Pienoismallit.net

Seppo Valjakka

Suomen Ilmailumuseo   20.9.2008 08:20
Kävin eilen siis 19.9.2008 Keski-Suomen ilmailumuseossa Tikkakoskella. Uskomattoman hienosti hoidettu esittely! Sen käynnin innoittamana pitää ensi tilassa käydä Vantaallakin.
Tikkakoskella mm. on tuore dioraama Santahaminan lentovenesatamasta 1920-luvulta, jossa vesi on aivan käsittämättömän hienosti toteutettu!!
Käykää ihmeessä katsastamassa, jos matkanne käy sinne kulmille!! Siellähän on se vastikään kunnostettu Blenheim Mk IV muiden hienouksien lisäksi!!
Kuomujen raamituksien maalaus?   18.9.2008 13:13
Ok! Kiitos Vesa.
Kuomujen raamituksien maalaus?   18.9.2008 07:48
No niin, alkaa vanhalle asiat selventyä. Paljon kiitoksia teille ja Martille erikseen noista linkeistä. Pitää vaan harjoitella. Jäin kuitenkin ihmettelemään, miksi Stukan raamituksien maalit irtosivat maskeja poistettaessa? Käytin Eduardin valmiita maskeja, Humbrolin maalia ja olin pessyt tiskausaineella etukäteen lasiosat runsaalla vedellä huuhdellen ja sitten dippasin ne kirkkaaseen Johnssonin lattiavahaan, annoin vahan kuivua pari päivää, asensin maskit hieromalla raamien reunoja myöten puutikulla, maalasin pensselillä, annoin kuivua pari päivää ja sormet vapisten irroitin maskit terävän askarteluveitsen kärjellä ja pinseteillä…Kauhistuksen kanahäkki!! Lähes kaikista raamien osista irtosi maaleja maskien mukana!!!?? Mika nikastus?? Ei jummarta!!
Kuomujen raamituksien maalaus?   17.9.2008 19:20
Tyhmä kymysys, mutta voisiko joku neuvoa, miten raamitukset saisi kunnollisiksi? Pekka Muikku neuvoi, mitä dippaus lattiavahaan tarkoittaa. Ymmärsin sen ja tietty maskauksen(terävä veitsi, maskausteippi ja niin edelleen..) Kuinka maali kestää vahassa dipatussa lasiosassa? Kokeilin tätä Stukani kuomuun ja meni pers…lleen. Maalaus irtosi maskeja irroitettaessa. Mitä tapahtui ja kuinka hemulissa voin jatkossa välttää vastaavan mokkendaalin??
Neuvoista kiitollinen Seppo
Polttoainevalumat?   17.9.2008 07:06
Jep,Tomi sen jo sanoikin. Olen sotilasajoneuvoihin laittanut polttoaineen täyttöaukon luukun alapuolelle tärpätti/maali(yleensä mattamustaa emalimaali) sekoitusta. Suhde on silleen, että tärpättiin tiputetaan maalitippoja sekoitettavan litkun kokonaismäärästä riippuen. Kokeilemalla se avautuu. Tämä on siis vain yksi konsti, mutta toimii. Muista aina, että edellinen maalausvaihe tai litkutus pitää kuivua hyvin, ennenkuin teet seuraavaa vaihetta. Emalimaaleilla se on ainakin pari päivää +20 celsiuksen lämmössä. Akryylimaalit kuivuvat jonkinverran nopeammin. Konsti toimii niin lekoissa, kuin ajoneuvoissa skaalasta riippumatta. Kun katselee referenssikuvia, ei näytä lekoissa kovin selvästi polttoainetahroja olevan ilmeisesti ilmavirran vuoksi? Siis lekoissa kaikki maalaukset/litkutukset yms pitäisi pyrkiä hoitamaan lekon lentosuunnan mukaisesti eli edestä taaksepäin.
Suomalaiset jalkaväkiaseet   5.9.2008 21:04
eerik oksanen kirjoitti:
kysaisin onko kukaa yrittanyt edes nyrkkipajassa tehda valkometalli tai resiinimallit kun suomalaisia aseita ei ole tuhdin paljon,dragonista loytyi aikoinaan suomi kp tankolippalla.kuten lahti-saloranta pk,ukko-pekka kivaarin,20mm norsupyssyn
Eriikki!
Suitsetamine kahjustab tervist!! No onko sinula omajalanikastus?
Kiitos vielä Tomille, Tuomakselle ja Eskolle vinkeistä/linkeistä!!!
Kyllä tämä on hieno saitti, kun vanhakin saa nopiasti apuva!!

Kiitos!
Seppo
Kuhlmey'n koneet   5.9.2008 18:51
Terve lajiveljet/(siskot?)
Etelä-karjalaisena havainnoin suurella mielihyvällä osasto Kuhlmeyn osakseen saamaa mielenkiintoa!! Olen itse laittamassa Etelä-Karjalan ilmailumuseoyhdistyksen halliin Osasto Kuhlmeyn koneita skaalaan 1/48. Fw:t A ja F sekä He 111, Ju 52, tietty Stuka Ju 87 D-, Fieseler Storch, Bf 109 -10, Bf 108, BW-364(tuhoutui 2.7.1944 Immolassa) yms…yms… figuineen, jotta haastetta kyllä löytyy. Lisäksi on skaalaan 1/72 Fw 200, Bw-463(oli saattamassa Hitleriä Immolaan 4. 6.1942)Savoia Marchetti "Pipistrello" Osa malleista on jo valmiina ja kunhan saan kamerahomman hoitumaan, laitan sitten kuvia esille. Ilman Osasto Kuhlmeyta olisi 1944 kesällä käynyt todella huonosti, ihan oikeasti, niinkuin nykynuoriso sattuvasti sanoo.

Seppo
Kiitos Tomi!
No, ilmankos ei onnistunut. Olisitkos halukas myymään? Ottaisin mielelläni ne. Pitää sitten etsiä se ilmeisesti Dektajev jostain. Pohjalevyn saan kyllä tehtyä skrätsinä näilläkin taidoilla…
Laitatko viestiä kun joudat. Asialla ei ole hengenhätä.
Ja kiitos linkistä.
Mistä löytäisin 1/35 skaalaan BA - 20 panssariauton KK-tornin aseineen. Sain nimettäin auton, mutta torni puuttuu. Onko millään valmistajalla em.skaalaan esim hakaristejä?
Korjasin nyt ton auton tyypin vaikka Tomilta ja Co:lta sain jo apua. Onpahan nyt sitten oikein. KK myös oli tullut hieman pieleen. Siis Dektarrrrjev