Pienoismallit.net

Jere Niskanen

Cutty Sark 8.10.2021 13:56 Malli
Jarmo Perho kirjoitti:
Hieno malli Jere, onneksi olkoon.

En ole koskaan purjelaivan muovimallia rakentanut, mutta minun silmissä kokonaisuus näyttää hyvältä, ja takilointi ja purjeet varsinkin erinomaiselta.

Taitaa muuten laivojen rakennus yleisemminkin olla on-off -tyyppistä touhua, kuulostaa jotenkin tutulta tarinalta.

Onko tuo vitriini miten paksua tavaraa, sahaus ilmeisesti onnistui pistosahalla tms.?
Kiitoksia!

Paksuudeltaan 3mm ja sahasin itse ihan käsipelillä muovin sahaukseen suunnitellulla terällä. Suosittelen polykarbonaattilasia vahvasti ihan perus muovisen sijaan, koska tämä on kestävämpää eikä säröile helposti suurihampaistakaan sahaa käytettäessä. Pitäisi onnistua myös koneellisesti, mutta en uskalla luvata.
Cutty Sark 3.10.2021 12:56 Malli
Matti T kirjoitti:
Hieno on ja kaiken työmäärän arvoinen. Joskus aikoinaan jonkun muovisen puulaivan rakentaneena, niin ei ole helppo saada aikaan lopputulosta, joka ei näytä muoviselta. Hienosti onnistunut tässä suhteessa. Purjeet minun silmään tosi hyvin onnistuneet ja elävän näköiset. Kannella varmasti paljon hienoja ykstyiskohtia tutkittavana, mitä ei rajoitettuun kuvamäärään saa mahtumaan.

Vitriini myös sopivan rustiikkinen mallille. Onko se mistä tehty?
Kiitoksia! Näinhän se vähän on.

Vitriini on tehty polykarbonaattilasista (muovia). Sopivan kokoiset palat oli suht helppo sahata ja painoakaan ei ole liiaksi. Löytyi ihan Biltemasta. Reunukset juuttinarua.
Yakovlev Yak-1b 10.8.2020 12:25 Malli
Siistin näköinen. Itsellä myös jatkuvana kehityskohteena pensselinkäytön parantaminen.
Puinen nukkekoti 10.8.2020 12:19 Malli
Mika Hyppönen kirjoitti:
Hienosti tehty, tuosta on lapset varmasti mielissään. Hyvää myös se, että isoisän kehikkoa on uudelleen käytetty tähän versioon - perinteistä aina plussaa. Tervetullutta vaihtelua aina nämä noihin muovimallailuihin tällä sivustolla…
Kiitos! Juu lapset ovat kyllä tykänneet ja leikitty on niin kovasti, että pari huonekalua on jo korjauksen tarpeessa… :)
H.M.S. Bounty 20.9.2019 20:13 Malli
Kai Kauppi kirjoitti:
Ihan kivannäköinen kapinalaiva!
Jos vielä perään haluat lippusarjan, laita viestiliput kahvelin nokasta peräreelinkiin ylhäältä alaspäin W A Y. Se tarkoittaa: Hyvää matkaa.
Hyviä maalausvinkkejä löytyy esim. keskustelusta: Mikä liima puulaivaan?
Jos haluat vielä täydentää takilaa, minulta löytyy Bountyn takilapiirros täydellisenä.
Kiitoksia!

Voisin nuo liput käydä vielä lisäämässä.

En usko, että ainakaan ihan heti lähden taydentämään takilaa. Mutta jos pääätän niin tehdä niin palaan asiaan.
H.M.S. Bounty 20.9.2019 20:10 Malli
Tero Ekholm kirjoitti:
Tarkoitin sävyttämisellä lähinnä sitä että puuosiin saa enempi eloa kun kuivapensselöi niitä ruskean eri sävyillä. Maalattu puupinta onkin sitten vähän eri juttu. En ole mikään puulaivamallien asiantuntija, mutta nämä lekopuolelta tutut kikat toiminevat myös tässä.
Ahaa selvä, kiitos tarkennuksesta.
H.M.S. Bounty 16.9.2019 22:01 Malli
Tero Ekholm kirjoitti:
Eihän tuo näytä ollenkaan pöllömmältä ollakseen ensimmäinen laivamallisi. Aihiokin saattaa olla vähän haastava muottien iän takia. Jos en Scalematesia vallan väärin tulkitse, niin rakennussarja on alunperin vuosimallia 1956.

Mutta jos jotain kehitysehdotuksia saa antaa, niin eri pintojen sävyttämisellä saa kummasti eloa yksiväriseen maalipintaan. Tässäkin hommassa maltti on valttia.
Kiitoksia!

Noniin oli se malli vähän vanhempi kuin luulin.

Kehitysehdotukset ovat aina tervetulleita. Täytyy sävyttämiseen tosiaan tutustua tarkemmin ja harjoitella vaikka hukkapalojen kanssa. Tällä kertaa koitin vain saada aikaiseksi mahdollisimman tasaisen maalipinnan. Jos sinulla on antaa vaikka pari linkkiä hyvin onnistuneisiin sävytyksiin niin kävisin mielelläni vilkaisemassa.
T-34/76 UZTM 15.9.2019 13:45 Malli
On kyllä yksi suosikkini T-34 malleista. Todella hieno. Säistäminen tehty hyvin ja vaunu näyttää kokeneelta.