Pienoismallit.net

Jarkko Antikainen

Vedenalainen efekti dioraamaan?   20.5.2009 16:16
Kiitoksia vinkeistä, akryylilaatikko ja tuo andrean artificial water- hartsi kiinnostavat ehkä nyt eniten. Saako tuota andrean tavaraa Suomesta mistään liikkeestä ( hinta?) Entä kuinka riittoisuus? Yksi setti ei taitane riittää sellaiseen 25cm x 25cm x 20cm lootan täyttämiseen?
Vedenalainen efekti dioraamaan?   19.5.2009 22:13
Olli Leinonen kirjoitti:
Jouni Koski kirjoitti:
Noniin! Nyt löytyi vastaus miten tehdään todella syvä vesi dioraamoihin!

Missing-Lynxin sivuilta löytyi tälläinen!

Sukella tutkimaan aihetta
www.pienoismallit.net/keskustelut/379_syvaa-vetta/
Jaahah, onkohan tuo tehty Vallejon Still Waterilla? 20 kk aikaa mennyt… Aika homma, sanoisin, mutta lopputuloskin on aika hieno. Minulla olisi tarvetta minimi 10 cm syvyiselle vedelle, 15 - 20 cm olis parempi syvyys.
Vedenalainen efekti dioraamaan?   19.5.2009 17:27
Osaisiko joku neuvoa kuinka sukellusvene- dioraamaan aikaansaadaan vedenalainen vaikutelma? Alus jota rakennan on 1:24, ja mitoiltaan noin 10cm x 20cm x 5cm, melko pieni siis.
Alustavana ajatuksena olisi sijoittaa malli hiekkapohjan päälle, ohuen lasikuitutangon nokkaan " leijumaan ".
Olen pohtinut kokonaisuuden sijoittamista läpinäkyvästä akryylistä rakennettuun laatikkoon, mutta tuntuu, että hommasta vielä jotain. Puuttuu vaikutelma vedestä, sen aiheuttamista vääristymistä, valon taittuminen vedenpinnan läpi yms efektit.

Vai olisiko vain viisainta tyytyä neutraaliin hiekkapohjaan ja lasikuitutangon tarjoamaan leijuntaefektiin, ihan ilman mitään vitriinin seiniä tai laitoja…
Ruumisautopienoismalli?   19.5.2009 17:01
850 Volvon kartanoversio on varmastikin liian lyhyt ruumisautoksi. Kaikki Volvo- pohjaiset ruumisautot mitä liikenteessä olen nähnyt, ovat olleet koriltaan jatkettuja. Injektiovalurakennussarjana ainoa suoraan ruumisautona tehty on ollut tuo tässä keskustelussakin jo mainittu Johanin ´66 Cadillac. Jos moisen Caddyn vielä jostain löytää, hinta on varmasti aika kova. Ecto- 1 Ghostbusters on ihan hyvä lähtökohta, ambulanssikori käy hearsekäyttöön sellaisenaan. Kattoon tekisin vinyylipinnan, mutta katossahan on muutenkin monen monta aavejahtivarusteiden kiinnitysreikää paikattavaksi, mikäli oikein muistan.
Peilien kiillon aikaansaaminen   19.5.2009 16:55
Tiimarin kromiteippi on ollut jo kauan suosikkitarvikkeeni peilien tekoon. Tulee hyvä peilipinta, ja materiaali on tarpeeksi paksua antaen anteeksi pohjan pienemmät epätasaisuudet.
Ford Anglia?   19.5.2009 16:47
Kyseisen Anglian rakentaneena voin vain todeta, että se on hintansa väärtti. kori on varmasti ehdottoman mittatarkka, ja valu erittäin hyvälaatuista.
Tuolla linkin takana oma projektini, tässä tehdään Aoshiman Mad Max II- elokuvan autosta Mad max I- elokuvan puhdasta ja virheetöntä Falconia:
public.fotki.com/unturalli/1973-ford-xb-gt-fal/
tuon auton tekniikka on todellakin 351 kuutiotuumainen Cleveland Mach 1, juuri oikeanlainen moottori löytyy Revellin tänä vuonna julkaisemasta ´70 Mustang Mach 1 Rakennussarjasta, josta saa tehtya sekä 351 Mach- ja 302 BOSS- versiot.