Pienoismallit.net

Matti T

McLaren MP4/2B: Siirtokuvia… 15.1.2023 21:23 Rakennusblogi
Kiitos, tuo oli hyvää ja uutta tietoa. Olen kyllä kuullut, että jotkut käyttäneet fööniä siirtokuvien laiton yhteydessä, mutta ikinä oikein syvällisemmin ymmärtänyt miksi. Nyt selvisi ja hyvin käyty läpi & selostettu. Täytyy kyllä joku fööni hommata/lainata jatkoa varten..
Briggen Svalan 1797: Briggen… 30.12.2022 17:30 Rakennusblogi
On kyllä tajuttoman hienosti ja tarkkuudella rakennettu malli, sekä loistavasti dokumentoitu rakennusblogi. Oikein laivanrakennuksen oppitunti ja tietopankki terminologiaan perehtymättömälle.
McLaren MP4/2B: Aloitusta 27.11.2022 21:29 Rakennusblogi
Joo dekaaleja kyllä löytyy. Itse luottanut Italialaiseen TB Decals&Models, jossa hyvä valikoima ja parin euron postikuluilla tulee postilaatikkoon kirjeenä dekaalit. Ainoa negatiivinen juttu on, että kirjekuorella kestää toista kuukautta saapua kotiin.

Itse sarjan ostin Suomesta, mutta tuota Detail-Up sarjaa jouduin metsästämään maailmalta. Yhdestä verkkokaupasta onnistuin sen lopulta löytämään. Siitäkin on parisen vuotta aikaa.

Mutta mielestäni ilman tuota Detail-up sarjaakin sarja on todella mainio. Detail-up sarjassa tulevat monokokin hiilikuitudekaalit on todella erikoisen väriset, enkä käytä niitä. Youtubesta löytyy build video missä ne laitetaan paikoilleen. Linkki 11 minuutin kohdalla voi jokainen tehdä oman johtopäätöksen kyseisistä dekaaleista.
McLaren MP4/2B: Aloitusta 26.11.2022 10:13 Rakennusblogi
Onpas mielenkiintoista, että sama auto työn alla samanaikaisesti. Ei kuitenkaan ihan tuore malli. Mullakin oli pari muuta vaihtoehtoa mitä ruveta tekemään, mutta arpa osui tämän kohdalle.

Vuonna -85 McLaren käytti Good Yearin kumeja. Jos on Michelin kumit niin silloin on -84 (MP4/2) malli kyseessä. Tässä ei tullut Good Year (eikä Michelin) siirtokuvia mukana. Olisi kiinnostavaa tietää miksi Shell ja Good Year logot puuttuu. Sätkämainoksten puuttumisen ymmärrän. Mutta tarkoituksena on jälkimarkkinoilta hommattuja dekaaleja käyttää renkaissa. Renkaat vaikuttaa täsmälleen samoilla muoteilla tehdyiltä kuin Brabhamin kumit. Siinä käytin paketissa mukana tulleita Michelin siirtokuvia. Ne asettui mielestäni varsin hyvin renkaiden kylkiin. En hionut silloin kylkiä, ainoastaan kulutuspinnasta sauman pois. Nyt on eri valmistajan dekaalit kyseessä, että saa nähdä miten ne asettuu. Jos ei asetu niin sitten pitää yrittää keksiä jotain muuta.

Oletko hankkinut lisädekaaleja tai detalji sarjaa tähän? Malli vaikuttaa varsin hyvälle suoraan paketista rakennettuna, mutta ilman erikseen hommattavia dekaaleja jää kyllä tosi orvoksi, kun suuri osa logoista/mainoksista jää puuttumaan. Detail Up sarjassa onkin sitten hulppeat 3 arkkia hiilikuitudekaaleja, joilla saa mallin kuorrutettua yltä päältä ja niiden laiton jälkeen ei kyllä heti tee mieli tehdä hiilikuituformulaa…
1968 Chevrolet Chevelle SS 396… 2.11.2022 19:33 Malli
Tässä on kyllä hieno maalaus jälleen kerran. Ei ehkä meikäläisen lempiväri, mutta kaiken kaikkiaan todella hieno toteutus.
Citroën DS 21 25.10.2022 19:31 Malli
Googlettelin vähän, niin saman korin omaava, mutta halvempi ja yksinkertaisempi versio on ID 19 tai D-Super. Varmaan näitä ollut suurin osa Suomeen tuoduista tämän näköisistä autoista. Nettiautossa yms. kuulemma Citroen harrastajien mukaan monesti myynnissä DS, mutta paljastuukin ID/D-Super malliksi.
Opel Manta, ryhmä B 25.10.2022 19:23 Malli
Tyylikäs ja historian havinaa tässä mallissa. Värikkään uran omaava "Kilu" Aho on kyllä vähän turhan unohdettu sankari. Sentään Turkin rallimestari…

Lisäpisteitä itsetehdyistä suomi siirtokuvista ja niiden eteen nähdystä vaivasta.
Citroën DS 21 25.10.2022 17:41 Malli
Onpas nätti Iso Kissa. Semmoinen mielikuva, että tämä oli aika kallis ja erikoinen auto aikoinaan? Olisiko ollut joku samannäköinen, mutta halvempi versio mitä Suomessa yleisemmin.

Tuo ruskea väri sopii ajan ja mallin henkeen todella hyvin. Sisusta on todella hyvin onnistunut. Katoin, että onko yksipuolainen ratti oikeassa asennossa, mutta onhan nuo renkaatkin vähän kääntyneet… Tuo pyöreä pylpyrä on vissiin jarrupoljin?
Ferrari 156/85 24.10.2022 17:27 Malli
Kiitokset onnitteluista ja kiitos tähdittelijöille.
Ferrari 156/85 17.10.2022 17:43 Malli
Kiitos.

Pienihän tämä on. Tämä heräsi oikeastaan eloon vasta makrokuvauksella ja kun sai ladattua koneelle kuvat. Näki kokonaisuudessaan vasta siinä vaiheessa mitä oikein tullut tehtyä. Paljaalla silmällä ei oikein tahdo noita kaikkia detaljeja erottaa, vaikka tekovaiheessa suurennuslasin läpi tullut tätä hyvinkin tarkkaan kuukausia tiirailtua…