Pienoismallit.net

Seppo Valjakka

Tamiya Flat Base   8.3.2010 18:17
Erikoinen ongelma: avasin aivan uuden Tamiyan Flat Base purkin ja totesin lakan olevan aikas paksua. No, ei kun ohentamaan Lasolilla varovasti, huolellinen sekoitus ja pienellä pensselillä sively mallin pintaan. Meni aivan vaaleaksi, ikäänkuin jonkinlainen kalvo tuli pintaan. Osaisiko joku viisas kertoa mitä ihmettä tapahtui?? Olisin kovin kiitollinen neuvosta.
minkäläinen oli .....   30.12.2009 06:10
Rynnäkkötykkiporukoilla oli maavoimien pukuja, siis field grey. Panssarimiehillä koko musta. Telatykeillä taas maavoimien pukuja. Luftwaffen divisioonilla jopa field blue ja camo-yhdistelmiä. Loppuvaiheessa vaikka mitä, varsinkin ss-joukoilla. Niin, jos teet nimenomaan panssarimiehistöjä, on siis kokomusta aina varman päälle.
sota-autojen väritys?   9.12.2009 12:12
Erittäin paljon kiitoksia teille kaikille tiedoista ja kuvista!!
sota-autojen väritys?   7.12.2009 21:17
Olisiko kellä tietoa, minkä väriset (kaikenvärisiä näyttäisi olevan)olivat suomalaiset kuormurit ja esikunta-autot esimerkiksi kesällä 1944? Luin kirjan ottoautot talvi-ja jatkosodassa ja merkkejä kyllä selvisi, muttei väriratkaisuja paitsi tietty talviusodan valkoiset. Rekisterikilpien värikin kiinnostaisi kovasti. Näyttää kyllä mustavalkokuvissa keltaiselta mustin kirjaimin/numeroin, mutta varmaa ei voi olla. Apua siis tarvittaisiin kun joitakin malleja 1/48 wespemodelsilta löytyi(resiinisrjoja).
Resiinin myrkyllisyys?   20.11.2009 08:57
Resiiniosien irroitus/hionta on mallailumittakaavassa vaaratonta, ellei sitten ime sitä hiontamursketta suoraan kitusiinsa. Osien valmistuksessa(muottivalu) kyllä on syytä olla tarkkana, koska siinä vapautuu mm.styreeniä kaasumaisessa muodossa. Samanlaista hönkää syntyy myös Araldit-liiman kovettuessa. Styreeni samoin kuin Raimo Leinon mainitsema Dicco-tinnerikin vaikuttavat suoraan keskushermostoon. Siis KAASUMAISESSA muodossa. Eli niinkuin Raimo kertoi, esim. omaliiman valmistuksessa on syytä olla varovainen ja kuunnon tuuletus(esim. liesituuletin) on myös hyvä järjestää.

ex muoviasentaja seppo
Pienoismallimaailma   20.11.2009 08:38
Jep, nihkeää tuntuu olevan, kun kahteen viikkoon ei ole tullut mitään laskua vaikka tuotteet olivat ilmeisesti saatavilla. ?????? Pitänee ryhtyä soitteelemaan. Ikävä juttu, jos lopettavat. Kotimaista pitäisi aina suosia, ennekuin lähtee ulkomailta tilailemaan, mutta kun joitain tarvikkeita ei vaan Suomesta saa, ainakaan nopiasti.
Tekemällä tehdyn näköinen?   16.11.2009 08:39
Komppaan A Lappalaista ja Ora Lassilaa. Pitäähän sitä olla sen verran itsekäs, että mallailusta NAUTTII! Muitten mielipiteet ovat sitten toisarvoinen asia, mutta kuitenkin on mukava lukea niitä kommentteja ja varsinkin kriittisiä. Niistä pitää ottaa opiksi. Täydellistä mallia tai dioraamaa tai "what ever"- mallia ei ole. Raimo Leino ja Co ovat erittäin taitavia mallareita minun mielestäni, joten älkää ottako hernehiä neesuun vaan jatkakaa hienoa työtänne!! Oli malleihinne käytetty sitten vaikka kuinka paljon "Blood, Sweat & Tears":ia !!

vanha parta seppo
Esa Huttunen varmaan on oikeassa jossain määrin tosta marginaaliryhmästä. Olen ollut hiukka yli kaksi vuotta ton PayPal:n asiakas ja sinä aikana on tullut varmaan kymmeniä sähköposteja juuri noista account härdeleistä. Olen paiskannut ne samantien rojukoppaan. Olen ostanut systeemin kautta eri firmoista tavaraa ja ongelmia ei ainakaan vielä ole ollut. Nettikaupoissa on aina omat riskinsä paitsi Kuivalaisen kanssa. Tuli juuri tänään ilmoitus PayPal:sta, jossa on kuitti maksetusta T-paidasta, joten taas toimi (jos nimittäin saan se paidan)!. Oliskohan tuossa EBAY:ssa jotain ongelmaa!
Oukkei Antti ja kiitos!!
Ja eiku kasaamaan…
Tervehdys!
Aloitin tossa Junkers 52:n kasaamisen ja netistä sain ristiriitaista tietoa. Revellin maalausohjeessa sanotaan vaalea oliivi ja toisaalla taas RLM 02 harmaa. Kumpikohan on oikein? Täältä ketjuista en löytänyt valaistusta tai sitten en osannut oikeaa hakusanaa!!?? Kaivattaisi helppinkiä!!
Kiitän jo etukäteen avusta.