Pienoismallit.net

Marko Nykänen

Japanin kauppaa   18.9.2020 11:25
Itse tilaan sieltä mistä helpoiten löytyy. Ja useimmiten ebay on se helpoin. Ei vaan jaksa alkaa selaamaan kotimaisten(kaan) liikkeiden valikoimia. Ja koska kyseessä on harrastus eikä elinkeino niin se on yks lysti vaikka jonkun tarvikkeen/työkalun/mallin saapuminen kestäisi kuukauden tai kaksi.

Tuleehan niihin toisinaan alvit ja nykyään postin varastointimaksu niissä tapauksissa lisäksi. Mut eipähän tässä rahaa olla säästämässä, tämänkään harrastuksen parissa.
Kynäruisku ja automaalit   19.7.2020 18:57
oikkari kirjoitti:
Isommat alueet menee kunnon ruiskulla tai spraypullolla ja viuhkasuuttimella. Mutta kynäruiskua ajattelin lähinnä kiveniskujen ja naarmujen siistimiseen.
Eli ei oltukaan pienoismalleja maalaamassa.

Voit toki kokeilla, mutta omiin kokemuksiini nojaten tuskin tulee erityisen siisti lopputulos. Värimassa levittyy kynäruiskulla erilailla kuin alkuperäinen, joten korjaukset näkyvät mitä todennäköisimmin aika selkeinä laikkuina, varsinkin vaaleammissa sävyissä. Tummemmissa saattaa selvitä vähemmällä erottuvuudella.

Se on helppo kokeilla, levität maalin ja kastelet maalin kuivuttua alueen rasvanpoistajalla, jolloin näet lopputuloksen sellaisena kuin se tulee olemaan lakattuna. Kiveniskemät ja naarmut pitäisi kuitenkin saada ensin täytettyä jollain, mikäli siistin haluaa.

Mutta ruisku ja maalit toimii kyllä yhdessä, siitä se ei jää kiinni. Itse tekisin toki kunnolla koko projektin, kerta on kunnon ruiskukin käytössä ja unohtaisin kynäruiskun kokonaan.
Kynäruisku ja automaalit   18.7.2020 13:21
Riittävästi ohentamalla tulee läpi mistä ruiskusta/neula-kärki -kombinaatiosta hyvänsä. Isommalla suuttimella toki tulee isompi "viuhka" jolloin saa nopeammin valmista. Tuolloin ei tarvitse niin paljon ohentaa, mutta siinä saattaa tulla sitten se eteen, että detaljit häviävät herkemmin. Itse olen vetänyt toistaiseksi hieman isommalla suuttimella, en muista kokoa, mutta voisko olla siinä millin paikkeilla. Sillä olen vetänyt hiontavärit, pintavärit ja lakat. Kaikki automaaleja.
Alclad-metallimaalit   28.4.2020 21:26
Mika Louhiaho kirjoitti:
Mutta Alcladi tosiaan menettää osan kiillosta lakan alla niin ehkä se vaihtoehto ei ole muutenkaan paras. Kaunis hohtohan noissa Alcladeissa muuten on.
Linkin malli maalattu jollain Alcladin metallisävyllä ja 2k-lakka niskaan. Kyllä siihen kiiltoa jää, tai paremminkin tulee.

www.pienoismallit.net/galleria/malli_7475/
Lakat automalleille   28.4.2020 15:48
Jos vielä jaksaa kovetteen sotkea lakan sekaan niin silloin ihan autopuolen 2k-lakat ovat liki lyömättömiä. Mipan tuotteissa hintalaatusuhde mielestäni kohdallaan, mutta näissä hommissa menekki on niin pientä että spiesheckerilläkään ei konkurssia tule.

Itselläni on myös nopeampaa lakkaa, minkä pitäisi kuivua tunnissa valmiiksi, mutta en ole sitä enemmälti käyttänyt. Johonkin käytin mutta en muista miten siinä kävi. Harvemmin kuitenkaan niin kiire ettei joutaisi normaaleja kuivumisaikoja odottelemaan.
jva0316.1g.fi/kuvat/Ford+Capri+1_25/

Tuo maalattu jollain Alcladin sävyllä, en enää muista millä, mielestäni ihan ok raekoko mallintamaan metallihohtomaalia.

Automaalilinjoissa on useampaa eri kokoa metallisävyä, hienorakeisin vois menetellä pienoismalleissakin ihan hyvin.

Oisko nuo Alcladit verrattavissa basecoat maaleihin, eli jotain base-sävyjä niihin voinee sotkea. Jos käy maaliliikkeestä hakemassa vaikka pilttipurkkeihin puolenkymmentä perusväriä, niin niistä saa jo aika laajan kirjon sotkettua halutessaan. Ei mullakaan ole hyllyssä kuin perusvärit + musta ja valkea. Maalaushommia ajatellen, pienoismallimaaleja nyt toki on läjäpäin.
Tulli   20.2.2015 18:32
Itse olen hoitanut tullauksen aina kotoa käsin. Aiemmin tarkoitti tietysti sitä, että maksoin tullipostille parikymppiä vaivanpalkkaa ja odottelin itse valmista. Nykyään sitten netissä tullaan itse.

Netissä itse tullaaminen avaa jossain määrin uusia mahdollisuuksia. Koneilla kun ei ole sitä "maalaisjärkeä", millä pähkäillä, että miten voi 10 kg paketti olla vain 22 euron arvoinen, toimituskuluineen…?? Ja kyllä, kuitissakin lukee ihan selvästi, että 22 euroa… Go figure.
foilaus   5.5.2014 13:36
Bare Metal Foil -niminen/merkkinen tuote omaa valmiin liimapinnan, jolla se kiinnittyy karmeihin ja listoihin. Muitakin valmistajia varmasti on, tuo tuli ekana mieleen.

Jos ihan puhdasta foliota on, niin sen kiinnitys saattaa onnistua esim. lakkakerroksella. Vaarana on, että menee sotkemiseksi, mutta sitä saattaisin kokeilla. Pikaliimakin jossain määrin voisi toimia, mutta sen kanssa voi tulla enemmän ongelmia kuin edistymistä. Miten lie Gator's Grip -liima puree metallifolioon, ei ole tullut kokeiltua.
Ja useinhan siirtokuva-arkeissa on decalina myös sen mallin nimi/malli ja juuri tuo copyright vuosi. Eihän ne isoja ole, mutta itse ottaisin kuitenkin nämä "ei-malliin-tarkoitetut" decalit ensimmäisenä testiin. Jos se/ne murenee, niin todennäköisesti murenee muutkin.