Pienoismallit.net

Seppo Valjakka

Tamiyan maalit   14.6.2009 09:19
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Pitää nyt kysyä, että mitä noissa Tamiyan maaleissa on niin erikoista? Kun kaikki ylistää niitä aivan taivaallisiksi :). Itsellänikin on niitä vajaat kymmenen purkkia, mutta ei niissä mielestäni mitään niin über mahtavaa ole. Pidän itse enemmän lifecoloreista. =)
Kyllä niissä vaan on pigmentit kohdallaan ja sekoittaminen, annostelu ruiskuihin muun muassa on helppoa. On niitä muitakin hienoja maaleja, mutta kuten mainitsin aiemmin, en kannata tätä EU:n F..n pakkosyöttöä.
Tamiyan maalit   14.6.2009 09:16
Karjalan Arska kirjoitti:
Seppo Valjakka kirjoitti:
hintaa luonnollisesti tuli: yhteensä 96,84 US $ kuljetuskustannuksineen.
Tuohon voit säädösten mukaan lisätä vielä tullin perimät maksut. En muista, että joutuuko maaleista vielä maksamaan alv:n lisäksi tullia. Itse olen EU:n ulkopuolelta tilannut vain pienempiä määriä maaleja kerrallaan, joten kustannukset ovat pysyneet aisoisssa.
Jep, kyllä tiedän. No, hyvästä kannattaa maksaa, muttei tietty nyt noin paljon. Pitää lähentyä sitä mallikauppaa!
Tamiyan maalit   14.6.2009 07:33
EKo kirjoitti:
https://www.mallikauppa.fi/

Tuolta löytyy .

Edit. myöhästyin
No niin, oma maltti petti jälleen. Jotenkin toi mallikauppa jäi huomioimatta ja tilasin ne maalit sieltä Ameriikoista (15 kpl, 23ml purkeissa) ja hintaa luonnollisesti tuli: yhteensä 96,84 US $ kuljetuskustannuksineen. Elikkäs minun alkeellisen laskurini mukaan 6,45 US $/pullo!! Jiiihaaa!! Kyllä se on aina niin, jotta tyhmyydestä sakotetaan!!! Kuitenkin, maksan mieluummin ylimääräistä, kuin pakkosyötöllä tilaisin esim. Vallejon maaleja! Onkohan mallikaupassa niitä jatkossakin? Pitää ihan kysyä sieltä. Olen kokeillut kaikenlaisia maaleja ja Xtracolorin, Revellin ja Humbrolin emalit sekä Tamiyan acrylit ovat mielestäni parhaita!! Jep jep!
Tamiyan maalit   13.6.2009 10:37
Tietääkö joku, minkä vuoksi Tamiyan acrylimaaleja ei tunnu saavan muualta kuin ulkomailta? Tilasin juuri San Fransiscosta paketin!!??
Jep! Pasi tossa aiemmin kirjoitteli myös musiikkia sivuten. Olen samaa mieltä siitä, että opetus antaa potkua edellyttäen, että on itsellä lahjoja ja motivaatiota edistyä. Selkeä päämäärä auttaa musiikissa niinkuin myös mallailussa. Nykynuoret/varttuneemmat saavat musiikissa hienosti opetusta juuri netistä, varsinkin Youtube on kova sana. Mallailussa se on pienoismallit.net!! Kiitos Tomi & Co

vanhahko parta
Ihan lyhyesti. Olen jo ikämiehiä, uudestaan aloittanut mallari, mutta olen oppinut tekemällä ja täältä ketjuja ja mallikuvia tarkkailemalla viimeisen vuoden aikana enemmän, kuin olisin osannut odottaakkaan. Taideteollinen opinahjo ei varmasti tee haittaa kuitenkaan, koska sinne ilmeisesti mennään jo nuorella iällä? Tapa, millä opitaan, on ihan sama, kunhan tehdään ja otetaan opiksi. Siis, joka tapauksessa tekemällä ja ottamalla opiksi! Olen muuten juuri tekemässä tosi vaikeaa(omalle tasolleni) mallia Pe-2 pommikoneesta 1/48 skaalassa ja olen opetellut mallini kanssa kittausta, hiomista ja paneelilinjojen raapimista kyllästymiseen asti. Lisäksi olen opetellut käyttämään nettiä tuloksellisesti. Homman edetessä ja pikkuhiljaa valmistuessa on into lisääntynyt. Todella mielenkiintoinen ja haastava projekti.

Vanha Parta
Huonot mallit   21.4.2009 10:35
Nikoaspo kirjoitti:
FW myy ainakin 250-kertaisesti BW:hen verrattuna, kerroin suurempikin luultavasti. Siksi panostuskin suurempi.
Oukkei, siis ihan normaali kysynnän ja trarjonnan laki. En tullut tuota ajatelleeksi. Pitää vaan jatkossa tutkailla laatikon sisusta ennen ostoa. Se ei vaan ainakaan nettiostoksissa tietty käy, eikä kaikki live-kauppiaatkaan varmaan pidä siitä, että lootia auotaan. No, onhan aina Tamiya ja Hasegawa ja Dragon…
Huonot mallit   21.4.2009 06:11
Osaako kukaan kertoa, mistä johtuu se, että esim. 1/72 Revell Brewster ja Revell Focke Wulf 190 ovat kuin eri maailmasta? Fw on todella hyvän näköinen, mutta BW todella syvältä.
Huonot mallit   20.4.2009 20:02
Urputan WWII NL:n pommarin sarjaa Pe-2, joka on MPM:n valmistama(ainakin em.firman laatikossa) Tilasin sen netissä CMK:lta ja Tsekeistä postitus maksoi 29 € ja mallin hinnaksi tuli 66 € !? Typeryyttäni? Aivan. Sarjan hinta/laatusuhde on suhteettoman heikko. Esimerkki: pyrkiessäni saattamaan koneen rungon puolikkaat yhteen ankaran väliseinien ja ohjaamon osien leikkaamisen ja hiomisen jälkeen ja kun rungon puolikkaiden etupäät oli saatu yhteen sopiviksi, harotti peräpääi kuin savolaisen seksilinnun pyrstö!! Ei ainuttakaan ohjaus/paikannustappia tai reikää missään! Myönnettäköön se , että taitoni ovat vielä, sanoisinko kehittymättömät, mutta rajansa kaikella. Aivan varmasti ensimmäinen ja #+`´##!§ viimeinen malli, jonka hankin kyseiseltä firmalta. Mutta kuten aina, ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin: kirkasosat ovat vallan mainiot! Lisäksi sain nyt oppitunnin puusepän puristimien ja ruuvipenkin käytöstä muovimallin kasaamisessa, jonka mittakaava on 1/48!? Onko kellään muulla kokemuksia kyseisestä valmistajasta?
Kolmitahopiirustuksia   19.4.2009 15:05
Tarkoitikohan sinä Antti jotain sellaista kuin "cutaway"? Googleta : avro lancaster cutaway, niin ilmestyy linkkejä kolmiulotteisesta kuvaannosta kyseisestä konjeesta. Laittaisin linkin, mutta en hallitse toimintoa, ainakaan vielä.