Pienoismallit.net

Kimmo Lumirae

Perustietoni

Paikkakunta
Lempäälä
Kiinnostuksen kohteet
Pienoisrautatiet H0 ja nyt uutena N, 1:1 rautatiet, muovimalleista lentokoneet ja laivat, ehkä autot, pienoisautojen keräily ja restaurointi; pääasiassa Corgi
Harrastanut mallailua
Yli kymmenen vuotta

Lisää minusta

Olen ollut pienoisrautatieharrastaja yli 40 vuotta. Olen rakentanut ja koonnut paljon, paljon omalla tavallani, jotain ortodoksisesti. Pienoisrautatiet ovat sekoitus taidetta ja tekniikkaa: nämä painottuisivat enemmän tekniikkaan mutta lähinnä mallien maalaus kaatuu enemmän taidepuolelle.

Nostalgiapuoleen kuuluu retrohenkinen noin 3 x 3 m Märklin-rata, joka on kuitenkin sisältä moderni: vetureiden digitaaliohjaus ja prosessoriohjattu talojen ja katujen valaistus jne. Samaan kategoriaan kuuluu 1960-luvun Corgien (1:50 metalliautojen) keräily ja restaurointi; muutama Matchbox menee siinä sivussa.

Työn alla on lukuisia suomalaisen rautatiekaluston malleja, joukossa pari "entä jos". Joku moduliradan lohko tarvitaan, että saan kalustoa vähitellen pois laatikoista ja esille.

Mallien vanhentaminen maalaamalla on aina ollut kiintoisaa puuhaa. Työskentelen yleensä ruiskulla (oma "täysin varustettu" ruiskumaalauspaikka on) mutta myös esim. kuivaharjaus/kuivapensselöinti on tuttua. Yleensä mallauksessa tavoitteena on uskottava ja siisti lopputulos, vaikkei se olisikaan täysin esikuvan mukainen. Eräänlaista katsojan huijausta siis.

Muovimalleista kiinnostavat tietenkin talosarjat eli rakennukset mutta nyttemmin myös kotimaiset sotilaslentokoneet, jokunen liikennekone ja miksei kuriositeettinä pari laivaakin. En juurikaan rakenna mitään "scratch" vaan enemmänkin sarjoista tarvittaessa muunnellen.

Uutena aluevaltauksena valmisteluvaiheessa on N-mittakaavan kannettava rata ja osin rinnakkaishankkeena HO-mittakaavan huvipuisto/leirintäaluedioraama.

SuuriHanke(TM) on 4 x 6 metrin sveitsiläinen, huonetta kiertävä alppirata, tila on, mutta rata on "suunnitteilla".

Jokohan tässä olisi eläkepäiviin asti pakerrettavaa…

Vieraskirja

Morjens Kimmo,katselin sun sivuilta,että sulla on (onko vielä?)myynnissä Märklin H0-höyryvetureita,olisin kiinnostunut,miten edetään.?

T. Jukka Judén [email protected]