Pienoismallit.net

Teemu Toikkanen

Sturmgeschütz III Ausf.G 4.3.2014 19:08 Malli
Kävin ottamassa uudet kuvat ja päivitin ne tänne. Nyt ei ainakaan minun silmään oo liian keltaisia.
Sturmgeschütz III Ausf.G 4.3.2014 18:38 Malli
KimmoR: Joo, kuvat on aikas keltaisia. Pitää perehtyä tuohon kameraan tarkemmin ja yrittää säätää valkotasapaino kohdalleen.

JJ Hilska: Tuli tuota tehdessä lueskeltua Mallixin sturmi-numerot, IPMS-mallarin sturminumerot ja suomalaiset panssarivaunut 1918-1997- kirjaa. Lisäksi tutkin kuvia Andreas Lärkan sivuilta. Pölytysytten tekoon käytin Umtimate Modelling Productsin tuotteita. Mukavia käyttää ja ovat vesiohenteisia. Jos menee pileen voi pyyhkiä pölyt pois kostealla rätillä ja aloittaa alusta.
Mig-15 UTI 10.1.2014 15:27 Malli
Kiitos Mikko.

Kone on maalattu Alcald maaleilla. Itsekin yllätyin maalipinnan onnistumisesta. Alkuperäisessä sarjassa kun on takarunko erikseen ja lentojarrut esitetty avattuina. Niiden osien istuvuus ei ollut hyvä joten jouduin käyttämään kittiä aikapaljon ja kaivertamaan paneelirajat uudelleen. Kuten tunnettua metallimaalit paljastaa kaikki pinnan virheet armottomasti.
Fokker D.XXI 9.1.2014 11:31 Malli
Kiitos Mikko.

Kaikista mielenkiintoisista koneista kun ei oo kukaan tehnyt helppoa sarjaa.

Teemu
Fokker D.XXI 9.1.2014 11:05 Malli
Olen tarkoituksella pitänyt koneen aika puhtaana.

Työtähän sarja vaatii. Valurangoissa ei ole numeroita vaan kaikki osien numerot on katsottava ohjeiden valurankakuvista. Lisäksi sisälle tulee putkirunko, joka kootaan osin pienistäkin osista. Muotin saumat vaativat näissä puhdistamista ja varovaisuutta. Osissa ei ole kohdistustappeja ja saumat vaativat kittiä. Moottori on resiiniä joten siinä tarvitaan muuta liimaa kuin muoviliimaa. Mutta minulle jäi kuintenkin ihan positiivinen kokemus sarjasta.

Teemu
Fokker D.XXI 6.1.2014 20:20 Malli
Kyllä ne laskutelineet minusta on mallissa linjassaan. Saattaa olla tietysti, että minun silmät ei oo linjassaan… :D
Normandian puolustajat 14.8.2007 15:12 Malli
Mistä löytyisi ohjeita tälläisen laatikkon tekoon? Itse sisältöhän on ilmeisesti ihan nomraalia dioraaman tekoa, mutta valot ja muut…