Pienoismallit.net

Marko Nykänen

Datsun 240z 3.11.2020 15:33 Malli
Sivulasit ovat leikelty metritavarasta enkä lähtenyt niitä kovin tarkkaan muotoonsa leikkaamaan että on helpompi liimata paikoilleen, joten suora "lasi" + kaarevahko muoto kopan sisällä tekee tepposensa. Alunperin mallin lasitus on yhtenäinen "kaukalo", nyt irroitin taka- ja tuulilasin erilleen ja jätin etusivuikkunat avonaisiksi. Takasivulasit päätin sitten tehdä uusiks kokonaan.
Eleanor (1974): Loppukasaus 18.5.2020 14:29 Rakennusblogi
Ora Lassila kirjoitti:
Katselin juuri tuon elokuvan. Aikaisemmin oli nähnyt vain sen vuonna 2000 tehdyn Nicolas Cage -version, mutta tämä vanhempi elokuva oli kyllä ihan katsomisen arvoinen. Alkupuoli vaikutti vähän tylsältä mutta päästiinhän siellä lopulta takaa-ajoihin, melkein Blues Brothers -mittakaavassa.

Malli on juuri kuin (ne ainakin kolme eri autoa) elokuvassa.
Joo, nuo vanhemmat filmatisoinnit ovat toisinaan hieman hidastempoisempia, esim. Bullitt saa rullata aika pitkään ennen kuin tulee ensimmäiset vuorosanatkaan.

Tämä malli oli referenssiensä suhteen suht helppo, koska tästä on tehty vähemmän täyskokoisia replicoita. Eli kaikki kuvat ja videot mitä vastaan tuli oli erittäin suurella todennäköisyydellä joku leffassa olleista.

Toisin on tämän uudelleenfilmatisoinnin pääosapirssin kanssa. On jos jonkunmoista konversiosarjaa ja kaikki on sitten niin Eleanoria että ihan heikottaa. Eli (väärää) referenssikamaa on netti pullollaan. Joutunee säveltämään omiaan yhtälailla kuin tämänkin Eleanorin kanssa.
Eleanor (1974): Vanteet ja… 19.4.2020 21:29 Rakennusblogi
Tervo Salminen kirjoitti:
Mikä tämä yksi vanne per laatikko oli? Varapyöräkö?
Ilmeisesti, en muuta selitystä keksi. Ohjeissa ei tietenkään ole mainintaa moisesta varavanteesta. Liekö jossain painoksessa ollut sitten varapyörä, renkaineen.
Batmobile (1989) 10.4.2020 23:27 Malli
Ei ole muotin sauma varsinaisesti, vaan siipien sisäpuolet on irto-osat, joten on ihan liimasauma. Oikeanpuoleisessa jäi aika pahastikin näkyviin vaikka liimasin sen uudemman kerrankin ja yritin viilata tasaiseksi. Vähän näkyy (ei ehkä kuvissa) siellä täällä molemmissa siivissä pystyosassa muutenkin.
Batmobile (1989) 6.4.2020 16:06 Malli
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
… Mistä sait pölyhiukasia maalipintaan? Käytäkö jotain hitaasti kuivuvaa maalia, joka kuvuessaan ehtii kerätä kaiken lentävän pintaansa. Olisiko ollut mahdollista vetää ensimäänisen ja ilmeisesti onnistuneen maalipinnan päälle himmeämpää lakkaa sopivan kiiltoasteen saamiseksi?
Maalipinnassa itsessään ei ole roskia tai pölyä (ainakaan en huomannut), vaan kuvissa näkyvä on ihan huonepölyä mitä malliin on laskeutunut loppukasauksen aikana jne.

Kävi mielessä Tamiyan mattalakka, mutta epäilin sen vetävän taas liian mataksi joten jätin kokeilematta.

Nyt käytössä oli Mipan tuotteet, hiontaväri ja rallye matt black tai joku semmonen. 2k tuotteita kuitenkin. Linkin takana lopputulos mitä hain tässäkin, mutta iso ruisku vs. kynäruisku aiheutti pieniä haasteita. Perusohje maalin levitykseen on kaksi peittävää kerrosta.

jva0316.1g.fi/kuvat/Maalaukset/IMG_20200324_183725.jpg

Mutta annan itselleni anteeksi moisen epäonnistumisen, en muista milloin olisin kynäruiskulla viimeksi pienoismallia maalannut edes puolivakavissani joten menee harjoituksen puutteen piikkiin.

Ehkä pieni kipinä mallailuun kuitenkin syttyi, useampi sata mallia odottaa rakentajaansa.
Kawasaki 900 Z1: Pinna… 19.1.2018 22:10 Rakennusblogi
Minä olen toistaiseksi tehnyt niin, että leikannut osan alkuperäisistä pinnoista pois ja korvannut sitä mukaa uusilla. Tuolla tyylillä vanteen ja keskiön siistiminen ei käy niin näppärästi (jos lainkaan) ja maalaaminen on haastavampaa. Mutta sen olen huomannut että vanteen reiät on hyvä porata oikeaan suuntaan, jolloin pinnojen asettelu ei kiristä pinnaa niin paljoa. Varsinkin jos vanne on kovin paksu, jolloin pinna ei pääse luontaisesti kääntymään menosuuntaan.

jva0316.1g.fi…vat/Harley-Davidson+WLA+1_9/Rakennusprojekti/20171002_214336.jpg/_img1280.jpg
Harley-Davidson WLA flat… 17.10.2017 19:22 Malli
Pojotus puuttuu joo, osin tarkoituksella kun näytti aiemmistakin malleista (osasta) jätetyn pois. Sanallinen arvostelu aina kivempi :)

Joo, "lämpövärit" on vähän jyrkät ja ehkä niitä on himpun liikaa, alkukäyriin ois riittäny. Mut tuommoset olin kuus? vuotta sitten tehnyt, en lähteny ylimaalaamaan. Tamiyan "luomiväreillä" ois saanu ehkä vielä realistisemmat, vähän niitäkin kokeilin tuohon päälle. Mutta se oli myöhäistä. Seuraavaan sitten.

En hyvin syvällisesti perehtynyt eri versioihin, googlen kuvahaku ja oma kirjallisuus antoi vinkkejä ja ideoita (kuten etujarrurumpu ja kaksi takaratasta). Sylinterikansien ripojenkin rei'ityksen näin jossain internetissä. Samoin polkimissa on kevennysreikiä.
Jaguar XK-120 24.4.2014 20:03 Malli
Marcus Nieminen kirjoitti:
Hieno on :) Nyt onkin kuitenkin hyvä tilaisuus kysyä siviiliautojen tekijöiltä: Eikö ole keinoa metallinhohtovärien kanssa "pienentää" tuota pigmentti värivaihtelua? Tarkoitan, että väripigmentit ovat varmaan samaa kokoa 1/1 auton maalissa, mutta kun tämä on 1/35. Tekisi vain tosi paljon aidomman vaikutelman.
En ole ihan varma vastaanko nyt oikeaan asiaan, mutta tuo on juurikin se itseä eniten "harmittava" seikka. Väripigmentti itsessään on mikä on, mutta eniten vaikuttava tekijä on tuo metallikiteen koko. Sitä kun on erikokoista olemassa 1/1 autoihin, mutta jotka ovat kaikki siis aivan liian karkeita vedettäväksi suoraan pienoismalliin, mikäli halutaan "autenttinen" lopputulos.

Alclad ja Model Masterin metallipintaa mallintavissa maaleissa on kidekoko kohdallaan jossain määrin, mutta nekin pitäisi sitten sävyttää erikseen mieleisekseen. Ja onhan niitä eri valmistajia, jotka myyvät metallihohtomaaleja suoraan sävytettynäkin. Mm. Tamiyaltahan löytyy sprayna, mutta niistä mulla ei ole kokemusta, ovatko miten hyvin mittakaavassa metallikidekoon osalta.

Mutta jos/kun markettisprayta käyttää, niin sen kanssa on vaan elettävä, että lopputulos on lähempänä flake-maalausta kuin tavallista metallihohtosävyä.

Tämä malli on maalattu Alcladin jollain metallisävyllä ja lakattu päälle: jva0316.1g.fi/kuvat/Ford+Capri+1_25/IMG_2434.JPG
Pienoismallien valokuvaamisen… 30.5.2011 22:38 Artikkeli
www.fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?f=3&t=3689&start=63

Linkin takaa löytyy omat oljenkorteni kuvaukseen, joskaan ei ihan niin perusteelliset kuin MRB:llä, mutta itse olen pärjännyt toistaiseksi noilla. Hyvin pitkälti samoja juttuja kuin tässäkin artikkelissa.
Ford Capri II 20.7.2010 17:27 Malli
Eipä osaa sanoa. Ebaysta löytyi kaks kappaletta Capri II:sia, joten saatavuus kotimaastakin voi olla vähän niin ja näin. Yksityisten myynti-ilmoituksia selailemalla, varsinkin FCMA:n puolelta ni saattaa tärpätä.