Pienoismallit.net

Kari Kuhmonen

höyrylaiva Kuru 4.1.2020 23:03 Malli
kiitos vinkeista palataan.
höyrylaiva Kuru 4.1.2020 20:54 Malli
Kiitos kommentista
Katsellessani galleriaa ja blogeja pisti silmiini tykkibarkassi ja tukkipursi sekä Maaninka ja monet muut, jotka ovat todella viimeistellyt alusta loppuun.Kuru laivojen malleissa on vielä pientä loppu hiomista,sain blogeista hyviä vinkkejä, mutta onkohan mikään malli lopulta täysin valmis?
Seuraava projektini olisi myös jokin sisävesi höyrylaiva, mielellään joku josta ei ole vielä paljon tehtyjä versioita.Ongelmahan on siinä että laivojen rakenteista ei ole saatavilla tietoa ja valokuvia.Jos jollakulla on antaa vinkki niin otan vastaan mielellään joko näille sivustoille tai sähköpostitse.Materiaalihankinnat laivarakentamiseen Tampereen seudulla hieman hankaloituvat kun Harraste lopetti,tarvinnee enemmän siirtyä netti tilausten varaan tai vierailla rannikkokaupunkien liikkeissä.
höyrylaiva Kuru 4.1.2020 12:28 Malli
Kiitos kommentista
Rungot sain samasta muotista, mutta kaksikantiseen tehtyjä muutoksia joutui lisäämään.Kuru laivasta hankin valokuvia mm.työväenvalokuva arkistosta ja netistä ,mutta missään ei ollut laivan sisäpuolelta kunnon kuvia.Ajalta ennen 1938 ei myöskään ole saatavilla värivalokuvia ja esim.rungon vesirajan alapuolinen väritys on kysymmysmerkki johon sain yhdenlaista tietoa jonka toteutin . Yläkannen katto samaten yksikantisen ohjaushytti näkyi eräässä valokuvassa ainakin osin olevan aaltopeltiä ja pelastusveneiden kohdalla joko pelti tai huopa.Päädyin aaltopeltiin ,jonka tein pieniuraisesta aaltopahvista ,jonka kyllästin vedenkestävällä harmaalla unica superilla.Pelastusveneiden kohdalla hiekkapaperista tehty ` huopakatto `. Muut kansirakennelmat ovat 2mm vaneeeria, mahongin värisellä unicalla kasitelty.Painoa tuli myös metalli rakenteista ,kaikki kaide osat ja mastot ovat messinki putkea ,korsteenin putket valmistui vanhasta pölyimurin putkesta sattu oikee mittakaava,se oli onneksi alumiinia.Malleissa on paljon omaa säveltämistä mutta koko ja mittasuhteet ovat mittapiirrustusten mukaiset.Kuru laivasta on myös olemassa monenlaisia kuvia,eli laiva on muuttunut aikojen saatossa.
höyrylaiva Kuru 3.1.2020 20:10 Malli
Näsijärven historia ja etenkin hyvät kalavedet on ollu aina lähellä sydäntä. Kuvan taustalla Harvassalo ,eli Kuru laiva on kulkenut 90 v sitten samaa reittiä.