Pienoismallit.net

Jukka Purhonen

RLM 74 sävy   12.2.2021 14:15
Värejä ”jonkin verran ihmetelleenä” ja museotoimintaakin näissä asioissa tukeneena näen ”oikean värin” metsästyksessä seuraavat tasot, joita voisi ehkä olla hyvä pohtia, kun hyödyntää erilaisia referenssejä ja tekee ratkaisujaan. Rohkenisin sanoa, että oikeita vaihtoehtoja on runsaasti ja vääriä samoin. Etsityn värisävyn taustojen ymmärtäminen ei mielestäni ainakaan haittaa kohdasta viisi eteenpäin tehtyjä ratkaisuja.

1. Standardisävy eli se sävy, jonka käyttäjän päättävät elimet ovat määritelleet halutuksi sävyksi.
2. Valmistetun maalin sävy eli se kirjo eri sävyjä, jotka tuotannon aiheuttamat toleranssit ovat saaneet aikaiseksi.
3. Maalin käyttäjän aikaansaaman maalipinnan sävy eli käyttöolosuhteiden ja käyttäjän taidon aikaan saama sävykirjo.
4. Esineen käytöstä aiheutuneet muuttuneet sävyt eli sään, olosuhteiden, maalin haalistumisen yms aiheuttamat muuttuneet sävyt.
5. Pienoismalleihin erilaisin perustein valikoituneiden maalien sävyt eli mallarin ensimmäisen valinnan aiheuttama värikirjo.Tähän vaikuttavat eri pienoismallimaalien valmistajien näkemykset ”oikeasta” sävystä.
6. Pienoismallin lopullinen maalisävy eli mallinrakentamisen erilaisten jälkikäsittelymenetelmien tuottamat sävyt.
Uusia Suomi-malleja tulossa   30.1.2021 09:38
[/quote]
Hyvä näin. Sattuiko keskustelun perusteella selviämään vastaus edellä käytyyn spekulaatioon, eli onko tuossa tosiaan virhe?
[/quote]
En kommentoi/referoi yksityistä keskustelua laajemmalla foorumilla.
Uusia Suomi-malleja tulossa   28.1.2021 20:45
Kalle Rantanen kirjoitti:
Sitten niistä on syytä mainita tekijälle, foorumikeskustelut tuskin automaattisesti menevät hänen tietoonsa. Tosin jos oikein ymmärsin, niin muottia valmistetaan jo.
Olen viestitellyt valmistajan kanssa jo muutama päivä aiemmin, kun rangan kuva tuli julki FB:ssa.
Uusia Suomi-malleja tulossa   28.1.2021 17:03
No onpas herkällä. Pahoittelut, jos kyse on persoonastani tai kirjoitustyylistäni. Mielestäni tämän tyylisiä huomioita ovat muutkin kirjoitelleet tulossa olevista malleista. Mielestäni se on ihan hyvä juttu, jotta tietous asioista leviää. Mutta eipä tässä minulta ole mitään poissa, jos jätän jatkossa kirjoittelematta. Näkemiin.
Uusia Suomi-malleja tulossa   27.1.2021 20:31
[/quote]
Kyllä!!

Kunnon viku tulossa ja nyt tämä - oi onnea:)
[/quote]

Kieltämättä hyviä uutisia, mutta tuon Pasin keulan muodot valitettavasti näyttäisivät olevan pielessä :-/ Onneksi suoria levypintoja on helppo korjailla…

hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/85/46/158546.jpg
Osaako joku selittää reaktion?   30.12.2020 15:58
Minulla kerran Humbrolin iki-ihanan nro 11 Silver -purkin kansi poksahti auki sellaisella voimalla, että päätyi noin 10 cm päähän purkista mallailupöydälleni. Onneksi ei mitään oleellista sotkeutunut. Ajoittain laitan metallipurkit käytön jälkeen pikkupuristimeen, kunnes maali on kuivahtanut kannen ja purkin välissä.
Zsu-57-2 tornin sisäväritys?   30.10.2020 13:46
Kyllä oli.
Uusia Suomi-malleja tulossa   17.9.2020 12:36
Uusi Suomi-figuuri jälleen Unkarista: The Bodi Miniatures julkaisee Mannerheim figuurin 1/35 skaalaan. Figuuri kuvaa herraa siinä uniformuvarustuksessa, jossa hän vastaanotti herra AH:n.

Bodin julkaisemissa kuvissa maalattu figuuri ei ole ihan täysin onnistunut. Siinä kaulukset ja olkalaput ovat eri harmaata kuin muu puku, mikä on väärin. Lisäksi kauluslaatat on maalattu vain etuosastaan (täydet laatat on kuitenkin figuurissa mallinnuskuvien perusteella). Lisäksi merkkien maalauksessa muutoinkin on puutteita.
Joka tapauksessa uskon kovasti, että saadaan hyvä Marski-figuuri. Toivottavasti Petri Kovanen nappaa heti kiinni ja tekee huippujälkeään tämän kanssa ;-)
www.facebook.com/thebodiminiatures/posts/3375052882563911
Sisumodels - Uutuuksia   2.7.2020 12:19
ykak kirjoitti:
terve Ville,
ohessa tarkempi kuva etsisetistä. Olemme parhaillamme tutustumassa settiin ja. Ohjeet ovat valmistajanpuolelta valmiina noin kahden viikon päästä.
t ykä sisu
vesikon aseistus etsisetissä
Tässä on 7.62 KK:n osia. Mitenkäs Madsen?