Pienoismallit.net

Ilkka Klemetti

Maalaus vs. kromaus   9.5.2017 15:37
Vieläkö itsetehtyjä/muunneltuja muoviosia lähetetään kromattavaksi vai ovatko nykyaikaiset kromimaalit syrjäyttäneet tuon tekniikan? Kestävätkö kromimaalit litkutusta?
Löytyi kaapista Lidlistä ostettua Flash Bonder -massaa, joka muistuttaa Milliputtia, mutta kovettuu nopeammin. Siitä tein ensimmäiset kokeilut syvennyksien muotokappaleiksi. Kyllä homma toimii, kunhan vain saisi muodon oikein. Kappaleet ovat kooltaan 2x3 mm. Ne lähtevät irti koloistaan, joten muotoilua voi tehdä irrallaan tai kappale kolossaan. Kuvassa pari muotoiluharjoitusta. (Punainen pyörylä on auttamassa mittasuhteiden hahmottamista. Ei sattunut mustaa tarramuovia olemaan käden ulottuvilla.)

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/41/20/134120.jpg

Flash Bonder leikkautuu veitsellä ja on viilattavissa, mutta muistelen Milliputin olevan jotenkin miellyttävämpää. Näitä voi tehdä niin monta kertaa, että onnistuu. Syvennykset maalataan hieman tummemmiksi, joten niiden muodot eivät hypi silmille samalla tavalla kuin kromipintaisten alueiden.

Juha, miten terävää Krögerin kapselien detaljointi on? Onko ehkä kuvia jossakin?
Taitaapa mennä valuhommiksi sitten aikanaan. Foliosta ei saa noin isoa ja tuollaista muotoa siististi tehtyä. Tai siis minä en saa tehtyä.

Tuli kuitenkin kokeillessa löydettyä sopiva ja helposti saatavissa oleva folio pienempien osien kopiointiin, kuten sisäovien kahvat, pienet koristeosat jne. Joskus Lidlistä ostamani alumiiniteippi on sopivan paksuista ja aika pehmeää muotoiltavaksi. Teipinpalasta täytyy vain poistaa asetonilla liima taustapuolelta, jos sitä käyttää kopiointiin. Jos taas malline saa jäädä teipin alle niin liimasta on vain hyötyä (a la Bare Metal Foil).
Nyt on menty Juhan mainitsemalla menetelmällä tähän asti. Siis alumiinipalasta on sorvattu perusmalli. Malliin jyrsin kolot erillisiä detaljikappaleita varten. Ehkä sellaisen voisi tehdä Milliputista. Ja jotenkin kopioida siitä loput. Tai tehdä joka koloon Milliputista erikseen omansa. Kolojen pohjalla on reiät sitä varten, että insertit saa tarvittaessa työnnettyä pois koloista.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/40/38/134038.jpg

Jos päädyn tekemään varsinaiset osat foliosta, millaista siihen kannattaisi käyttää ja mistä sitä saa? Kotitalousfolio on tosiaan liian ohutta. Juha Airio on Pienoismallin jutuissa sivunnut tätä aihetta useasti, mutta en muista mitä foliota hän käytti.
Tarkoitus olisi tehdä malli isäni aikoinaan omistamasta neliovisesta 1967 Plymouth Belvederestä. Vuosia on kaapissa lojunut aihioksi hankittu Revellin '67 Plymouth GTX ja hartsinen kuutosmoottori.

Belvederen pölykapselit ovat aika monimutkaisen muotoiset, enkä ole sellaisiin after market -osiin missään törmännyt.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/37/78/133778.jpg
www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/37/79/133779.jpg

Miten tuollaiset voisi saada aikaan? Tulisiko 3D-tulostamalla niin tasaista pintaa, että sen voi kromata? Tuollaisten muotojen tasoittelu jälkeenpäin tuntuisi aika haastavalta.

Mites tällaiset menetelmät?

A
1. Sorvataan perusmuoto ja kaiverretaan 6 suunnikkaan muotoista syvennystä.
2. Muotoillaan syvennyksiin insertti ja valetaan siitä 6 hartsikopiota, jotka asennetaan syvennyksiin.
3. Valetaan kokonaisuudesta 4 hartsikopiota.

B
1-2 kuten yllä
3. Painellaan foliosta mallin päällä 4 pölykapselia.

Löytyykö asiallisempia menetelmiä? Vai peräti valmiita osia jostakin?
Junkers Ju 88:n värit   4.8.2014 17:48
Ensilennosta on video. Lähti vähän liian yllättäen ilmaan ja alkuosa lennosta meni trimmien hakemiseen ja opetteluun. Kuvaaja ei ollut ennen kuvannut lentäviä kohteita, joten meni vähän opetteluksi hänenkin puoleltaan. Ei tätä ole pakko katsoa.

Pitää ottaa parempaa videota joskus, jos tämä pysyy ehjänä. Nyt se on saatu paremmin säätöihin ja itsellenikin on tullut enemmän kokemusta lennätyksestä. Lentoaikaa kertynyt nyt noin 1,5 h.
Junkers Ju 88:n värit   4.8.2014 12:31
Hyvät hakaristi-shabluunat löytyi edellä Antin laittamasta linkistä. Kiitos. Erinäisten keskustelujen ja valokuvien tutkimisien jälkeen päädyin maalaamaan moottoripellityksien alapuolet sinisellä. Alunperin olin keltaisten kannalla (koska ne ovat niin komeita), mutta mielipide muuttui kun asiaan tutustui paremmin.

Nyt tämä on maalattu ja otettu palvelukseen.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/56/41/115641.jpg

www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/56/42/115642.jpg
Model Expo 2014   19.6.2014 10:33
Muovimallit ovat osa Model Expoa siinä kuin muutkin mallit. En usko, että yleisön kannalta on suurta merkitystä sillä, ovatko mallit kilpasilla vai muuten vain näytteillä. Hienoja ovat IPMS:n osaston mallit aina olleet. Tosin nykyään lukumääräisesti vähemmän kuin aikaisemmin. Sama koskee kaikkia muitakin osastoja.

1990-luvun lopulla jäähallissa oli jääalueen lisäksi hallin ympäri kulkeva käytävä täynnä näytteilleasettajia. Vuosi vuodelta käytävä tyhjeni, loppujen lopuksi kokonaan ja jääalueellekin alkoi tulla väljyyttä.

Sitten homma muutti Messukeskukseen ja Model Expo on jatkanut kutistumistaan sielläkin. Messukeskuksessa ilmeisesti järjestäjä saa Lapsi-, Pet- ja Outlet-Expojen siivellä osansa lipputuloista riippumatta siitä onko yleisö tullut erityisesti Model Expoon vai noille muille messuille. Ilmeisesti ei ole paineita huolehtia Model Expon elvyttämisestä, sillä ne muut messut pitävät vielä monta vuotta Model Expon sieraimet veden pinnan yläpuolella vaikka kukaan messuvieras ei tulisi paikalle nimenomaan Model Expon takia. (Edellämainittu lipputulojen jako ja muu talouskuvio on spekulaatiota, joka ei perustu faktoihin.) Model Expon ei siis välttämättä tarvitse olla suurta yleisöä tai harrastajia kiinnostava, kunhan sinne saadaan edes joitakin näytteilleasettajia lattian täytteeksi ja maksamaan osa kustannuksista. Ja sen verran ständyjen ohikulkijoita, että osa näytteilleasettajista saadaan houkuteltua paikalle seuraavanakin vuonna.

Tähän isoon kuvioon nähden IPMS:n kilpailu vs. ei-kilpailu -asialla ei ole mitään vaikutusta. Haluaisin kyllä, että Model Expossa olisi paljon kaikenlaisia malleja ja myös kaupallisia toimijoita 1990-luvun lopun tapaan. Valitettavasti nykyinen konsepti ei edistä tällaista kehitystä.
Model Expo 2014   15.4.2014 13:53
Reijo Liljedahl kirjoitti:
Takavuosina olin itsekin tuolla lennättämässä ja joka vuosi oli jotain vääntöä sisäänpääsyn kanssa.
Minäkin olin näytöslennättäjänä ainakin kymmenenä vuotena. Joka kerta piti saikata sisäänpääsyn kanssa. Ainakin minuun järjestäjä suhtautui aina kuin johonkin potentiaaliseen huijariin. Kerran jouduinkin vilungilla menemään sisälle kun piti kuumeen takia käydä välillä Pasilan apteekista ostamassa lääkettä, että olisi pystynyt lennätykset vetämään loppuun sovitusti.

Viime vuonna sitten sain kysytyksi itseltäni muutaman kysymyksen. Miksi nuohoan siellä kolme päivää? Miksi kuljetan lennokkeja sinne omalla kustannuksellani? Miksi asetan omat lennokkini potentiaaliseen rikkoutumisvaaraan? Miksi siedän vuodesta toiseen järjestäjän halveksuntaa? En osannut näihin kysymyksiin vastata ja niinpä harrastelin kotona.

Niin, ja en ole muovimallien vihollinen, vaikka lennokkeja harrastankin.
Junkers Ju 88:n värit   9.4.2014 12:51
Minkä kokoiset on hakaristien taustaympyrän halkaisijat olleet kasi-kaseissa? Onko ne ilmavoimien jonkin standardin mukaisia vai onko koko vaihdellut konetyypeittäin?