Pienoismallit.net

Seppo Valjakka

Sotkin Tamiyan akryylimaalilla kirkasosia(maalipurkki lipsahti kätösestä)
Maali lähti seuraavana päivänä keittämällä pyykinpesuaineen(bio luvil) kanssa pienessä kattilassa muutamassa sekunnissa pehmeällä pensselillä pyyhkien. Osat dippasin sen jälkeen lattiavahassa ja voila, kuin uudet. Sittemmin olen keittänyt Tamiyan lasiset tyhjentyneet akryylimaalipurkit puhtaaksi samalla keinolla, n.15 minuuttia ja puhdasta tulee. Purkit ovat mainioita säiliöitä maalisekoituksille yms… Purkkien kannet, jotka ovat muovia, kestävät myös keitoksen. Emalimaaleista en osaa sanoa mitään.
1/24 WWII figuurit?   15.2.2009 10:05
Haettuani netistä ja täältäkin hausta, en ole löytänyt 1/24 skaalan lentäjä WWII figuureja. Onko kellään tietoa, mistä niitä voisi saada? Edes sellaisia, joista voisi jotenkin muuntelemalla saada vaikka suomalaislentäjän, huoltomiehen yms… Kun on noi skulptaushommat yli meikäläisen liigan.
Badger 250-2 -ongelma   3.2.2009 15:28
Hommaa vaan kompura, kerranhan se vain kirpaisee. Itselläni on Sparmax ja toimii niin yksitoimisella kun kaksitoimisellakin. On veden poisto ja paineensäätö. Kova peli. On niitä toki muitakin. Muuten, Bilteman halpis yksitoiminenkin pelaa ihan hyvin joissain, esimerkiksi dioramahommissa tai muuten vaan isommissa pitakäsittelyissä, siis pienoismallijutuissa. Olethan muistanut ohentaa maalit kunnolla ruiskumaalauskuntoon?
Kuusia mittakaavaan 1/72   23.12.2008 08:58
Simo, jos et kehtaa itse valmistaa esim. Tomi Mynttisen täältä löytyvien ohjeiden mukaan soveltaen, on esim Woodland Scenics, Faller yms. saatavilla joko valmiita(en suosittele) tai raaka-aineita rakennella itse. Yleisohjeena suosittelen sanontaa:"parempi tehdä itse, ettei tartte sitten hävetä" ehe..ehe..
Kuvia Saksan arkistoista   16.12.2008 20:02
Onko toi Tuomaksen laittama Nashorn tosiaan bundesarchivesta? Siinähän on kanukkeja valloitetun panssarintorjuntavaunun päällä. Alunperin varmaan jonkun liittoutuneitten TK-kuvaajan otos?! Tosi paljon löytyy kuvia. Kiitos Tuomakselle!!
Eduardin fotoetseistä   7.12.2008 11:20
Olisiko "White Glue", siis esim.Erikeeper hyvä ratkaisu etsien liimaamiseen? Siis ensin valkoliimalla(erikeeper yms.) antaa aikaa asetella osa paikalleen ja sitten nestemäisellä cyanoakrylaatilla lopullinenh liimaus. Joka tapauksessa huolellinen lian/rasvan/maalin poisto on tärkeää ennen liimausta/juotosta yms.
Ruudullinen työalusta   4.12.2008 08:31
Voisiko joku ystävällinen sielu kertoa, mistä noita aika usein esiintyviä vihertäviä, ruudullisia työalustoja saisi. Ilmeisesti ruudut ovat jossain mitassa? Käytän tälläkertaa lasista alustaa, joka on kirkas. Ruudukko tietysti helpottaisi montakin toimintoa.
Mitä ihmettä?   11.11.2008 07:54
Niinkun tossa aiemmin todettiin etukäteismaksu on kyllä halvempi. Allekirjoittaneella on postiin matkaa n. 12 km, joten postiennakko on tietysti kalliimpi, mutta hei, maksaako harrastus koskaan liikaa? Ei kait kukaan tilaile tavaraa yli oman tai vanhempien maksukyvyn??
Tankin tunnistus   30.10.2008 14:00
Toi niin, kyllä on IS-3 ja eikös noita ollut jo sodan loppukahinoissa ainakin Berliinin valtauksessa?
T-34:n tornimallit   16.10.2008 19:48
Elkää nyt… elkää…pojat, … hermostukaa…en minä mitään pahaa… kysyin vain, notta onko se oikein se mallin ohje!? Ilmeisesti on! TÄ? Kupoliloita tuli mukanassa kyllä!! Kiitos teille neuvoista!!