ihan riittänyt. Tekniikan paino akkuineen ja potkureineen lienee siinä 10 g paikkeilla joten loput parikymmentä grammaa on sitä muuta.

Paino on se kaikkein tärkein ominaisuus näissä. Osia ja osakokonaisuuksia pitää punnita koko ajan rakentamisen aikana. Guillowin tekeleistä kannattaa vaihtaa balsat parempiin ja senkin jälkeen käyttää vain puolet piirustuksien mukaisesta puumäärästä. Piirustukset ja tilpehöörit on Guillowsissa hyvät, mutta balsa ei.

170 on hieno nostalginen lentokone. Ryhdy vain hommiin.
Jopo 15.2.2009 09:00 Malli
Eero Kumanto kirjoitti:
Jotta pinna olisi realistisen vahvuinen, tulisi sen halkaisijan olla skaalassa n. 0.08mm. Varmasti noinkin ohutta materiaalia on saatavilla, mutta veikkaan että sen käsittely ei ole helppoa. Käyttämäni pinnamateriaali on vahvuudeltaan hieman alle 0,4mm, todellisuudessa siis aivan liian paksua. Juuri tästä syystä jätin pinnojen lukumäärän aitoa vähemmäksi: jos olisin toteuttanut tuolla nyt käytetyllä pinnan vahvuudella todellisen pinnamäärän, olisi lopputulos aika tukkoisen näköinen.
Käytin 1:32 Bentley-autoon sähköjohdon säikeitä pinnoihin. (Vastaisiko 1:32 auton pinnat 1:24 pyörän pinnoja?) Ne säikeet ovat kyllä kaksi kertaa paksumpia kuin esittämäsi 0.08 mm. Ehkä pinnoja harventamalla saisi halutun efektin. Mielestäni Jopossasi pinnojen harventaminen on juuri häivyttänyt paksujen pinnojen vaikutusta. Bentleyhin tein pinnapyörät näin.

1. Sahasin muovipyöristä pinnakuvioidut keskustat pois ja porasin pinnolle reiät vanteisiin.

2. Rakensin uudet pyörännavat. Sellaiset, joissa oli pieni laippa kummassakin reunassa.

3. Laitoin navat ja rengas-vanneyhdistelmät yksinkertaiseen jigiin.

4. Sähköjohdon säikeet katkoin valmiina johtona ja avasin eristeen katkomisen jälkeen. Muuten katkomiseen olisi mennyt viikko, pinnoja oli niin paljon. Säikeiden pituustoleranssi n. 0.5 mm.

5. Hammastikulla pikaliimaa vanteen reikään. Pinsetillä pinna reikään ja toinen pää lepäämään navan laipan päälle.

6. Kohtaa 5 toistetaan kunnes koko kehä on käyty läpi. Välillä tippa pikaliimaa keskiöön ladottujen pinnojen päälle.

7. Pyörä irroitetaan jigistä. Kartiomuodon takia se on aika tukeva jo tässä vaiheessa. Pyörä käännetään toisinpäin ja laitetaan yksinkertaiselle telineelle. Samaa jigiä ei käytetä, sillä siinä ei kuitenkaan ole keskitys täysin oikein. Jigiin pakottaminen vain repisi yhden reunan pinnat irti ja löysyttäisi vastakkaisen reunan pinnat. Keskitappi on kuitenkin syytä olla, jotta keskiö pysyisi suorassa.

8. Pinnataan pyörän toinen puoli samalla tavalla kuin ensimmäinen.

Vanteen mahdolliset liimatahrat peittyivät Bentleyssä vihreään maaliin. Ehkä pinnauksen voisi tehdä niin siististi, että maalia ei tarvita? Keskiön laipan päälle ladotut pinnojen päät jäivät Bentleyssä keskiömuttereiden alle.