Pienoismallit.net

mtek

Mitä työn alla?   29.3.2016 15:59
Parin vuoden tauon jälkeen paiskitaan hommia oikein urakalla:

BRDM-2 (Dragon)
BTR-50 (Trumppa)
BTR-60 (Trumppa)
SA-2 + autolavetti (Trumppa)

Kolme ensimmäistä viimeistelyä vaille valmiita ja viimeinen alkutekijöissä. Välillä meinaa osat mennä pöydällä sekaisin :)
Kyseessä Trumpan ZIL 157 + SA-2 traileri. Vihreiden pehmeähköjen valurankaosien liimauksen kanssa ilmeni ongelmia Tamiyan ohuiden litkuliimojen kanssa. Liitoksesta tulee limaisen liukuva ja osien kohdistamien on vaikeaa, kun liitos ei nappaa kiinni. Vastaavaa ongelmaa ei ole Trumpan harmaarunkoisten tankkien kanssa (esim. PT-76, BTR-50), eikä ole ollut muidenkaan valmistajien mallien kanssa.

Onko tiedossa jokin ko. materiaalille paremmin sopiva liima.
Mikä tärkeintä?   17.3.2016 00:26
Harmooninen kokonaisuus ratkaisee - siististi tehty malli, jossa hyvältä näyttävät sävyt ja kontrastit. Pienet virheet yksityiskohdissa tai mittakaavoissa eivät haittaa. Olen aikoinaan ollut BMP-kurssin johtajana, mutta kun bemarista mallin näkee, niin se on kokonaisuuden perusteella joko hyvä tai huono. Jos se on pari milliä liian leveä, tai joku pultin pää vähän väärässä paikassa niin mistä sen huomaa. Maailma on vaunuversioita täynnä. Monesti näkee hienoja vaunumalleja hieman liiaksi sotkettuina. Helmat on vaunussa monesti kurassa, mutta harvemmin sitä p***aa lentää kuutiokaupalla sinne kannelle ja tornin päälle. Ja jos lentää niin kyllä siitä koetetaan päästä eroon, muuten se on kohta vaunun ja haalarinkin sisällä. Eivätkä palveluskäytössä olleet vaunut kovasti ruosteessa olleet - jos tuli lommo, pantiin maalia. Mallissa ruoste on hiano efekti, mutta liika on liikaa. Banaanivaltioiden vaunut ovat tietysti omassa luokassaan.
White Ensign -maalit?   29.2.2016 22:02
Vieläkö näitä saa Suomesta. Vuosia sitten hankittu ja hyväksi havaittu ryssän tankkivihreä pääsi loppumaan.

Jos eivät ole enää kaupan niin kertokaa neukkurakentelijat hyvä valmis korvike 60-80 -lukujen tankkivihreäksi. Akan?
Ovatko Mr. Surfacerit vielä kuranttia tavaraa pintakäsittelyssä?
Mikä on nyt viimeinen sana maskauksessa. Taipuvia teippejä ja "älykkäitä" muovailtavia maskimassoja?
Jonkka kirjoitti:
mtek kirjoitti:
- maalisarjoja (esim. metallimaalit)
Tällä saralla voisin suositella AK:n Xtreme Metal -maaleja. Itse olen kokeillut vasta muutaman kerran mutta vähäisenkin kokemuksen perusteella vaikuttavat huipputuotteilta. Miinuksena tosin liuotinpohjaisuus.
Kiitollisena otan vinkin vastaan. Huomasin useamman alclad-pullon sisällön omituisesti kokkaroituneen.
A Lappalainen kirjoitti:
Akanin akryylimaaleja voin suositella. Sävyt ovat olleet oman kokemuksen perusteella kohdillaan juuri itäkalustoa ajatellen.
Miten on Akanin kesto verrattuna Tamiyaan tai Vallejoon?
Tervehdys,

Majanmuuttojen, remonttien ym. takia mallailureleet olivat pari vuotta laatikossa ja nyt olen pystyttämässä uutta uljasta rakentelupistettä. Edelleen on tarkoitus pysytellä neuvostoliittolaisessa sodanjälkeisessä panssari- ja lentokalustossa.

Mitä uutta tutustumisen arvoista tavaraa, aineita tai tekniikoita on tullut käyttöön ja markkinoille viime vuosina.
- maalisarjoja (esim. metallimaalit)
- kittejä, massoja
- säistys ja pölytysvermeitä
- työkaluja
- ym.

Suositelkaa, antakaa vinkkejä ja halutessanne linkkejä hyödyllisiin uutuuksiin. Paljon on tavaraa haihtunut ja pilaantunut säilytyksen aikana, joten kauppaan/nettikauppaan matka käy…
Moduni   10.2.2013 00:39
Mika H kirjoitti:
Ilkka K. kirjoitti:
Eikö nuo vainoharhaiset sakemannit sen verta historiaansa kestä että voisivat hakaristidekaalit jättää rauhaan.. Perk**e.
Eivät, §86 StGB piste fi.
Laki kieltää kansallissosialistiset symbolit mm. hakaristin. Historiallinen asiayhteys ratkaisee ja esim. hindulaisuuteen liittyvät hakaristisymbolit eivät ole kiellettyjä, samoin Suomalaisella ilmavoimahakaristilla ei ole historiallista liittymäkohtaa ko. aatteeseen. Tätä sakemannien lelukauppiaat eivät tiedä, ja vaikka tietäisivätkin, tuskin haluaisivat ruveta asiasta myös tietämättömien viranomaistensa kanssa riitelemään.

Mainittakoon, että Neuvosto-Venäjälläkin käytössä olleissa vuoden 1918 setelirahoissa esiintyy hakaristi. Alla linkki 5000 ruplan setelin kuvaan.
www.freerepublic.com/focus/f-news/2054108/posts