Pienoismallit.net

Kalle Niskanen

Ohjesivusto dioraamoihin   17.11.2010 12:27
Jaahas, totta turiset, sinnehän se linkki kuuluu. Koitetaas miten homma onnistuu.
Ohjesivusto dioraamoihin   16.11.2010 21:35
Terve kaikille!

Selailin Track48:n foorumia ja osuin erittäin käytännölliseen sivuun erilaisten rakennusten tekoon. Uskomattomia tekeleitä ja hyvin helposti ymmärrettävät ohjeet kaikkeen kuvissa näkyvään.

Linkki

Toivottavasti jollekulle tästä on hyötyä.
Hornet muutokset   27.5.2009 13:11
Pitänee jonkinlaiseen muovisoiroon tehdä nuo soihdut. Onkohan kellään strategisia mittoja noista tiedossa ettei ihan metsään mene koon kanssa? Aseitten suhteen en ajatellut stressata pahemmin, ne pitää varmaa mallin valmistumisen jälkeen lisätä kun saan ne jostain tilattua. Hyvä homma jos niihinkin tulee selkeys niin ei tarvitse sitten kysellä joka lisäyksestä ja vaiheesta… Tack

Kalle
Hornet muutokset   26.5.2009 22:01
Hyvä homma! Hyvä että selvisi myös tuo valumisjälki, onhan se aina mukava tietää mitä mallissaan esittää. Näillä ohjeilla ja kuvia silmäilemällä varmaa saadaan Hornetista hieman enemmän kotimaisen näköinen. Pitää katsella jos ulkomailta tilaisi noita erilaisia ase-settejä niin saisi vaikka nuo ohjukset malliin mukaan. Kallis malli tästä tulee mutta kenties kuitenkin sen arvoinen. Kiittäen ja kumartaen nenä maata hipoen:

Kalle
Hornet muutokset   26.5.2009 14:18
Ajattelin tässä kesäpalkan kunniaksi väsätä suomalaisen Hornetin. Jos lähtökohtana olisi Hasegawan 1/48 Hornet, niin paljonkohan siitä tulisi ottaa pois/lisätä? Maalit on suunnilleen tiedossa. Airesilla on resiini-ohjaamo malliin, tämä lienee pakkohankinta? Siirtokuvat löytyy tuolta Kuivalaisen kaupasta kuten muukin.

Johtoja sun muita varmasti osaan lisätä, kuitenkin suht vähillä modaus-taidoilla en kaikkea täysin pikkutarkkaa osaa lisätä. Eli mitkä olisi suunnilleen ne tarvittavat muutokset ulkokuoreen. Yksi- tai kaksipaikkainen Hornet, jommankumman tekisin.

Tuolla näkyy hyvin Hornet kuvissa miten tuolla perässä ja siiven kärkien lähellä valuu jotain paistinrasvan väristä nestettä. Mitähän tämä on?

Valumia

Tälläisiä tässä ihmettelen. En hakujen avulla löytänyt kunnon tietoja siitä, mitä Suomi Hornettiin tulisi muuttaa/vaihtaa. Jos tälläinen keskustelu kuitenkin on, niin siitä vaan poistamaan tämä. Jälleen kiittäen:

Kalle
Hollannissa brittiä?   6.5.2009 15:02
Hjuva noista varmaan saa suht vähällä muokkaamisella oikein kunnollisia varusteita. Pitää tilailla kunhan saa palkan kesäduunista. Kiitos kiitos!

Kalle
Hollannissa brittiä?   5.5.2009 15:08
Jeespoks kiitoksia näistä. Ehkä en ala 1/48 skaalaan tosiaan miettimään näitä reunoja :D Hyvä nippelitieto kuitenkin, saa päteä ainakin sillä tilaisuuden tullen… Nyt vaan hommaamaan ukkoja niin saa Chinook sotilaita kaveriksi kun valmistuu.

Kalle
Hollannissa brittiä?   4.5.2009 22:28
Tuossa olen etsiskellyt päivän tietoa Hollannin nykypäiväisen armeijan varustuksesta. Ajattelin sitten ihan varmuudeksi kysäistä täältä suomen tarpeellisen/tarpeettoman tiedon mestareilta (teiltä hyvät kanssa-mallarit), että ovatko seuraavat väitteet totta:

- Hollanti käyttää samaa DPM-maastokuviota kuin britit?
- Pääaseena M16 (Kanada-versiot C7 ja C8)?

Jos jostain löytää brittisotilaita 1/48 kokoon niin niistä tuskin sitten olisi kova homma duunata Hollanninpoikia?

Kiitämn

Kalle
2 1/2 tonnin kysymyksiä   5.2.2009 17:47
Jees kiitoksia vastauksista! Näillä saa jo paljon paremman aikaiseksi. Toivottavasti kamat lavalle kerkeisi model expoon, auto nyt ainakin…
2 1/2 tonnin kysymyksiä   4.2.2009 17:06
Hei taas vaan kaikille. Tässä olen Tikkakoskelta ostettua 2 1/2 tonnista GMC:n rekkaa rakennellut mittakaavaan 1/48. Sitä mitä jekit käyttivät 2 maailmansodassa. Tarkoituksena olisi rakentaa lavalle mukaan muutama laatikko. Sitten tuli parikin tenkka poota. Ensinnäkin millaisia malleja näillä laatikoilla (ammus- ja lääkelaatikoilla) oli? Metallia ainakin oli, vissiin myös jotain taloista napattuja puulaatikoita? Löytyisikö strategisia mittoja 1/48 skaalaan?

Sitten se toinen. Miten nämä laatikot kiinnitettiin lavalle? Olen nähnyt muutaman pienoismallin samasta aiheesta ja niissä tavarat oli vain lätkitty lavalle. Luulisi että niitä nyt jollain vaijerilla vähän köytettiin etteivät niskaan tulisi. Lavalla oli mahdollisesti tarkoitukseen koukkuja tai sitten kylmästi vain sivulautojen väliin köytettiin?

Tänk juu olredy!

Kalle