Pienoismallit.net

Seppo Valjakka

Suomi-Sturmin modausketju   27.11.2010 13:16
No, hötkyilemällä ei saa muuta kuin niitä… Oma vika, olis pitäny ens kattella täältä keskustelua. Maltti petti jälleen. Siis hyllyyn odottamaan jotain…
Suomi-Sturmin modausketju   26.11.2010 21:13
Siis mitä ihmettä! Eikö Tamiyan uudesta "in Finnish Army" (Suomen lippu lootan kannessa ja kaikki) lootasta saakkaan accuratea "Suomi-Sturmia"?! Hyvänen aika, kuinka tavattoman kiukuttavaa!! Pitääkö minun nyt sitten purkaa kauppa, jonka tein?! Kyllä nyt ottaa pattiin! Marjatta ei siis olekaan oikeesti Marjatta vaan vissiin Svetlana tai peräti Oxana…persele?!
------   20.10.2010 09:47
Ostin vuosia sitten Tietonikkarista Sparmax merkkisen kompuran ja on toiminut hyvin. On huoltovapaa, hiljainen ja juuri kynäruiskuille sopiva. Löytyy paineensäätö ja veden poisto. Hinta nykyään noin 200€. Ihan halvalla tässä maailmassa et saa mitään. Niin, toimii myös Bilteman ns.halpisruiskuissakin!
Hutiloinnit mallauksessa   29.7.2010 07:07
Onpa lohdullista lukea, että muutkin hemmot tekevät noita mokia, joiden luulin olevan vain allekirjoittaneen typeryyttä. Noi dekaalihommat pitäis myös saada kuosiinsa. Siinä on minulla runsaasti parantamisen varaa. Tottakai esiinnymme täällä nimettöminä.
Hakaristin sininen värisävy?   22.6.2010 07:15
Kiitos Kallelle avusta!!
Hakaristin sininen värisävy?   21.6.2010 19:04
Olisko kellään antaa Suomen Ilmavoimien WWII hakaristin siniselle värille joku valmistajan koodi. Sotavärit kirjasta löytyi maininta"ultramariinin sininen" Mikähän se olisi esim RLM-koodilla ilmaistuna? Kyse on skaalasta 1:24 mersut.
Nöyrästi kiitän jo etukäteen.
Mallix vai Pienoismalli?   14.3.2010 09:19
Äänestystuloksia kun katselee, on Mallix tietty ainakin suositumpi. Itse tilaan Pienoismallilehteä kun ei oikein ole varaa molempiin. Irtonumeroiden osto merkitsisi minulla lähes sadan kilometrin ajelua, joten se ei oikein käy. Mallix on korkeatasoinen mallailulehti päätellen muutamista numeroista, joita olen lukenut. Syy Pienoismalli-lehden tilaamiseeni on lähinnä Jari B:n jutut, joskin toivoisin enempi yksityiskohtia eri työvaiheisiin. Ei siis näin: "Kuvasta ilmenee ohjaamon maalaus"!
Tamiya Flat Base   8.3.2010 19:47
Tuomas Hirvilammi kirjoitti:
Johnssonin lattiavaha on ainakin litrahinnaltaan edullisin vaihtoehto.
Nyt muistankin täällä oli joskus neuvottu sekotussuhteetkin. Kiitos Tuomakselle kuitenkin!

Seppo
Tamiya Flat Base   8.3.2010 19:38
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Flat base ei ole lakkaa. Se on mattapastaa, jota sekoitetaan varsinaisen lakan sekaan, jotta sen kiiltoaste heikkenisi.
Mikä olisi se varsinainen lakka vai käykö mikä tahansa vesiliukoinen lakka?
Tamiya Flat Base   8.3.2010 19:37
Kalle Rantanen kirjoitti:
Asiaa sivuten, mistä tuota flat basea löytyisi helpoiten?
Tilasin sitä modelsforsale.com nimisestä enkkufirmasta. Kyllä pitää inehmon olla hölmö. Varmaan muistan väärin, mutta flat base oli joskus mattalakkaa…vissiin?
Kiitos teille nopeista neuvoista!!!

Seppo