Pienoismallit.net

Seppo Valjakka

Maalausjärjestys ?   30.3.2009 07:24
Yleenssäkkin on hyvä koepruiskuttaa esim.valakoisele kartongile koepruiskutukset, jotta selevijjää mualin ohhuus. Ruiskusa pittee käetteää oikke ohutta mualia. Mieluusti vaekka usseempi kerros. Ja niinku etellä on maenittu, keletase alle aena valakosta! TÄ? Tulikohan tämä nyt kieliopillisesti oikein?! Hauskoja ruiskumaalaushetkiä!! Ruisku rulettaa!!
Pe-2:n vihreä   23.3.2009 07:50
Terve Timo!
Kiitos linkistä. Sieltähän se rupiaa aakeemaan!! En ole oikein haka näissä hakukoneissa sun muissa nettilöissä, mutta ehken vielä opin ennen hautaan suistumista. Ehe..ehe.. Kiitos!!
Pe-2:n vihreä   22.3.2009 10:19
Neuvoisiko joku ystävällinen sielu, mikä vihreä tuossa Pe-2 NL-pommarissa on? Onko esimerkiksi joku Tamiyan akryylisävy sopiva? Kyseessä on vuoden 1941 kesä. Ei oikein haku tärpännyt.
Mallini tuhoutuivat   17.3.2009 07:01
Voi mies parkaa! Otan vilpittömästi osaa! Mutta kyllä aika ja ahkeruus kovankin epäonnen voittaa.Itsellä on mennyt talvi sairastaessa ja meinaa nyt tulla kiire, kun pitäisi Kuhlmeyn koneita ainakin muutama saada kesäkuun alkuun mennessä valmiiksi dioraamoissa. No, alkaa olla kunto hyvä, jotta yöt on otettava avuksi. Ei muuta kun tsemppiä ja uutta suoneen, Joni!!

P.S Lasten ja lemmikkien tehtävähän on aiheuttaa vanhemmille harmaita hiuksia, mutta kyllä heistä on sitten iloakin, eiks jeh!? Mulla ittellä on Suomen Pystykoira, maatiaiskissa ja Suomen Ajokorva, joita pitää vahtia niin, etteivät kehvelit pääse tekemään tuhojaan. Mietin tässä, kuinkahan itse olisin reagoinut. Huh, ihan pelottaa ajatuskin.
Valkotarraa saatavilla   16.3.2009 11:36
Jyrkille kiitos linkistä. Opetuskieli vähän tökkii, mutta elävä kuva kertoo paljon!! Puhtaus on puoli ruokaa tässäkin hommassa. Puuvillahansakat ovat myös hyvät käsitellessä noita tarra-aineita.
Unohtui mainita yksi kiva sattumus kun tilasin pientä sälää(puun lehtiä) pari satsia ja vastaus tuli heti, että olen lomalla. No, neljän päivän päästä tuli pikku postipaketti Prahasta! Martti lähetti paketin siis lomaltaan ja varmaan myös osittain työmatkaltaan asiakkaalle suoraan kotiin. Kutsuisin em. toimintaa asiakaspalveluksi isolla A:lla!
Jep! Kyllä sieltä paikan päältä saa ja olen messuilta noutanut kerran tavaraa. Kaukana asuvana koen ongelmaksi "pitkät" toimitusajat. Olen viime aikoina koemielessä tilannut ulkomaita myöten pikkutilauksia ja omat koukkunsa niissäkin on. Joka tapauksessa luonnehtisin itseäni tyytyväiseksi Martti Kuivalaisen asiakkaaksi. Kotimaista mielestäni pitää kuitenkin pyrkiä suosimaan. Eikös Kuivalaisen tilausohjeissakin mainita, että voi joutua odottelemaan jonkin aikaa. Ja tämähän ei siis ole maksettu mainos.
Raimolta briljatti avaus! Itse olen mallari, joka vanhenpana aloitti vakavamman mallailun. Pojan kloppina mallit pantiin hirmu kiireellä kasaan ja ei puhettakaan maalaamisesta. No, kasaamisessa on omat kiksinsä niinkuin maalaamisessakin. Äskettäin sain taivuteltua/liimattua ensimmäiset photoetsit onnistuneesti. Sitä autuutta ja onnistumisen tunnetta! Tosi on, että hienosti kasattu malli on aloittelijan kovin helppo ryssiä maalausvaiheessa, mutta oppirahnat on maksettava ja kukaanhan ei ole seppä syntyessään.
Pienoisporakone   26.2.2009 08:01
Terve lajikunppanit!
Olen kahlannut netissä ja täällä haussa saamatta selvää siitä, mistä voi Suomessa ostaa netissä esimerkiksi Dremel toolin pienoisporakoneen, jossa kierroslukusäätö alkaa puhtaasta 0:sta. Jokin muukin malli/merkki käy . Ainut mikä ei käy on Proxxon(tai käy, jois siihen löytyy lisätarvikkeena kierroslukusäädin (12 v)) Siis, kierroslukusäädin pitää olla 0:sta alkaen ja 3mm terävarret pitää mahtua kiinnitysistukkaan. Porat esimerkiksi 0.5mm alkaen. Tarkoittaa tietysti useita eri kiristimiä(usein messinkipalleroisia, jotka ovat halkaistu) Valitan, jos kysymys/avunhuuto vaikuttaa hölmöltä, mutta olen istunut riittävän kauan tietsikalla ja vinkki/linkki olisi suureksi avuksi!! Ulkomailta ei oikein kannata ostella yli 50 € ostoksia tullin/alv:n takia.
1/24 WWII figuurit?   16.2.2009 07:57
Paljon kiitoksia teille kundit! Ostin Oskarin vinkki/linkin kautta figun 22 taalalla PayPal-systeemillä. On ainakin tilattu ja maksettu. Verlindenin tuotteethan ovat hinnakkaita, mutta laadukkaita. Kiitos myös Tomille ja Patmanille vihjeistä millimetri/rautatie G.stä. Jälleen löytyi apu täältä! Kiitos! Teistä nuoremmista varmaan tuntuu tällainen kääkkä suht.yksinkertaiselta, mutta kun jokseenkin kaikki on opittava skrätsinä, niin apu on aina poikaa!