Pienoismallit.net

Juha Järvinen

sotasaalispaloautojen väri   3.12.2022 22:56
Kieltämättä vihreä kuulostaisi loogiselta. Siinä tapauksessa luultavasti siis samaa vihreän sävyä kuin Puna-armeijan kuorma-autot. Löysinkin tuolta SA-kuva-arkistosta ( Kiitos, Jukka, vinkistä. Olin unohtanut että sieltäkinhän voisi löytyä referenssiä ) myös toisen paloauton kuvan Koiviston Saarenpään Putronhiekan motista marraskuulta 1941.
En osaa liittää kuvaa tähän, mutta se on kuvanumero SA-kuva 60580.
Kuvassa on paloauto etualalla ja kuorma-autoja taka-alalla ja niin ovat samaa harmaan sävyä, että varmaankin samanvärisiä.
sotasaalispaloautojen väri   2.12.2022 17:33
Markku Mäkipirtin kirjassa "Puolustusvoimien moottoriajoneuvot 1919-1959" kerrotaan Puolustusvoimilla olleen sota-aikana sotasaaliiksi saatuja GAZ-AA ja ZIS-5 paloautoja muutama kappale. Kummastakin on piirroskuva kirjassa, mutta onko kenelläkään tietoa tai valistunutta arvausta näiden väreistä? Onko ne olleet punaisia vai kenties esimerkiksi jonkinsävyisiä vihreitä?
Keltaisen maalausjärjestys   21.7.2022 21:50
Minä maalaan pensselillä. Huomasin aikoinaan, että jos maalaa sotamaalauksen päälle, tahtoo varsinkin DN-värin ja yläpuolen suojamaalauksen raja kuultaa läpi vielä kolmannenkin maalikerroksen läpi, vaikka on valkoinen alla. Nykyisin peitän runkojuovan kohdan maskiteipillä, samoin mahdollisen keulan keltaisen alueen rajaan, samoin siiven kärkien alapuolet. Sitten maalaan alapuolen värin ja suojamaalauksen. Lopuksi sitten keltaiset itärintamatunnukset. Alimmaiseksi kerrokseksi joko valkoinen tai vaaleanharmaa. Siltikin joutuu usein maalaamaan keltaista kahteen kertaan.
Humbrolin maalit poistui...   19.6.2022 19:34
Onkohan kenelläkään tietoa, mikä mahtaa olla Humbrolin maalien tilanne tällä hetkellä?
MPM:n Hanssin-Jukka tuli aikoinaan rakennettua Talvisodan asuun. Valitettavasti dekaaleja ei jäänyt kuin Jatkosodan aikaiset "DO-1" tekstit. Ne löytyisi.
Maalausreferenssiksi suosittelen Keskinen-Stenman-Niska: Suomen Ilmavoimien historia osa 13: Syöksypommittajat. Tässä osassa käsitellään myös Hanssin-Jukka. Hanssin-Jukkahan oli Talvisodassa kokoharmaa, aluksi "DC-1" tunnuksella. Sittemmin se sai Jatkosodassa keltaisen runkojuovan ja siivenkärkien alapuolet. Jatkosodan puolivälissä se sai ns. sotamaalauksen eli tuon musta-vihreä yläpuoli ja alapuoli DN-värillä. Tässä asussa se on Tuuloksessa. Sodan jälkeen se oli metallipintainen ohuella runkoraidalla.
YV laitettu
Hei!
Lähetin yksityisviestiä.
Humbrolin maalit poistui...   13.3.2022 16:54
Kiitos tiedosta! Vaikka tosin olinkin jostain kautta kuullut, että näin tulee käymään. Nyt joutuu tällainen 40 vuotta Humbrolin maaleja käyttänyt mallari miettimään, että mitä tilalle?
Caudron G3 Tutankhamon   9.3.2022 19:18
Kiva jos kuvista on apua. Valitettavasti minun atk-taidot loppuu siinä kohtaa että osaisin jakaa näitä johonkin julkiseen palveluun nähtäväksi. Viittaan tuohon Juuson kommenttiin tuossa ylempänä.
Caudron G3 Tutankhamon   8.3.2022 20:48
Laitoin tulemaan kuvakavalkadin sähköpostiin. Toivottavasti tuli perille.