Pienoismallit.net

Juuso

Fiat G.50 “Freccia” 16.4.2020 08:42 Malli
Siisti Fiat! Miten teit nuo maalausmaskit, printtasitko maskiarkille ja tarkalla kädellä leikkasit irti?
Messerschmitt Bf 109F-4 11.3.2019 00:00 Malli
Kaikinpuolin tyylikäs ja hyvin onnistunut mersu! Seuraavassa mallissa kannattaa maalata kuomu ensin ohjaamovärillä, nyt kuomun karmeista paistaa hiekankeltainen sisäpuoleltakin.
Do-17Z 18.6.2018 18:40 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Juuso kirjoitti:
[Puolessa vuodessa ehtii valkoinen maali vaihtaa aika lailla ulkonäköään…
Tuskin olivat puolta vuotta. Ja siinäkään ajassa sävy ei tuollalailla muuttuisi.

yt.
MK
Suomen talvi on pitkä ja siihen en ottanut kantaa että miten sävy muuttuisi. Mielestäni on kuitenkin tarpeetonta sanoa että "ajan myötä" -ajattelun voisi unohtaa talvimaastokuvioiden valkoisen kohdalla.
Do-17Z 18.6.2018 18:24 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Olli J. kirjoitti:
(Tippa Tamiyan Buffia valkoisen seassa), millaiseksi ajattelin valkoisen ajan myötä kuluvan/likaantuvan. Täysin oikea sävy olisi ehkä erottunut paremmin tummaa taustaa vasten.
Nuo talvimaalaukset olivat senverran lyhyen aikaa koneiden pinnassa, jotta "ajan myötä" ajattelun voi unohtaa.

yt.
MK
Puolessa vuodessa ehtii valkoinen maali vaihtaa aika lailla ulkonäköään…
JAS-39A/C Gripen 1.5.2017 11:00 Malli
Komea Gripen! Pienenä huomautuksena tosin kuvaukseen että Gripen taitaa på finska olla aarnikotka.
Hawker Hart B. 4 14.12.2016 01:12 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Juuso kirjoitti:
Terävärajaista jälkeähän saa kun maskaa hopeiset alueet peittoon sinitarralla ja/tai maskiteipillä. Toinen vaihtoehtohan olisi maalata metallisävy ruiskulla jonka päälle sutia vihreä.
Meneppä tekemään tämäntapaisille malleille rajauksia sinitarralla tasojen väliseen runkoon ja muallekkin. Miniatyyrihommaa tulee olemaan. Vihreän päällesutiminen ei toimi, koska aidossa mallissa homma meni just päinvastoin.
Mutta huomaako tämän kokoisessa mallissa eroa jos sudit vihreän hopean päälle etkä päinvastoin kuten alkuperäisessä koneessa?
Hawker Hart B. 4 13.12.2016 23:54 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Paavo Virolainen kirjoitti:
Tuo hopea vihreä yhdistelmä olisi tullut paljon parempi ruiskua käyttäen.
Hmm. Terävärajainen ruiskumaalaus lienee 1/72 skaalassa varsin haasteellista. Onhan se selvää, että sillä tekniikalla voidaan välttää maalin paksuusefekti, mutta samalla voidaan menettää autenttisuusefekti siitä, kuinka värirajat aidosti menivät esikuvakoneessa
Terävärajaista jälkeähän saa kun maskaa hopeiset alueet peittoon sinitarralla ja/tai maskiteipillä. Toinen vaihtoehtohan olisi maalata metallisävy ruiskulla jonka päälle sutia vihreä.
F-16CN 18.3.2016 19:09 Malli
Kieltämättä hyvin onnistunut Viper! Erityisesti haastavan maastokuvion toteutus hivelee silmää. Ainoa mikä pistää silmään on kuomun sisäpuolelta paistavat maastokuvion värit. Kuomun karmienhan tulisi olla mustia sisäpuolelta. Mutta muuten huippusuoritus!
Junkers JU 88 A-4 29.9.2015 14:52 Malli
Itse kyllä tykkään myös tälläisistä puhtaammiksi jätetyistä koneista. Eivät ne aina olleet suosta nostetun näköisiä, edes sota-aikana. Renkaat ehkä hieman liian rankasti säistetyt, mutta niihinhän se kentän pöly ensimmäisenä varmaan tarttuu?
F-4F Phantom II 11.4.2011 14:35 Malli
Kiitos kommenteista ja kehuista!
Kalle kirjoitti:
Siiven etureunoissa jääneet saumat näkyville.
Se on kuvan aiheuttama harha sillä siiven ja rungon välissä on pieni pykälä joka kuvassa näyttää saumalta. Toivottavasti kuva selventää mitä koitan tarkoittaa. www.pienoismallit.net/profiilit/830/kuvat/kuvapankki/kuva_80180/