Pienoismallit.net

Jan Stenbäck

O: BTR-40/70/60/80 1/35   6.4.2021 17:34
Ostaisin kootun/keskeneräisen/raadon kunhan pyörät löytyvät, muu tallessa oleva varustus plussaa.

Voin noutaa Tampereelta ja lähikunnista.
Kotimainen Arctic decals voisi olla vastaus. Laita sähköpostia heille ja esitä toiveesi. Jos pääset ottamaan kuvia itse koneesta ja ehkä jotain mittojakin kirjainten koosta, on ne helpompi varmaankin muokata dekaaleiksi. Äkkiseltään kun katsoin, niin tuo Patrian logo ja OH-tunnus varmaankin tärkeimmät. Pikkutekstitkään eivät varmaan ongelma. Katalogin mukaan ovat tehneet ihan yksittäisille, satunnaisille koneille dekaaleja myös, eiköpähän yksi Diamondkin onnistu.

Linkki
Parhaat mallit   22.4.2018 13:21
Äh. Taas asiallinen kysymys vääntyi ketjussa tahallisten väärinymmärysten kautta ihan vikasuuntaan.
Uusi tieto itselle oli se, että yksi malli/tekijä on tuossa uutuuksien ketjussa.

Mitä arviointiin tulle, sivulle ladattu pienoismallikuva on oikeastaan kokonaispaketti:

-pienoismalli
-kuvat
-teksti

Olen huomannut, että laadukkaita pienoismalleja sivustolle lataavat kiinnittävät huomiota myös tekstin yksityiskohtiin. Ei ole yhdyssana-, pilku-, tai muita kirjoitusvirheitä ja teksti on sujuvaa ja miellyttävää lukea. Mallin tietoja ei ole otettu 1:1 wikipediasta vaan tekstiä on muokattu tai käytetty muita lähteitä.

Itsellä heikoin lenkki on tuo valokuvaus mutta olenkin ulkoistanut sen asiasta jotakin ymmärtävälle kaverilleni Tuomakselle.
Myös VilleH on rakentanut Merivoimien laivamalleja, profiili löytyy tältä sivustolta.
Alouette II Suomen ilmavoimat   18.8.2017 13:03
Kysymys ilmavoimien Alouette II -helikoptereista: Käytettiinkö HA-1 tai HA-2 -koneissa kumikellukkeita jossain vaiheessa? Olen rakentamassa Mach 2:n Alouettea ja olisi hauska laittaa kellukkeet alle, ovat paljon näyttävämmät kuin tavalliset "reenjalakset".
BMP-2 öljyjen tarkistus   23.11.2016 14:39
Vanhana T-72-johtajana (I/95, 1.PsvK) voisin 72:sen osalta todeta seuraavaa:

Moottoriöljyn tarkistus: onnistuu mittatikulla, perästä teräsluukku auki ja mittaus tikulla (muistaakseni oli kakkoslaatikossa)
Vaihteistoöljyn tarkistus: en muista, taisi olla asentajatason homma.

Moottoriöljyn vaihtaminen: Vaihtaminen onnistuu, pohjasta lukku auki ja hanasta valuttamalla pihalle. Öljyn lisääminen oli myös varusmiesten vastuulla.
Vaihteistoöljyn vaihtaminen: En muista, taisi olla asentajatason homma

Jos olet Facessa, kannattaa laittaa sama kysymys Panssarikillan keskusteluryhmään, sieltä löytyvät tämän maan panssarispesialistit jos pelkästään siviilit lasketaan.
Pyörremyrskyä minäkin kompaan. Olkoonkin, että oli vain prototyyppi, olkoonkin että samankaltaiset ongelmat olisivat olleet edessä kuin Myrskyllä, mutta olihan Pyörremyrsky ehdottomasti nopein ja tyylikkäin kaikista.
Näitä on saatavilla ainakin Ebaysta suhteellisen kalliiseen hintaan, mutta jos jollakin löytyy ja haluaa luopua kumpaakin miellyttävään hintaan niin pistäpä yv:tä.
Mielenkiintoinen tieto! Dujinilla on ainakin Tuuli III:n malli, jota aikoja, aikoja sitten käpistelin Harrasteessa. Harmi, ettei tullut silloin hommattua.

Täytyy pistää ranskanpojille viestiä, saako Eerik Oksaselle lähettää virka-apupyynnön mitä ranskan kieleen tulee?
Touché.