Pienoismallit.net

Seppo Valjakka

Antennilangat   2.10.2009 07:37
E-Z line on erittäin hyvä antenni/takilointi materiaali. Komppaan Virolaisen Paavoa tässä. Koemielessä laitoin n. kuukausi sitten kiristämäni langan ns. koeasennukseen ja kyllä toimii. Lankaa voi kiristää lähes loputtomasti ja esim. tämä musta lanka vaalenee kiristettäessä. Oikke hjuva!!
Onneksi kuitenkin on tuo Martin nettimyymälä useinmiten auki. Sinne Helssinkiin tulee matkattua harvemmin. Vaikka en ole kateellinen, niin kuitenkin…
Mikä ruiskussa vikana?   19.9.2009 07:07
Läpivuoto korjautui omissa badgereissa vaihdettuani ilmaventtiilien neulan pienen kumisen O-renkaan. Putsatessa kannattaa olla varovainen juuri noiden tiivisteiden kanssa. Fairy Powerspray on kova sana maalijäämiä puhditettaessa. Tiivisteet(teflon,kumi)eivät kärsi kokemukseni mukaan tästä Fairysta.
Eduardin maalausmaskit   18.9.2009 20:02
Oukkei!
Kiitos J PoKKI ja Antt L ja Nikoaspos. ja Eettu! Josko se siitä.,…eiköhän…
Eduardin maalausmaskit   18.9.2009 08:57
J Pokki kirjoitti:
Eduardin kabukimaskeja taas en lähtisi uittelemaan juurikaan, vaikuttaisi että tuo kabukiteippi ei ole se suurin kosteudenystävä.
Nyt pitää taas kysellä typeriä. Mitä nämä kabukimaskit ovat?? Tai siis teippi? Ja saako niitä esim Kuivalaiselta?i
Eduardin maalausmaskit   17.9.2009 07:26
Tervehdys!
Kun en hausta asiaa löytänyt, kysyisin onko kenelläkään kokemusta voiko eduardin maskeja(siis näitä kuomuihin tarkoitettuja) dipata veteen ennen asennusta sen helpottamiseksi tai sitten ihan micro solvent decal set-litkuun? Nimittäin sellaisia maskeja kuin E-Z maskeja voi. Tätä ihan uteliaisuuttani kyselen, koska E-Z maskejakaan ei ihan joka lähtöön ole.
Badger 360 ja yksityiskohdat   18.8.2009 13:04
Oikein hyvä ruisku, jota olen käyttänyt pari kuukautta nyt. Ei moittimista paitsi tuo ohut jälki-juttu. Olen näköjään jättänyt tollasen kumilapun huomiotta, koska liimasin liipasinkakkaran päälle korkkia ja toimii hyvin. Oikein suuret kiitokset muuten Pasi Kiiskelle vaivannäöstä/vinkistä/linkistä. Tilasin F-osat heti, koska komppaan Tavea tässä asiassa.
Martti Kuivalainen   27.7.2009 08:49
Muutaman vuoden olen asioinut joko livenä tai sähköpostilla Martin kanssa ja ei ole mitään moitittavaa. Niin, no, ainut vika tässä on se, että liike ei sijaitse Savitaipaleella!! Ehe..ehe..
Omat kokemukseni Revell-malleista ovat 1/96 skaalan USS Constitution(valmistui-1998) sekä 1/48 skaalan Junkers 88 A1/A4(kesken). Molemmat aivan kelvollisia. Maalit aivan onnettomia. Liima Contacta oikein hyvä. Lakat jotenkin outoja(harsoilevat ainakin ruiskuissa) Maalit ja lakat toimivat kyllä dio-hommissa pensselipeleillä. En oikein ymmärrä muuten, miksi jotkut valmistajat vaihtelevat muottejaan. Seurauksena on ainakin allekirjoittaneelle tuskaa ja huolta, kun ei tiedä laatikosta, mikä klimppi sieltä löytyy ja netin kautta tilaavana on aina vähän sika säkissä ostajan fiilis. Tamiya ja Hasegawa ovat kuitenkin olleet aina luotettavia valmistajia. Viimeiksi, ihan vaan kokeeksi tilaamani Junkers 88 1/72 skaalassa Revellin laatikossa sijoittuu itkettävän ja naurettavan välimaastoon. No, saihan siitä joitakin osia miljoonalaatikkoon ja dekaaliarkin.

Vanha parta Seppo
Tamiyan maalit   15.6.2009 06:38
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Testatkaa muuten huvikseen Tamiyan "akryylejä" Dicco tinnerin kanssa. Pelittää aika mukavasti.
juuri tässä taannoin ajattelin kokeilla, mutta kun niiden saatavuus tuntui vaikealta, en uskaltanut kokeilla. Eikös ne sitten kuivu ruiskussa vielä nopeammin(liian nopiaan)?