Pienoismallit.net

J Pokki

Moderaattori

Ajovalojen linssit   23.4.2021 08:57
Kyllähän tämä valamalla melkein tässä mittakaavassa on hoidettava. Kirkkaat resiinit ovat olleet jo ihan toimivaa tavaraa vuosia, joskin itse valaminen, muottien teko yms. vaati hieman opettelua ja viitseliäisyyttä. Mahdotonta se ei missään nimessä ole, ja itse asiassa kunnon aineilla jopa hauskaa. Kustannustehokasta tämä ei ole, jos aineita ei etukäteen varastosta löydy, joten muutaman valon valamiseen voi muotti- ja valumateriaalien hankinnassa upota esim. satanen. (En nyt tämän hetken tarkkaa hintatasoa tiedä). Laadukkaita materiaaleja, kuten silikonikumeja ja kirkkaita uretaanihartseja löytyy vaikkapa SmoothOn-nimiseltä valmistajalta.
Toisena vaihtoehtona tällaisen projektin voisi toteuttaa myös alihankintana, esimerkiksi Mestarimallit osaa kyllä nämä asiat.
Mallin peseminen   26.3.2021 16:22
Muutaman kerran olen päässyt seuraamaan muovimallien injektiovalamista tehdasolosuhteissa, ja jäin siihen käsitykseen, että irrotusrasvaa tms. suihkutettiin, jos suihkutettiin, vain alussa, kun muotti vaihdettiin koneeseen, eli kun se oli "kylmä". Kun muotti lämpeni, ei sinne mitään enää välissä suihkutettu. Kone painoi osaa/valurankoja tulemaan ja kuumasta muotista ne irtosivat ilman aineita.

Se ei tietysti tarkoita sitä, etteikö runsaastikin rasvaa jossain käytettäisi. Ehkäpä juuri vanhat muotit tai vaikkapa vain juurtuneet työtavat vaikuttavat asiaan.

Juurtuneista työtavoista puheen ollen: osien esipesusta aina toisinaan kysellään ja niin neuvotaan tekemään. Sitten näitä osia käpistellään tuntitolkulla rakenteluvaiheissa luonnostaan rasvaisilla käsillä, mutta peseekö joku mallinsa rakentamisen jälkeen ja ennen maalausta? Voisi kuvitella mallissa olevan ihon kautta siirtynyttä rasvaa vähintään saman verran kuin irrotusrasvaa ennen pesua.

Itse olen pessyt lähinnä resiiniosat hankaavalla VIM:illä. Ylipäätään kaikenlaisten osien pesusta ei tietenkään mitään haittaa ole, mutta todelliset hyödytkin voivat monessa tapauksessa jäädä vähäisiksi, varsinkin jos rakentelun aikana osat rasvaantuvat uudelleen.
Sellainen tuli mieleen, ehkä vähän myöhässä, mutta näitähän on ollut tehtailla tapana (on ehkä edelleenkin) "maalata" leimaamalla. Eli kotikonstein olisi voinut onnistua sivelemällä maali ensin pyyhekumin tasaiseen pintaan ja painamalla se kevyen napakasti kohokirjaimen päälle. Pyyhekumi ei painu liian syvälle ja jättää maalin siihen mihin pitääkin.

Ja edittiä: tämä voisi olla myös vastaava keino/väline: pienoismallit.net/keskustelut/viesti/184983/
M: Finnjetiä, 1/35-puskukoneita   18.10.2020 19:41
Tuuppaus
Tervo Salminen kirjoitti:
Siis tämä? Laserina sitä ainakin kaupataan!
OKI:n omat sivut.
Ja joku video.
Seison korjattuna, I stand corrected, tämäkin siis oli saatavana tuon OKI:n ALPSin rinnalla.
Lainaus:
Tosin, joku OKIn laser tiettävästi myös tulostaa valkoista
Tähän hieman tarkennuksena, että kyseessä ei ole/ollut laser, vaan samainen ALPSin valmistama, mutta OKI:n omalla merkillä myymä tuote, eli ALPS-lämpövahatulostin. ALPS teki samaa kampetta ainakin Citizenille, OKI:lle, Kodakille, Rolandille ja Powis Parkerille, ja kaikkiin käyvät samat nauhat. Tosin tämä ei varmaan alkuperäistä kysymystä juuri selvennä.
Arctic Decalsilta voisi kysyä, heillähän on tietääkseni ALPS käytössä ja Suomessa?
Balsapuu mallailumateriaalina   20.6.2020 16:25
Toni Redsven kirjoitti:
Se on jännä että balsa on kallista meillä harrastelussa. Siellä missä toi hötöpuu kasvaa se kasvaa useita metrejä vuodessa
Tähän on muutama hyvinkin yksinkertainen selitys. Balsapuuta ei voida avohakata, sen korjuu on tehtävä selektiivisesti: puu sieltä täältä. Jos kaadetaan suuria määriä kerralla, isommat puut eivät suojaa enää pienempien kasvua, ja puu ei menesty. Balsa on jatkuvan kasvatuksen puulaji. Tämä tarkoittaa myös sitä, että korjuu on käsityötä (mahdollisesta) istutuksesta kaatoon ja lähikuljetukseen asti. Olkoonkin erittäin nopea kasvamaan, ei kokonaista balsa-alaa voi kasvattaa samanaikaisesti nollasta sataan, hakata koneellisesti aukoksi ja aloittaa alusta.

Balsan laatu vaihtelee myös paljon, eli tietynlaista vaikkapa lennokkikäyttöön sopivaa oikeasti kestävää ja syiltään oikeanlaista balsaa ei löydy tuosta vaan heti tien reunasta. Saattaa kestää kauankin löytää oikeanlainen puu joka kelpaa juuri tiettyyn käyttöön.

Toinen syy on usein se, että lähtömaassaan balsa usein vain raakasahataan tai tehdään levyksi ennen merikuljetusta. Viimeistely ohuiksi askartelulevyiksi tms. tapahtuu monesti vasta kohdemaassa, kuten USA:ssa tai Euroopassa jonkun pienemmän alan toimijan luona. Tähän vielä erilaiset katteet, mahdollisesti hävikki yms. väliin, ja hintaa alkaa muodostua.
Nostellaas taas välillä
Lämpösuojateippi   12.4.2020 10:17
Askarteluliikkeiden erilaisista silkkinauhavalikoimista yms. on ollut hyötyä esimerkiksi kuormaliinamateriaalin hankinnassa, joten sieltäkin voi löytyä apuja. Toki tuo laastarikikka näyttää jo lähtökohtaisesti hyvältä.
Tuolla sitten lisää, kun tässä aiemmin listatut muovimallit on kasattu:

www.redironmodels.com/EN_models.html

Ja myös Balatonin tarjonta löytyy saman katon alta