Pienoismallit.net

Seppo Valjakka

Perustietoni

Ikä
71 vuotta
Ammatti
työkyvyttömyyseläkkeellä
Paikkakunta
Savitaipale
Kiinnostuksen kohteet
WWII suomalaiset/saksalaiset lentokoneet ja dioraamat sekä ilmailuhistoria. Musiikki on myös lähellä sydäntäni. Varsinkin blues.
Harrastanut mallailua
Yli kymmenen vuotta

Lisää minusta

Olen kiinnostunut toisen maailmansodan kotimaisista ja Suomeen läheisesti liittyvistä lentokoneista ja dioraamoista.Teen nykyään malleja ja dioraamoja Etelä-Karjalan ilmailumuseoon. Siellä on jo kolme dioraamaa ja muutama erillinen malli, jotka olisi tarkoitus ennen pitkää "dioraamoittaa". Teen malleja pelkästään talkoomielessä, siis en ota palkaa tekemistäni töistä. Kyseinen harrastus on oma tribuuttini museolle. Poikavuosien jälkeen oli pitkä tauko, mutta olen nyt mallaillut muutaman vuoden. Pidän tärkeänä mallien ja dioraamojen yleisilmettä, en ole ns.pilkun nyhrääjä. Pääasia on, jotta mallit ja dioraamat näyttävät tavallisen ihmisen silmissä hyviltä. Tuosta säistämisestä tai sen puutteesta riittää näköjään tarinaa näillä sivuilla. Kyllä se juttu on niin, jotta malleja varmaan pitää tehdä OMISTA lähtökohdista. Siis, mikä on oma juoni jutussa. On myös niin, jotta jos kerran laittaa malleistaan kuvia tänne sivulle, pitää olla valmis hyväksymään myös kritiikkiä. Minulla kesä ja syksy 2008/talvi 2009 meni sairastellessa ja nyt 2009 keväällä on onneksi homma taas jollain tappaa hoidossa. Kiire tulee varsinkin Osasto Kuhlmeyn kanssa, mutta nythän on sitten aikaa, kun ansiotyö ei ole rasitteena.
Toinen mieluinen harrastus oin musiikki. Soittelen kitaralla lähinnä bluesia ja olen julkaissut pari CD-levyä. Nuorenpana soittelin enempi rockia, mm. soitin kaikki kitaraosuudet Remu Aaltosen soololevyllä "Tzin Khan"
Olen myös rengastanut petolintuja(pöllöjä ja haukkoja) Helsingin Yliopiston valtuutuksella jo 20 vuotta. Eläinkuvausta harrastin -80--90 luvuilla aktiivisesti ja kävin jopa Lontoossa BBC:n kustannuksella voitettuani heidän järjestämässään luontokuvakisassa yhden sarjan.
Että sellaista.. Saa sitten nährä, mitä mies tekee isona…

Uusimmat rakentamani mallit

Työtilani

Vieraskirja

Jep!
Eihän tää ole mallailun kanssa oikein linjassa, mutta soitin Henryn(Remu) soololevyllä "Zin Khan" 1982 kitarat ja asuin sen kanssa monta viikkoa Hesassa manskun varrella "White Lady":n talossa kun treenattiin sitä levyä. Tää mallailu on tosi nastaa, kunhan oppii onkimaan oikeat mallit/maalit/etsit ja tiedot. Pienoismnallit.net on oiva saitti löytää oikeata tietoa.
Cissestä puheen ollen juttelin pääsiäisenä Cissen kanssa 1982 Ganesin keikka Volvo-Bullmanissa eräänä yönä, kun äijät hakivat mut Lappeenrannasta mukaansa tullessaan jostain muistaakseni Kuopiosta keikalta. Totesin, jotta Cisse on tosi nasta äijä, kun kehtaa haastella maalaispojankin kanssa. Sääli, että miehelle kävi niinkuin kävi.

terv. Seppo
Hei.
Näyttää siltä, että sormissasi on edelleen taikaa, niin upeita ovat nuo tekemäsi mallit. Joitain esiintymisiäsi olen vuosien varrella bongannut, mutta jos jossain oli myös taikaa, niin -74 kesällä intin harmaissa, kun oli mies, skeba ja Black Magic Woman… :)

Kaikkea hyvää tähänkin päivään…
-jukka
Sorry Jukka, en ole aiemmin tätä viestiäsi huomannutkaan. Kiitos kannustuksesta ja kaikkea hyvää!!

Seppo