Pienoismallit.net

Eero Reiniaho

Supermarine Sea Otter Mk.I 12.2.2022 05:25 Malli
@Mika Kauranen Kyllä, elastaanilankaa meinasin.

@Pentti Rantanen Australiassa heinäkuussa 1945, sen enempää en tiedä.

http://www.royalnavyresearcharchive.org.uk/SQUADRONS/1701_Squadron.htm#.Ygcnp-pByUl

Kiitos kaikille kommenteista.
Douglas F4D-1 Skyray 24.1.2022 20:49 Malli
Kiitos kommenteista.

Ja kiitos kuvasta Janne, juuri tuota kuvaa käytin inspiraationa kun tein vanhennusta. Ei sama yksilö mutta sama yksikkö kuitenkin. Paneelirajat näkyvät todella selkeästi ja itse kone on kaikkea muuta kuin puhtaan harmaa.

Ja olen myös siinä asiassa samaa mieltä Jannen kanssa että taidetta se mallailukin on - vaikka pyrkimys (usein, muta ei läheskään aina) onkin uskollisuus esikuvalle. Paljon jää varaa tulkinnalle ja soveltamiselle - mallailukohteet ovat kuitenkin nähneet paljon elämää myös valokuvien ulkopuolella.
Yöhävittäjä Hellcat 20.1.2022 21:59 Malli
@Mika Kauranen Kiitos, kiitos :)
Yöhävittäjä Hellcat 18.1.2022 17:47 Malli
@Timo Rissanen Kiva että lakki säilyi! Katsotaan mitä tulevaisuus tuo, keskeneräisiä malleja tässä koitetaan kovasti rakennella pois vaikka polte uusien pariin olisi jo kova…
Stukan säätöä 5.1.2022 23:00 Malli
Hieno malli ja tunnelmallisia kuvia - alusta ja ympärillä pyörivä henkilökunta muodostaa hienon kokonaisuuden. Vanhennuksessa olet onnistunut hyvin ja kuvastaa hyvin koneiden kohtaamaa karua arkea.

Tuli juuri luettua Rudelin kirja toistamiseen ja sen innoittamana sama malli odottelee hyllyssä rakentamista.
Yöhävittäjä Hellcat 5.1.2022 14:34 Malli
@Marko Teerioja
Sinulla on mukavaa mallailua tiedossa mikäli 1/48 malli on yhtään sukua tälle pienemmälle.

@Sakari Pyörre
Ohjaamoon on pistetty Profipack paketissa tulleet etsiosat kiinni, näkyvimpänä mittaritaulu ja vyöt. Pienempiä osia jätin laittamatta. Muoviosatkin oli kyllä ihan hyvän näkösiä. Yöhävittäjä-ässän kone tosiaan kyseessä, kiitos vinkistä kirjan suhteen.

Kiitis kaikille kommenteista.
Shenyang J-5 (VPAF) 17.12.2021 11:20 Malli
Kiitos kommenteista.

Hyvä pointti Timo Rissanen kansallisuustunnuksista - se onkin sellainen asia johon olen kiinnittänyt huomiota myöhemmissä malleissa. Tämä on ensimmäinen Pohjois-Vietnamin kone jonka tein, jokunen malli 'samaa sarjaa' on tehty tuon jälkeen. Kuvia kun on katsellut niin tunnuksetkin on aika rujoja/kulahtaneita.
Eero Reiniaho 16.12.2021 20:30 Käyttäjäprofiili
Veli-Pekka Pelttari kirjoitti:
Terve reini, hienoja malleja sulla täälläkin - Britmodeller on mun mielestäni vaan niin paljon mukavampi forumina! Terv. vppelt68
Moi V-P, täälläkin vaihteeksi. Molemmissa on omat puolensa :-)
A-7D Corsair II 16.12.2021 14:28 Malli
Mukava lukea eriäviäkin mielipiteitä, mallitouhuissa (kuin monessa muussakaan asiassa) kun ei ole vain sitä yhtä totuutta. Hauskanpitoa tämä ainakin itselle on. Tykkään tehdä myös mahdollisimman autenttisia malleja, mutta tämä selkeästi ei ollut yksi niistä malleista.

Paneeliurat on yllättävän paljon keskustelua herättävä aihe - sehän on selvä että ne ei tässä mallissa ole millään muotoa mittakaavassa. Vähän sama juttu aseiden kanssa, kävi mielessä että sitä osastoa olisi tosiaan voinut piristää Hasegawan asesetillä kuten A Lappalainen ehdottikin. Päätin kuitenkin jatkaa 'suoraan paketista' linjalla ja säästää hilut johinkin 'vakavampaan' malliin.

Nostalgiakin on mukava juttu. Itselleni tämä ei ollut ns. nostalgiamalli koska olen mallailu-urani aloittanut myöhemmin - mutta äärimmäisen mukavaa että mallini herättää kuitenkin tällaisiakin tuntemuksia kanssaharrastajissa :-)

Kiitos kaikille kommenteista!
A-7D Corsair II 10.12.2021 23:20 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
No huh, jos nyt sohaisin muurahaispesää.
Ei kai nyt sentään? Kyllä tänne kommenttia saa heittää.